Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(raige @ 2009 09 26, 10:38)
Ar mamiya 645 normalus aparats? Nieko neraukiu tam vidutiniam formate g.gif Kvadratas ar ne?

Aparatas normalus. Ne visai kvadratas. Pas mus tokia - man labai miela smile.gif
Atsakyti
Bleen, noriu kvadrato. O koks modelis ar modeliai kvadrato?
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2009 09 26, 12:38)
Ar mamiya 645 normalus aparats? Nieko neraukiu tam vidutiniam formate g.gif Kvadratas ar ne?

645 yra 6x4,5. tai ne kvadratas, tai 4:3. mamkų 645 yra panašiai tiek, kiek canon eos. todėl klausimą reikia tikslinti.

o kolegos įdomią temą pakėlėt. pats ruošiausi kokią filosofinę diskusiją užvesti. prieš tai pasitikslinti noriu, ar kas perskaitė the negative iki galo? cool.gif nu ne taip svarbu (pats neperskaičiau visos...). ten tokia vieta buvo, apie išansktinį negatyvo apšvietimą tam, kad visas zonas kiek kilstelėti. nu bet čia aukštasis pilotažas. bet naudos iškeltam kalusimui apie kibirų pripildymą galima panaudoti. jei nuo IX zonos jau visiškai balta, tai mūsų ekspozicijos formulė turi būti tokia x1+x2<IX, kur x yra eksponuojamo kadro zonos. pvz. jei pirmos ekspozicijos viršutinis trečdalis yra kokioje VI-VII zonoje ir antros ekspozicijos ten pat, tai sumą gausime XII arba XIV. akivaizdu, kad jokių detalių ten nebus. tačiau jei tarkime pirma ekspozicija buvo nekontrastinga ir tilpo į III-V zoną, o kita neviršijo IV - tai viskas turi matytis. čia mano tokios garbanotos mintys, iškeltos diskusijai. jeigu paprasčiau, tai grynai matematiškai galvoju, kad dviguba ekspo turi būti daroma su korekcija į minus 1 ar 2 stopus, kad šviesiausios zonos neišlėktų iš apimamo DD.
Papildyta:
QUOTE(raige @ 2009 09 26, 13:16)
Bleen, noriu kvadrato. O koks modelis ar modeliai kvadrato?

jei nori modulinės kameros iki 1500 lt - turbūt vienintelis variantas bronica S(Q arba berods A). etrs yra 645, o G - 6x7. mamiya 6x6 modulinių nėra, tik tolimatės. pentax irgi lygtais kvadrato neturi. arba hasselblad žiūrėk. kainų kategorija nuo 2,5 kilolitų.
tiesa, pabandyti/nenukentėti galima ir su kiev 6 arba jo vokiškuoju pusbroliu.
Atsakyti
Aha, kijev 6 net žinau kas turi, tai nenukentėčiau visai. O vokiškas pusbrolis? Pentaconas?

Ką reiškia "modulinė" kamera? Pvz tokia mamiya: http://www.efoto.lt/...as/mamiya_c220_ čia kokia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raige: 26 rugsėjo 2009 - 12:29
pentacon six

o modulinė, kuri kaip kalašnikovas išsirenka: objektyvas keičiamas, backai, pro ką žiūrėti bent keli variantai. C220 ir C330 yra TLR (twin lens reflex). lietuviškai - dviakiai. čšitų kamerų sava filosofija. ir man ji labai patinka. jei nori kvadrato "dlia duši" ir fotografuoti stilingai - imk TLR. kokią yashica mat arba mamiya. roleiflex tai čia tipo dviakė leica cool.gif atitinkamaiir kaina.
Atsakyti
O, Dieve... Jaučiuosi dabar kaip tada, kai nežinojau kas yra diafragma... biggrin.gif
Ačiū, Andriau. Aš tave pakamuosiu jei ką, gerai?

Eisiu skaityt visko iš naujo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raige: 26 rugsėjo 2009 - 12:38
QUOTE(raige @ 2009 09 26, 13:38)
O, Dieve... Jaučiuosi dabar kaip tada, kai nežinojau kas yra diafragma... biggrin.gif
Ačiū, Andriau. Aš tave pakamuosiu jei ką, gerai?

