Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Zitlali @ 2009 08 19, 13:09)
viskas turi ateiti savu laiku smile.gif bus laikas ateis momentas ir galbut pradesiu imti,o geriau/blogiau nieks nezino kaip ten bus.
idomu, jei bus laiko gal imesi pora pasiziuret? smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 08 19, 13:17)
faina smile.gif kaip suprantu, aviacija toks dalykas, kad jos lengvai nepamirši..smile.gif
o Tu pats sklandęs arba skraidęs ar tik "antžeminėje komandoje" dalyvavęs? wink.gif su Pociūnais ką nors bendro turėjai? smile.gif
kokie faini sutapimai..smile.gif
jo, parodyk, jei esi aviaciją fotkinęs. nes man pasirodė labai ir labai sunku fotografuoti aviaciją. na, primaklinau aš ten žmonių foto, bet įdomiai nufotkinti skraidančius padargus tai uf.. doh.gif

Pabandysiu pavartyt senus albumus. Tada fotkinau zenitu i juosta. Gal ka idomaus nuskenuosiu smile.gif Kur negatyvai, neturiu zalio supratimo, o butu idomu nuskenuot tvarkingai.
Aviacija tikrai toks dalykas, kurio nepamirsi. Skraidyt as neskraidziau, nes regejimas neleidzia. Aisku megejiskai galima butu, bet reikia daug finansu. Studiju metais, o ir veliau turejau siokiu tokiu salycio tasku su Pociunais, bet daugiau kontaktu buvo su Paneveziu ir Lapeno chebra, mat dirbau pas garsuji Borisova Karmelavoje su jo "vertoliotais" ir "samoliotais" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 19 rugpjūčio 2009 - 14:00
nedaug nuo aviacijos temos nukrypstant- šį šeštadienį netoli Vilniaus vyks galima sakyti tarptautinės (bo bus lenkai, latviai, baltarusiai) dažasvydžio varžybos. veiksmas 19 Lydos plento kilometre, motelio Sandy teritorijoje. taigi, kas norėjo, bet negalėjo pamatyti varžybų Šiauliuose, turi progą tai padaryti Vilniuje (beveik smile.gif ). pats žaisiu, tai jaučiu, kad aparato net neimsiu. ne iki fotografavimo, o tik galvok, kad kas "nepasiskolintų". bet jei kas norės ir turės drąsos fotografuoti aikštelėje (ne per tinklą) paskolinsiu kaukę ir suderinsiu su organizatoriais cool.gif .
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 08 19, 13:57)
Pabandysiu pavartyt senus albumus. Tada fotkinau zenitu i juosta. Gal ka idomaus nuskenuosiu smile.gif Kur negatyvai, neturiu zalio supratimo, o butu idomu nuskenuot tvarkingai.
Aviacija tikrai toks dalykas, kurio nepamirsi. Skraidyt as neskraidziau, nes regejimas neleidzia. Aisku megejiskai galima butu, bet reikia daug finansu. Studiju metais, o ir veliau turejau siokiu tokiu salycio tasku su Pociunais, bet daugiau kontaktu buvo su Paneveziu ir Lapeno chebra, mat dirbau pas garsuji Borisova Karmelavoje su jo "vertoliotais" ir "samoliotais" smile.gif

o, faina, mano tėtis draugavu su a.a. Lapėnu, mes Paįstryje pamirkdavom vis..smile.gif o mano tėvų namas Panevėžyje kitoje gatvės pusėje nuo sportinio aerodromo biggrin.gif mes gulam ir keliamės su aviacija ten biggrin.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 08 19, 14:12)
nedaug nuo aviacijos temos nukrypstant- šį šeštadienį netoli Vilniaus vyks galima sakyti tarptautinės (bo bus lenkai, latviai, baltarusiai) dažasvydžio varžybos.

lotuliukas.gif

o pasiūlymas viliojantis, ale kad aš išvažiuoju į aviatorių miestą Panevėžį aplankyti saviškių.. doh.gif panevėžiečiams buksyrams dar fotkių pažadėjus iš čempionato.. tad mano savaitgalis bus bet kuriuo atveju aviacinis biggrin.gif

gal galim susitikti kitą savaitę, nes šią bijau ir prisižadėt - sugrįžus į civilizaciją tiek visokių reikalų-uodų įkyriai zyzia biggrin.gif labai ta foto mane kankina..smile.gif iš smalsumo numirsiu..smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 08 19, 14:12)
nedaug nuo aviacijos temos nukrypstant- šį šeštadienį netoli Vilniaus vyks galima sakyti tarptautinės (bo bus lenkai, latviai, baltarusiai) dažasvydžio varžybos. veiksmas 19 Lydos plento kilometre, motelio Sandy teritorijoje. taigi, kas norėjo, bet negalėjo pamatyti varžybų Šiauliuose, turi progą tai padaryti Vilniuje (beveik smile.gif ). pats žaisiu, tai jaučiu, kad aparato net neimsiu. ne iki fotografavimo, o  tik galvok, kad kas "nepasiskolintų". bet jei kas norės ir turės drąsos fotografuoti aikštelėje (ne per tinklą)  paskolinsiu kaukę ir suderinsiu su organizatoriais cool.gif .

