Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(andriuska @ 2009 09 07, 11:10)
120 visuomet išdžiuvusi tiesi (beveik). 135 - išsigaubusi visuomet. neperdžiovinus (t.y. kai ji baigia raitytis kaip gyvatė, ant jos nelieka lašų ir pačiupinėjus juostos apačią (kuri džiūna ilgiausiai, nes subėga visa drėgmė) nejaučiu, kad emulsija drėgna, karpau ir dedu į sliverius. tada po knygom (labai gerai visokie fotoalbumai apie miestus smile.gif ). po dienos negatyvai - kaip styga. perdžiovinti iki galo niekuomet nebeišsitiesia. perdžiovinti - tai turiu omenyje ne ką tik iki galo išdžiuvusius, o pakabėjusius kelias dienas. iš esmės mano bute juostelės išdžiūna per 2-3 val. ir jei pakabinu kokią 11 vakaro, o sukarpau atsikėlęs kokią 6.30 - po darbo viskas jau būna ištiesinta.

o skanuoti "kupra" žemyn nėra išeitis. gausi arba niutono žiedus per centrą, arba viską vartysi šope (o pamirši - gausi veidrodinį vaizdą).

Del vaizdo vartymo, tai nesu tikras dabar, bet man rodos apverciau silverfast'e is karto. Bet kuriuo atveju shope nevartau, o vaizdas tikras. Niutono ziedu nebuvo dar. Tavo patarimas geras. Butinai isbandysiu.
As darau kitaip - kas antra sliveri su negatyvais dedamas i papke apverciu, kad kupra gultu prie kupros. Bestovint issilygina, bet reikia laiko.
Papildyta:
Beje, kad jau prakalbom apie skenavima. Ar bandet kas nors silverfast'e multi exposure? http://www.silverfas...xposure/en.html Andriuska? Bite maja? Turetu buti idomu.
Atsakyti
bite, as esu sudirbus ir pacios sayon pirmus juostinius kadrus ir pakankamai ziauriai ir negraziai. blush2.gif sakiau, kokybes ir su skaitmena nesugeba isgauti, o jau juostas gadina doh.gif
visi mes is vieno molio mirksiukas.gif
Atsakyti
pas mane nemažai pirmųjų kadrų, kuriuos dariau "kupra" žemyn turiu žiedus. juk apačioje gaunasi idealiai lygus plastikinis pagrindas. kai emulsija liečiasi, tai dar dar. o vat su išlyginimu, tai iča atskira istorija. kai pabandžiau išlyginti juostas, gulėjusias susuktu pavidalu nuo kelių iki keliasdešimt metų - gavosi šnipštas. tarp knygų jau anti metai į pabaigą eina, o kai atverčiu vis dar susiriečia. tiesa dabar jau nebešauna kaip spyruoklės, ale vis vien. tai kad dabar stengiuosi neperdžiovinti ir tiesinti. tik reikia gerai žiūrėti, kad kur kokio lašalio neišdžiuvusio nebūtų. bo prilips prie sliverio, tai arba su popierium atsilpėš (tai atmirkyti dar galima) arba emulsijos gabalas liks sliveryje.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 09 07, 11:38)
pas mane nemažai pirmųjų kadrų, kuriuos dariau "kupra" žemyn turiu žiedus. juk apačioje gaunasi idealiai lygus plastikinis pagrindas. kai emulsija liečiasi, tai dar dar. o vat su išlyginimu, tai iča atskira istorija. kai pabandžiau išlyginti juostas, gulėjusias susuktu pavidalu nuo kelių iki keliasdešimt metų - gavosi šnipštas. tarp knygų jau anti metai į pabaigą eina, o kai atverčiu vis dar susiriečia. tiesa dabar jau nebešauna kaip spyruoklės, ale vis vien. tai kad dabar stengiuosi neperdžiovinti ir tiesinti. tik reikia gerai žiūrėti, kad kur kokio lašalio neišdžiuvusio nebūtų. bo prilips prie sliverio, tai arba su popierium atsilpėš (tai atmirkyti dar galima) arba emulsijos gabalas liks sliveryje.

