vat parašei apie dvigubą expoziciją, aš apie savo bronicą pagalvojau. per visą tą laiką dvigubos expo nebuvo nei karto, ir negaliu prisiminti, kad tuščias tarpas būtų buvęs (tipo prasukai, uždėjai kitą backą, po to vėl grąžinai "paruoštą" ir dar kartą prasukai, kad užraktą užvestum). galvoju, kad jokių ypatingų saugiklių ten nėra, bet matyt tai mano įprotis persukti juostą prieš kadrą duoda teigiamą rezultatą (bent ta prasme, nes tais atvejais, kai reikia greitai kadrą padaryti, tai trukdo). čia kaip su ginklo saugikliu - nuimi prieš šaunant. niekada nemėgau be saugiklio nešioti, ir dar su šoviniu lizde.
Tai pirksiu Patersoną, talpa kaip ir mano rusiško.
Pas mane dvigbos exp darosi kartais mistiniu būdu. specialiai darant yra ratukas tam - multi, ant single, niekaip užrakto du kartus nepaspausi, bet iš kažin kur vis kokia atsitiktinė išlenda. turbūt Mamijos dvasia pokštauja
Pas mane dvigbos exp darosi kartais mistiniu būdu. specialiai darant yra ratukas tam - multi, ant single, niekaip užrakto du kartus nepaspausi, bet iš kažin kur vis kokia atsitiktinė išlenda. turbūt Mamijos dvasia pokštauja
QUOTE(Sansara @ 2009 09 04, 12:05)
nublondininta juostele galutinai nublondininau su visomis nublondininimo pasekmemis: susilankste, susiliete, biski apsisviete, del susilietimo netolygiai issiryskino ir t.t. zodz, motinyste
man rodos per greitai viską nurašei ant skubėjimo per daug neanalizuodama klaidų priežasčių. pas tave rusiškas bakelis ar patersono? kaip juosta juose galėjo apsišviesti? kaip galėjo susiliesti? kaip suprantu tai antra juosta, kurią ryškinai šiandien? spiralė buvo neišdžiuvusi?
ir ženščinos, kodėl jumi kėlėt tokį šaršalą dėl sliverių? Juozapavičiaus gatvėje jų pilna. puikių, gražių hamos pergamentinių sliverių, 135 ir 120 juostai. ir viso labo po 70 ct vnt arba 60 lt pokas (100 vnt.).
Puriena dėl tikslaus laiko sutarsiu ketvirtadienį popiet (žmonėms reiks iš darbo išeit, kad dirbtuves atrakinti nedarbo metu).
andriuska, as dideliausia ir vienintele klaida padariau, kad matydama, kad pasviesejo lauke vis tiek emiausi ryskinti juostele. ir skubejau susukti, nes bijojau apsviesti, nes buvo tikrai pakankamai nepanasu i "tamsa" skubejau ir nors jauciau, kad juostele eme strigti, vis tiek ja prievartavau (spirale isdziovinau su fenu).
na ir zodziu gavosi taip, kad juostos virsus (na spiraleje virsuj buvo) susiliete (?) ir net po fiksavimo matosi neisplauta emulsija (?) (violetinis dryzis ryskus per visa juostos ilgi, TMX 400 juostele), kitoj pusej, kur susilamde juostele matosi irgi ant kitos apvijos atitinkamos vietos neisplautas violetinis atspalvis...
apsviest, atrodo neapsvieciau (o galejau... nes vaikas pabudo po 3 min pradejus ryskinti ir eme klykt, teko iseiti is vonios ir grizti, darinet duris, o dangtelis po to pastebejau nebuvo sandariai uzdarytas ir labiausiai apsviesti galejau pilant fiksaza... nes dar labiau lauke nusvito ir as maciau jau viska, ne tik seselius.
