QUOTE(Pupeliukas @ 2009 09 03, 08:00)
Tai to iso 800 užteko jau su priverta diafragma, toli gražu ne 1,8 ir ne 2,8. Taip, aš suprantu, kad su mamija 800 bus mažoka, dėl to kalbu apie 1600, tiek gal pakaks? Aišku bet kada lieka galimybė dėti elementarią 400 juostą ir fotografuoti su blykste (aišku tuomet jau bus Nikonas), bet ta galimybė man žiauriai neįdomi. Na pasibandysiu kokioj tamsesnėj bažnyčioj ar miške tą pushą iki 1600, nes reik pasibandyt kaip man papushins fotolabas, ne aš vis vien ryškinsiu plačią..
O tai dar galit patart kokia juosta pushui geriau tiktų, jei ryškina su d-76? Trix ar Ilfordas?
Nebijok iso. Ypac vidutinam formate. Kadro formatas didesnis, vadinasi skenuojant ar spaudziant tokio pat dydzio nuotraukas is 135 ir is 120 formato, 120 nuotraukoje grudas bus santykinai mazesnis, nors fiziskai jis toks pats. Ziurek cia
http://www.flickr.co...57617398831088/ 100 juosta pushinta 3 stopais (komentaras po nuotrauka) - grudas nera per didelis. Beja, jau kazkada rasiau, kad mano asmenine patirtis rodo, kad is mano bandytu kombinaciju geriausiai pushinasi tmax juosta tmax ryskaluose.
QUOTE(Sansara @ 2009 09 03, 08:18)
man dar tamsus miskas su skirtumais tarp ryskalu, juosteliu gamintoju ir priklausomybes nuo ISO....
A ir nereikia uzsikrauti bereikalinga info. Viskam savas laikas. Manau pradzioje nieko nera geresnio uz sena gera tmax juosta ir d-76 arba tmax ryskalus.
QUOTE(_ms_ @ 2009 09 03, 08:55)
Silwio... prasukdinejant juosta sukasi atsukinejimo ratukas, bet ne visi akli diena mato
Taip ir galvojau
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso