Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Rico @ 2009 08 03, 09:16)

pas mane nera LT raidziu  blush2.gif

Lietuviškas raides reikia suaktyvinti: control panel/Regional and language options/regional options/išplėstinėj pasirinkti lietuvių kalbą.
Po to iš anglų į Lt ir atvirkščiai galima keisti su shift+alt. Lt raidės bus viršutinėj klaviatūros eilutėj,1-ą.... = - ž.
Papildyta:
QUOTE(Rico @ 2009 08 03, 09:48)

gal ne ant visu rezimu visas funkcijas rodo?  g.gif

Na nežinau, dar bandysiu vargt. Nes vakar jau kantrybės pritrūko. O dar instrukcija angliška....
Gal kas turit Canon ixus 90 IS instrukciją lietuviškai? Būčiau labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Valkiria @ 2009 08 03, 09:56)
Lietuviškas raides reikia suaktyvinti: control panel/Regional and language options/regional options/išplėstinėj pasirinkti lietuvių kalbą.
Po to iš anglų į Lt  ir atvirkščiai galima keisti su shift+alt. Lt raidės bus viršutinėj klaviatūros eilutėj,1-ą.... = - ž.
Papildyta:
Na nežinau, dar bandysiu vargt. Nes vakar jau kantrybės pritrūko. O dar instrukcija angliška....
Gal kas turit Canon ixus 90 IS instrukciją lietuviškai? Būčiau labai dėkinga  4u.gif

dekui 4u.gif

Kazkur merginos randa LT instrukcijas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 08 03, 12:16)
Giedre, manau vertejo pritupti, ypac su obuoliukais  ax.gif bet spalvos tikrai negeros  g.gif ir labai krenta i akis mergaites oda tokia- ar ji tokia geltona is tiesu?  blush2.gif

Is tiesu geltona odyte-visiem ji kliuva doh.gif ,paprastai galvojama,kad as ja pritamsinu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2009 08 03, 08:28)
1. Aciu  4u.gif sharpa dedu  smile.gif
2. Siaip ir PS gali atidaryt RAW faila. Mano PS neatidaro, nes nepilnas paketas. Susiveikiau prieda prie PS - Adobe Photoshop Lightroom, kurio pagalba apdirbinejami RAW failai, bet dar nesiinstaliavau, nes vargsas mano kompas jau vos paveza. Dabar bandau pripratint vyra prie minties, kad mums truks plys reikia naujo kompo  smile.gif Nezinau tiksliai, gal ir klystu, bet man atrodo, kad kai atidarineji RAW su PS, tai atsidaro visai nauja aplinka  g.gif

Papasakokit daugiau, kas dirbat su RAW  4u.gif

Tiesa kokius kompus naudojat? Stacionarius ar nesiojamus? Neapsisprendziu, kokio man reikia  g.gif

Aha, man leido su ps atidaryti ir atsidare kitas darbo laukas. Bet kai pakoreguoji raw, tada vel gali standartiskai tvarkyti su ps.
Papildyta:
QUOTE(Rasytce @ 2009 08 03, 08:43)
beabejo su atmintim laptope tai kudai, kiek jos bedesi papildomai vistiek neuzteks, na bent man  blush2.gif - tai turim isorini harda tik fotkem kaupti .

Pas mane irgi loptopas, ir atminties prideda,bet kaip jos truksta,taip truksta. Tai irgi galvoju isorini hard'a pirkti.
Atsakyti
keletas kadru is gamtos
ka manot blush2.gif

Jau parplaukiu namo...
user posted image

vis delto koks as GRAZUS ...
user posted image

Rojaus kampelis
user posted image
Atsakyti
QUOTE(olo @ 2009 08 02, 10:27)
1.Zitlali, eilinį karta super nuotraukos ! Labai patinka vertimas į J/B.

