Įkraunama...
Įkraunama...

Estija, Latvija... 3500km/11 dienų

kiekvieną kart išsiruošus kur tolėliau paklajot, sąžinė neduodavo ramybės kad estija dar nematyta..o ir latvijos vos keli miestai...

kelionės tikslas- livonijos ordino pilys, tiksliau tvirtovių likučiai, viduramžių ir šiaip gražios bažnyčios, dvarai ir Baltijos jūra antroj kelionės pusėj.

planuota buvo savaitę keliaut po Estiją, nes kažkodėl maniau jog man ji patiks mažiau nei Latvija, tai ją kaip ir desertą pasilikau... Beja, jei dabar reiktų rinktis dalinčiau kelionę į dvi atskiras šalis ir nevažiuočiau vienu važiavimu.

Viso prisukom 3500km, išbuvom 11 dienų, dvi naktis miegojom palapinėj, kitas nameliuose, tai kurui ir nakvynėms išleidom apie 2200lt.

Maisto kainos panašios, mėgstamiausia parduotuvė- Maxima, megstamiausias bankomatas- swedbanko, degalinė lukoil arba Statoil.. beja važiavom su dujikėmis, tai Estijoj teko mašinytę ir benzu pamaitint..

Važiuojant savarankiškai per Latviją pusė velnio su latviškomis nuorodomis, o va Estijoj i pabaigą ir kalbos pramokau.. po kelionės šios galutinai įsitikinom kad Estai yra tas statulas Velykų saloj pastatę.. nes tiek bendrų žodžių turi.. bet apie tai vėliau..

... Ankstų šeštadienio rytą.. apie septynias, palikome svetingą užupio respubliką ir po 2-3 valandų kirtome Latvijos respublikos sieną.

pirmasis apžvalgos objektas Bauska pilis... ( dar vienas nesuprantamas dalykas.. koks skirtumas tarp ''tvirtovės'', ''pilies'' ir ''dvaro', nes tai ka mes vadiname pilimis, kaip ir turėtų vadintis, tvirtovėmis, o ka latviai vadina pilimis, kaip ir dvarais reiktų vadinti, gerai kad estai turi savo ''Mois'' tai iškart aišku, kad dvaras bus )

user posted image

man asmeniškai nelabai patiko pilies sienų apipavidalinimas, kai sudaromas iliuzinius nelygus paviršius.. abejoju ar taip buvo viduramžiais, bet iš šono atrodo gerai:

user posted image

bevaikštant po pilį dažnai girdėjom lietuviškus balsus, o kai praėjo mūsų muzikantai supratom, kad Bauska pilį šiandien šventė- country musikos festivalis, smagu tik gaila kad kelionės pradžia taip knietėjo palatkę pasistatyt ir pašėlt per naktį, o šėlstančių buvo nemažai, visa pakrantė nusėta palapinėmis:

user posted image

apžiūrėjom dar sv. Georgijaus ortodoksų cerkvę, jos nepaprastai gražios:

user posted image
Papildyta:
toliau visai šalia esanti PilsRundalė ( Rundalės rūmai ). Prisimenu kažkada pamačius Rundalės nuotraukas nusistebėjau, kad taip panašu į peterburge jau matytus, pasirodo jog architektas tas pats.. tada supranti kodėl arabai savo rūmų kūrėjus apakindavo.. na bet gražūs tie rūmai.. galėjo ir lietuviai kopiją pasistatyt..

ir kas gi vyksta šeštadinį rundalėj? o gi vaikų šventė.. mašinų aikstelė pilna, dar kad pasistatyt pakelėj gerai pavažiuot teko.. O va kai tą patį kelią atgal išvažiuot apie pusę km , kai vietos tik vienai važiuojančiai mašinai...tai jau bėda, visa laimė kad aš važiavau į priekį o priešais esanti mašina atbula atgal.. kartais ir man pasiseka smile.gif

