Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Sansara @ 2009 08 18, 20:34)
man "atlygis" yra kaip garantas ir sioks toks pasizadejimas mano pacios sazines atzvilgiu (jau ka turiu nenaudele, tai sazine ir visa gyvenima ji man diktuoja zaraza biggrin.gif). aisku, atlygiai pas mane buvo toooookie simboliniai ir beveik juokingi, bet pakankamai skatinantis pasitempti, nei kad uz "aciu". taip "aciu" atmosfera labai atpalaiduoja aplinka, bet kai as tokia kartais patinginti, tai tas "atlygis" ir vercia susiimti ir padaryt viska iki galo smile.gif
vat dabar bus krikstynos uz "aciu". bet geros drauges vaiko, tai atmosfera pakankamai manau bus laisva. tas "aciu" yra tiesiog kaip mano dovana drauges vaikui krikstynu proga smile.gif

na va o aš pavyzdžiui dvi su puse savaitės sklandukus fotkinau be atlygio. t.y. sužinojau, kad gausiu maistpinigius, tik priešpaskutinę gal dieną. o atsakomybę jaučiau lyg daug tūkstančių avansu gavus biggrin.gif tik nepatyrimas padarė savo kai kur, įvairiapusiškumo, manau, stipriai pritrūko.
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 18, 19:48)
Noriu dar tobulet tobulet tobulet, nes kol matau savo klaidas erzinancias ir nelieku patenkinta tai sazine neleidzia man imti pinigus, o jeigu jau ilysiu i tai kaip i darba bijau, kad strigsiu smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 08 18, 19:58)
jei kokie buki pasitaikytų, kurie užsispyrę aiškintų, kad reikėtų nufotkinti jaunąją, kuri kruvinai raudono saulėlydžio fone už pakarpos laiko jaunikį...

Būna ir atvirkščiai - klaidų darai mažai, tas kurias padarai, ištaisai, o klientas lieka nepatenkintas, nes jis būtent ir norėjo už pakarpos pakabinto jaunikio. Nusvyra rankos. Pasidaro gaila laiko. Atsiranda šabloniškumas ir štampai. Išeitys 2 - arba nefotografuoti už pinigus ir pasilikt fotografiją, kaip hobį už ačiū, arba daryt tai, ko nori klientas ir nesiparint dėl to, kad tenka per save peržengt.

QUOTE(sayonara @ 2009 08 18, 20:38)
dvi su puse savaitės sklandukus fotkinau

Kur galima pamatyti tavo Pociūnus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 18 rugpjūčio 2009 - 20:49
kazko cituot neleidzia man smile.gif pritariu silwio del to, kad arba arba... bet is kitos puses, juk zmones mato tavo darbus, jiem tinka ka darai, kaip gali netikti veliau iteikus foto? juk stilius kazkoks yra, braizas...
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 18, 20:51)
kazko cituot neleidzia man smile.gif pritariu silwio del to, kad arba arba... bet is kitos puses, juk zmones mato tavo darbus, jiem tinka ka darai, kaip gali netikti veliau iteikus foto? juk stilius kazkoks yra, braizas...

Aš būtent apie ir kalbu - reikia išjungti fantaziją, perlipti per save ir daryti tą patį, ką jau darei 10 kartų, nes klientas nori būtent taip. Pradėsi fantazuot, nukrypsi nuo "stiliaus" ir užsidirbsi nepatenkintą klientą.
Atsakyti
Aj, supratau dabar smile.gif pirmai ne taip pagalvojau. Na taip, teisybe. Vat ir kertasi, nesinori, kad mielas hobis taptu darbine nasta
Atsakyti
Say.., aš irgi konfliktiška. Verslui tas labai kiša koja. Esu ne kartą, ne du ir net ne tris apsisukus ant kulno ir nuėjus. Tą minutę man būna px, kad tai kažkieno vestuvės, kad tie žmonės gali taaaip apjuodint reputaciją ir t.t., kad jie mane samdė ir ruošiasi mokėt pinigus. Gerai, kad fotkinam dviese, tai vyras mano ramybės įsikūnijimas, jis kaip niekur nieko tęsia darba. Nesididžiuoju tuo nei kiek. Tik mane žiauriai erzina bukumas. Negaliu ir niekada negalėsiu savęs pamint, nebent tie gauti pinigai būtų vieninteliai už kuriuos pirkčiau vaikams duoną. Tada pro sukąstus dantis gal.
Ir suprantu Zitlali kodėl ji nesiima to verslo. Nes tai labiau atima nei duoda. Ne visada. Bet labai dažnai.

Kas liečia juostinę fotografiją... biggrin.gif Prieš pusantrų metų nusipirkau iš Ms juostinuką, praeitą savaitę nusipirkau elementus, juostą ir net ją įsidėjau. Bręstu laaaaaaaabai lėtai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raige: 18 rugpjūčio 2009 - 20:58
Oj Raige, gal jei vyras nefotografuotu neleistum taip sau? bet jeigu tau nemaiso toks temperamentas gyventi tai kodel ne smile.gif
Del juostinuko prajuokinai biggrin.gif
Atsakyti
raige, su pasiekimu 4u.gif lotuliukas.gif saunuole vis tiek wink.gif letai bresta tik geri dalykai mirksiukas.gif
Atsakyti
Zitlali, temperamentas maišo, ale jo neišgrauši biggrin.gif Tiesa, taip labiau buvo pačioj pradžioj, kai klientai rinkdavosi mane todėl, kad pigu. Atitinkami ir būdavo. Dabar jau pati atidžiai renkuosi. Visko nenumatysi, bet kažkiek jau vis tiek apsidraudžiu.
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2009 08 18, 21:57)
Kas liečia juostinę fotografiją... biggrin.gif Prieš pusantrų metų nusipirkau iš Ms juostinuką, praeitą savaitę nusipirkau elementus, juostą ir net ją įsidėjau. Bręstu laaaaaaaabai lėtai biggrin.gif

kelių kadrų juostelę įsidėjai? bandau spėliot, kada čia pamatysim pirmus kadrus laugh.gif
Atsakyti
na nezinau... as laaaaabai pasikeiciau, o buvau ohohoho kokia smile.gif kartais prasiverzia dar anas budas, bet visumoje keitiesi, kai jauti kad sau ar kitam nemalonus esi smile.gif bet cia jau kita diskusija...

keliauju 'moskviciu' bandyt, iki smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 18 rugpjūčio 2009 - 21:29
Bite, 36 biggrin.gif
Atsakyti