o pas man isvis rawu neatidarineja failu
reiktu ir man kokios programikes
o dar geriau kompa pakeist
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 02, 14:18)
Tai nieks neturit programos? raw nefotkinat?
oj, nereik... kazkaip atodare klynk klynk
oj, nereik... kazkaip atodare klynk klynk
O tai Photoshop-as neatidaro ?
QUOTE(*Citra* @ 2009 08 02, 23:42)
1. Tiny rysku. Bet jau tos perspaustos spalvos biski erzinti pradeda mano aki Noretusi gal labiau naturalesniu spalvu, O tu sharpa dedi?
2. Dabar blondiniskas klausimas:
Tai yra kazkokios spec programos raw'ams? Nes as kai bandziau,tai man su ps leido kazka ten redaguoti
Kaip susije pc ir raw? ta prasme,kad raw'ams reikia daugiau atminties?
2. Dabar blondiniskas klausimas:
Tai yra kazkokios spec programos raw'ams? Nes as kai bandziau,tai man su ps leido kazka ten redaguoti
Kaip susije pc ir raw? ta prasme,kad raw'ams reikia daugiau atminties?
1. Aciu sharpa dedu
2. Siaip ir PS gali atidaryt RAW faila. Mano PS neatidaro, nes nepilnas paketas. Susiveikiau prieda prie PS - Adobe Photoshop Lightroom, kurio pagalba apdirbinejami RAW failai, bet dar nesiinstaliavau, nes vargsas mano kompas jau vos paveza. Dabar bandau pripratint vyra prie minties, kad mums truks plys reikia naujo kompo Nezinau tiksliai, gal ir klystu, bet man atrodo, kad kai atidarineji RAW su PS, tai atsidaro visai nauja aplinka
Papasakokit daugiau, kas dirbat su RAW
Tiesa kokius kompus naudojat? Stacionarius ar nesiojamus? Neapsisprendziu, kokio man reikia
Mano canon 40d raw PS3 neatidaro ir atsidarau tik su prideta canon progamele is kompakto, man laabai net patinka ta programa, nedidele, bet visas smulkmenas gali pasireguliuot, konvertuoja i jpeg ar koki nori faila labai net greitai, o toliau jau per ps dadarau
o va diedo 5D raw galiu su bet kokia sss programa atidaryt
dirbu su nesiojamu, nes diedas toki itaise, bet kai jis pats prie kompu tai jau geresni kazkoki ibruko - nusiskundimu neturiu, greitas, laukt nereikia kol viena ar kita veiksma ps`e padarys
beabejo su atmintim laptope tai kudai, kiek jos bedesi papildomai vistiek neuzteks, na bent man - tai turim isorini harda tik fotkem kaupti .
na va - viska susakiau lyg
o va diedo 5D raw galiu su bet kokia sss programa atidaryt
dirbu su nesiojamu, nes diedas toki itaise, bet kai jis pats prie kompu tai jau geresni kazkoki ibruko - nusiskundimu neturiu, greitas, laukt nereikia kol viena ar kita veiksma ps`e padarys
beabejo su atmintim laptope tai kudai, kiek jos bedesi papildomai vistiek neuzteks, na bent man - tai turim isorini harda tik fotkem kaupti .
na va - viska susakiau lyg
QUOTE(Valkiria @ 2009 08 02, 21:45)
Sveikutės. Žiūrėjau jūsų grožius ir nusprendžiai pati pamėginti fotografuoti. Esu žalia žalia, turiu Canon ixus 90 IS. Gal kuri paaiškintumėt man, kaip su šitu aparatu fokusuoti? Kaip fotikui nurodyti, kuris daiktas nuotraukoj svarbiausias? Na niekaip nesigauna... Visiška kvaiša jaučiuosi
Ir aš su saviškiu kankinausi, niekas normaliai nepasakė kaip reikia daryt, ir nepasakys dviem žodziais. Temos pradžioj yra nuorodos kur ir ką pasiskaityt, tada paaiškės, Dar yra tokia knygute
Scott Kelby "skaitmeninė fotografija'. Man naudos davė
QUOTE(Valkiria @ 2009 08 02, 19:45)
Sveikutės. Žiūrėjau jūsų grožius ir nusprendžiai pati pamėginti fotografuoti. Esu žalia žalia, turiu Canon ixus 90 IS. Gal kuri paaiškintumėt man, kaip su šitu aparatu fokusuoti? Kaip fotikui nurodyti, kuris daiktas nuotraukoj svarbiausias? Na niekaip nesigauna... Visiška kvaiša jaučiuosi
Sveika prisijungus tik tavo fotiko instrukcijoj bus paaiskinta kaip kokius veiksmus atlikti tad eilini karta keiksmazodis- eik instrukcijos skaityti, bent 3 kartus, tada klausk jei bus dar neaisku (nepiktai as cia)
Zitlali, kaip visada puiku raw spalvos grazios
Katedra patiko, tik spalvos per daug pareguliuotos- dangaus plemas be debesu pirmiausia i akis krenta- debesuota diena tokios spalvos nebuna
Giedre, manau vertejo pritupti, ypac su obuoliukais bet spalvos tikrai negeros ir labai krenta i akis mergaites oda tokia- ar ji tokia geltona is tiesu?
