Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Labas, murkute. Kadras, kaip tu sakai, gal ir buitiškas, bet jaukus ir šiltas. Spalvos magiškos. Pastebėjau, kad Zenitas turi savo specifinę paletę, kuri man labai patinka.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 08 25, 18:02)
sillwio, del fotkinimo per langa. o ka daryt, kad uz lango nera laisvo ploto be medziu ir lapu  lotuliukas.gif tada gaunasi kaip dviguba expo viskas  lotuliukas.gif
cia fotkinta pries monitoriu, kiek atitraukus. man kol kas geriausias variantas. tik tiek, kad neisemiau is sliverio, o sis turi siokia tokia faktura.

Supratau smile.gif Tai gal medzius gali panaudot spec. efektams?

QUOTE(sayonara @ 2009 08 25, 18:30)
Lydekai paliepus, man panorėjus, nešk mane, krosnie, į Londoną smile.gif

Paziuriu tavo monoklinius kadrus ir as monoklio uzsimanau.

QUOTE(_ms_ @ 2009 08 26, 08:06)
Silwio. Kudron indeta foto patiko. Tai trecioji tavo.

Aciu, ms smile.gif

QUOTE(murkute @ 2009 08 26, 08:32)
Žodžiu - sveiki  4u.gif

Sveika prisijungus. Sekantis etapas - jb juosta ir ryskinimas savo rankom. Man tai jau neatsiejama analoginies fotografijos dalis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 08 26, 10:44)
Sveika prisijungus. Sekantis etapas - jb juosta ir ryskinimas savo rankom. Man tai jau neatsiejama analoginies fotografijos dalis smile.gif

Ačiū! Dėl ryškinimo kas be ko!! Jau buvau viską nusižiūrėjusi įrangą kas kur kaip įsigyti - bet šiandien perskaičiau diskusiją šioj temoj apie chemikalų galimą poveikį - bet taip ir neradau konkretaus atsakymo kenkia ar ne - ne dėl savęs baisu, o dėl mažiuko pypliuko g.gif Daug klausimų kyla dar dėl šio etapo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 08 25, 12:47)
isidejau dabar Foma ISO200. ziuresma kas gausis smile.gif nieko nepushinsiu si karta ir net uz back'o nugareles uzsikisau lapuka, tai liks rizika tik nepakaltinamiems atvejams biggrin.gif

kažkodėl turiu įtarimą, kad foma juostelės gan kontrastingos. bet tai tik įtarimas, nes negaliu daryti išvadų iš vienos papušintos per stopą juostelės. gal ryškinimo klaida....

QUOTE(Sansara @ 2009 08 25, 15:43)
kokybe del perfotografavimo zudo, nieko nesigavo su lempa, nes koki popieriu bedeciau, jis turi savo faktura ir tai persiduoda foto.

atitrauk toliau popierių nuo negatyvo. kaip matinį stiklą gali naudoti įmautes dokumentams su tokiu "matiniu" paviršiumi. juk jų esmė - kiek išsklaidyti šviesą. o LCD monitorius su wordiniu dokumento tuščiu lapu irgi neblogas ekranas.

QUOTE(bite maja @ 2009 08 25, 16:28)
ir dar sakė, kad diafragma neveikia  unsure.gif ... kaip aš iš viso su juo fotkinau  biggrin.gif

vat ir atsiskleidė tų trijų ekspoporų paslaptis. visai ten ne poros buvo cool.gif

QUOTE(murkute @ 2009 08 26, 10:49)
Dėl ryškinimo [...] neradau konkretaus atsakymo kenkia ar ne

jei negersi ir nesimaudysi ryškaluose - nekenkia.

