Įkraunama...
Įkraunama...

Meridiano mokykla

Tai klausk, kas tau konkrečiai įdomu smile.gif. Gi kiekvieno poreikiai skirtingi mirksiukas.gif. Kas liečia aplinką, viskas ten gerai drinks_cheers.gif, nauja ir t.t. Gi galima nueit apsidairyt mirksiukas.gif Mokymas vėlgi priklauso nuo to, kas bus mokytojas ir koks gabus vaikas, ar mokytojas bus autoritetu ir t.t., čia to nenuspėsi, nesuplanuosi ir t.t..

Aš žiūriu tik "iš savo varpinės", ko aš tikėjausi iš ten ir ką gavau, tie minusai man aktualūs ir tikrai ne visi yra bendriniai wink.gif
Atsakyti
Minusų yra visur.
Man asmenšikai pagrindinis privačios mokyklos pliusas - nedaug vaikų klasėse. Pakelta kaina, aišku, nieko gero, bet...iš kitos pusės, kuo didesnė kaina- tuo mažiau vaikų klasėse- tuo didesnis dėmesys mano vaikui smile.gif Aš - tik už tai ...
Atsakyti
tai vat idomu, ką būtent jūs įvardijat tais minusais??? ar mokytoja netenkina jūsų, ar pats vaikas ten prastai jaučiasi??? tiesiog šiaip įdomu tie minusiukai, nes dar kol nelankom mokyklos, gal aš apie tai tiesiog net nepagalvoju... aišku mokant tokius pinigėlius, norisi tikrai daug didesnio dėmesio vaikui, taip pat norisi daugiau reikalauti ir iš mokytojų, kad kažkaip taip pedagogiškai tą vaiką skatintų, gal ir šiek tiek paspaustų, moksle siekti kažko daugiau... tiesiog žinau, kad vaikas yra gabus (čia ne tėvų nuomonė, o auklėtojų pastabos) ir labai norisi, kad papultų į geras rankas, kad galėtų toliau tobulėti...
Atsakyti
QUOTE(LT saulele @ 2011 01 19, 10:21)
šiems metams nekyla, bet atsiuntė sekantiems įkainius, tai  blink.gifdoh.gif,

Keista, šiandien buvau užklausti, tai sakė, jau lankantiems kaina nebekils g.gif

Saulele, o kokie tie minusai? Mums po valstybinės mokyklos pliusų daaaug daugiau negu minusųwink.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 01 19, 19:48)
Keista, šiandien buvau užklausti, tai sakė, jau lankantiems kaina nebekils  g.gif

Saulele, o kokie tie minusai? Mums po valstybinės mokyklos pliusų daaaug daugiau negu  minusųwink.gif

t.y. nori pasakyt, kad kiek metų besimokinsit, mokėsit kiek dabar? Aš gavau email'ą su didesnėm kainom sekantiems metams. Norėčiau, kad būtum teisi ir taip liktų...

Tai vat čia ir yra priklausomai nuo to, su kuo lygini ir kokia mokymo įstaigų patirtis mirksiukas.gif, aš gi nesiūlau kažkam nevest vaikų, anaiptol smile.gif, viskas nauja, vaikai mokosi, olimpiadose dalyvauja ir t.t., aš sakau, kad būtent savo situacijoje matau ir minusų (nenoriu čia konkretint), nelabai gavau to, kas man buvo aktualiausia, o dabar kai kaina kyla, tai ir galvoju apie sekančius metus, nes finansai limituoti verysad.gif. Taigi, anaiptol ne dėl minusų nevesčiau, nes jie sąlyginiai, be to tikrai jų visur yra, o dėl lėšų, bet va žmogus klausia nuomonės, tai ir sakau, kad visiems viskas idealu nebus smile.gif, lai nueina, pasižiūri, pakalba su būsima mokytoja ir t.t.

Ir kitose mokyklose kainos kilimų esam matę, bet kažkaip proto ribose, po 10-20 proc. metams, o toks nemenkas gaunasi dabar doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LT saulele @ 2011 01 19, 22:12)
o dabar kai kaina kyla, tai ir galvoju apie sekančius metus, nes finansai limituoti  verysad.gif.

Pas mus finansai irgi limituoti, bet kažkaip ir vaiko nesinori tąsyti po mokyklas kasmet doh.gif O ypač, kai šioje jis gan gerai adaptavosi. Na nebent situacija, kai vaikas baigė keturias klases ir svarstoma, likti penktoje klasėje ar keliauti į kitą mokyklą.. Arba, svarstoma, ar iš paruošiamosios grupės eiti į pirmą klasę. Gal tai jūsų situacija?

