Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sayonara @ 2009 09 03, 09:29)
Pupeliuk, andriuška ir bite, ar susitinkam šiandien pietums kur nors aplink seimą visokiems ten atsiskaitymams? smile.gif
galim pietauti mambo netoli Lukiškių aikštės, submarine prie pat seimo arba kiniečiuose, irgi prie seimo.

arba cili kaime pries vyriausybe? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 09 03, 07:43)
arba cili kaime pries vyriausybe? smile.gif

man tai bet kuri pusė tinka, Pupeliukui, kaip suprantu, irgi, klausimas dėl andriuškos - jam toliausia būtų..smile.gif o Tu gal iki Seimo atšuoliuotum?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 09 02, 21:51)
Manau reikėtų nepamiršti, kad jei su autofokusiniu fotiku užteko iso800, tai su mamiya kažin, ar tiek užteks, nes teks priverti diafragmą, kad mažiau šaudyt pro šalį su fokusu dėl siauros ryškumo zonos. Nemanai?

Tai to iso 800 užteko jau su priverta diafragma, toli gražu ne 1,8 ir ne 2,8. Taip, aš suprantu, kad su mamija 800 bus mažoka, dėl to kalbu apie 1600, tiek gal pakaks? Aišku bet kada lieka galimybė dėti elementarią 400 juostą ir fotografuoti su blykste (aišku tuomet jau bus Nikonas), bet ta galimybė man žiauriai neįdomi. Na pasibandysiu kokioj tamsesnėj bažnyčioj ar miške tą pushą iki 1600, nes reik pasibandyt kaip man papushins fotolabas, ne aš vis vien ryškinsiu plačią..
O tai dar galit patart kokia juosta pushui geriau tiktų, jei ryškina su d-76? Trix ar Ilfordas?

Fotografuočiau kaip visi balti žmonės į skaitmeną ir nesukčiau galvos, bet ne gi, reik apsisunkint darbą kiek tik įmanoma biggrin.gif

Taip taip, susitinkam. Aš jau vaikus įsiūliau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 03 rugsėjo 2009 - 08:00
biggrin.gif sliveriu tema matyt yra is uzdraustuju lotuliukas.gif nes nei as, nei pupeliukas nesusilaukem atsakymu

jau vel turiu 2 juosteles ryskinimui. jega biggrin.gif

man dar tamsus miskas su skirtumais tarp ryskalu, juosteliu gamintoju ir priklausomybes nuo ISO....

tiesa, andriuska, tu snekejai apie juosteles ploto skirtumus sukarpytai juostelei ir ne. o tai jei as imu 35 mm juosteles santyki ryskalams (tiksliau laika ryskinimo), itakos dideles netures tas? mano mazas bakelis 260 ml. sakei, kad labiau reik ziuret visko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 03 rugsėjo 2009 - 08:24
atsakau pradžioj dėl pietų (tada į kitus kl.)

kadangi esu be mašinos ir pėdinisu nuo darbo pėsčiomis, tai man geriau būtų arčiau Seimo (kuo arčiau). bo kol nueisiu link Lukiškių ar Vyriausybės - tai reiks ir atgal pėdas pasukti.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 09 03, 08:24)
atsakau pradžioj dėl pietų (tada į kitus kl.)

kadangi esu be mašinos ir pėdinisu nuo darbo pėsčiomis, tai man geriau būtų arčiau Seimo (kuo arčiau). bo kol nueisiu link Lukiškių ar Vyriausybės - tai reiks ir atgal pėdas pasukti.

tai siūlyk konkrečią vietą, kur Tau būtų geriau. nes aš visur galiu, Pupeliukas sakė irgi smile.gif ms'ą gal irgi įkalbėsim kaip nors biggrin.gif bitė pasuoja, jos juosteles paimsiu aš..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 09 03, 09:00)

O tai dar galit patart kokia juosta pushui geriau tiktų, jei ryškina su d-76? Trix ar Ilfordas?