Buvom oficialiai pakviesti užsukti.. nepasididžiuoti:

user posted image

user posted image

po muziejų nevaikščiojom, nes esu baisi muziejų nemėgėja.. na nebent jei jau pasaulinio lygio kaip koks Kairo ir t.t.
kvepėjo rožėmis:

user posted image

akis margino paprastos laukų gėlės, bet lietuvoj jų tokių kilimų nesu mačius, svečioj šalį viskas gražiau smile.gif

user posted image

Atsakyti
Užsukom į dar vieną dvarą- Mažotnes pils:

user posted image

Savaitgalį tikrai daug sutikome tų pačių mašinų važiuojančių pažiūrėt tų pačių lankytinų objektų- lietuviai, lenkai, estai..

Prasinešam pro Rigos HES:

user posted image






Papildyta:
Tolimesnis sustojimas Sigulda... sakyčiau labai gražus baltiškas vardas..

Naujoji pilis neogotikinio stiliaus:

user posted image
user posted image


13 amžiaus Livonijos ordino tvirtovės griuvėsiai:

user posted image

user posted image

Nors krizė latvijoj didesnė nei lietuvoj, bet miestai išpuošti, daug gėlių

user posted image

13 amžiaus bažnyčia , tikslaiu 17-tam aystatyta:

user posted image

čia diedukas paskaitė man pasaką :

user posted image

Toliau laukė Krimuldos pils (kaip įtariu vėl koks dvariūkštis ). Įją turėjom patekti lyno keliu virš Gaujos upės.

user posted image

Susiradom kioskelį, bet jo niekaip neatidarė, poto kažką negero latviškai užrašė ir mes įtarėm, kad bus ne už pusvalandžio o už valandos, tad sutarėm kad jei tiek laukti, tai tada naf.. nes apžiūrėjom labai nedaug objektų , o diena jau vakarėja, o dar Turaida laukia..
Atsakyti
Jo jo .. laukia.. įsivyliojo pro vartus:

user posted image

pramogų pasiūlė:

user posted image

ir kad dėjo lyti... oi sulijo subuvo.. visai šlapi į mašiniuką bėgte.. ir nėr kur važiuot nes nuo tokio stiprumo ir kelio nesimato... ech ta vasara pabaltijy...

Šiaip teritorija didelė, pažiūrėti yra ką, darbuotojos apsirengusios viduramžių drabužiais, ekspozija skurdoka, ir pati tvirtovė labai jau atstatyta atrodo, man jau geriau romantiškas griuvėsis.. na bet Cesi mieste tokių ir radom !!!

Cesis man buvo latvijos vinis.. bet atsitik tu man taip, kad atvažiavom čia vakare.. lyjant stipriam lietuj ir nutarėm ne nuo vidaus pradėti o nuo išorės, tiesa sakant nepahgalvojau, kad atskiri įėjimai.. tai kai grįžom- informacijos centras uždarytas.. pilis irgi..

bet tvirtovė tai įspūdinga..kolkas geriausia matyta latvijoje:

user posted image

user posted image

user posted image

užsukom dar pažiūrėt provoslavų cerkvės:

user posted image

pasivaikščiojom po parkelį.. žmonių nei vieno.. kaži kodėl..

user posted image

Atsakyti
na lyjant lietuj, temstant ir suprantant kad palapinė ne geriausias stogas imam galvot apie tai kur čia prisiglaust , nutariam gryžt prie pakeliui matyto kempingo prie Unguri ežero. Gavom namuka su šaldytuvu.. deja ungurių nepasiūlė, matyt jau išgaudyti..

user posted image

Ryte nors apsiniaukus bet nelyjant aš optimistė per šaltą rasą pėdinu ežeran maudytis.. vis dėlto atostogos- maudynių metas.. o ežeras ošia vilioja.. tai kaip atėjau per ledinę rasą tai ibridau i tokį pat ledini vandenį.. stoviu ir vos neverkiu.. nes suprantu, kad nieko nebus.. ir tada prisiminiau visus tuos degančius turkijų, kretų pasiūlymus, dabar galėčiau su kokia rake rankoj šiltoj jūroj kojites mirkt..
atsidustu.. pedinu uodegą pabrukus atgal..

