Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

o pas man isvis rawu neatidarineja failu doh.gif
reiktu ir man kokios programikes blush2.gif
o dar geriau kompa pakeist lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 02, 14:18)
Tai nieks neturit programos? raw nefotkinat?  ax.gif

oj, nereik... kazkaip atodare  doh.gif klynk klynk

O tai Photoshop-as neatidaro ?
Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2009 08 02, 23:42)
1. Tiny rysku.  thumbup.gif Bet jau tos perspaustos spalvos biski erzinti pradeda mano aki  smile.gif Noretusi gal labiau naturalesniu spalvu, O tu sharpa dedi?
2. Dabar blondiniskas klausimas:
Tai yra kazkokios spec programos raw'ams? Nes as kai bandziau,tai man su ps leido kazka ten redaguoti  g.gif
Kaip susije pc ir raw? ta prasme,kad raw'ams reikia daugiau atminties?  unsure.gif

1. Aciu 4u.gif sharpa dedu smile.gif
2. Siaip ir PS gali atidaryt RAW faila. Mano PS neatidaro, nes nepilnas paketas. Susiveikiau prieda prie PS - Adobe Photoshop Lightroom, kurio pagalba apdirbinejami RAW failai, bet dar nesiinstaliavau, nes vargsas mano kompas jau vos paveza. Dabar bandau pripratint vyra prie minties, kad mums truks plys reikia naujo kompo smile.gif Nezinau tiksliai, gal ir klystu, bet man atrodo, kad kai atidarineji RAW su PS, tai atsidaro visai nauja aplinka g.gif

Papasakokit daugiau, kas dirbat su RAW 4u.gif

Tiesa kokius kompus naudojat? Stacionarius ar nesiojamus? Neapsisprendziu, kokio man reikia g.gif
Atsakyti
Mano canon 40d raw PS3 neatidaro ir atsidarau tik su prideta canon progamele is kompakto, man laabai net patinka ta programa, nedidele, bet visas smulkmenas gali pasireguliuot, konvertuoja i jpeg ar koki nori faila labai net greitai, o toliau jau per ps dadarau smile.gif

o va diedo 5D raw galiu su bet kokia sss programa atidaryt cool.gif

dirbu su nesiojamu, nes diedas toki itaise, bet kai jis pats prie kompu tai jau geresni kazkoki ibruko - nusiskundimu neturiu, greitas, laukt nereikia kol viena ar kita veiksma ps`e padarys smile.gif

beabejo su atmintim laptope tai kudai, kiek jos bedesi papildomai vistiek neuzteks, na bent man blush2.gif - tai turim isorini harda tik fotkem kaupti .

na va - viska susakiau lyg biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Valkiria @ 2009 08 02, 21:45)
Sveikutės. Žiūrėjau jūsų grožius ir nusprendžiai pati pamėginti fotografuoti. Esu žalia žalia, turiu Canon ixus 90 IS. Gal kuri paaiškintumėt man, kaip su šitu aparatu fokusuoti? Kaip fotikui nurodyti, kuris daiktas nuotraukoj svarbiausias? Na niekaip nesigauna... Visiška kvaiša jaučiuosi  doh.gif

Ir aš su saviškiu kankinausi, niekas normaliai nepasakė kaip reikia daryt, ir nepasakys dviem žodziais. Temos pradžioj yra nuorodos kur ir ką pasiskaityt, tada paaiškės, Dar yra tokia knygute
Scott Kelby "skaitmeninė fotografija'. Man naudos davė
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 08 03, 09:43)
na va - viska susakiau lyg biggrin.gif

Nu saunuole tu, imk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2009 08 03, 10:16)
Nu saunuole tu, imk  4u.gif

imu imu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Valkiria @ 2009 08 02, 19:45)
Sveikutės. Žiūrėjau jūsų grožius ir nusprendžiai pati pamėginti fotografuoti. Esu žalia žalia, turiu Canon ixus 90 IS. Gal kuri paaiškintumėt man, kaip su šitu aparatu fokusuoti? Kaip fotikui nurodyti, kuris daiktas nuotraukoj svarbiausias? Na niekaip nesigauna... Visiška kvaiša jaučiuosi  doh.gif

Sveika prisijungus 4u.gif tik tavo fotiko instrukcijoj bus paaiskinta kaip kokius veiksmus atlikti mirksiukas.gif tad eilini karta keiksmazodis- eik instrukcijos skaityti, bent 3 kartus, tada klausk jei bus dar neaisku tongue.gif (nepiktai as cia) 4u.gif