anot apugo tri-x geriausia pušinti d-76

QUOTE(Sansara @ 2009 09 03, 09:18)
biggrin.gif sliveriu tema matyt yra is uzdraustuju  lotuliukas.gif nes nei as, nei pupeliukas nesusilaukem atsakymu

tiesa, andriuska, tu snekejai apie juosteles ploto skirtumus sukarpytai juostelei ir ne. o tai jei as imu 35 mm juosteles santyki ryskalams (tiksliau laika ryskinimo), itakos dideles netures tas? mano mazas bakelis 260 ml. sakei, kad labiau reik ziuret visko.

siauros ir 120 juostos plotai panašūs, tad laikai irgi panašūs. gali kaip orientacinį imti laiką 135 juostai ir pakoreguoti pagal rezultatą.

Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2009 09 03, 09:26)
tai siūlyk konkrečią vietą, kur Tau būtų geriau. nes aš visur galiu, Pupeliukas sakė irgi smile.gif ms'ą gal irgi įkalbėsim kaip nors biggrin.gif bitė pasuoja, jos juosteles paimsiu aš..smile.gif

man tas pats, tik kad arčiau žvėryno. nuspręskite vietą pačios, bo aš dabar išvažiuoju.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 09 03, 08:44)
anot apugo tri-x geriausia pušinti d-76
Papildyta:
man tas pats, tik kad arčiau žvėryno. nuspręskite vietą pačios, bo aš dabar išvažiuoju.

Pupeliuk, tai gal submarine prie seimo?

Atsakyti
na stai reportazas is ivykio vietos... stai tas zioplys nuotraukoje be juosteles fotografuoja smile.gif (Ruta Sea autore)

user posted image

Silwio... prasukdinejant juosta sukasi atsukinejimo ratukas, bet ne visi akli diena mato smile.gif
Atsakyti
Submarinas tinka, praneškit man sms kada, nes neužilgo išvažiuoju iš namų.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 09 03, 08:00)
Tai to iso 800 užteko jau su priverta diafragma, toli gražu ne 1,8 ir ne 2,8. Taip, aš suprantu, kad su mamija 800 bus mažoka, dėl to kalbu apie 1600, tiek gal pakaks? Aišku bet kada lieka galimybė dėti elementarią 400 juostą ir fotografuoti su blykste (aišku tuomet jau bus Nikonas), bet ta galimybė man žiauriai neįdomi. Na pasibandysiu kokioj tamsesnėj bažnyčioj ar miške tą pushą iki 1600, nes reik pasibandyt kaip man papushins fotolabas, ne aš vis vien ryškinsiu plačią..

Nebijok iso. Ypac vidutinam formate. Kadro formatas didesnis, vadinasi skenuojant ar spaudziant tokio pat dydzio nuotraukas is 135 ir is 120 formato, 120 nuotraukoje grudas bus santykinai mazesnis, nors fiziskai jis toks pats. Ziurek cia http://www.flickr.co...57617398831088/ 100 juosta pushinta 3 stopais (komentaras po nuotrauka) - grudas nera per didelis. Beja, jau kazkada rasiau, kad mano asmenine patirtis rodo, kad is mano bandytu kombinaciju geriausiai pushinasi tmax juosta tmax ryskaluose.

QUOTE(Sansara @ 2009 09 03, 08:18)
man dar tamsus miskas su skirtumais tarp ryskalu, juosteliu gamintoju ir priklausomybes nuo ISO....

A ir nereikia uzsikrauti bereikalinga info. Viskam savas laikas. Manau pradzioje nieko nera geresnio uz sena gera tmax juosta ir d-76 arba tmax ryskalus.

QUOTE(_ms_ @ 2009 09 03, 08:55)
Silwio... prasukdinejant juosta sukasi atsukinejimo ratukas, bet ne visi akli diena mato smile.gif

Taip ir galvojau smile.gif
Atsakyti
abiems išsiunčiau sms - Submarinas 11,40.
Atsakyti