Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Sveiki, grįžau. Jau galvojau, kad nebegrįšiu biggrin.gif Dabar reik atisrokuoti visas skolas - Andriuskai konteneriukai, Sayon - juostos. Reik susitikt kada, bet vėl kokiai daugiau nei savaitei būsiu sodyboj, jei skubu, galiu ryt suvežiot abiem smile.gif

Keistas tas turistinis fotografavimas pasidarė, nebematau kadrų vertų užrakto paleidimo. Skaitmenoj toki tragiškai neįdomūs ir neinformatyvūs kadrai, kad esu savimi baisiausiai nusivylusi, daug tikiuosi iš vidutinio formato. Juostinio Nikono net nepajudinau unsure.gif

Andriau, kaip sekėsi pušint? 4u.gif

Ir dedu savo pirmą ir vienintelę double exp. Jau matyta kūdroje. Komentarai?

user posted image

Tikiuosi po truputį įsivažiuoti, peržiūrėti, ką pridėjot įdomaus. Kelionėj sudegė kompo maitblokis, tai tik šian garantinis pakeitė..
Atsakyti
Pupeliuk thumbup.gif
Atsakyti
pupeliuk, man sis kadras be dvigubos expo turbut geriau ziuretusi g.gif nes labai stiprus pats portretas ir jo "puosti" kazkaip visai nesinori blush2.gif bet ir si foto tikrai ziurisi
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 17, 16:31)

Klausykit, ka reiskia aparate, tame Mackva 5 kaireje toks rutuliukas, ka jis nustato, parasyta ant jo 'cvetnaja, panxrom, izolanx' ir daug skaiciuku nuo 32 iki 90 prie kiekvieno pavadinimo... otai nusipirkau placia juosta j/b rankom ryskinama ir nezinau kaip cia ka cia...  rolleyes.gif beja nekiauras  bigsmile.gif

spėčiau, kad čia antisklerozinis divaisas. kad nepamirštum, kokią juostą įsidėjai. nustatei ir prisimeni. jis nieko neįtakoja ir jokių nustatymu nekeičia.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 08 17, 21:16)
spėčiau, kad čia antisklerozinis divaisas. kad nepamirštum, kokią juostą įsidėjai. nustatei ir prisimeni. jis nieko neįtakoja ir jokių nustatymu nekeičia.

laugh.gif aisku.. keista...

Dabar apie ryskinima info tiek daug,kad galva plysta.. Tai rodinalis geriausias ryskalas? o kaip D-76, neva populiarus db labai? O Tmax tik Kodako juostom, tai j/b 400 kodako tinka?apskritai ka reikia tureti norinti ryskinti j/b juostas, abieju formatu g.gif

citata, radau:
aš ryškinu vandeny...prileidžiu kriauklę 20 laipsnių vandenuko...įmerkiu termometrą ten...ir gaunas T palaikymo vonelė... R ir F supilti ing 0.5 buteliukus,ir mirksta toje vonelėje,kai nenaudojami...ryškinant,bakelį merkiu vandenin...ir jis ten plūduriuoja retkarčiais pasukiojamas...(pas mane hermetiški bakeliai ryškinimui)...jei bakeliai paprasti,galima palaikymui naudot negilią vonelę...arba nekreipt dėmesio ryškinimo laiku-ryškint paprastai,ore...vėliau nupilant tirpalą ir sumerkiant vėl 20 C atstatymui...(bw procesas nėra toks jautrus temperatūrai kaip spalvotas...ir laipsnio dalis nekažikiek tepakeis rezultatą...

kas yra hermetiski bakeliai? kas naudojat? jiem tamsos nereik tada ane? kur lentele gauti su laikais? unsure.gif kaip geriau ryskinti, tuose bakeliuose ar ...?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 17 rugpjūčio 2009 - 20:28
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 08 17, 17:13)