Zitlali, kaip visada puiku bigsmile.gif raw spalvos grazios ax.gif

Katedra patiko, tik spalvos per daug pareguliuotos- dangaus plemas be debesu pirmiausia i akis krenta- debesuota diena tokios spalvos nebuna g.gif

Giedre, manau vertejo pritupti, ypac su obuoliukais ax.gif bet spalvos tikrai negeros g.gif ir labai krenta i akis mergaites oda tokia- ar ji tokia geltona is tiesu? blush2.gif

Olo, faina akimirka, pritariu issakytai kritikai del per sviesaus veiduko ir mamos koju ax.gif

Taigi, vyksta "Maisto" konkursas ax.gif Ritmas baigesi 07.22, tad Maistas prasidejo 07/23? blush2.gif iki rugpjucio 23d ar pradedam nuo siandien? Kas albuma sukurs? pas mane nera LT raidziu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 08 03, 11:16)
Katedra patiko, tik spalvos per daug pareguliuotos- dangaus plemas be debesu pirmiausia i akis krenta- debesuota diena tokios spalvos nebuna  g.gif

Zinok buna, butent todel ir fotkinau, kad sita kontrasta pamaciau mirksiukas.gif Saulute sviete, tai buvo ir tamsiu debesu ir giedro dangaus wink.gif Realiai as cia tik pasviesinau nuotrauka, nes tamsi gavosi smile.gif

Idomumo delei vakare ikelsiu visiskai nekoreguotas spalvas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 03 rugpjūčio 2009 - 10:30
QUOTE(Tajanta @ 2009 08 03, 07:55)
Ir aš su saviškiu kankinausi, niekas normaliai nepasakė kaip reikia daryt, ir nepasakys dviem žodziais. Temos pradžioj yra nuorodos kur ir ką pasiskaityt, tada paaiškės, Dar yra tokia knygute
Scott Kelby "skaitmeninė fotografija'. Man naudos davė

Ačiūsmile.gif
Skaičiau aš tas nuorodas, o knygos būtinai pasiieškosiu. Tiesiog man kilo klausimas, ar iš viso su mano fotiku - pagerinta muiline - tai padaryti įmanoma? Ar jau iš karto reikia veidrodinio dairytis?
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 08 03, 09:16)
Sveika prisijungus  4u.gif tik tavo fotiko instrukcijoj bus paaiskinta kaip kokius veiksmus atlikti  mirksiukas.gif tad eilini karta keiksmazodis- eik instrukcijos skaityti, bent 3 kartus, tada klausk jei bus dar neaisku tongue.gif (nepiktai as cia)  4u.gif

4u.gif Skaičiau aš tą instrukciją ne 3, o 33 kartus. Vakar visą mielą dieną su fotiku ir instrukcija praleidau.... Nesiriša man ten kažkas, nors tu pasiusk. Iš viso, vienoj vietoj pagal instrukciją nurodoma atsidaryti meniu ir pasirinkti tam tikrą funkciją (instrukcijoj visa lentelė įkelta, kaip tai turi atrodyt) - fotiko ekrane atsiranda ta pati lentelė, bet joje tos reikalingos funkcijos iš viso nėra. Lyg vienos eilutės lentelėje trūktų.
Nežinau, ar įmanoma suprasti,ką aš čia prirašiau.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Valkiria @ 2009 08 03, 09:28)
Ačiūsmile.gif
Skaičiau aš tas nuorodas, o knygos būtinai pasiieškosiu. Tiesiog man kilo klausimas, ar iš viso su mano fotiku - pagerinta muiline - tai padaryti įmanoma? Ar jau iš karto reikia veidrodinio dairytis?

Ir su paprasta muiline padaro, tad su pagerinta tikrai galima mirksiukas.gif jei turi galimybe pakeisti i veidroduka manau verta ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Valkiria @ 2009 08 03, 09:44)
4u.gif  Skaičiau aš tą instrukciją ne 3, o 33 kartus. Vakar visą mielą dieną su fotiku ir instrukcija praleidau.... Nesiriša man ten kažkas, nors tu pasiusk. Iš viso, vienoj vietoj pagal instrukciją nurodoma atsidaryti meniu ir pasirinkti tam tikrą funkciją (instrukcijoj visa lentelė įkelta, kaip tai turi atrodyt) - fotiko ekrane atsiranda ta pati lentelė, bet joje tos reikalingos funkcijos iš viso nėra. Lyg vienos eilutės lentelėje trūktų.
Nežinau, ar įmanoma suprasti,ką aš čia prirašiau.... doh.gif

gal ne ant visu rezimu visas funkcijas rodo? g.gif
Atsakyti