Skaitau visur aplink, kad gaunasi niutono ziedai visiems, o as ju kol kas mates nesu. Gal prie tam tikros rezoliucijos jie islenda, prie kurios as neskanuoju?
As po knygom bandziau lyginti isryskintas juostas, bet nesekmingai. Dabar suprantu, kad buvo jau per sausos.
Atsakyti
niutono žiedai no rezoliucijos nepriklauso, jie matosi jau plika akimi. o tu pabandyk uždėti juosta pagrindu tiesiog ant stiklo. jei ir tada nesigaus - gal pas tavo skanerį antiniutoninis stiklas g.gif arba pabandyk gerai išvalyti stiklą su optikos priežiūrai skirtomis priemonėmis biggrin.gif

dėl multiekspozicijos. manau, kad tai yra labai gerai (nors ir prailgins skanavimo laiką). pažiūrėsiu namuose, kokia pas mane programa ir pabandysiu išsiaiškinti, kiak kainuos apgreidas. įtariu, kad fantazija greitai atšoks. bet gavus galimybę daryti multiekspoziciją, techinė nuotraukų kokybė gerokai pagerėtų. reik pabandyti, ar neitų kokio HDR padaryti nuskanavus tris skirtingus variantus? nors laiko prasme tai dar žiauriau, nei multiekspozicija.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 09 07, 11:53)
niutono žiedai no rezoliucijos nepriklauso, jie matosi jau plika akimi. o tu pabandyk uždėti juosta pagrindu tiesiog ant stiklo. jei ir tada nesigaus - gal pas tavo skanerį antiniutoninis stiklas g.gif  arba pabandyk gerai išvalyti stiklą su optikos priežiūrai skirtomis priemonėmis biggrin.gif

dėl multiekspozicijos. manau, kad tai yra labai gerai (nors ir prailgins skanavimo laiką). pažiūrėsiu namuose, kokia pas mane programa ir pabandysiu išsiaiškinti, kiak kainuos apgreidas. įtariu, kad fantazija greitai atšoks. bet gavus galimybę daryti multiekspoziciją, techinė nuotraukų kokybė gerokai pagerėtų. reik pabandyti, ar neitų kokio HDR padaryti nuskanavus tris skirtingus variantus? nors laiko prasme tai dar žiauriau, nei multiekspozicija.

Bandziau visaip, nesigauna man niutono ziedai, nors tu ka. Kazkada buvau idejes linka, kaip bicas skenuoja su krastais. Tai jis raso, jog reik det ant popieriaus, nes bus ziedai. Dejau tiesiai ant stiklo ir prispaudziau kompakto dangteliu tiesiai - jokiu ziedu. Stikla valau. Kad jis antiniutoninis, mazai tiketina.

As irgi paziuresiu. Triuksmo seseliuose nebuvimas ir praplestas diapazonas smarkiai vilioja. Maniskis canoscan lyginant su epson'u skenuoja labai greitai, taigi vertiems kadrams galima butu pakentet.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 07 rugsėjo 2009 - 12:00
QUOTE(sillwio @ 2009 09 07, 10:38)
Kartais pasiversdavau, bet naudos man is to jokios - tapau tautos ir bobu priesu smile.gif Сейчас к людям надо по-мягче, а на вопросы смотреть ширше smile.gif

heheheh biggrin.gif ale žiek, kelios bobos, dalis ir tų aršiausių, čia atėjo, ir visi draugiškai gėliavaikiškai komunoje gyvena beveik Vudstoko dvasia bigsmile.gif

QUOTE(Sansara @ 2009 09 07, 10:40)
ir nelabai suprantu sio salto duso prasmes is tiesu

terminas "šaltas dušas" buvo pavartotas kalbant apie mano reakciją į mano nuotraukoms išsakytą kritiką.