Atsakyti
drinks_cheers.gif visiškai sutinku, kad nėra gerai kilnot vaiką, kurioje klasėje bebūtų, jei viskas normaliai, vistiek rutina, draugai ir t.t., ale gi visaip gyvenime būna smile.gif, kartais esi priverstas, kai keiti miestą, darbą ar pan. Tikiuosi, kad neprireiks, bet šiuo momentu tikra tuo nesu. Norėčiau žinot, dėl ko kyla kaina.

flight, gal gali patikslinti, ką tau dėl kainos sakė?
Atsakyti
Aš irgi buvau labai nusižiūrėjusi šią mokyklą, buvau nuėjusi, kalbėjausi, man patiko, pirmas įspūdis tikrai geras, bet kai dvigubai kaina padidėjo...labai rimtai svarstau ir turbūt nedrįsiu leisti, nes jei vėl po metų padidės, negi tampysiu vaiką po mokyklas.
Man labai aktualu prailginta grupė, nes nėra galimybių vaiką pasiimti po pamokų, arba tam reikia žmogų samdyti, o tada tas ant to gaunasi. Todėl įdomu palyginti užklasinę veiklą po pamokų valstybinėse ir privačiose mokyklose. Įdomu gal tokia tema jau yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(LT saulele @ 2011 01 19, 23:51)
flight, gal gali patikslinti, ką tau dėl kainos sakė?

Sakė, kad jau besimokantiems kaina nekils.

Dėl prailgintos grupės, mano patirtis gan kukli, galėčiau palyginti tik valstybinės pradinės Filaretų ir Meridiano prailgintas. Filaretuose prailginta grupė, mano nuomone, buvo tikrai nebloga, tik brangoka doh.gif , o jei dar susumavus būrelių, vykusių toje mokykloje kainas - tai mokėjom beveik tiek pat, kiek dabar mokam privačioje.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 02 02, 19:05)
Sakė, kad jau besimokantiems kaina nekils.

Dėl prailgintos grupės, mano patirtis gan kukli, galėčiau palyginti tik valstybinės pradinės Filaretų ir Meridiano prailgintas. Filaretuose prailginta grupė, mano nuomone, buvo tikrai nebloga, tik brangoka doh.gif , o jei dar susumavus būrelių, vykusių toje mokykloje kainas - tai mokėjom beveik tiek pat, kiek dabar mokam privačioje.

bet turbūt turite omeny seną kainą Meridiano, kai 350 kainavo? mane kaip tik palyginimas su filaretų labai domina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kati @ 2011 02 11, 17:04)
mane kaip tik palyginimas su filaretų labai domina smile.gif

Filaretuose praeitais metais (maniškis tada buvo pirmokas) beveik visi būreliai buvo mokami; sūnus lankė Niat-niam (rytų kovos menai), bet paskui atsiėmiau, nes treneris labiau orientuotas į sportinį rezultatą, o aš norėjau, kad vaikas džiaugtųsi procesu ir netaptų profesionaliu sportininku. Pervedžiau į pramoginių šokių būrelį (veda Piekautaitė), ten jam sekėsi ir patiko, tik bėda, kad vaikų laaabai daug (vienu metu šoka visos klasės), tai nedidelėje salėje - kamšatis, grūdatis, triukšmas. Lankė anglų k. būrelį, bet ten labai jau žaidimo forma, ir kai perėjo į Meridianą, pamatėm, kad gana smarkiai atsilikęs nuo bendraamžių (iki šiol vejasi). Dar yra kompiuteriai (nelankė), daugiau nepamenu.

Po pamokų ateidavo prailgintos grupės mokytoja (ir mokėdavau tiesiai jai į rankas už prailgintą grupę, toks "versliukas"), vaikai ruošdavo pamokas, gerdavo arbatą su atsineštais užkandžiais, geru oru eidavo į kiemą žaisti. Mokytoja buvo gan šiltas žmogus; vaikus pafilmuodavo ir atsiųsdavo tėvams el.paštu minifilmukus thumbup.gif smile.gif suorganizuodavo tai kokią Pyragų dieną, tai įdomiausio recepto; Ta pati mokytoja vedė kompiuterių ir anglų k. būrelius - išsivesdavo vaikus į būrelį kitoje klasėje, o likusius palikdavo vienus. Kartais vaikai žiūrėdavo filmuką ar žaisdavo kompiuteriu "Mokinukus" (toks lavinamasis žaidimas pradinukams). Esu girdėjusi iš pažįtsamų nusiskundimų , kad kitose Filaretų m-klos prailgintose grupėse buvo piktnaudžiaujama filmukais, bet sūnaus atveju to nepastebėjau.