Andriau, kaip sekėsi pušint? 4u.gif

oi su baime laukiau tavo sugrįžimo ir šio klausimo. sugadinau aš ją verysad.gif . pats nesuprantu kaip. tądien prieš tai išryškinau tris savo juostas. šviežiai atidarytu xtolo puslitriu. viskas buvo super. pagalvojau, kam karpysiu ir gadinsiu dalį juostos. gera juk diena, gerai ryškinasi...paskaičiau keliose vietose tinkle rekomenduojamą laiką šiai juostai. savo užrašus pažiūrėjau. dar užmečiau kelias minutes. iš fiksažo ištraukiu - skaidri blink.gif net prisėdau. galvojau, kažką supainiojau ir pradžioj atfiksavau. bet kai išdžiuvo pamačiau vos matomus skaičiukus - kadrų skaičiukus. pats nesuprantu, kaip ryškinant 1+2 xtole 28 minutes neišsiryškino net skaičiai. galvojau kokią savaitę. net dingo noras pačiam ryškinti. neturiu kaip pasiteisinti, nes nerandu, kur suklydau. man išties labai gaila. kaip nedidelę kompensaciją aš tau duosiu kitą naują juostelę. o konteineriukai man neskubu.
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 17, 15:31)
Tiesa, perziurejau tuos senus fotikus tai jie pagrinde Kodako, Zeis-ikon, liubitel, mockva  g.gif tai jauc nieko tokio ane?

Į pirmą dalį jau atsakė andriuska.
Kodėl nieko gero. Zeiss ikon labai smagūs aparatai. Apie kodak žinau mažai. Moskva, jei geram stovy, irgi neblogas. Liubitel labai tinka lomografijai smile.gif Pas mus liubitelius aukcionuose pardavinėja po 200 litų.

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 08 17, 16:13)
Sveiki, grįžau. Jau galvojau, kad nebegrįšiu

Ir dedu savo pirmą ir vienintelę double exp. Jau matyta kūdroje. Komentarai?

Kas tokio nutiko, kad manei, jog nebegrįši? Italija lyg ir europa smile.gif

Man patinka tavo dviguba ekspozicija. Portretas ir taip labai stiprus, o ta faktūra dar labiau jį paskanina.

QUOTE(Zitlali @ 2009 08 17, 20:26)
1. Dabar apie ryskinima info tiek daug,kad galva plysta.. Tai rodinalis geriausias ryskalas?
2. o kaip D-76, neva populiarus db labai?
3. O Tmax tik Kodako juostom, tai j/b 400 kodako tinka?
4. apskritai ka reikia tureti norinti ryskinti j/b juostas, abieju formatu  g.gif

5. citata, radau:
aš ryškinu vandeny...prileidžiu kriauklę 20 laipsnių vandenuko...įmerkiu termometrą ten...ir gaunas T palaikymo vonelė... R ir F supilti ing 0.5 buteliukus,ir mirksta toje vonelėje,kai nenaudojami...ryškinant,bakelį merkiu vandenin...ir jis ten plūduriuoja retkarčiais pasukiojamas...(pas mane hermetiški bakeliai ryškinimui)...jei bakeliai paprasti,galima palaikymui naudot negilią vonelę...arba nekreipt dėmesio ryškinimo laiku-ryškint paprastai,ore...vėliau nupilant tirpalą ir sumerkiant vėl 20 C atstatymui...(bw procesas nėra toks jautrus temperatūrai kaip spalvotas...ir laipsnio dalis nekažikiek tepakeis rezultatą...

6. kas yra hermetiski bakeliai?
7. kas naudojat?
8. jiem tamsos nereik tada ane?
9. kur lentele gauti su laikais?  unsure.gif
10. kaip geriau ryskinti, tuose bakeliuose ar ...?

1. Ne. Ne geriausias. Geriausią išskirti sunku. Su vienom juostom vieni geriau, su kitom kiti. Šiaip visi ryškalai tinka visom j/b juostoms sidabro oksido pagrindu. Patariu nesukt galvos. Pradėsi ryškint pati, suprasi kas su kuo gražiau groja.
2. Pigus ir paprastas naudoti, dėl to populiarus. Naudojau jį metus laiko be jokių problemų.
3. Tinka visom, bet gražiausiai groja su tmax juostom, nes jis optimizuotas būtent joms. Grūdas neva mažesnis, negu ryškinant sakykim rodinaliu.
4. Universalų bakelį ir chemijos, o svarbiausia noro ir nebijoti.
5. Daug maž taip, tik pradžioje tikrai nekomplikuok proceso, stengdamasi palaikyti idealią temperatūrą. Gali ryškinti nenardindama bakelio į vandenį.
6. Visi šiuolaikiniai bakeliai. Jį vartant chemija iš jo neišbėga. Seni tarybiniai tokios funkcijos neturėjo. Apversi-išbėgs.
7. Aš naudoju.
8. Jokiems bakeliams nereikia tamsos ryškinimo metu. Tamsa būtina iki uždarant bakelį su įdėta juosta.
9. Čia http://www.digitaltr...om/devchart.php Pasirenki juostą ir ryškalus, ir gauni visą reikalingą info.
10. Geriau bakeliuose. Galima vonelėje, bet reikalinga tamsa viso proceso metu bei sunku tvarkingai agituoti - t.y. maišyti chemiją vonelėje proceso metu.

