Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sillwio @ 2009 09 07, 10:04)
To, as manau, visi tikejosi smile.gif Tiesiog visi supranta, kad pirmine baime sugadint koki kadra priveda prie to, ka matom smile.gif Ar ne?

nu jo, gal... mane čia vienas užkadrinis balsas ką tik nutarkavo, sako, prisimink savo kadrus. nu jo, tiesa, mano pirmi juostiniai briedulis buvo. ir dabar briedulis būna nuolat. gadinu juostas.. ale nu va buvo tokia nuotaika ir mėnulis palankus ir pasakiau, ką pagalvojau biggrin.gif sorry, merginos, nuoširdžiai sakiau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2009 09 07, 10:07)
tiek to smile.gif nereplikuosiu.
pilnatis.

neverta įsižeisti. 4u.gif

o gal.. kas nors šioje temoje pasikeitė ir nebelaukiama atviros nuomonės?
na taip, diplomatiškumo man labai trūksta. sorry už tai.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 09 07, 10:07)
nu jo, gal... mane čia vienas užkadrinis balsas ką tik nutarkavo, sako, prisimink savo kadrus. nu jo, tiesa, mano pirmi juostiniai briedulis buvo. ir dabar briedulis būna nuolat. gadinu juostas.. ale nu va buvo tokia nuotaika ir mėnulis palankus ir pasakiau, ką pagalvojau biggrin.gif sorry, merginos, nuoširdžiai sakiau biggrin.gif

Taip jau yra. Visi per tai praejom, kai reikia laikyti galvoje kruva info apie ekspozicija, iso, nepamirst prasukt juosta, sufokusuot, pakeist diafragma, o dar cia chebra kazka diskutuoja apie push'inimus ir ryskinima ir t.t. = kompozicijos apgalvojimui laiko nebelieka. Del to kuri laika atgal raginau Sansara nemarinuot, o isfotografuot juosta kuo greciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 09 07, 10:12)
Taip jau yra. Visi per tai praejom, kai reikia laikyti galvoje kruva info apie ekspozicija, iso, nepamirst prasukt juosta, sufokusuot, pakeist diafragma, o dar cia chebra kazka diskutuoja apie push'inimus ir ryskinima ir t.t. = kompozicijos apgalvojimui laiko nebelieka. Del to kuri laika atgal raginau Sansara nemarinuot, o isfotografuot juosta kuo greciau smile.gif

labai gerai pamenu vienos pirmųjų savo jb juostų kadrus, kuruos rodžiau dar anoje temoje ir man rodos ar tai Tu, ar tai fotolama pasakė - neverta buvo gadint juostos dėl tokių kadrų biggrin.gif ar tai juosta ne tam naudojama..smile.gif) nepamenu tiksliai, pamenu įspūdį, kurį padarė. tarsi užvožė kibirą ant galvos ir su samčiu skalambijo. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 09 07, 10:17)
labai gerai pamenu vienos pirmųjų savo jb juostų kadrus, kuruos rodžiau dar anoje temoje ir man rodos ar tai Tu, ar tai fotolama pasakė - neverta buvo gadint juostos dėl tokių kadrų biggrin.gif ar tai juosta ne tam naudojama..smile.gif) nepamenu tiksliai, pamenu įspūdį, kurį padarė. tarsi užvožė kibirą ant galvos ir su samčiu skalambijo. lotuliukas.gif

Galejau buti ir as, nors nepamenu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 09 07, 10:19)
Galejau buti ir as, nors nepamenu smile.gif

jei kartais pasiverti šaltu dušu, tai tada buvai Tu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 09 07, 10:20)
jei kartais pasiverti šaltu dušu, tai tada buvai Tu biggrin.gif

Kartais pasiversdavau, bet naudos man is to jokios - tapau tautos ir bobu priesu smile.gif Сейчас к людям надо по-мягче, а на вопросы смотреть ширше smile.gif
Atsakyti
nesu to lygio, kad nesuprast turinio vertes savo nuotraukose mirksiukas.gif negi kas manet, kad dejau sias foto tikintis sulaukti "wow" "obana" "geeeras" doh.gif
dziaugiuos kadrais kaip pirmokas parases kreivai sleivai "NAMAS", o tame "NAMAS" ieskoma prasmes, esmes ir gyvenimo tikslo doh.gif
visi gi suprantant kad tai tik pabandymai,
o ka mes su Sea_ galim - irgi puikiai zinot is kito skyrelio. tongue.gif
dar ne viena juostele bus paleista vejais, kol atsiras tame "namas" dailyrastis ir siokia tokia prasme.
jei kam idomu, tai geriausiu kadru nerodziau, nes nenorejau ju sutersti prasta kokybe atsiradusia del pigaus perkelimo i skaitmena budo. jie laukia savo realizacijos ant popieriaus ir ne kitaip.
ir nelabai suprantu sio salto duso prasmes is tiesu g.gif
tebunie "nu, *****" smile.gif
Atsakyti
O man neiseina normaliai juosteliu nuskenuot - vidutinis formatas gerai, nes isdziuna tiesiai,o va 35mm tai skenuojant per vidury brokas gaunasi... Kaip jus skenuojat? Ar gal dziovinat kaip mandrai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 09 07, 10:40)
negi kas manet, kad dejau sias foto tikintis sulaukti "wow" "obana" "geeeras" 

Nemanem smile.gif Eikit gadint juostu, nes kitaip nieko nebus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(wyshnia @ 2009 09 07, 10:42)
O man neiseina normaliai juosteliu nuskenuot - vidutinis formatas gerai, nes isdziuna tiesiai,o va 35mm tai skenuojant per vidury brokas gaunasi... Kaip jus skenuojat? Ar gal dziovinat kaip mandrai biggrin.gif

Man ir 120 ir 135 juostos isdziuve issigaubia. Dedu i remeli isgaubimu i apacia (ant stiklo). Gaunasi puikiai. (skaneris - canoscan 8800f).
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 09 07, 11:38)
Kartais pasiversdavau, bet naudos man is to jokios - tapau tautos ir bobu priesu smile.gif Сейчас к людям надо по-мягче, а на вопросы смотреть ширше smile.gif

laugh.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 07 rugsėjo 2009 - 11:10
120 visuomet išdžiuvusi tiesi (beveik). 135 - išsigaubusi visuomet. neperdžiovinus (t.y. kai ji baigia raitytis kaip gyvatė, ant jos nelieka lašų ir pačiupinėjus juostos apačią (kuri džiūna ilgiausiai, nes subėga visa drėgmė) nejaučiu, kad emulsija drėgna, karpau ir dedu į sliverius. tada po knygom (labai gerai visokie fotoalbumai apie miestus smile.gif ). po dienos negatyvai - kaip styga. perdžiovinti iki galo niekuomet nebeišsitiesia. perdžiovinti - tai turiu omenyje ne ką tik iki galo išdžiuvusius, o pakabėjusius kelias dienas. iš esmės mano bute juostelės išdžiūna per 2-3 val. ir jei pakabinu kokią 11 vakaro, o sukarpau atsikėlęs kokią 6.30 - po darbo viskas jau būna ištiesinta.

o skanuoti "kupra" žemyn nėra išeitis. gausi arba niutono žiedus per centrą, arba viską vartysi šope (o pamirši - gausi veidrodinį vaizdą).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 07 rugsėjo 2009 - 11:11
QUOTE(Sansara @ 2009 09 07, 11:40)
dziaugiuos kadrais kaip pirmokas parases kreivai sleivai "NAMAS", o tame "NAMAS" ieskoma prasmes, esmes ir gyvenimo tikslo  doh.gif
visi gi suprantant kad tai tik pabandymai,

atsimenu, kaip tą džiaugsmą buvai pati wyshniai sugadinus ax.gif
Atsakyti