andriuska, ar butina liudint zmones, kurie nori, bet negali? smile.gif
Atsakyti
Kodel stopo nenaudojat? g.gif niekaip neistaikau momento, kad vaiko namie nebutu, tai neryskinu... kur galima paskaityti apie pasalini poveiki sios chemijos? butent ryskinant namuose kokia zala po kurio laiko daro, bo mane visi prigasdino nervina, bijau namie kai vaikas yra ryskint, nes prasta vonioj ventiliacija g.gif ir dar.. kaip tuomet ryskinti tame tarybiniame bakelyje jei jo vartyti negalima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 20 rugpjūčio 2009 - 06:00
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 20, 07:46)
1. Kodel stopo nenaudojat?  g.gif
2. niekaip neistaikau momento, kad vaiko namie nebutu, tai neryskinu... kur galima paskaityti apie pasalini poveiki sios chemijos? butent ryskinant namuose kokia zala po kurio laiko daro, bo mane visi prigasdino nervina, bijau namie kai vaikas yra ryskint, nes prasta vonioj ventiliacija  g.gif
3. ir dar.. kaip tuomet ryskinti tame tarybiniame bakelyje jei jo vartyti negalima?

1. man jo nereikia, nes plaunu tris kartus, o realiai, nieko jis ten labai jau nereiskia.
2. tiesioginis kontaktas su oda - per ilga laika, jeigu nuolat kontaktuojama, oda lupasi. O del garu - nezinau. Senais laikais, kai ryskinime buvo naudojamas kalio cianidas, tai daug fotografu iseidavo i amzinuosius fotografavimo plotus, o dabar - tikrai nezinau.
3. reikia sukti pagal nurodyta ant bakelio krypti.
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 20, 06:46)
dar.. kaip tuomet ryskinti tame tarybiniame bakelyje jei jo vartyti negalima?

pradzioje, kai ileidi juosta i ryskala, sukti apie 10-15 sek. rite. po to kas minute po keleta apsukimu rodykles kryptimi. 4u.gif (bent as taip ryskinau biggrin.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 20 rugpjūčio 2009 - 07:03
QUOTE(_ms_ @ 2009 08 20, 08:01)
tiesioginis kontaktas su oda - per ilga laika, jeigu nuolat kontaktuojama, oda lupasi. O del garu - nezinau. Senais laikais, kai ryskinime buvo naudojamas kalio cianidas, tai daug fotografu iseidavo i amzinuosius fotografavimo plotus, o dabar - tikrai nezinau.

va va, tikriausiai apie tai ir sake man... kad neva plikdavo,nevaisingi tapdavo ir etc , supratau, aciu 4u.gif dar apie kazkoki farmaldehida (kazkas tokio) pasakojo, naudodavo anksciau, i sudeti ieidavo.. sake lavonus juose mirko g.gif tai irgi neva siaubas. Nu zodz ramu ax.gif

QUOTE(Sansara @ 2009 08 20, 08:02)
pradzioje, kai ileidi juosta i ryskala, sukti apie 10-15 sek. rite. po to kas minute po keleta apsukimu rodykles kryptimi.  4u.gif (bent as taip ryskinau biggrin.gif)

aisku.. tai tie vertimai sukimui tolygu, kazkas tokio... dekui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 20 rugpjūčio 2009 - 07:12
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 20, 07:07)
va va, tikriausiai apie tai ir sake man... kad neva plikdavo,nevaisingi tapdavo ir etc , supratau, aciu  4u.gif dar apie kazkoki farmaldehida (kazkas tokio) pasakojo, naudodavo anksciau, i sudeti ieidavo.. sake lavonus juose mirko  g.gif tai irgi neva siaubas. Nu zodz ramu  ax.gif
aisku.. tai tie vertimai sukimui tolygu, kazkas tokio... dekui  4u.gif

kiekvienas sandarus bakelis turi ir galimybę sukinėti. praktika rodo, kad jeigu nori klasikinių bw tonų, tai sukinėji pagal taisykles, jei nori kontrastingesnės juostos - vartai.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 08 20, 08:36)
kiekvienas sandarus bakelis turi ir galimybę sukinėti. praktika rodo, kad jeigu nori klasikinių bw tonų, tai sukinėji pagal taisykles, jei nori kontrastingesnės juostos - vartai.

aha supratau smile.gif dekui
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 08 20, 07:36)

Mano praktika rodo, kad sukinejant yra rizika, jog ties juostos krastais ryskalai maisosi maziau ir krastai leciau ryskinasi, kas veliau matosi negatyve. Ypac del to kencia vidutinio formato juosta, kai ji ryskinama universaliame (skirtame ir siaurai) bakelyje. Pradejau vartyti bakeli, problema dingo.

Zitlali, jei bijai chemijos, ryskink kavoje smile.gif Juokauju aisku, nors as pats moraliskai ruosiuosi tokiam bandymui smile.gif Jokiu nuodu - kava, soda, vitaminas C.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 20 rugpjūčio 2009 - 08:10
Silwio, o kiek laiko juostele po tokio ryskinimo lieka ryski, neblunka?
Atsakyti