Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sillwio @ 2009 08 18, 14:10)
Manau tau smarkiai padetu aparato instrukcija smile.gif Gali pavartyti cia http://www.butkus.or...oskva_2_4_5.htm arba cia rusiskai http://www.zenit.ist...5/moskva-5.html. Atkreipk demesi, kad islaikymu negali keisti, jei uzraktas uzvestas.

thumbup.gif aciu, viskas veikia ax.gif tik pati siek tiek aplamdziau ji.. bet kaip tik i taisykla vaziuosi bakelio pirmai pradziai tai gal sutvarkys

Nusipirkau illfordo DD-x ryskala ir fiksatoriu g.gif bakeli uz 20 lt kur sansara sake... db einu paeiliui ziet ka daryt toliau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 18 rugpjūčio 2009 - 16:42
jei aparatą buvai atidariusi, toje vietoje kadrai bus apųšviesti. bet tai nieko tokio. jei išryškinusi bent užrašus iš kraštų gausi - jau gerai. ilfoteko nebandžiau, bet manau, tai geraqs smulkiagrūdis ryšalas. fiksažo neišpilk, ji galėsi naudoti kokiom 10 juostų/4 savaites.

maladec. ryžtas geras. kažkaip neužfiksavau, kad esi vilnietė. būtum atvežusi tą aparatą - per pusvalandį viską išsiaiškintume. geriau vieną kartą pamatyti, nei šimtą paskaityti. sėkmės.
Atsakyti
O, jei ka zinosiu kur galiu kreiptis vizualios informacijos smile.gif dekui. Del fotiko, tai dar bandau suprast kaip dviguba expo padaryti, kai bandziau kazkaip nesigavo.. nepasileidzia uzrakto mygtukas, liepia prasukti kadra... bet taip keista, ziuri per akute, taikaisi fotografuoti, bet realiai juk kadras bus kitoks nei kad 'taikaisi' nes ta anga taip kraste, visai ne ten ziuri kur pats stiklas smile.gif zodz... idomu kas gausis smile.gif o pasirodo tie uzrasai kur ana kart rasiau, tai sukant ta rata suki juosta smile.gif tam skirtas.. tik uzrasu prasmes kaip ir nepagaunu, nes prie strelytes sukant juosta jie keiciasi laugh.gif nu vnz...
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 18, 19:22)
O, jei ka zinosiu kur galiu kreiptis vizualios informacijos smile.gif dekui. Del fotiko, tai dar bandau suprast kaip dviguba expo padaryti, kai bandziau kazkaip nesigavo.. nepasileidzia uzrakto mygtukas, liepia prasukti kadra... bet taip keista, ziuri per akute, taikaisi fotografuoti, bet realiai juk kadras bus kitoks nei kad 'taikaisi' nes ta anga taip kraste, visai ne ten ziuri kur pats stiklas smile.gif zodz... idomu kas gausis smile.gif o pasirodo tie uzrasai kur ana kart rasiau, tai sukant ta rata suki juosta smile.gif tam skirtas.. tik uzrasu prasmes kaip ir nepagaunu, nes prie strelytes sukant juosta jie keiciasi laugh.gif nu vnz...

eksperimentų metas.. biggrin.gif

nepamenu, o kaip Tau nutiko, kad juostiniais susidomėjai? kokie motyvai buvo?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 08 18, 20:26)

nepamenu, o kaip Tau nutiko, kad juostiniais susidomėjai? kokie motyvai buvo?

Ieskau tinkamiausio irankio saviraiskai smile.gif sunku pasakyt kaip, kodel.. savaime viskas, be kazkokiu dideliu galvojimu, tiesiog neriu stacia galva i fotografija visom prasmem, maksimaliai imanomai, nes be galo viskas idomu smile.gif Kaip galima fotografuoti i juosta, jeigu nezinai kaip vyksta ryskinimo procesas, kai pats nepabandai.. arba kaip galima fotografuoti vien skaitmena, kai nezinai kas yra juosta. Kaip gali sakyti, kad vienas aparatas yra geresnis uz kita jei neisbandai. Tai va man tas laikotarpis kai viska maksimaliai noriu isbandyti, gal kazkur uzkibsiu,gal kazka pamesiu, bet zinios ir patirtis liks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 18, 19:33)
Ieskau tinkamiausio irankio saviraiskai smile.gif sunku pasakyt kaip, kodel.. savaime viskas, be kazkokiu dideliu galvojimu, tiesiog neriu stacia galva i fotografija visom prasmem, maksimaliai imanomai, nes be galo viskas idomu smile.gif Kaip galima fotografuoti i juosta, jeigu nezinai kaip vyksta ryskinimo procesas, kai pats nepabandai.. arba kaip galima fotografuoti vien skaitmena, kai nezinai kas yra juosta. Kaip gali sakyti, kad vienas aparatas yra geresnis uz kita jei neisbandai. Tai va man tas laikotarpis kai viska maksimaliai noriu isbandyti, gal kazkur uzkibsiu,gal kazka pamesiu, bet zinios ir patirtis liks smile.gif