Eisiu skaityt visko iš naujo.

tu atsakyk sau kiek nori skirti kamerai, kam ji tau reiklinga (konkrečiau gal taip: daug fotografuoti, turėti gražų daikčiuką, vežiotis/nešiotis visur, ar užteks tau vieno objektyvo ir pan.). taip bus lengviau pasirinkti. modulinė kamera labiau reikalinga tuomet, jei planuoji daug su ja fotografuoti. tolimatė (tiksliau raskladuškės - folding) - visur nešiotis, nes jos kompaktiškos labai. TLR tinka fotografuoti miestą, nes ši kamera visiems kelia geras emocijas ir dar nemačiau, kad kas būtų nepatenkintas, jog ją fotografuojamas. be to, negaug kas ir supranta, kad yra fotografuojamas.

p.s. kadangi aš neapsisprendžiau, tai turiu bvei visus variantus (kievu atsikračiau, kaip kažkokiu tarpiniu variantu tarp visų šių tipų).
Atsakyti
Raige, mano yra Mamiya c220. In love with that biggrin.gif dviakė, stiliova nail.gif tokios dumplės dar išsivinioja fokusuojant iš arti, Andrius matė biggrin.gif na toks daiktas jau keliantis aplinkinių šypseną ir klausimus. Įdomiai į mane žiūrėjo žmonės, kai su juo vestuvėse fotografavau biggrin.gif tai ne, kad NORMALIAI su kokiu MARK'u, televyku pilku fotkinčiau, o čia.. cool.gif

ir matei mano nuotraukas, man bent jau gan maloniai piešia. Plius keičiasi objektyvai, kas kitiems dviakiams nebūdinga. Liux aparatas. IMHO.

Minusas - nelabai "handy", na toks nelabai ergonomiškas ir didokas, bet priprast galima biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(andriuska @ 2009 09 26, 13:55)
TLR tinka fotografuoti miestą, nes ši kamera visiems kelia geras emocijas ir dar nemačiau, kad kas būtų nepatenkintas, jog ją fotografuojamas. be to, negaug kas ir supranta, kad yra fotografuojamas.

Aha, buvo man tokių prašymų - nufotografuok mane su juo biggrin.gif na tipo čia išeis koks nors stebuklas laugh.gif

Atsakyti
Ačiū, Pupeliuk.
Juosta žinokit nesergu. Dar biggrin.gif Nors kitų pažiūrėjus - širdis apsąla. Va Pupeliuko man labai patinka.
Sergu kvadratlige. Ir man atrodo taip įdomu į kvadratą iš karto komponuot. Va dėl to vid formatas mane traukia. O ir juosta. Kažkur giliai.
Žodžiu laba neromantiški mano motyvai.
Kitas motyvas - man postsezoninė depresija. Žiaurus nuovargis po nesibaigiančio postprocesingo, kelis mėnesius trukusio. Tokia vilioklė mintis pasiimt aparatą su 11 kadrų ir išeit. Parsinešt gal vieną iš jų, gal nei vieno. Dėt kitą 11 kadrų... Bet šitam motyvui bet kokia juosta tinka, nebūtinai vid formatas.

Matyt dėsiu tašką komercijoje. Bent jau tokiems jos tempams.
Atsakyti
Aš apie vid formatą pradėjau galvoti jau vien dėl kadro kokybės. Detalės detalytės jos tokios ryškios, tokios smulkios. Grūdas minimalus. Tonų perėjimas puikus. Na žodžiu, džiaugiuosi šia dovana gauta iš vyro biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 09 26, 13:50)
Aš apie vid formatą pradėjau galvoti jau vien dėl kadro kokybės. Detalės detalytės jos tokios ryškios, tokios smulkios. Grūdas minimalus. Tonų perėjimas puikus. Na žodžiu, džiaugiuosi šia dovana gauta iš vyro biggrin.gif

Nu vat tarkim yr skelbimas kur dėjau jau: http://www.efoto.lt/...as/mamiya_c220_

Maniau jos brangiau kainuoja nei 600 g.gif Ir kaip jei ką pažiūrėt ar ji gera, nu kai NIEKO nerauki biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2009 09 26, 14:43)
Tokia vilioklė mintis pasiimt aparatą su 11 kadrų ir išeit. Parsinešt gal vieną iš jų, gal nei vieno.

12 kadrų 6x6, 15-6x4,5 ir 8 - 6x9.

o postprocesingas tam tikra prasme kiek sudėtingesnis, jei 1 prie 1 lyginti. kiekiai tai aišku kitokie (iš ano savaitgalio per 2000 kadrų parsivežiau blink.gif ...bet ale labai jau graži pora buvo ir dar visaip bandžiau FF penktuką. jis privertė mane naujai pažvelgti į skaitmeną. norėčiau turėti tokį aparatą. )
Atsakyti