Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 09 02, 12:10)

dedu kelias foto, nemažai kas matė FB, bet kas nematė smile.gif

tik cia matau.

grazios spalvos ir kompozos.
Atsakyti
Puriena, skenavau nuotraukas. Neturiu vidut. formato skenerio, pardavinėju dabartinį ir pirksiu kitą.

Gaziulka ačiū 4u.gif pakrapščiau ir radau tą koduotę smile.gif tik klijais bais aplipus tada, jei popierėlį nuplėšiu, pasiieškosiu kaip iso nustatyti rankiniu būdu. Ačiū! Ryškinsiu rodinaliu, nusipirkau neseniai, tik begalvė užmiršau pasiimti kai Vokietijoj buvau, bet greit turėčiau gauti.

Ačiū Mariau smile.gif malonu girdėti gerą žodį iš tavęs biggrin.gif nail.gif

Apie sliverius nieks nieko neskot verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 02 rugsėjo 2009 - 13:09
man kartą buvo "pasisekę" ne ta puse plačią juostą įdėti...į bronicą, nes yashicoje tokio bajerio nepastebėti negalėtum. labai čiotkai buvo pamačius, kaip juosta susivyniojo ant priimančios ritės. tikrai, kad "loliukas blt".

čia pvz. ilford 3200, ryškinta x-tole (pagal laiką ir proporcijas taip, kaip sugadinau Pupeliuko retro):

user posted image

o čia siaura kodak t-max 400 pagal nominalą irgi x-tole ryškinta

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 02 rugsėjo 2009 - 13:08
Andriau, net prisikišau kompą arčiau, kad grūdą įžiūrėčiau biggrin.gif eik tu sau kaip gerai! Man artėja vienos vestuvės, tai turiu mintį bažnyčioje būtent su vid. formatu fotografuoti su didelio iso juosta, arba daryti kokio T-rix pushą, kaži kas geriau? Pushas ar Ilford 3200 eksponuoti kaip 1600?
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 09 02, 15:07)

Ačiū Mariau smile.gif malonu girdėti gerą žodį iš tavęs biggrin.gif nail.gif

sakai gera zodi? o jei pasakysiu taip, ar tai bus geras zodis?: sakei, kad tavo siekiamybe A. jurgaitis. Tai, man atrodo, kad tu ta technine prasme auksta lygi, bet turinio prasme pakankamai primityvu lygi lyg ir pasiekei. O kaip toliau? ar reikia ko nors dar tau? ar jurgaicio darbai tau turiningi? ar tuo ir liksi patenkinta?

lotuliukas tipo
Atsakyti
manau, kad geriau ilford 3200 ir eksponuoti, kaip 2500. grūdas toje juostoje lenda tada, kai šviesos per mažai:

user posted image

čia su platesniu objektyvu (50 mm). tai gerai matosi, kur šviesos mažiau gavo - grūdas. aišku, čia dar skanerio bajeriai prisideda, ir sunku pasakyti, kur grūdas, o kur triukšmas. bet vat pipieriuje vestuvės iš 3200 juostos košernai atrodo. nepameni, berods rodžiau kartą kažkurio susitikimo metu.

p.s. ir mastelis turi įtakos. kuo plačiau - tuo detales grūdas labiau muilina. stambiems planams jis įtakos neturi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 02 rugsėjo 2009 - 13:36
QUOTE(_ms_ @ 2009 09 02, 14:29)
sakai gera zodi? o jei pasakysiu taip, ar tai bus geras zodis?: sakei, kad tavo siekiamybe A. jurgaitis. Tai, man atrodo, kad tu ta technine prasme auksta lygi, bet turinio prasme pakankamai primityvu lygi lyg ir pasiekei. O kaip toliau? ar reikia ko nors dar tau? ar jurgaicio darbai tau turiningi? ar tuo ir liksi patenkinta?

lotuliukas tipo

Man jie tiesiog gražūs smile.gif šiuo metu siekiu estetikos, ko sieksiu vėliau net pati nežinau smile.gif man tai buvo geras žodis. Aš rimtai.

Papildyta:
QUOTE(andriuska @ 2009 09 02, 14:34)
manau, kad geriau ilford 3200 ir eksponuoti, kaip 2500. grūdas toje juostoje lenda tada, kai šviesos per mažai:

čia su platesniu objektyvu (50 mm). tai gerai matosi, kur šviesos mažiau gavo - grūdas. aišku, čia dar skanerio bajeriai prisideda, ir sunku pasakyti, kur grūdas, o kur triukšmas. bet vat pipieriuje vestuvės iš 3200 juostos košernai atrodo. nepameni, berods rodžiau kartą kažkurio susitikimo metu.

p.s. ir mastelis turi įtakos. kuo plačiau - tuo detales grūdas labiau muilina. stambiems planams jis įtakos neturi.