gerai, aišku, kad kapstaisi taip smile.gif
labai greitai pažengei į priekį. 4u.gif
o šiaip ką ketini veikti ateityje? gal siesi pragyvenimo šaltinį su fotografija? nes asmenines fotosesijas jau galėtum daryti.
Atsakyti
Aciu Sayonara smile.gif pagrindinis darbas manau visvien liks kitas. Dabar kol vaika auginu, turiu nemazai laiko laisvo tai ir mokausi, o kaip bus tikrai nezinau. Noreciau likti cia kur atejau smile.gif bus matyt. Kol kas mastau apie asmenines sesijas, gal pradet jau po truputi uzdarbiauti, bet nenoriu labai jau i komercija lysti.. kviecia mane vestuves, krikstynas fotografuoti, bet atsakau. Neidomu, nepatinka, noriu ramiai ir pamastant. Daug kas nesupranta smile.gif bet ne mano visiskai naturai tie masiniai sambruzdziai. Noriu dar tobulet tobulet tobulet, nes kol matau savo klaidas erzinancias ir nelieku patenkinta tai sazine neleidzia man imti pinigus, o jeigu jau ilysiu i tai kaip i darba bijau, kad strigsiu smile.gif na, zodziu.. bet jeigu pavyktu sesija su kokia mergina ir ji pasiulytu atsiskaityti tikriausiai nebeatsisakyciau smile.gif kazkaip is dalies ir neprotinga viska uz aciu daryti , ypac jeigu tai nera saves ieskojimai, kazkokie eksperimentai, o tik kazkam paslauga smile.gif zodziu, siuo metu kaip tik mastau kaip ka cia daryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 18, 19:48)
Aciu Sayonara smile.gif pagrindinis darbas manau visvien liks kitas. Dabar kol vaika auginu, turiu nemazai laiko laisvo tai ir mokausi, o kaip bus tikrai nezinau. Noreciau likti cia kur atejau smile.gif bus matyt. Kol kas mastau apie asmenines sesijas, gal pradet jau po truputi uzdarbiauti, bet nenoriu labai jau i komercija lysti.. kviecia mane vestuves, krikstynas fotografuoti, bet atsakau. Neidomu, nepatinka, noriu ramiai ir pamastant. Daug kas nesupranta smile.gif bet ne mano visiskai naturai tie masiniai sambruzdziai. Noriu dar tobulet tobulet tobulet, nes kol matau savo klaidas erzinancias ir nelieku patenkinta tai sazine neleidzia man imti pinigus, o jeigu jau ilysiu i tai kaip i darba bijau, kad strigsiu smile.gif na, zodziu.. bet jeigu pavyktu sesija su kokia mergina ir ji pasiulytu atsiskaityti tikriausiai nebeatsisakyciau smile.gif kazkaip is dalies ir neprotinga viska uz aciu daryti , ypac jeigu tai nera saves ieskojimai, kazkokie eksperimentai,  o tik kazkam paslauga smile.gif zodziu, siuo metu kaip tik mastau kaip ka cia daryti smile.gif

na, Tu turi daug sveiko atkaklumo, darbštumo, užsidegimo, jau nemažai pasiekei per trumpą laiką, tad jeigu kas pasiūlytų pinigų už tai, kas Tau gaunasi, kodėl gi ne?

aš tai tikriausiai niekada negalėsiu už užmokestį fotkinti. ne mano charakteriui. doh.gif o ir noru kol kas netrykštu.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 08 18, 20:58)
kodėl gi ne?

aš tai tikriausiai niekada negalėsiu už užmokestį fotkinti. ne mano charakteriui. doh.gif o ir noru kol kas netrykštu.

na taip..
kodel? man vienintelis minusas,kad atsipalaiduoti fotografuojant negalesiu, neisijausiu ir jausiuosi ipareigota gerai ar bent padoriai fotografuoti su baime kad gali nepavykti... nesamone kazkokia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 18, 20:11)
na taip..
kodel? man vienintelis minusas,kad atsipalaiduoti fotografuojant negalesiu, neisijausiu ir jausiuosi ipareigota gerai ar bent padoriai fotografuoti su baime kad gali nepavykti... nesamone kazkokia smile.gif

tai ir man panašiai. kad tektų gaudyti "privalomus" momentus, kad visuomet yra rizika, kad netiks. kad per tam tikrą laiką tektų atiduoti sutvarkytas nuotraukas. ir t.t.
ir dar.. aš konfliktinė.. jei kokie buki pasitaikytų, kurie užsispyrę aiškintų, kad reikėtų nufotkinti jaunąją, kuri kruvinai raudono saulėlydžio fone už pakarpos laiko jaunikį, jaučiu pasiųsčiau.. doh.gif
pernelyg maištingas mano būdas tokiam darbui..
Atsakyti
oj nu kaip prajuokingai lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
man "atlygis" yra kaip garantas ir sioks toks pasizadejimas mano pacios sazines atzvilgiu (jau ka turiu nenaudele, tai sazine ir visa gyvenima ji man diktuoja zaraza biggrin.gif). aisku, atlygiai pas mane buvo toooookie simboliniai ir beveik juokingi, bet pakankamai skatinantis pasitempti, nei kad uz "aciu". taip "aciu" atmosfera labai atpalaiduoja aplinka, bet kai as tokia kartais patinginti, tai tas "atlygis" ir vercia susiimti ir padaryt viska iki galo smile.gif
vat dabar bus krikstynos uz "aciu". bet geros drauges vaiko, tai atmosfera pakankamai manau bus laisva. tas "aciu" yra tiesiog kaip mano dovana drauges vaikui krikstynu proga smile.gif
Atsakyti