Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(bite maja @ 2009 09 07, 10:16)
atsimenu, kaip tą džiaugsmą buvai pati wyshniai sugadinus  ax.gif

biggrin.gif jo jo, nieko idomaus, tai kam rodyt biggrin.gif Sayonara, dabar as nieko ir nebededu, nes pradzioj smagu, kad isvis kazkas isfotgrafuotoj ir isryskintoj juostoj matosi biggrin.gif

Aciu andruska, sillwio,sayonara, kad patirtim del skenavimo pasidalinot 4u.gif Va tie niutono ziedai pas mane ir matosi - jauciu reikia bandyt tiesint juosteles arba skenuot ne tarp tu plastmasiniu remuku, o kazkuo prispaudus g.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2009 09 07, 15:00)
dabar as nieko ir nebededu, nes pradzioj smagu, kad isvis kazkas isfotgrafuotoj ir isryskintoj juostoj matosi biggrin.gif

Pagalvoju, kad kartais mes per rimtai žiūrim į savo;kitų darbus. Ieškom kažkokios tobulos emocijos, kompozicijos. Per griežtai kritikuojam neretai. Dėl to ir kyla visos šios baimės, pyktis... Vieni tampa mokytojais, kiti kukliais amžinais mokiniais. Nesamonė kažkokia:) Mus gi sieja tas pats mielas širdžiai pomėgis - fotografija. Ji įvairi ( skaitmeninė, juostinė, meninė, popsinė...) - tokia pat kaip ir mes įvairūs. Manyčiau tai reikėtų dažniau prisiminti, tai ir kritika būtų kitokio atspalvio ir reakcija į ją adekvati biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 07 rugsėjo 2009 - 15:15
QUOTE(Puriena6 @ 2009 09 07, 15:15)
Pagalvoju, kad kartais mes per rimtai žiūrim į savo;kitų darbus. Ieškom kažkokios tobulos emocijos, kompozicijos. Per griežtai kritikuojam neretai. Dėl to ir kyla visos šios baimės, pyktis... Vieni tampa mokytojais, kiti kukliais amžinais mokiniais. Nesamonė kažkokia:) Mus gi sieja tas pats mielas širdžiai pomėgis - fotografija. Ji įvairi ( skaitmeninė, juostinė, meninė, popsinė...) - tokia pat kaip ir mes įvairūs. Manyčiau tai reikėtų dažniau prisiminti, tai ir kritika būtų kitokio atspalvio ir reakcija į ją adekvati  biggrin.gif

tai taip išeina, kad atvira nuomonė šioje temoje nebelaukiama, nes ji gali ką nors užgauti? nebūtinai užgaus, bet gali, ir, siekiant išvengti šios rizikos, elgtis reikėtų kaip? patylėti, jei nepatinka, ar suvynioti į vatą taip, kad nieko nepasijustų?
kokio atspalvio gali būti kritika? ružavo? aš pvz taip gal net nemoku. dažniausiai tiesiai sakau, ką galvoju. galiu ir nebesakyt, tik tarkit žodį smile.gif tikrai neįsižeisiu, tik nebekritikuosiu tų, kas nenori girdėti.

nigadala, nidumala..

p.s. mane ateityje prašom kritikuoti, ir kuo griežčiau - tuo geriau. nevyniojant į vatą. kuo dažniau, žiauriau, nes mane tai skatina. galit net keiktis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 09 07, 14:24)
tai taip išeina, kad atvira nuomonė šioje temoje nebelaukiama, nes ji gali ką nors užgauti?

Mane taip pat prasom kritikuot, gi zinai, kad nieko pikto pasakyt nenorejau wink.gif Tik, kadangi ta tema paraset, tai prisiminiau savo patyrima wink.gif

ir vel gi - girti ir dziaugtis paprastais juostiniais kadrais, vien del to kad ten juosta nesamone butu... Skaitmeninej temoj tokius greit pas pradinukus isvarytume biggrin.gif Myliu tave, sayonara, kad ir cia ant zemes pastatai - vadinasi ne pati juosta garbinama, o fotografija 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Puriena6 @ 2009 09 07, 14:15)
Pagalvoju, kad kartais mes per rimtai žiūrim į savo;kitų darbus. Ieškom kažkokios tobulos emocijos, kompozicijos. Per griežtai kritikuojam neretai. Dėl to ir kyla visos šios baimės, pyktis... Vieni tampa mokytojais, kiti kukliais amžinais mokiniais. Nesamonė kažkokia:) Mus gi sieja tas pats mielas širdžiai pomėgis - fotografija. Ji įvairi ( skaitmeninė, juostinė, meninė, popsinė...) - tokia pat kaip ir mes įvairūs. Manyčiau tai reikėtų dažniau prisiminti, tai ir kritika būtų kitokio atspalvio ir reakcija į ją adekvati  biggrin.gif

Labai sutinku su tuo drinks_cheers.gif

Tik dar del kritikos atspalvio - man atrodo per visa laika kol per 3 temas virem, jau zinom, ko is ko laukt, tai priimant kritika reiktu ir i tai atsizvelgt....

Nu zodziu - mir druzba zuvacka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2009 09 07, 16:00)
Va tie niutono ziedai pas mane ir matosi - jauciu reikia bandyt tiesint juosteles arba skenuot ne tarp tu plastmasiniu remuku, o kazkuo prispaudus g.gif

1. reikia "tiesinti" negatyvus. pabandyk dar neperdžiūvusius dėti į sliverius ir tiesint. gali tiesiog tarp knygos lapų bet: a) gali prigaudyti plaušelių/dulkių ir cool.gif jei knyga iš gero, blizgaus popieriaus, tai drėgmės likutis juostelėje sugarankščiuos lapus (patikrinta su Gratz miesto albumu cool.gif ).

2. jei dėsi kažką ant negatyvų, didelė tikimybė, kad gausi niutono žiedus (čia tik pas sillwio poltergeistai kažkokie). gali bandyti pilti ant skanerio glicerino, stumdyti oro burbuliukus iš po negatyvo. žaidimo daug - rezultatas abejotinas. todėl mano siūlymas: tiesų negatyvą skanreio rėmelyje įtempti už kraštų/perforacijos lipnia juosta arba padaryti pagal kadro dydį iš kokio kartono ar plastiko vieno kadro rėmelį. į didintuvą aš dedu tokį "vieno kadro bestiklį rėmelį" - tiesiog ant skaidrės rėmelio lipnia juosta ištempiu negatyvą (jei tai siaura juosta - tai net tempti nereikie, tik pritvirtinu, kad nepabėgtų kadras ir tiek).
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 09 07, 14:37)
1. reikia "tiesinti" negatyvus. pabandyk dar neperdžiūvusius dėti į sliverius ir tiesint.

Na pirmiausia ta pabandysiu 4u.gif
Atsakyti
Matote, brangiosios ir brangieji, kazkada smarki kritika buvo labai reikalinga visiems mums, nes jis padejo smarkiai tobulet. Analizavom spalvas, action'us, kompozicija, dalinomes kazkuo nauju. Dabar, kai dauguma jau pramoko fotografijos tiek, kad gali improvizuoti (o sioj temoj visi tokie) kritika neturi reiksmes. Ji privalo egzistuoti, nes tai padeda pamatyti savo nuotrauka svetimomis akimis, bet neturi tokios reiksmes, kokia turejo anksciau. Tai tiesiog nuomones ir jos yra labai subjektyvios ir nederetu pykti, nes del skonio nesigincijama. ms patinka siuksles, pupeliukui nepatinka. Abu teisus. Dziaugtis reikia, kad sioj temoj ne visiems viskas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 09 07, 14:44)
Matote, brangiosios ir brangieji, kazkada smarki kritika buvo labai reikalinga visiems mums, nes jis padejo smarkiai tobulet. Analizavom spalvas, action'us, kompozicija, dalinomes kazkuo nauju. Dabar, kai dauguma jau pramoko fotografijos tiek, kad gali improvizuoti (o sioj temoj visi tokie) kritika neturi reiksmes. Ji privalo egzistuoti, nes tai padeda pamatyti savo nuotrauka svetimomis akimis, bet neturi tokios reiksmes, kokia turejo anksciau. Tai tiesiog nuomones ir jos yra labai subjektyvios ir nederetu pykti, nes del skonio nesigincijama. ms patinka siuksles, pupeliukui nepatinka. Abu teisus. Dziaugtis reikia, kad sioj temoj ne visiems viskas  wub.gif