Meridiano mokykloje prailgintos grupės metu pirmokai su antrokais sujungiami, vienoje erdvioje klasėje (joje yra mokymosi zona ir žaidimų zona su dideliu vaikišku stalu, lentynomis, kilimu..) ruošia pamokas, žaidžia. Jaučiasi šioks toks šurmuliukas, nes vieni pamokas ruošia, kiti žaidžia, plepa ir t.t., išsiblaškiusiam vaikui gali būti sunku susikaupti. Bet yra mokytoja, kuri pastoviai būna su vaikais ir kitiems trukdančius tramdo smile.gif . Koridoriuje yra teniso stalas, ten vaikai rengia turnyrus bigsmile.gif Galima vaikui užsakyti pavakarius mokyklos valgyklėlėje. Mokykla turi nedidęlę aptvertą naują (įėjimas su kortelėm) vaikų žaidimo aikštelę. Apie būrelius nieko pasakyti negaliu, nes sūnus lanko tik papildomą anglų būrelį, o kita jo užklasinė veikla - nebe mokykloje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 11 vasario 2011 - 17:29
Siandiena buvau Meridiano mokykloje (www.vims.lt), nes ja rekomendavo draugai, kuriu vaikas lanko ja, ir iskart uzrasiau vaika i ja. Dabar yra 16 pirmoku, kitiems metams jau uzsirase 18 (su maniskiu) vaiku ir 8 vaikai is priesmokyklines kalses. Bus 2 pirmosios klases. Antroku dabar mokosi berods 12. Parode visas klases, issamiai papasakojo, atsake i visus klausimus. Yra ir logopede ir psichologe, med. sesele. Klases visos spalvingos, sviesios ir jaukios. Turi savo (nors mazoka) rakinama kiemeli. Vyresniu klasiu moksleiviai isvaziuoja ir i parodas, ir i ivairias institucijas ekskursijoms. Vyksta daug renginiu, daug informacijos iskabinta patalpose apie vaiku pasiekimus ir t.t. Klasese iki 16 vaiku, mazesnieji sedi po 2, o vat penktoku klasese jau vienvieciai stalai. Mane lydejo vienas berniukas, pakalbinau ar patinka jam cia mokytis - sako - aha, kitur nenoreciau net
Uz pamokas turi atsiskaityti vaikai kasdien - issisukti nera sansu (cia vieno vaiko komentaras ). Po pamoku daug veiklos uz kuria nereikia papildomai moketi, isskyrus baseina (nes veza kitur). Be to, po pamoku yra laikas skirtas pamoku ruosai. Pirmokai ir antrokai popamokineje veikloje buna vienoje grupeje.
Nuo rugsejo atsiras jau ir 6 klase, planuoja ir 7 klase. Mokymas vyksta pagal patvirtintas programas. Mokytojai ateina is kitu mokyklu, pvz. gamta desto mokytoja is Licejaus. Ateity planuoja plestis, turi nusipirke sklypa (prie BIG'O), turi lesu, bet sake del biurokratiniu trukdziu niekaip negali pradeti statybu...
Kaina - imoka priduodant dokumentus 500Lt (vienkartinis), metams 5650 Lt (galima moketi kas menesi). Maistas kainuoja papildomai. Priespiecius ir pavakarius vaikai nesasi patys, o siaip maistas atvezamas.
Patiko - bureliu pasirinkimo ivairove, anglu kalbos kiekis, aplinka, daug sypsenu

Va kiek ispasakojau, jei kam dar kils klausimu - pabandysiu atsakyti, jei busiu pati apie tai pasidomejusi smile.gif

Del ko pasirinkau privacia? Nes valstybinej zymiai daugiau vaiku klaseje, maziau demesio, o prailginta kainuoja brangiau nei menuo privacioje... S. Daukanto mokyklos pavaduotoja pradinuku reikalams skatydama nutarima del mokescio uz prailginta grupe, pati "apako" del valandinio ikainio dydzio sad.gif o kur dar maistas ir bureliai...
Atsakyti