Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Na ką gi Andriau, gaila ir tiek. Aš jau žinojau, kad rizikuoju, kai fotografavau, na ką gi padarysi smile.gif ne koks auksas gi smile.gif

Sillwio - tiesiog jau važiuojant į priekį pradėjo gesti mašina, o grįžome jau su tekančiais tepalais, dar visokių smulkmenų nutiko pakeliui, tai džiaugiausi, kai grįžome namo smile.gif

Dėl mano foto - yra panašių kadrų ir be antros exp. visgi ši man geriausia, vien tik dėl tos antros ekspozicijos, kažkaip atrodo puošia tą portretą.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 08 17, 23:53)
Dėl mano foto - yra panašių kadrų ir be antros exp. visgi ši man geriausia, vien tik dėl tos antros ekspozicijos, kažkaip atrodo puošia tą portretą.

man irgi atrodo, kad nepuosia.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 08 17, 22:19)
dekui, reiks pabandyt dar ir taip.
beje visos senos knygos pataria juosta su vata nusausinti is abieju pusiu po pakabinimo  g.gif

pabandyk. tai ko gero dar efektyvesnis būdas, nei valkioti juostelę po kilimą. geriau, kaip distiliuotas vanduo (na dar galima kokios PAV mikrokiekį pridėti, kad geriau nutekėtų) nėra nieko. perteklinį vandenį nuiminėti spec. žnyplėmis, pirštais, vata, tualetiniu popieriumi galima. tai kažkiek pagreitins džiuvimo greitį+sumažins dulkių iš aplinkos prilipimo TIKIMYBĘ, bet GARANTUOTAI padidins visokių įbrėžimų, dulkių, plaukelių, kleckų atsiradimą ant negatyvo išimtis gal visiškai naujos spec. žnyplės su guminiais "liežuvėliais", bet jas reikia labai kruopščiai prižiūrėti/valyti ir žiūrėti, kad ant juostos prieš braukiant nebūtų jokių kietų dalelių (bo man asmeniškai geriau baltas taškelis nuotraukoje, nei brukšnys per visus kadrus).

tiesa, roley retro dėl savo žydro pagrindo man kažkodėl sukėlė minčių, kad tai ta pati foma, tik su kita etikete. ir dabar neduosiu rankos kirsti, bet rakordas man irgi pasirodė 1:1 markiruotas, kaip forte juostos. žinant, kad dabar taip daroma (užsako pas forte ir adox, ir berods efke, net ilfordai įtariami tuom g.gif ) nenustebčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 18 rugpjūčio 2009 - 12:03
Andriuska paskutiniu poros sakiniu visai nesupratau smile.gif na, bet ateis laikas suprasiu tikiuosi laugh.gif

kur bakeliu gaut? g.gif ten kur ryskalais prekiauja uzsakius tik po menesio atveztu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 08 18, 09:48)
o as uztat nenoriu visuomenes. Po atostogu tapau toks "sociofobiska" kaip saules puga wink.gif  I restorana nueisi tu viena, paziuresi, ar nera zmoniu, prachekinsi perimetra, tada man paskambinsi, kad as juodai apsirenges ateiciau wink.gif

jooooo biggrin.gif
man tai pirmas dienas erdvės namie buvo mažai.. labai mažai.. doh.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 08 18, 12:14)
kur bakeliu gaut?  g.gif ten kur ryskalais prekiauja uzsakius tik po menesio atveztu...  g.gif

fototechnika neseniai pradėjo prekiauti paterson bakeliais. nežinau, ar šiuo metu jie jų turi, paskambintum - pasakytų. kitas variantas - ebay, fotoimpex.de, silverprint.co.uk ir pan., o taip pat skelbimai kūdroje, efoto ar kitur.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 08 18, 13:18)
fototechnika neseniai pradėjo prekiauti paterson bakeliais. nežinau, ar šiuo metu jie jų turi, paskambintum - pasakytų. kitas variantas - ebay, fotoimpex.de, silverprint.co.uk ir pan., o taip pat skelbimai kūdroje, efoto ar kitur.

tai pas juos ir reik laukt .Dekui wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 18 rugpjūčio 2009 - 12:22
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 18, 12:21)
tai pas juos ir reik laukt .Dekui wink.gif

šiaip žiūrint ko Tu nori.. jeigu "navarotno" ir visam gyvenimui, greičiausiai reiks laukt. jei ką nors tinkamo ryškinti šiandien ryt, galima labai greitai gauti.

aš tai skelbimą kūdroje duočiau smile.gif

va, pvz., nusipirkau aš tą Patersoną ir nustojau ryškinti, nes nepatinka jis man biggrin.gif
Atsakyti
zitali, vidutiniam formatui (placiai juostai) bakeliai www.fototaisykla.lt uz 20 lt gausi nauja, puiku, rusiska (ne visai sandaru, vartyt negalesi) bakeli.

ryskalai ir fiksazas prieinamom kainomis www.fotofanai.lt
Atsakyti
Supratau aciu merginos smile.gif

Dabar klausimas, tame Maskva reikale, padariau kadra suku suku suku suku ogis nei vieno skaiciaus nematau per ta raudona langeli, strelytes tik smile.gif ku daryt? juosta netinkama ane? speju...