Perverčiam žemėlapius ir visdėlto nutariam ne iškart į Valmierą važiuot, o dar užsukt į Rauną griuvėsių turi būt... Pavažiavom tokiu keliuku į miestelį kad pasijaučiau kaip kalnuose, stačiu kalnu vingiuotu keliuku žemyn į miestelį.. gaila fotkių ner to kalnelio:
miestux:
user posted image

liuteronų bažnyčia:
user posted image

ir lipom į aukštą kalvą ordino pilies pažiūrėt.. ir tikrai likom maloniai nustebinti- superinė tvirtovė- tikrai verta aplankyt:

user posted image
Papildyta:
Pilies papėdėje daug supynių vaikams, jau ne pirmą kart matau kaip jie priverčia savo istoriją būt su jais kiekvieną dieną, dar kiek vienoj tvirtovėj yra įrengtos nedidelės scenos su eilemis žiūrovams, renginiai matosi dažnai organizuojami tokiose vietose.

Pasiekiam Valmierą, miests karo metais buvo bais sugriautas, pilies išlikę nedaug, bet viskas labai gražiai apipavidalinta, švaru, gėlytės,

user posted image

user posted image

user posted image.

Kitas taškas miestas priklausantis dviems šalims- Valka (LV)- Valga (EE)

user posted image

PAGALIAU AŠ ESTIJOJ

pasitinka keistų raidžių deriniai ant gatvių..ir pastatai rodos kitokie:

user posted image

user posted image

Šalia bažnyčios nustebina turizmo info centras- dirba sekmadieni ( ne kaip kokie latviai.. tinginiai ) gavom daug informacijos... įkalbami keisti maršrutą:

user posted image

galvojom važiuot į Viljandi, bet sukam dešiniau- link Ottepaa..

Apžiūrim labai gražų Sangaste Mois ( dvaras )

user posted image



Papildyta:
ir gal teisingiau būtų ne dvaru o tikrai pilimi pavadint o gal rūmais..
Estijo pirmą kart pamatau didelį turistinį autobusą, trečdalis kurio užgrūstas dviračiais.. va kaip suomiai atostogauja, atvažiuoja busu ir sėa ant dviračių.. labai daug estijoj tokių aktivistų.. Pažiūrėt tikrai yra ką atstumai nuo vieno objekto iki kito nepertoliausiai.. sedi sau prieš kokiį šedevra ant suolelio.. sumuštinį kemši ir grožiesi...

važiuojant per Rulli miestą neatsilaikom- sustojam Kirik pažiūrėt.. dar pilni jėgų ne tik sustojam be ir aplink apvaikštom

user posted image

o štai visai kitokios ortodoksų cerkvės- akmens ir raudonų plytų bažnyčios, labai paplitę..

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Picine @ 2009 07 27, 02:15)
Labai laukiu tesinio. Be galo idomu.


nežinau kiek laiko rašysiu, nes darbu po dviejų savaičių bus iki kaklo, na.. vakaais vakarais smile.gif

tiesą sakant Estija taip kiša savo salas kaip įvaizdžio dalį, kad kiti nuostabūs miestai yra užmetami.. ir labai gerai kad pradėjom nuo rytinės pusės, o šiaurės rytų- aplamai gražiausios vietos buvo..

