Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(_ms_ @ 2009 07 27, 22:17)
taip, Zitlali, nebutinai TA knyga turi buti apie fotografija.  Gali paskaityti technines literaturos apie fotografija, bet ji nepades geriau fotografuoti. Bet gali paskaityti sukreciancia knyga kad ir apie du berniukus ir ju azuola (cia pats sugalvojau dabar toki pavadinima), gali sutikti ismintinga sena zmogu ir taip suvokti fotografijos esme SAU. Belieka tik toks nereiksmingas dalykas, kaip technines zinios, kad TAI igyvendinti....

iskart i galva "Simonas ir azuolai" atejo, Fredriksono, berods.

o as su man nauju processingo fintu susiduriau. gi isfotkinau viena Kodakchromine juostele, is anksto perdaug galvos nesukdama. Nunesu i procentra ryskinti, maniau, skaidre ir tiek. pasirodo kzk K-14 ar koks ten procesas, kur spalvos priauginamos ryskinimo metu. crossint kitais niekaip neina. ryskina tik 3 vietose pasaulyje. Teks siusti i Sveicarija. tik va dar suku galva, nes juostele tai ebayjine, pasibaigusio galiojimo, kazin, ar beryskins ja, zdz, reikes dar laiska koki jiems parasyt, paklaust.
Atsakyti
Ar naudojat eksponometrus? Kokius? Koki verta isigyti? i ka kreipti demesi? labai sunku su dviem fotikais grybauti kai nori vien su juosta kadru paieskoti.. tas skaitmeninis kaip plyta ant kaklo doh.gif (su juo pasiziuriu kokia ekspozicija turetu buti, nes ant pusiau automatiniu rezimu nesu linkusi fotografuoti, tiesiog nesigauna taip kaip man reikia)
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2009 08 01, 18:02)
ir dar nusprendziau skanerio nepirkti.

na, nuotraukos skanavimas man kainavo kelis litus doh.gif man reik skanerio, bet dar negreit ji isigysiu.. dabar kitur pinigai leidziasi...

QUOTE(Sansara @ 2009 08 01, 20:37)
ale kaip smagu eteri vienai tersti biggrin.gif

biggrin.gif

Pupeliuk, smagiai pailsek 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 02 rugpjūčio 2009 - 06:20
Anasko, kadras 6x6 cm pas mane. fotkinu kaip makro (pritraukiu tiek, kad negatyvas uzdengia visa kadra), dar ir mazinti iki web dydzio tenka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 02 rugpjūčio 2009 - 07:07
Zitlali, nors nebuvau susijusi su diskusija apie knygas, įtakojusias mūsų fotografiją, bet sutinku su _ms_, kad tai gali būti ir gal net kai kuriais atvejais turi būti knygos, nė kiek nesusiję su fotografija, o susiję su mūsų vidinio pasaulio virpesiukais. patirties kaupimas, emocijos, pasaulio stebėjimas, apskritai neskaitant jokios leidybinės firmos išleistos knygos yra geriausia fotografijos knyga pasaulyje biggrin.gif

o dėl eksponometro.. aš turiu ir juostinį su auto ekspozicija, ir juostinių knūvą be jų. spėk, su kuriuo dažniausiai nugrybauju? biggrin.gif
bandyk iš akies - gi su skaitmena kažkoks įgūdis jau yra atsiradęs, gali nuspėti maždaug ekspoziciją, o su juostiniu šitas įgūdis labai neblogai lavėja smile.gif 4u.gif

sveiki visi, labai pasiilgau, dar savaitė ir parvarysiu į civilizaciją. jaučiuosi mauglio palikuonė, man toks jausmas, kad nebemokėsiu mieste su žmonėm bendraut biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 08 01, 18:02)
... bet issilanksto rankose negatyvas kazkiek ir atsiranda nesamoniu del to visokiu. reik stova trauk muset, bent jau rankos atsilaisvins negatyvui laikyt.

dabar del pakartotinio chemikalu naudojimo klausimas.

juozapavičiaus gatvėje buvo rėmeliai skaidrėm 6x7. aš juos naudoju kai negatyva didintuvan dedu, kad su stiklu nesiliestų. tai prie jo skoču tvirtinu. kainavo gal 30 ct. jei ten nebus - vieną galėsiu padovanoti.

ryškalus dabar naudoju tik vienkartinio skiedimo. fiksažą naudoju kokiom 10-15 juostų, bet laikau ne ilgiau 2 savaičių (lengva patikrinti - imi gabaliuką juostos (pvz siauros) ir meti fiksažan. jei praskaidrėjo - reiškia neprarūgo.

