Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(_ms_ @ 2009 08 26, 14:02)
o koks reportazas buvo tada, ir koks siandien, tavo nuomone? smile.gif
contaxo tu nori del AF ir exponmetro? Jei taip, tai itariu, kad pabandes kaip su leica ranka fokusuojasi ir kaip rankiniu budu nustatymai keiciami pgl imontuota expo datcika, tai neatrodytu net kaip problema smile.gif cia as kalbu apie leica M6, o leica M7 tai isvis juk turi shuterio prioriteta, tai gaunasi jau visiska automatika, isskyrus fokusavima.

Reportazas toks pats, kaip ir pvz. kelias tarp Vilniaus ir Kauno. Tik tuo keliu kinkomais vezimais jau retai kas bevaziuoja. Gal ir ne visai teisingas palyginimas, bet manau mano poziuri supratai. Man reportazas siandien, tai ne eksponometro ratuku sukinejimas, ne nustatymu reguliavimas aparate. Uztenka ir juostos keitimo, bei fokusavimo smile.gif

Contax'o as noriu tiek pat, kiek noriu leica'os. Jeigu svarstyciau galimybe isigyti top klases rangefinderi, pirmiausia, zinoma, noreciau abu paciupinet. Deja net ir pas mus tas nera paprasta.

Beja, M7 as irgi nenoreciau. M6 ttl, kitas reikalas (apkaltinsit dabar mane, kad as nezinau ko noriu smile.gif taip ir yra, nes nuspresti ziurint paveikslelius neimanoma).
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 08 26, 12:53)

ir kodel, andriuska, sakai neateis laikas maziems fotikams?

kartu ir sillwio. gal ne taip supratot. sakiau, kad -ms- pasakyme yra daug tiesos, bet tik MANO atveju tai neišsipildys. aš pats paskutiniu metu daugiau naudojau canon 50e, bo fatografuodavau paskutiniu metu tik giminių gimtadieniuose (o tai salygojo gramą, o su gramu galvoje nesinori gadinti juostelės... o vat automatizuotas siaurajuostis visai gerai, tik su fokusu reikia pataikyti, o tam neperdidelis gramas nekliudo smile.gif ). o tiesos toje pranašystėje yra todėl, kad dabar visis visus skuba (vat ir skirtumas su reportažais, žurnalistine prasme: jie gi atvaro į renginį, 300 kadrų per 2 minutes ir išdūmia kitur). juosta skubėjimo nemėgsta. kas supranta ir nori stabtelti bėgime, pasėda ant juostos. jei ji pradeda "stabdyti" - grįžta skaitmenon. siaura juosta/maži aparatai - tarpinis variantas: nestabdantis proceso, bet ir verčiantis kiek pagalvoti.
Papildyta:
tiesa, dėl susitikimo. artimiausius keturis savaitgalius aš užsiėmęs. prošvaistė tik nuo rugsėjo 26. nebent kada po darbo valandų.
Atsakyti
Taip, andriuska, tiksliai. Jeigu as pedinu su kolegomis per koki nors Kisiniova, tai neturiu kada zaisti su eksponometrais ir rankiniais nustatymais. Bresson'as fotografuodavo taip, kad jo kolegos, eidami kartu, net nesuprasdavo, kada jis tai darydavo. Dristu daryti prielaida, kad eksponometru jis tuo metu nesinaudojo. Kita vertus nei jis taupe juosta, nei ryskino pats, nei mes zinom, kiek is tokiu aklu saudymu jis ismesdavo broko. Tokiam reportaziniam fotografavimui tiktu skaitmenine muiline, bet i skaitmeniniu muiliniu "kuriama" vaizda be asaru as ziuret negaliu.
Atsakyti
Sansara, kokia grazi antroji foto wub.gif noreciau tokios ant sienos savo namuose wub.gif
Atsakyti
Noriu paklausti: Agfą 400 su Ilfotec rekomenduoja ryškinti 1+29 15min. Aš labiau norėčiau skiesti 1+19, nes ten mililitrai tvarkingai pasidalina, ta prasme - be kablelių. Bet tada nežinau kiek laiko ryškinti. Porą, trejetą minučių mažiau? O gal nekreipti dėmesio ir vandens, ryškalo reikšmes suapvalinti. Ką patarsit?
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 08 26, 21:28)
Noriu paklausti:  Agfą 400 su Ilfotec rekomenduoja ryškinti 1+29 15min. Aš labiau norėčiau skiesti 1+19, nes ten mililitrai tvarkingai pasidalina, ta prasme - be kablelių. Bet tada nežinau kiek laiko ryškinti. Porą, trejetą minučių mažiau?  O gal nekreipti dėmesio ir vandens, ryškalo reikšmes suapvalinti. Ką patarsit?