As pagalvojau, kad butu gerai susisteminti info pirmame psl ir imesti pradziamoksliam smile.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 18 rugpjūčio 2009 - 12:44
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 18, 13:43)
Supratau aciu merginos smile.gif

Dabar klausimas, tame Maskva reikale, padariau kadra suku suku suku suku ogis nei vieno skaiciaus nematau per ta raudona langeli, strelytes tik smile.gif ku daryt? juosta netinkama ane? speju...

juosta tinkama. o tu teisingai isidejai? reikia idet juostele, dar esant atidarytam fotikui sukti juostele iki dvieju rodykliu ar uzraso start ir ji sutapatinti su kazkokia zyma (raudonu tasku dazniausia), tada uzdaryt fotika ir sukti juostele iki kol pamatysi langelyje skaiciu 1. nufotkini ir suki suki, kol pamatai 2 smile.gif vel nufotkini, suki suki, kol pamatai 3. cia plati juostele, kadras ilgas tongue.gif pas tave jei 6x9 kadras, tai reik net 9 cm prasukt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 08 18, 13:47)
juosta tinkama. o tu teisingai isidejai? reikia idet juostele, dar esant atidarytam fotikui sukti juostele iki dvieju rodykliu ar uzraso start ir ji sutapatinti su kazkokia zyma (raudonu tasku dazniausia), tada uzdaryt fotika ir sukti juostele iki kol pamatysi langelyje skaiciu 1. nufotkini ir suki suki, kol pamatai 2 smile.gif vel nufotkini, suki suki, kol pamatai 3. cia plati juostele, kadras ilgas tongue.gif pas tave jei 6x9 kadras, tai reik net 9 cm prasukt wink.gif

aaaaa...... tundra as... bet man tevas sake kad ten tik 6x6 galiu nes ner kazko ten.. viduje... nesupratau ko.. ten gali pasukt ratuka kuriuo pasirenki daryti 6x6 ar6x9 ir viduje persireguliuoji.. taskiuko nematau, einu atidarysiu... plem tuoj apsviesiu viska tongue.gif

dekui uz kantrybe 4u.gif gyvai neturiu ko pasiklaust, tai siek tiek panervinsiu su tokiais klausimais smile.gif

vnz tie langeliai vienas yra per viduri kitas apacioje, o skaiciai juostoje yra virsuje arba apacioje. Apatinis langelis mano uzstriges, neatidaro o tas per viduri eina ne ten kur uzrasyti skaiciai g.gif nu vnz, uztad matau uzrasa 'kodak' biggrin.gif einu ispyskinsiu, ryskalu nuleksiu isigysiu ir sita bus eksperimentine vargse juostele smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 18 rugpjūčio 2009 - 13:03
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 18, 12:49)
aaaaa...... tundra as... bet man tevas sake kad ten tik 6x6 galiu nes ner kazko ten.. viduje... nesupratau ko.. ten gali pasukt ratuka kuriuo pasirenki daryti 6x6 ar6x9 ir viduje persireguliuoji.. taskiuko nematau, einu atidarysiu... plem tuoj apsviesiu viska tongue.gif

dekui uz kantrybe  4u.gif gyvai neturiu ko pasiklaust, tai siek tiek panervinsiu su tokiais klausimais smile.gif

vnz tie langeliai vienas yra per viduri kitas apacioje, o skaiciai juostoje yra virsuje arba apacioje. Apatinis langelis mano uzstriges, neatidaro o tas per viduri eina ne ten kur uzrasyti skaiciai  g.gif nu vnz, uztad matau uzrasa 'kodak' biggrin.gif einu ispyskinsiu, ryskalu nuleksiu isigysiu ir sita bus eksperimentine vargse juostele smile.gif

Manau tau smarkiai padetu aparato instrukcija smile.gif Gali pavartyti cia http://www.butkus.or...oskva_2_4_5.htm arba cia rusiskai http://www.zenit.ist...5/moskva-5.html. Atkreipk demesi, kad islaikymu negali keisti, jei uzraktas uzvestas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 18 rugpjūčio 2009 - 13:14