Olo, faina akimirka, pritariu issakytai kritikai del per sviesaus veiduko ir mamos koju
Taigi, vyksta "Maisto" konkursas Ritmas baigesi 07.22, tad Maistas prasidejo 07/23? iki rugpjucio 23d ar pradedam nuo siandien? Kas albuma sukurs? pas mane nera LT raidziu
QUOTE(Rico @ 2009 08 03, 11:16)
Katedra patiko, tik spalvos per daug pareguliuotos- dangaus plemas be debesu pirmiausia i akis krenta- debesuota diena tokios spalvos nebuna
Zinok buna, butent todel ir fotkinau, kad sita kontrasta pamaciau Saulute sviete, tai buvo ir tamsiu debesu ir giedro dangaus Realiai as cia tik pasviesinau nuotrauka, nes tamsi gavosi
Idomumo delei vakare ikelsiu visiskai nekoreguotas spalvas
QUOTE(Tajanta @ 2009 08 03, 07:55)
Ir aš su saviškiu kankinausi, niekas normaliai nepasakė kaip reikia daryt, ir nepasakys dviem žodziais. Temos pradžioj yra nuorodos kur ir ką pasiskaityt, tada paaiškės, Dar yra tokia knygute
Ačiū
Skaičiau aš tas nuorodas, o knygos būtinai pasiieškosiu. Tiesiog man kilo klausimas, ar iš viso su mano fotiku - pagerinta muiline - tai padaryti įmanoma? Ar jau iš karto reikia veidrodinio dairytis?
QUOTE(Rico @ 2009 08 03, 09:16)
Sveika prisijungus tik tavo fotiko instrukcijoj bus paaiskinta kaip kokius veiksmus atlikti tad eilini karta keiksmazodis- eik instrukcijos skaityti, bent 3 kartus, tada klausk jei bus dar neaisku (nepiktai as cia)
Skaičiau aš tą instrukciją ne 3, o 33 kartus. Vakar visą mielą dieną su fotiku ir instrukcija praleidau.... Nesiriša man ten kažkas, nors tu pasiusk. Iš viso, vienoj vietoj pagal instrukciją nurodoma atsidaryti meniu ir pasirinkti tam tikrą funkciją (instrukcijoj visa lentelė įkelta, kaip tai turi atrodyt) - fotiko ekrane atsiranda ta pati lentelė, bet joje tos reikalingos funkcijos iš viso nėra. Lyg vienos eilutės lentelėje trūktų.
Nežinau, ar įmanoma suprasti,ką aš čia prirašiau....
QUOTE(Valkiria @ 2009 08 03, 09:28)
Ačiū
Skaičiau aš tas nuorodas, o knygos būtinai pasiieškosiu. Tiesiog man kilo klausimas, ar iš viso su mano fotiku - pagerinta muiline - tai padaryti įmanoma? Ar jau iš karto reikia veidrodinio dairytis?
Ir su paprasta muiline padaro, tad su pagerinta tikrai galima jei turi galimybe pakeisti i veidroduka manau verta
Papildyta:
QUOTE(Valkiria @ 2009 08 03, 09:44)
Skaičiau aš tą instrukciją ne 3, o 33 kartus. Vakar visą mielą dieną su fotiku ir instrukcija praleidau.... Nesiriša man ten kažkas, nors tu pasiusk. Iš viso, vienoj vietoj pagal instrukciją nurodoma atsidaryti meniu ir pasirinkti tam tikrą funkciją (instrukcijoj visa lentelė įkelta, kaip tai turi atrodyt) - fotiko ekrane atsiranda ta pati lentelė, bet joje tos reikalingos funkcijos iš viso nėra. Lyg vienos eilutės lentelėje trūktų.
gal ne ant visu rezimu visas funkcijas rodo?