QUOTE(wyshnia @ 2009 09 07, 10:42)
O man neiseina normaliai juosteliu nuskenuot - vidutinis formatas gerai, nes isdziuna tiesiai,o va 35mm tai skenuojant per vidury brokas gaunasi... Kaip jus skenuojat? Ar gal dziovinat kaip mandrai biggrin.gif

su dedikuotu neliko šios problemos, o anksčiau po knygom tiesindavau, bet ne visada sėkmingai.

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 09 07, 12:23)
heheheh biggrin.gif ale žiek, kelios bobos, dalis ir tų aršiausių, čia atėjo, ir visi draugiškai gėliavaikiškai komunoje gyvena beveik Vudstoko dvasia  bigsmile.gif

Bobomis vadinu ne tas moteris, kurios sugeba normaliai diskutuot, o tas, kurios aklai kimba i krutis. Su moterimis visada idomu bendraut, nes jos, besivadovaudamos moteriska logika, viska mato kiek kitaip, nei mes, vyrai. Boboms, deja, jau senokai neturiu ka pasakyt bigsmile.gif
Beje, kad nebuciau apkaltintas lyciu diferenciacija, turiu pasakyti, jog vyrai taip pat gali buti bobomis. Kartais netgi tie, kurie paprastai yra vyriski smile.gif
Atsakyti
Klausykit, bet aš irgi per tiek laiko dar neišmokau ramiai reaguoti į kritiką. Ir ypač į jos nebuvimą - kai parodai fotkes, o visi tyli. Tai net pasiteisint prieš visus negali. Nebėr kam papasakoti, kodėl dariau taip, o ne kitaip biggrin.gif Žinoma, kai visi tyli, tai tada supranti, kad nieko gero neparodei. Beje, ir pati kartais tyliu. Todėl ir suprantu tą tylą. Bet į ją visvien jautriai reaguoju smile.gif Ir aplamai, man daug fainiau gyvai bendrauti, o ne čia. Gyvai visada yra ką pasakyti, bent jau pamykti kažką draugiškai biggrin.gif Ai.. žodžiu, Sansara, aš kai skaičiau tavo džiaugsmą dėl nuotraukų, tai savaime suprantama, tikėjausi kažko tai ypatingo. Todėl ir reakcija tokia gavosi - biskį nusivylimo. Tiesiog nekreipk dėmesio ir vsio.
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 09 07, 10:52)
suprantu, kad sunku komentuoti, kai skonis nelabai yr.

ok, kaip sakai.
Atsakyti
aš nekomentuoju irgi dėl to, kad skonio neturiu. ir labai ramiai su tuom gyvenu. kompensuoju tuštumą techninėmis žiniomis ir guodžiuosi tai, kad galiu būti bent kiek naudingu žmonėms su polėkiu.

QUOTE(sillwio @ 2009 09 07, 12:59)
Maniskis canoscan lyginant su epson'u skenuoja labai greitai, taigi vertiems kadrams galima butu pakentet.

o tu pabandyk skanuoti su ta, kita prie skanerio pridėta programa "studio"kažkaip (nepamenu pavadinimo). tai ji skanuoja kadrą kokias 5-9 minutes. tiesa, skaneris dirba praktiškai be garso.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 09 07, 14:40)
o tu pabandyk skanuoti su ta, kita prie skanerio pridėta programa "studio"kažkaip (nepamenu pavadinimo). tai ji skanuoja kadrą kokias 5-9 minutes.  tiesa, skaneris dirba praktiškai be garso.

Pas mane buvo pridetos silverfast ir ta "kita". "Kita" is karto atkrito, nes ten reguliuoti galima tik rezoliucija (nors skenuoja pakankamai greitai), todel naudoju silverfast (vuescan niekaip nepaleidziu ant vistos ir windows 7).
Ilgai skanuodavo mano epson'as, o be to dar ir lempa sildydavo kokia minute. Sitas skanuoja is karto (deka idiegtos LED technologijos) ir skanuoja labai greitai. Tiesa, as neskanuoju internetui daugiau, negu 1200 dpi. Didesne rezoliucija, zinoma, reikalauja ir daugiau laiko.
Atsakyti