QUOTE(Zitlali @ 2009 08 02, 07:20)
Ar naudojat eksponometrus? Kokius? Koki verta isigyti?

dabar gossen starlite (kaip ir sillwio). prieš tai sekonic l-308. labi juom buvau patenkintas. lengvas, patogus, patikimas, paprastas. vat jį ir rekomenduoju. rimtam darbui - ką nors rimčiau. bet portretam ir gatvei - užtenka krentančios matavimo. Sayonara irgi savaip teisi. galima ir iš akies bei padaryti braketingą. bet tei tinka tik labai ribotu laiku ir oro sąlygoms: vidurdienį šviečiant saulei ir apsiniaukus.
Atsakyti
dabar del didintuvo paklausiu. kaip zinot, ar didintuvas tinka vidutiniam formatui?
Atsakyti
instrukciją skaityti cool.gif
antriniai požymiai - objektyvo fokusinis turi būti apie 80 mm, jei kondensorinis - tai kondensoriai lėkštutės dydžio (o ne 5 lt), rėmelis žinoma turi būti toks, kad jame tilptų plati juosta ir langelis būtų atitinkamo dydžio.

ruošiesi pirkti? girdėjau gandą, kad vilniuje ruošiasi atidaryti kažką panašau į "dark room", kur galima bus už pinigus naudotis didintuvais, ryškinimo procesoriais (automatizuotais bakeliais) ir pan. jei kaina bus adekvati - siūlau palaukti. didintuvas vis tik ne bakelis - užima namuose vietos. tiesa, dėl nuotraukų "nuskaitmeninimo". variantas yra daryti indexiukus kontaktiniu būdu, juos ir skanuoti galima planšetiniu. kaip tik artimiausiu metu žadu bandyti darytis (nes nepatogu, kai negatyvai vienoje vietoje, o nuotraukos kompe, kai spausti reikia problematiška rasti norimą negatyvą).
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 08 03, 12:02)
ruošiesi pirkti? girdėjau gandą, kad vilniuje ruošiasi atidaryti kažką panašau į "dark room", kur galima bus už pinigus naudotis didintuvais, ryškinimo procesoriais (automatizuotais bakeliais) ir pan. jei kaina bus adekvati - siūlau palaukti. didintuvas vis tik ne bakelis - užima namuose vietos.

aga, o tokios istaigos dirbs tada, kai vaikai miega? lotuliukas.gif
ne, siaip jau tikrai pirksiu didintuva, kad ir uzims namie vietos, bet bus mano ir turesiu laiko klaidu/ieskojimu budu rasti tikra tiesa ir perprasti to padaro (didintuvo) visus charakterio bruozus lotuliukas.gif

tai kaip man skelbimus ziurint zinot, ar tinka vidutiniam g.gif ar uztenka pvz. nusipirkti koki Krokus, o po to objektyva 80 mm ir tiek (juk atrodo tu, andriuska, taip darei). ir turbut buna didintuvu neperdirbamu i vidutini? tamsus miskas zali lapai doh.gif
Atsakyti
ko gero krokusas bus pigiausias ir geriausias variantas atsižvelgiant į kainą/dydį/rezultatą. iš prienamų lietuvoje dar gali gauti berods Don ir Neva didintuvus (modelių nepamenu, efoto kažkas pardavinėjo). pabandyk pas Dovilį paklausti, pas juos tinklapyje kurį laiką kabėjo meoptos didintuvas (bet už didelę kainą ir be objektyvo atrodo). meoptos turiu optinį taikyklį - juom labai patenkintas. geras įrankis .... duok skelbimą, gal kas prisimins ką turintis sandėlyje ar garaže. perkant kreipti dėmesį į:
- komplektaciją (kad viskas būtų, ko reikia, o tai nuo ilgo nenaudojimo anūkai ištampo detales, po to negalėsi dirbti normaliai);
- kondensorius (ne kondenSAtorius) tai tokie didinamieji stiklai. jie turi būti švarūs, nesubraižyti, be oro burbuliukų ir liejimo broko (viduje lyg sūkuriai);
- koks objektyvas ar siegis (jei bus m42 paprasčiau ir pigiau gauti objektyvus, jei koks kitoks - gaudysi ebejui);
- kokius patobulinimus padarė savininkas. paimsi kokį krokusą į "tašką" perdarytą ir vat galvosi po to ilgai, kur kondensoriai, kokią lemputę sukti irkas per nuotraukos gaunasi.
- ar yra filtrai "galvoje" ir kokie jie. kai kurie didintuvai jau savyje turėjo korekcinius filtrus, dalis kurių tinka multikontrastinei spaudai. sutaupysi apie 100 lt, nes tiek atskirai tie filtrai kainuoja.

o šiaip aš tik pasidžiaugti galiu tokiu apsisprendimu thumbup.gif
Atsakyti
Puriena, kaip tu gyveni? Fotkini ka nors? kzk dingus is akiracio paskutiniu metu rolleyes.gif
Atsakyti
andriuska, "filtrai galvoje"? tai tipo kaip Krokus Color ir galvoje tie filtrai imontuoti? g.gif ar atskirai visiskai esantys dalykai, kuriu neturi siaip but, bet kai kas turejo nusipirkes? g.gif
Atsakyti
Labas. Gaziulka, ačiū kad klausi 4u.gif Gerai gyvenu. Vasara, gi smile.gif Fotografuoju. Norėčiau kokio nors vasarinio meeto, pavyzdžiui rolleyes.gif
Atsakyti