Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Zitlali @ 2009 08 07, 08:44)
aha gali buti smile.gif o tu kuri mergina( paklausiau gudriai aisku.. )? dirbi ten?

nea, nedirbu smile.gif kaip tik juostą buvau atėjus pasiimt, o tu išeidinėjai tuo metu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 08 07, 08:47)
nea, nedirbu smile.gif kaip tik juostą buvau atėjus pasiimt, o tu išeidinėjai tuo metu  smile.gif

Tai malonu susipazinti tuomet smile.gif

Da viena
user posted image

Atsakyti
vat, dėl spalvotų aš savo nuomonę turiu (netvirtą, nes pats laikas nuo laiko ją pasitikrinu...ale visuomet lieku prie pirminės) - nėr tikslo fotografuoti spalvota. visokiausių pluginų prikurta ir iš skaitmeninio failo gali gauti kokių tik nori "juostų" spalvų. juosta - tai bw ir kartais skaidrė (jei projektorių turi).

tiesa, jei yra šiauliečių, tai kviečiu rytoj dažasvydžio varžybų pažiūrėti ir pafotografuoti (aš dalyvausiu ir bandysiu fotografuoti). Vieta - kaimo turizmo sodyba „Kaimo klėtis“, Žalgirio km., Šiaulių raj. (plento Šiauliai-Pakruojis 11-ajame kilometre). kovos prasidės apie 10 val. ir vyks visą dieną.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 08 07, 10:45)
vat, dėl spalvotų aš savo nuomonę turiu (netvirtą, nes pats laikas nuo laiko ją pasitikrinu...ale visuomet lieku prie pirminės) - nėr tikslo fotografuoti spalvota. visokiausių pluginų prikurta ir iš skaitmeninio failo gali gauti kokių tik nori "juostų" spalvų. juosta - tai bw ir kartais skaidrė (jei projektorių turi).

niu man spalvos patinka, tik ne tos kurias isgaunu as smile.gif man lb patinka _ms_ spalvotos foto smile.gif ir gauti grazias (mano suvokimu) spalvas juostoje tai ne tas pats kas skaitmenoj su ps nupiest smile.gif Bet jamsiu j/b juosta, kaip tik prie juros kita sav lekiu tai noresiu vakare pasiromantint juodaibaltai smile.gif tiesa, turiu portros 3-4 vnt, gal norit apsikeist i j/b kas? nes nelabai man kazkaip... ten vc 400
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 07 rugpjūčio 2009 - 10:02
QUOTE(andriuska @ 2009 08 07, 10:45)
tiesa, jei yra šiauliečių, tai kviečiu rytoj dažasvydžio varžybų pažiūrėti ir pafotografuoti (aš dalyvausiu ir bandysiu fotografuoti). Vieta - kaimo turizmo sodyba „Kaimo klėtis“, Žalgirio km., Šiaulių raj. (plento Šiauliai-Pakruojis 11-ajame kilometre). kovos prasidės apie 10 val. ir vyks visą dieną.

vo...ir Šiauliuose kažkas gero biggrin.gif jei neišlėksiu, gal reikės susigundyt ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklinė: 07 rugpjūčio 2009 - 10:15
Sveiki. 4u.gif
Pagaliau gavau savo fed 5v.
viskas lyg ir veikia, lyg ir viskas gerai.
Tik vieno nesuprantu.
Visada toks pat išlaikymas. 1/125. Nesvarbu koks apšvietimas, kokia diafragma, toks pat.
g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 07, 10:57)
niu man spalvos patinka, tik ne tos kurias isgaunu as smile.gif

1. skanuotojas (operatorius) vis viena įtariu "sukioja" spalvas, arba naudoja presetines funkcijas, o tai= ps intervencijai (vos neparašiau penitracijai blush2.gif )
2. o ms nenaudoja šopo? cool.gif

o dėl mainų? dėk savo portrą į maišelį ir gerai surišk tada įmesk į šaldytuvą (ne kamerą). ir nuvažiuok į juozapavičiaus gatvę nusipirk kodak t-max 100 (dienai) ir 400 vakarui. ekonomiškai mainai nenaudingi (tau).

QUOTE(Stiklinė @ 2009 08 07, 11:10)
vo...ir Šiauliuose kažkas gero biggrin.gif jei neišlėksiu, gal reikės susigundyt  ax.gif

jei būsi - palaikyk komandą Ex Zero (žaisim nuo 14 val. II divizione, mėlyna uniforma).

QUOTE(Duoma @ 2009 08 07, 13:24)
Sveiki.  4u.gif 
Tik vieno nesuprantu.
Visada toks pat išlaikymas. 1/125. Nesvarbu koks apšvietimas, kokia diafragma, toks pat.
g.gif

ką tai galėtų reikšti? nesisuka išlaikymo tumbleris? įtaisytas eksponometras tiek rodo? vienintelis išlaikymas aparate? ar kokį benustatytum pagal garsą girdi, kad atidirba 1/125?

ir patarimas. kai bandysi - nebūtina visos juostos pleškinti (jei bw, o ne c-41). užteks kokių 6-7 adrų, kad suprasti gyvas jis ar ne. išryškinsi gabaliuką ir matysi. sutaupysi laiką, nervus ir juostą, žinoma.

vsio. einu morališkai kauptis prieš varžybas (t.y. miegoti).
Atsakyti
Andriuska aciu uz tiek info smile.gif smagiai ir sekmingai ryt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 07 rugpjūčio 2009 - 22:28
Sveiki gyvi, brangieji! Norvegija puiki šalis, o ypač mėgstantiems fotografuoti smile.gif

QUOTE(Duoma @ 2009 08 07, 12:24)
Sveiki.  4u.gif 
Tik vieno nesuprantu.
g.gif

Šiaip tavo fed'e išlaikymas pats nesikeičia. Jį reikia pakeisti kiekvieną karta rankomis, kaip ir diafragmą beja, bei persukti juostą. Pakeisti jį paprasta - pakeli šiek tiek ratuką, ant kurio išlaikymai surašyti, pasuki kur reikia ir paleidi, kad užsifiksuotų. Dėmesio - išlaikymus gali keisti tik kai užraktas užvestas, antraip gali jį sugadinti!!!

Jei ką, pavartyk instrukciją čia

QUOTE(andriuska @ 2009 08 07, 21:40)
įtaisytas eksponometras tiek rodo? vienintelis išlaikymas aparate? ar kokį benustatytum pagal garsą girdi, kad atidirba 1/125?

andriuska, nėr ten eksponometro, o garsas visada tas pats bus (išskyrus ilgus išlaikymus), nes tai ne veidrodis, o užuolaida smile.gif

Sėkmės ryt šaudant. Laukiam reportažo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 08 rugpjūčio 2009 - 00:05
andriuska, taikliu suviu 4u.gif

sillwio, lauksim reportazo ir puikiu gamtos vaizdu. ...ech, pavydziu atostogu ne namie lotuliukas.gif

as noriu ryskinti lotuliukas.gif o neturiu ko. neisfotkinu niekaip lotuliukas.gif
Atsakyti
Sansara o tu ryskini namie? bet ten gi chemija smile.gif del klecku nepergyveni? ar siuolaikine chemija nebe tokia kokia buvo smile.gif man tai pasukiojo pirstu prie smilkinio mama kai suzinojo mano nora ryskinti paciai vonioje..neva padusim visi cia smile.gif pasipasakok...

silwio sveikas sugryzes smile.gif
Atsakyti
na nepadusau, kaip matai biggrin.gif
turiu chemija. chemijos vos du buteliukai, kuriuos laikau sienines spintos pacioje auksciausioje lentynoje, kur tikrai vaikai neprieis. ryskinu viska tokiame bliude, kur pasideda ant vonios. ten susistatau ir stiklainius su chemikalais, ten ir ryskinu, jei kas laistosi, tai tik tame bliude. niekas nepakeite spalvos (net bliudas biggrin.gif), nieko blogo neatsitiko. kvapu biski bijojau, nes cia forume buvo mineta, kad smirda kazkas. nezinau, tik fiksazas turejo stipresni kvapa, bet jau tikrai ne tooooooooooki, kad kazkoks diskomfortas butu (mano katino tulikas labiau smirda lotuliukas.gif ) ir kazkiek ranku oda kandziojo.
o siaip - negamintu chemikalu labai nuodingai garuojanciu naudojimui namie. koks tuliko valiklis su chloru - tikrai manau yra nuodingesnis ikvepti. o isgerti irgi nieko gero. jei namie laikai balikli ACE koki, tai kodel negali laikyt ir fotochemikalu g.gif man buvo svarbu, ar butina laikyt saldytuve (nes vat to tai tikrai nenoriu), kai suzinojau, kad ne, tai visos abejones del saugumo dingo. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 08 rugpjūčio 2009 - 12:39