Amen 4u.gif (tikrai labai gerai pasakei -> wub.gif hihihi.gif )
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 09 07, 15:37)
todėl mano siūlymas: tiesų negatyvą skanreio rėmelyje įtempti už kraštų/perforacijos lipnia juosta arba padaryti pagal kadro dydį iš kokio kartono ar plastiko vieno kadro rėmelį

Yra dar vienas sprendimas, jeigu leidzia resursai - specialus remelis is www.betterscanning.com
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 09 07, 15:24)
nigadala, nidumala..

O tu padūmok padūmok, kodėl aš taip šneku. Man fotografija yra atsipalaidavimas, o ne įtampa ir ne noras kažkam įtikti:) Tai va taip aš tikiuosi, kad ir jumi taip yra:) Todėl ir nuomonės turi likti nuomonėmis, o ne mokymais, ypač skyrelyje, kuris vadinasi senoji fotografija, o ne MOKOMĖS fotgrafuoti.
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2009 09 07, 15:44)
Matote, brangiosios ir brangieji, kazkada smarki kritika buvo labai reikalinga visiems mums, nes jis padejo smarkiai tobulet. Analizavom spalvas, action'us, kompozicija, dalinomes kazkuo nauju. Dabar, kai dauguma jau pramoko fotografijos tiek, kad gali improvizuoti (o sioj temoj visi tokie) kritika neturi reiksmes. Ji privalo egzistuoti, nes tai padeda pamatyti savo nuotrauka svetimomis akimis, bet neturi tokios reiksmes, kokia turejo anksciau. Tai tiesiog nuomones ir jos yra labai subjektyvios ir nederetu pykti, nes del skonio nesigincijama. ms patinka siuksles, pupeliukui nepatinka. Abu teisus. Dziaugtis reikia, kad sioj temoj ne visiems viskas  wub.gif

Tai jau taip drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2009 09 07, 15:24)
p.s. mane ateityje prašom kritikuoti, ir kuo griežčiau - tuo geriau. nevyniojant į vatą. kuo dažniau, žiauriau, nes mane tai skatina. galit net keiktis smile.gif

na kaip gali skatinti prieštaringa kritika - paaiškink tu man, rožinei smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 07 rugsėjo 2009 - 15:56
QUOTE(Puriena6 @ 2009 09 07, 15:54)
na kaip gali skatinti prieštaringa kritika - paaiškink tu man, rožinei  smile.gif

Gali, jeigu ji priimama adekvaciai - tik kaip kito zmogaus matymas wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 07 rugsėjo 2009 - 15:59
QUOTE(sillwio @ 2009 09 07, 15:59)
Gali, jeigu ji priimama adekvaciai - tik kaip kito zmogaus matymas wink.gif

Gerai, kaip dabar jau supranti kas tau patinka, kokia linkme eini.. Bet pradžioje, mokantis fotografijos... Aš vis prisimenu, kai lankiau fotokursus ir tuo pačiu sėdėjau čia, supermamoje, tai, pvz., turėdavau fotkę, nežinau - patinka lyg ji man, o gal kažkas ne taip joje. Ir kaip taisyklė, jei kursuose ją dėstytojas girdavo, tai čia ji nesulaukdavo dėmesio absoliučiai. Ir atvirkščiai.
Tai tokiu atveju ne tobulėjimas, o neurozė kažkokia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 07 rugsėjo 2009 - 16:08