ai, zodziu - nera taip viskas blogai. juosta violetine prie pat kadro krasto, galima nesunkiai iskadruoti. sulamdymas ne toks didelis. atsargiai pakadravus, galima nesunkiai isvengti tu nelaimiu. dziaugiuos, kad pirma emiausi Fomapan'o, nes ji bent nenublondininta o is klaidu mokomasi, gavau gera spyri laukti tamsos bet kokiu atveju
zenscinos tik tiek ir norejo isgirsti apie sliverius (mes gi mylim ausimis )
na ir zodziu gavosi taip, kad juostos virsus (na spiraleje virsuj buvo) susiliete (?) ir net po fiksavimo matosi neisplauta emulsija (?) (violetinis dryzis ryskus per visa juostos ilgi, TMX 400 juostele), kitoj pusej, kur susilamde juostele matosi irgi ant kitos apvijos atitinkamos vietos neisplautas violetinis atspalvis...
apsviest, atrodo neapsvieciau (o galejau... nes vaikas pabudo po 3 min pradejus ryskinti ir eme klykt, teko iseiti is vonios ir grizti, darinet duris, o dangtelis po to pastebejau nebuvo sandariai uzdarytas ir labiausiai apsviesti galejau pilant fiksaza... nes dar labiau lauke nusvito ir as maciau jau viska, ne tik seselius.
ai, zodziu - nera taip viskas blogai. juosta violetine prie pat kadro krasto, galima nesunkiai iskadruoti. sulamdymas ne toks didelis. atsargiai pakadravus, galima nesunkiai isvengti tu nelaimiu. dziaugiuos, kad pirma emiausi Fomapan'o, nes ji bent nenublondininta o is klaidu mokomasi, gavau gera spyri laukti tamsos bet kokiu atveju
zenscinos tik tiek ir norejo isgirsti apie sliverius (mes gi mylim ausimis )
o man sian atsiunte is Sveicarijos ta mano skaidre isryskinta K-14 proceso, kzk rasiau. ir kzk net matosi, kad spalvos ten priaugintos, nelygus toks juostos pavirsius t.t. kampu ziurint. Kiekvienas kadras kaip skaidre padarytas, nu kaip anksciau budavo - ipakuotas ziurejimui per projektoriu. is vaikystes pan turiu, tik plastmasiniu, o cia tokie kartoniniai. Tik kad kadrai is ten neiskrapstomi - neisivaizduoju kaip nuskenuot. gamintis procentre is tokiu - ne < 4lt 1 nuotrauka nes is pradziu skenuot reikia. bet kaip daikta turet man l.patinka ir spalvos grazios
juostos susilietimų mano renesanso epochoje dar nepasitaikė, bet iš mokuklos laikų pamenu, kad sisilietimo vietos būna tamsios net po fiksavimo, netolygaus tankio, gradientiniasi perėjimais, tamsiai mėlyno rašalo spalvos. čia jei manęs atmintis nepaveda.
Papildyta:
a kokis pas tave skaneris? canoscanai komplektuojami atskiu rėmeliu, skirtu dėti 4 skaidres su rėmeliais. galima apseiti ir be jo. dėk tiesiai ant stiklo ir skanuok. aš būna iš viso dedu juostos atkarpą, kai užeina noras perforaciją ir skaičiukus iš kraštų matyti kaip rėmelį. o čia juk negatyvas iš karto rėmelyje, kiek aukščiau stiklo. niutono žiedų nebus. su fokusu tik kaip?
Papildyta:
QUOTE(Gaziulka @ 2009 09 04, 14:50)
neisivaizduoju kaip nuskenuot.
a kokis pas tave skaneris? canoscanai komplektuojami atskiu rėmeliu, skirtu dėti 4 skaidres su rėmeliais. galima apseiti ir be jo. dėk tiesiai ant stiklo ir skanuok. aš būna iš viso dedu juostos atkarpą, kai užeina noras perforaciją ir skaičiukus iš kraštų matyti kaip rėmelį. o čia juk negatyvas iš karto rėmelyje, kiek aukščiau stiklo. niutono žiedų nebus. su fokusu tik kaip?
tavo vietoje dėčiau tiesiai ant stiklo. tas rėmelis dar kažkiek atitilins negatyvą nuo stiklo. o skaneriuose fokusas yra į stiklo paviršių. aišku, dėl matricos dydžio ir diafragmos ten DOF pakankamas, ale vis vien...
Sansara, sveikinu