Nedaug turiu patirties su 3200 juosta, su 120 formato iš viso neturiu, tai užtat klausiu. Pamenu, kad siauroje, esant apynormaliam kiekiui šviesos grūdas akių nebadė, bet vestuvių kadrus man jis vis vien sugadino. na gal reiktų pasibandyt kokioj bažnyčioj tą juostą prieš tai. Vestuvės vyks Kretingos bažnyčioj, neturiu jokio supratimo, kiek ten šviesos, pernai fotografuojant vestuves bažnyčioje užteko ir 800 iso.

Dėl ko aš taip užklausiau, nes pas zgodzinski radau foto, kur Trix pushas iki 1600: http://www.flickr.co...ski/3796302368/ grūdo neįžiūriu, man atrodo labai gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 02 rugsėjo 2009 - 14:25
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 09 02, 15:21)
Vestuvės vyks Kretingos bažnyčioj, neturiu jokio supratimo, kiek ten šviesos, pernai fotografuojant vestuves bažnyčioje užteko ir 800 iso.

mažokai ten šviesos unsure.gif senovinė tokia bažnyčia su mažais langiukais. Tik tiek kad dabar berods išdažyta baltai, jei tas bent kiek gelbėja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2009 09 02, 19:03)
mažokai ten šviesos  unsure.gif senovinė tokia bažnyčia su mažais langiukais. Tik tiek kad dabar berods išdažyta baltai, jei tas bent kiek gelbėja  smile.gif

Na pro šoną važiuosiu dieną prieš vestuves tai pažiūrėsiu kaip fotografuot reiks, bet jau taip nenoriu blykstės naudot schmoll.gif
Gal jaučiu Trix nusipirksiu ir pushą darysiu, tik pasibandysiu prieš tai su kitais modeliais biggrin.gif nes tos 3200 nepanaudosiu, jei netyčia nesunaudosiu per vestuves, o va Trix sueis.
Atsakyti
panaudosi tą 3200. būk rami. žiema ant nosies. cool.gif
tiesa, bandžiau trix tik du kartus, bet kažko nelabai. plona labai juosta (sunku į spiralę įdėti). ir kažkaip labai jau "plastmasinis" vaizdas. nors gal pšas per 2 stopus ją atskleidžia.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 09 02, 08:11)
panervuosiu vėl su monokline Jus smile.gif

Melancholiška tokia. Akys maloniai paklaidžiojo tarp medžių. Kad taip dar kokį siluetą tarp tų medžių...

_ms_, kam nenutinka smile.gif O leica niekaip neperspėja, kad joje nėra juostos?

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 09 02, 10:10)
dedu kelias foto, nemažai kas matė FB, bet kas nematė smile.gif

Smagios spalvos, tik kadangi skenuoji nuotraukas susimąsčiau, ar čia juostoje tokios spalvos, ar operatorius spausdamas pakoregavo, kaip reikia g.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 09 02, 14:21)
Nedaug turiu patirties su 3200 juosta, su 120 formato iš viso neturiu, tai užtat klausiu. Pamenu, kad siauroje, esant apynormaliam kiekiui šviesos grūdas akių nebadė, bet vestuvių kadrus man jis vis vien sugadino. na gal reiktų pasibandyt kokioj bažnyčioj tą juostą prieš tai. Vestuvės vyks Kretingos bažnyčioj, neturiu jokio supratimo, kiek ten šviesos, pernai fotografuojant vestuves bažnyčioje užteko ir 800 iso.

Manau reikėtų nepamiršti, kad jei su autofokusiniu fotiku užteko iso800, tai su mamiya kažin, ar tiek užteks, nes teks priverti diafragmą, kad mažiau šaudyt pro šalį su fokusu dėl siauros ryškumo zonos. Nemanai?
Atsakyti
Pupeliuk, andriuška ir bite, ar susitinkam šiandien pietums kur nors aplink seimą visokiems ten atsiskaitymams? smile.gif
galim pietauti mambo netoli Lukiškių aikštės, submarine prie pat seimo arba kiniečiuose, irgi prie seimo.
Atsakyti