Trumpai apie tai, kaip ryškinti juostą gali pasižiūrėti pvz. čia http://www.youtube.c...h?v=Vu0Ul_wsYO8 Beja, filme rodomas proceso stabdymas stop chemija. Aš šį žingsnį praleidžiu. Vietoj jo du kartus bakelį pripilu vandens ir iš karto jį išpilu. Taip mažiau eikvojasi fiksažas, t.y. juo galima apdirbti daugiau juostų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 17 rugpjūčio 2009 - 21:07
Silwio oro_buckis.gif atsakei i visus rupimus klausimus smile.gif aciu clap_1.gif einu nagrinetis nuorodas smile.gif o kur perkate bakelius ir ryskalus?

Silwio, na nieko gero tai tprsme ne Leica, Mamiya ar Hasselblad biggrin.gif supratau wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 17 rugpjūčio 2009 - 21:15
Sansara, netyčia radau http://www.youtube.c...feature=related
Papildyta:
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 17, 21:09)
Silwio  oro_buckis.gif  atsakei i visus rupimus klausimus smile.gif aciu  clap_1.gif einu nagrinetis nuorodas smile.gif o kur perkate bakelius ir ryskalus?

blush2.gif Filme rodoma, kaip bičas juostą nusausina pirštais. Nedaryk taip smile.gif Subraižysi emulsiją. Aš praplovęs juostą vandeniu dar plaunu kodak photoflo tirpalu. Taip ant juostos nelieka kalkių nuo džiūstančių ant juostos paviršiaus vandens lašų. Galima apseiti be jo.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 08 17, 22:14)
blush2.gif Filme rodoma, kaip bičas juostą nusausina pirštais. Nedaryk taip smile.gif Subraižysi emulsiją. Aš praplovęs juostą vandeniu dar plaunu kodak photoflo tirpalu. Taip ant juostos nelieka kalkių nuo džiūstančių ant juostos paviršiaus vandens lašų. Galima apseiti be jo.

liux, aciu uz info, pas mane baisus vanduo, tai labai naudinga smile.gif susirasysiu pavadinimus, reiks ryt apsipirkti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 08 17, 22:14)

dekui, reiks pabandyt dar ir taip.
bet kitaip fotkinus, rezultatas nepatenkino. nes is negatyvo matau, kad kadras yra n kartu kontrastingesnis, o man betraukiant su PS, gaunasi kazkas panasaus kaip su kokiu senu dumplinuku ar kokiu ne super duper optika turinciu fotiku fotkinta foto, su minkstu vaizdu ir visokiom kitokiom nelaimem doh.gif visgi toks budas tik is diiiidelio reikalo smile.gif bet pabandysiu dar g.gif

zitali, as praplaunu distiliuotu vandeniu paskutini plovima (andriuska pamoke biggrin.gif )

beje visos senos knygos pataria juosta su vata nusausinti is abieju pusiu po pakabinimo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 08 17, 21:19)
dekui, reiks pabandyt dar ir taip.
bet kitaip fotkinus, rezultatas nepatenkino. nes is negatyvo matau, kad kadras yra n kartu kontrastingesnis, o man betraukiant su PS, gaunasi kazkas panasaus kaip su kokiu senu dumplinuku ar kokiu ne super duper optika turinciu fotiku fotkinta foto, su minkstu vaizdu ir visokiom kitokiom nelaimem  doh.gif visgi toks budas tik is diiiidelio reikalo smile.gif bet pabandysiu dar  g.gif

beje visos senos knygos pataria juosta su vata nusausinti is abieju pusiu po pakabinimo  g.gif

Aš levelius pastumdavau ir to būdavo gana. Pradžioj fotkindavau su 90mm makro objektyvu, jo labai siaura ryškumo zona, o ir nulaikyt nejudinant sunku. Vėliau pradėjau su 16-85 ties kažkur 50 mm ir rezultatai žymiai geresni. Be to, nustojau stengtis sutalpinti kuo daugiau negatyvo į kadrą. Visvien megapixelių internetui gaunasi gerokai per daug. Va pvz. user posted image
(fotografuota prieš langą, negatyvą įdėjus į didintuvo eksponavimo rėmelį (tarp 2 stiklų). Fotikas vienoj rankoj, rėmelis su negatyvu kitoj). Šope apkarpydavau ir tai dar reikėdavo mažint. Sutinku, kad hemorojus, bet geriau, negu nieko.
Atsakyti