Manyčiau suapvalint. Jei gausis šiek tiek per daug, bėda nedidelė. Jei per mažai, tada jau bėdžiau.
Atsakyti
a tai kame bėda? 1+29 yra 30. kad gautum 600 ml tirpalo reikia 20 ryškalo ir įpilti vandens iki 600. tada pripilk tirpalo į bakelį tiek, kiek reikia. jei 600 ryškiai per daug, daryk 15 ryškalo koncentrato ir iki 450 vandens. geriau išpilti kiek tirpalo pertekliaus, nei burti su laiku. matematiškai sunku paskaičiuoti. 1+19 tai ne vien trečdaliu "tirštesnis" tirpalas. tai reiškia ir tai, kad ryškalo vandenyje bus fiziškai daugiau (daugiau ml koncentrato), o tai reiškia, kad ryškins jis agresyviau, nes ne taip greitai išsikvėps, kaip labiau skiestas, kuriame medžiagų bus mažiau. nežinau, ar aiškiai parašiau, bet pagrindinė mintis tokia: padaryk kiek daugiau pagal rekomenduojamas proporcijas, o perteklį, netilpusį į bakelį, išpilk. jei iš karto po to ryškinsi kitą juostele, tai neišpilk. bet jei po kokios dienos - tai nelaikyk. taip praskiesti ryškalai greitai "išsikvėpia".
Atsakyti
O.k., darysiu daugiau tirpalo. Šiaip visada darau 400ml. Pagal tą kiekį ir skaičiavau.
Ačiū, vyrai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 08 26, 17:17)
Reportazas toks pats, kaip ir pvz. kelias tarp Vilniaus ir Kauno. Tik tuo keliu kinkomais vezimais jau retai kas bevaziuoja. Gal ir ne visai teisingas palyginimas, bet manau mano poziuri supratai. Man reportazas siandien, tai ne eksponometro ratuku sukinejimas, ne nustatymu reguliavimas aparate. Uztenka ir juostos keitimo, bei fokusavimo smile.gif

Contax'o as noriu tiek pat, kiek noriu leica'os. Jeigu svarstyciau galimybe isigyti top klases rangefinderi, pirmiausia, zinoma, noreciau abu paciupinet. Deja net ir pas mus tas nera paprasta.

Beja, M7 as irgi nenoreciau. M6 ttl, kitas reikalas (apkaltinsit dabar mane, kad as nezinau ko noriu smile.gif taip ir yra, nes nuspresti ziurint paveikslelius neimanoma).

jei blico nesiruosi naudoti - tai ziurek M6 ne ttl, nes ttl visada reikia isjungti (uzrakto greicio mygtuka nustatyti ant off), nes kitaip expo datciko batareiktute tarnaus porai juosteliu.

Del reportazo. Drasiai sakau, kad LABAI KLYSTI. Fotkinimas vyksta su leica m6 taip: nusistatai is anksto kokia nori f (na del dofo), ziuri per ieskikli, svelniai spusteli shuteri, parodo i kuria puse sukti f zieda arba shuterio ratuka, kad gautusi teisinga expo, tuo paciu pirstu svelniai ir greitai nustatai ta islaikyma, sufokusuoji ir Cheksht smile.gif Visa tai uzima apie 2-5 sek. Nemanau, kad su pilnai auto fotiku greiciau tai padarytum. O tamsoj su automatiniu dar ir leciau butu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 08 27, 08:08)
jei blico nesiruosi naudoti - tai ziurek M6 ne ttl, nes ttl visada reikia isjungti (uzrakto greicio mygtuka nustatyti ant off), nes kitaip expo datciko batareiktute tarnaus porai juosteliu.

Del reportazo. Drasiai sakau, kad LABAI KLYSTI. Fotkinimas vyksta su leica m6 taip: nusistatai is anksto kokia nori f (na del dofo), ziuri per ieskikli, svelniai spusteli shuteri, parodo i kuria puse sukti f zieda arba shuterio ratuka, kad gautusi teisinga expo, tuo paciu pirstu svelniai ir greitai nustatai ta islaikyma, sufokusuoji ir Cheksht smile.gif  Visa tai uzima apie 2-5 sek. Nemanau, kad su pilnai auto fotiku greiciau tai padarytum. O tamsoj su automatiniu dar ir leciau butu smile.gif

Visu pirma atskirkim muses nuo kotletu. Kalbedamas apie zorkius ir fedus, kaip kopijas, originala turejau omeny ne leica apskritai, o leica II ir leica III (nuo situ gi buvo kopijuojami tarybiniai, ne nuo M serijos). Taigi leica M6 cia ne prie ko.

Butent toki reportaza, apie koki tu rasai, as ir kalbejau - kad bent jau nereiketu tampyti is kisenes eksponometro, t.y. jis butu imontuotas. Senosios M39 sriegio leicos tokios funkcijos neturi.

Aciu uz paaiskinima del ttl. Del M6 sutiknu. Panasiai veikia mano veidrodine konica. Labai patogu ir paprasta. Numire batarke - ekspoporas nustatineji is lempos.

Contax'a ziurineju kaip pigesne alternatyva M leicai, bet pirma noriu paciupinet abu wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 27 rugpjūčio 2009 - 09:29
Andriuska, sakyk, kur man batareikos mūsų tam 50-kui geriau ieškot? rodo, kad numiro verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 08 27, 11:03)
Visu pirma atskirkim muses nuo kotletu. Kalbedamas apie zorkius ir fedus, kaip kopijas, originala turejau omeny ne leica apskritai, o leica II ir leica III (nuo situ gi buvo kopijuojami tarybiniai, ne nuo M serijos). Taigi leica M6 cia ne prie ko.

kzkp vistiek per jautriai i ta ekspozicijos matavima reaguoji. Ismoksti ekspoporas, zinai, kaip ivertinti sviesa atspindincias plokstumas, ju santyki... ir voila... daraisi ir expokorekcijas + - . Siek tiek nuosirdzios praktikos ir vsio. Galva pats gi turi gera.
....ech... jaunimas siais laikais.... sviesos nemylit nichriena, pazindintis su ja nenorit nichriena.. nors, kaip sakoma.. tamsa - jaunimo draugas biggrin.gif
Atsakyti