Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Man tik įdomu ar juostas jie visas sugadina, ar selektyviai. Man dar dvi išryškino, bet dar neskenavau, tai negaliu pasakyt.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 09 04, 08:45)
biggrin.gif biggrin.gif
mano tulikas tai ir vasaros dieną sudaro sąlygas ryškinti smile.gif

pas mane tulike langas yra. ji uzklijavom su juoda agro plevele, bet vis tiek kazkiek leidzia sviesa, ypac sauleta diena. sian irgi issigandau supratusi po 5 min, kad matau beveik viska. bet viskas baigesi ok. isryskinau Fomapan 200 juostele puikiai. tik kitos nespejau, pabudo mazasis, tai viskas paruosta laukia kito miego biggrin.gif patinka man jos (juosteles) zydra pagrindo spalva biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 04 rugsėjo 2009 - 08:32
QUOTE(andriuska @ 2009 09 03, 20:32)
p.s. jokių dirbtuvių organizuoti nereiks. jos jau suorganizuotos. reikia tik nueiti ir jas išbandyti.

Aš tai labai norėčiau. Ir tas penktadienis man tinka. Bet jaučiu, kad "ne sudba"...
Mes tik du norintys dalyvauti, kaip matau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 09 03, 21:37)

kur siulot popieriaus foto ieskot. andriuska, kaip ten dovilio popierius. jis man rode, tai patiko visai.  g.gif

pradžiai siūlau imti RC 10x15. bus daug broko - kam gi gerą popirių gadinti. o kai pramoksi - kartonas. tas 18x24 man kažkaip labai formatas patiko. nei per mažas, nei per didelis. ir į didesnius albumus klijuot galima, ir rėmint paspartuojant. labai fainas popierius fomos. tik gaila, kad nėr warmtono.

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 09 03, 22:39)
Mečkauskas turi plačiai juostai bakelių? O kaip Patersono? Sayon, minėjai, kad nepatinka tau jis. Kuom? Dabar reikalas spiria, tai reik įsigyt.

normalūs tie patersono bakeliai. po rusiškų plačiai juostai jaučiasi proveržis smile.gif ir didelis pliusas, kad yra dvi spiralės. tai jei reikia kelias juostas ryškinti, kol viena džiūna, kita mirksta. bo kol apvijos šlapios - nu niekaip juostos nesusuksi.

QUOTE(Puriena6 @ 2009 09 04, 10:36)
Aš tai labai norėčiau. Ir tas penktadienis man tinka. Bet jaučiu, kad "ne sudba"...
Mes tik du norintys dalyvauti, kaip matau smile.gif

sakyk laiką, kuris tinka. į až įmesiu daugiau info. aš penktadienį 99 proc. ten aisu.
Atsakyti
O kur fototechnika prekiauja, tai Patersono? Kokia jų talpa? ta prasme kiek ml?

O rusiški visai š..? Neapsimoka pirkt?
Atsakyti
Iš esmės aš galiu dieną ir truputį vakarop. O tu tikriausiai tik po darbo varysi?
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 09 04, 09:31)
  patinka man jos (juosteles) zydra pagrindo spalva biggrin.gif

aha, vat dėl to žydrumo aš ir buvau pradėjęs įtarinėti, kad rolei juosta yra ne kas kita, kaip foma (nu dar niekur kitur žydro pagrindo nemačiau, kinietiškos era plokštelės žalios blink.gif , bet ta žaluma išsiplauna dar ryškale). bet Pupeliukas parodė kitus negatyvus rolejaus - tai jie skaidrūs. užtats su Sayonara iškėlėm kitą versiją, kad rolei yra adox gamykloje gamintos, o dar tiksliau - ilfordo lakštai karpyti ir sukti toje pačioje vietoje, kaip ir adoxo juostos, ba kadrų markiruotės skaičiukai yra tokie pat "nešvarūs", kaip ir adoxo. globalizacija, "loliukas blt".
Papildyta:
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 09 04, 11:12)

O rusiški visai š..? Neapsimoka pirkt?

ftototechnikoje buvo patersonas. tas, kuris tinka plačiai juostai talpina 600 ir net kiek daugiau. bet vieną siaurą galima ryškinti su 400 ml, plačiai pakanka 500 ml.

rusiški gaminiai niekada nebūna visiški š. tai daiktai su charakteriu cool.gif pagrindinis jų minusas, kad spiralėje nėra "saugiklio" ir juostą gali sukti tik viena kryptimi. jei pasuksi kita - ji gražiai išlįs iš apvijų su visom negerom pasekmėm (sulips, susibraižys, atgal neįsuksi). ir jie sandariai neužsidaro, tad neteksi galimybės pavartyti bakelio (o tai labai gerai ardant laminarinį atidirbusių ryškalų sluoksnį).

QUOTE(Puriena6 @ 2009 09 04, 11:13)
Iš esmės aš galiu dieną ir truputį vakarop. O tu tikriausiai tik po darbo varysi?

dėl nuostabaus viešojo sektoriaus finansavimo Tėvynė man suteiks galimybę skirti laiko fotografijai ir pentadienio darbo valandomis bigsmile.gif
Atsakyti
Tai tada sakyk : kur ir kada.
Atsakyti
dabar derinu laiką. darysi nuotraukas? iš plačios? bo reikia didintuvą atitinkamą rezervuoti.
Atsakyti
iš siauros.
Atsakyti
nublondininta juostele galutinai nublondininau lotuliukas.gif su visomis nublondininimo pasekmemis: susilankste, susiliete, biski apsisviete, del susilietimo netolygiai issiryskino ir t.t. zodz, motinyste ir juosteliu ryskinimas (kaip ir viskis) - nesuderinami lotuliukas.gif nes paprasciausia skubeeeeeejau...... ir dar ant labiausiai laukto kadro radau dviguba expo doh.gif vat ir kaitaliok back;us pamirdama kad kadras neprasuktas, o indikatorius neziurejau doh.gif
bet ryskinti kaip iso400 pasiteisino daugiau ar maziau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 04 rugsėjo 2009 - 11:09
QUOTE(andriuska @ 2009 09 04, 10:07)
normalūs tie patersono bakeliai. po rusiškų plačiai juostai jaučiasi proveržis smile.gif  ir didelis pliusas, kad yra dvi spiralės. tai jei reikia kelias juostas ryškinti, kol viena džiūna, kita mirksta. bo kol apvijos šlapios - nu niekaip juostos nesusuksi.

pabandysiu kitą savaitę vėl jį jaukintis. nu iki šiol nesekėsi. pirkau jį, nes viena senojo spiralė sustreikavo, tai naujajame abi lievos pasirodė.. doh.gif gal priprast reik. kartosiu.

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 09 04, 10:12)

jo, fototechnikoje patersonai. yra vienai juostai arba dviems. bet aš čia apie siauras, kaip su plačiom nežinau.
Atsakyti