-ms- pranašystė dėl mažų aparatų turi pagrindo, bet mano atveju neišsipildys. labai jau man fetišinė šio reikalo pusė patinka biggrin.gif be to ir fizinę forma leidžia palaikyti. vat Sansara turėjo progos įvertinti, kiek markeris (dažasvydžio "šautuvas") sveria. o turi pagrindo todėl, kad po kiek laiko kiekvienas užduos sau klausimą, kokią pridėtinę vertę jam suteikia 120 formatas. ir tie, kas nuotraukas deda tik tinklan, nesugebės rasti pateisinimo. isškyrus, žinoma, fetišą cool.gif . o isą kitą jiem bus tik minusai: laiko sąnaudos, problemos su ryškinimu/skanavimu, viską užmušantis "vieno kadro savikainos" argumentas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 26 rugpjūčio 2009 - 11:28
QUOTE(_ms_ @ 2009 08 26, 09:06)
sansara, man antra su gelemis labai grazi. Ir kodel sakai, kad nefokuse, jeigu ji aiskiausiame fokuse (vienas ziedelis.. minkstai, bet fokuse). ir labai tinka tai, kad sufokusinta i pati pirmaji, tada ir kompoza issisprende. Saunuole.

siaip atspausdintame variante fokusas abejotinas. itariu mikroniskai sujudinau, nes islaikymas pamenu 1/60 buvo. (persvieciau kadra irgi neblogai negatyve).
gal tik spausdinant taip gavosi. g.gif atsispausdinsiu kada nors savo varianta - tada nuspresiu. jau vakar nuspredziau sia foto ant drobes pasidaryt.

o man sian 1 kadro pritruko doh.gif ech... isfotkinau pirma spalvota juosta ir paskubejau su vienu kadru, o po to geresnis kadras pasitaike, o kadru neber lotuliukas.gif juosta namie stalciuje biggrin.gif reik i procentra vilktis ryskinti (as dar turiu viena su kievu pries metus isfotografuota isejusia is galiojimo (andriuska dave) (ale mano kantrybe is kur tokia, tiek juosta marinuot g.gif lotuliukas.gif )

andriuska, reiks man kada tavo "zveri" apziureti. nemacius gi dar to tavo fetiso (apie fotika as 4x5, jei kam jau mintys garbanojasi biggrin.gif). reik meeto biggrin.gif ne kitaip.

ir kodel, andriuska, sakai neateis laikas maziems fotikams? pvz su muiline i tinkla jau daug mieliau lisciau, nei su skaitmena ar fetisu biggrin.gif negaila tiek butu..... pats smena visai neseniai gyrei kaip puiku turistini fotika, nebijanti nuskesti biggrin.gif visai fetisu atsikratyt nebutina, bet yra situaciju palankiu maziukams biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 26 rugpjūčio 2009 - 11:56
kada silwio gristi? (jei apie myta prakalbom)
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 08 26, 11:25)
-ms- pranašystė dėl mažų aparatų turi pagrindo, bet mano atveju neišsipildys. labai jau man fetišinė šio reikalo pusė patinka biggrin.gif  be to ir fizinę forma leidžia palaikyti. vat Sansara turėjo progos įvertinti, kiek markeris (dažasvydžio "šautuvas") sveria. o turi pagrindo todėl, kad po kiek laiko kiekvienas užduos sau klausimą, kokią pridėtinę vertę jam suteikia 120 formatas. ir tie, kas nuotraukas deda tik tinklan, nesugebės rasti pateisinimo. isškyrus, žinoma, fetišą cool.gif . o isą kitą jiem bus tik minusai: laiko sąnaudos,  problemos su ryškinimu/skanavimu, viską užmušantis "vieno kadro savikainos" argumentas...

Tu teisus is dalies. Kol formulavau minti apie mazu aparatu privalumus, sansara uzbego uz akiu. Mazo privalumas patogume. Vidutini formata tampytis visur nepatogu (jau nekalbant apie dideli). Mazas tuo tarpu telpa i kisene. Zinoma, vidutinio formato dumplinukas irgi telpa i kisene, bet eksponometras visvien reikalingas. Nebent iki padorios ribos atpigtu va toks zveris. http://www.voigtland...fdih7jzkae.html Asmeniskai man i kai kurias keliones baisu ir pavojinga imti rollei'ju ar net nikon'a. Fed'as ar zorki's gerai, bet tai ne reportazines kameros. O vat muiline su padoriu objektyvu, eksponometru ir autofokusu labai tiktu.
Reziumuojant - TLR neatsisakysiu, kol bus galima nusipirkt jb juostu ir chemikalu joms ryskinti, bet ieskosiu ir universalaus muilinuko, kurio niekas net uz dyka neimtu. Net ir maziausiai apie fotoaparatus nusimanantys ilgapirsciai, muilines, pagamintos 8 desimtmeti biggrin.gif Vienas is mano svarstomu variantu butu Nikon L35AF.