2.O dėl mano foto blogų spalvų, tai pasirodo kambaryje fotkinau nusistatęs WB "cloudy" - debesuota  blush2.gif  - artistas

1. visiskai pritariu ir Rasytce kokia grazuole bigsmile.gif biggrin.gif

2. as beveik visada ant auto wb fotkinu blush2.gif

QUOTE(solo @ 2009 08 02, 10:47)

man tai lapai kliuna, galetu ju nebut blush2.gif bet siaip gaivi foto smile.gif
QUOTE(Rasytce @ 2009 08 03, 08:43)
na va - viska susakiau lyg biggrin.gif

o apie koki kompa kalba eina ir nepasakei g.gif biggrin.gif

Padange, pirmojoj as vos radau kas cia parplauke doh.gif idomus rakursas mirksiukas.gif o trecioje tai noreciau dabar ten atsidurti bigsmile.gif biggrin.gif wub.gif
Atsakyti
Labas,

Kažkokia labai pavargusi jaučiuosi, tai ne tik nesifotografuoja, bet ir nesikomentuoja doh.gif
Iš to , ką pamenu- Zitlali kadrai be žodžių, visi super, labai patiko ta foto, kur mergytė prie kelio ir du žmonės. Idėja thumbup.gif
Niekaip nesuprantu, kaip ten nuo tos solo saulėgrąžos vanduo bėga g.gif

Konkurso pradžios data yra pirmoje žinutėje wink.gif Konkurso pradžia nuo tada, kai baigėsi senas, tik pabaiga dar nenuspręsta, bet kaip suprantu- du mėnesiai ir dvi temos. Gerai būtų , kad atidarinėjant temą tai būtų pakoreguoti ir dar reikia išsirinkti antrą temą ax.gif

RAW su PS kažkaip nebandžiau atidaryti, turiu canon'o programėlę, bet jau senokai befotkinau į raw, nes mane nervina, kad negaliu šiaip peržiūrėti foto , jei programėlė neinstaliuota lotuliukas.gif O dėl kompų... aš turiu laptopą, vyras stacionarų, toks sprendimas dėl to, kad jis kompu dirba daugiau ir stacionatų žymiai lengviau ir pigiau atnaujinti 4u.gif Galima pakeisti monitorių, jei reikia didesnio, keisti vidines dalis. Žinoma, galima atnaujinti ir nešiojimą, bet tai brangesnis malonumas. Dabar man svarbus ir mobilumas, tai aktualu ir daugiau fotkinant (pvz vestuves), bet jei turėtume vieną kompą, tai tikriausiai rinktumėmės stacionarų. Išties nėra ką lyginti, jei fotkę redaguoju savo kompe ir vyro doh.gif
Atsakyti
Padange, pirmoje man noretusi labiau sulietos pusies sakos. Antra man visai neblogai ziurisi, trecioj zvilgsnis lakioja, nes nesupranta ties kuom koncentruotis ax.gif
QUOTE(*Citra* @ 2009 08 03, 12:39)
1. Aha, man leido su ps atidaryti ir atsidare kitas darbo laukas. Bet kai pakoreguoji raw, tada vel gali standartiskai tvarkyti su ps.
Papildyta:
2. Pas mane irgi loptopas, ir atminties prideda,bet kaip jos truksta,taip truksta. Tai irgi galvoju isorini hard'a pirkti.

1. Taip ir isivaizdavau 4u.gif Cia panasiai kaip Image Ready programele (irgi PS priedas)
2. Man atrodo, kad jamsiu stacionaru po jusu tokiu postu smile.gif Nors ir labai tie laidai mane pypina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2009 08 03, 13:50)
2. Man atrodo, kad jamsiu stacionaru po jusu tokiu postu  smile.gif  Nors ir labai tie laidai mane pypina  biggrin.gif

kas del foto tvarkymu, darbui su grafinemis programomis tai taip - visi tik su stacionariais dirba smile.gif

o as kai tokia dar ale tvarkytoja, tai man ir laptopo kol kas gana biggrin.gif
Atsakyti
Rasytce, žinai ką?.. Na nesu aš tokia beviltiška, bent jau tikiuosi.

Zitlali, sakiau, bet dar pasakysiu, kad esi tikra Meistrė. Su kokiu juostiniu fotografuoji?
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 08 03, 15:02)
Rasytce, žinai ką?.. Na nesu aš tokia beviltiška, bent jau tikiuosi.

mirstu is geeedos doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Sveikinimai visiems šios temos dalyviams.

Fotografija - rimtas mano pomėgis, tad prisistatymui - viena paskutinių mano darytų nuotraukų.

user posted image

Atsakyti