QUOTE(_ms_ @ 2009 08 26, 12:06)
kada silwio gristi? (jei apie myta prakalbom)

Pagal plana - spalio gale, bet planas dar nesuderintas ir nepatvirtintas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 26 rugpjūčio 2009 - 13:25
QUOTE(sillwio @ 2009 08 26, 15:23)
Fed'as ar zorki's gerai, bet tai ne reportazines kameros.

tai itin reportazines kameros, arba musu poziuriai i reportaza skiriasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 08 26, 13:30)
tai itin reportazines kameros, arba musu poziuriai i reportaza skiriasi smile.gif

Tikejausi tokio komentaro smile.gif Gamintos jos aisku kaip reportazines. Tiksliau nulaizytos nuo paciu tikriausiu reportaziniu kameru smile.gif Tiesiog reportazas tada ir reportazas siandien, mano nuomone, kiek skiriasi. Isbandziau kopija ir supratau, kad net ir originalas manes netenkintu. Siandien norisi bent jau imontuoto eksponometro. Paskutines leica'os, zinoma, turi ttl sistema, bet leica (taip taip, pradejau ziurineti ir leica's biggrin.gif )as, deja, ne visur galeciau pasiimti, kaip ir rolleju. Yra dar vienas variantas, kuri rimtai svarstyciau, jei nuspresciau pirkti leica - tai contax g2.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 26 rugpjūčio 2009 - 13:43
QUOTE(sillwio @ 2009 08 26, 15:42)
Tikejausi tokio komentaro smile.gif Gamintos jos aisku kaip reportazines. Tiksliau nulaizytos nuo paciu tikriausiu reportaziniu kameru smile.gif Tiesiog reportazas tada ir reportazas siandien, mano nuomone, kiek skiriasi. Isbandziau kopija ir supratau, kad net ir originalas manes netenkintu. Siandien norisi bent jau imontuoto eksponometro. Paskutines leica'os, zinoma, turi ttl sistema, bet leica (taip taip, pradejau ziurineti ir leica's biggrin.gif )as, deja, ne visur galeciau pasiimti, kaip ir rolleju. Yra dar vienas variantas, kuri rimtai svarstyciau, jei nuspresciau pirkti leica - tai contax g2.

o koks reportazas buvo tada, ir koks siandien, tavo nuomone? smile.gif
contaxo tu nori del AF ir exponmetro? Jei taip, tai itariu, kad pabandes kaip su leica ranka fokusuojasi ir kaip rankiniu budu nustatymai keiciami pgl imontuota expo datcika, tai neatrodytu net kaip problema smile.gif cia as kalbu apie leica M6, o leica M7 tai isvis juk turi shuterio prioriteta, tai gaunasi jau visiska automatika, isskyrus fokusavima.
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 08 26, 14:02)
o koks reportazas buvo tada, ir koks siandien, tavo nuomone? smile.gif
contaxo tu nori del AF ir exponmetro? Jei taip, tai itariu, kad pabandes kaip su leica ranka fokusuojasi ir kaip rankiniu budu nustatymai keiciami pgl imontuota expo datcika, tai neatrodytu net kaip problema smile.gif cia as kalbu apie leica M6, o leica M7 tai isvis juk turi shuterio prioriteta, tai gaunasi jau visiska automatika, isskyrus fokusavima.

kaip aš tos paskutinės su skaičium 7 norėčia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 08 26, 16:23)
kaip aš tos paskutinės su skaičium 7 norėčia biggrin.gif

as tai ne, nes uzraktas jau ne mechaninis, o elektroninis ir be batareikiu negali fotkint, o tuos visus a la auto settings ir exposure kompensacijas rankiniu budu neprasciau ir neleciau padarau be jokio vargo smile.gif
Atsakyti