Keliaujant mane visada domina kapinės.. estų labai kuklios:

user posted image

Poto ieškojom bažnyčios griuvėsių.. nuorodų estiškai kadangi nesupratom, o vadovuose nėra tikslių adresų- teko ir miškais pavažinėt.. bet radom.. miške, niekieno nelankomą, toli už miesto.. o va kokio.. nepamenu.. kažkur apie Torva berods:

user posted image

visai prie pat kelio Helme tvirtovės griuvėsiai , ola ir upeliūkštis:

user posted image

user posted image

į olą giliai nelindom, net nežinau ar ti yr kur lyst smile.gif

Netoliese Taagepera rūmai, internete rašo anglų kalba kad castle.. bet aš jau nebežinau pagal kategoriją kuriems čia priskirti.. beja labai nieko rūmai:

user posted image




Papildyta:
Pagaliau dasibeldiam iki Viljandi, miestas pasitinka gėlėmis;

user posted image

Kadangi kelionių vadovuose nėra tikslių adresų į navigaciją vesdavom bažnyčias kaip tikslus ir visada patekdavom ten kur reikia..

Jaani kirik- 15 amžiaus neo baroko stiliaus, sovietiniais laikais buvo beldų sandėlys.. bet dabar .. gražu žiūrėt;

user posted image

Tikslas Viljandyje - ordino pilis, atrodė senovėje pritrenkiančiai:

user posted image

dabar irgi neblogai:

user posted image

Papildyta:
ir labai masyvi ir gražiai gotikinė Pauliaus liuteronų bažnyčia:

user posted image

Kaip ir antros dienos pabaiga, laikas žiūrėtis nakvynės.
Estijoj buvom kaip tik tuo metu ki žydi rapsai.. tai ji mums tokia geltona pasirodė, visur žemės dirbamos ir kažkas auginama, jei ne rapsai tai javai.. pievų ne tiek daug kaip lietuvoj:

user posted image

Rytoaus pirmas objektas - Tartu, tad važiuodami jo link prie ežero Vortsjarv randam nuorodą i kempingą, palei ežero krantą teko važiuot kelis kilus.. bet gavom, vos už 300 kronų ( 60 lt), Namelį su visais patogumais, teliku, kava...
Estė vargiai kelbėjo rusiškai, bet upratom, kad vasara labai prasta, turistų mažai..
Pasiemiau rankšluostuką ir pėdinu maudytis- atostogos gi.. maudynių metas..

user posted image

vanduo šiltesnis nei latvijos ungurių ežero, bet... kojos į dumblą klimsta.. žiauriai nemalonu, pėjus trejetą metrų ir sukišus į dumbla kojas vos ne iki kelių suprantu, kad.. geriau būtų kreta... pėdinu liudna atgal...

Visą naktį lyja, rytas apsiniaukęs, nuo pušų stambiais lašais barbena į stogą... sėdim namuke... galvojam kad teks čia ir antrą dieną praleisti... Klausiam sms-ais draugų ką praneša orai- vidurdienį nebelis... tad 11 val išvažiuojam į Tartu...
ir tikrai oras išsigiedrija.

Pasiekiam Tartu.. superinis miestelis, gatvelės artimos, pasijaučiau kaip kur Vilniuj besanti..

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gato negro @ 2009 07 26, 21:29)

toliau visai šalia esanti PilsRundalė ( Rundalės rūmai ). Prisimenu kažkada pamačius Rundalės nuotraukas nusistebėjau, kad taip panašu į peterburge jau matytus, pasirodo jog architektas tas pats.. tada supranti kodėl arabai savo rūmų kūrėjus apakindavo.. na bet gražūs tie rūmai.. galėjo ir lietuviai kopiją pasistatyt..

po muziejų nevaikščiojom, nes esu baisi muziejų nemėgėja.. na nebent jei jau pasaulinio lygio kaip koks Kairo ir t.t.




O Rundalės rūmų sodą aplankėt? Ten atskirai bilietus parduoda, 2 latai suaugusiam. Nuostabiai gražu, toks mini Versalis su geometriškai išraitytomis apkarpytomis geometrinėmis figūromis, apvaliai suformuotų liepų alėjomis, pergolėmis ir daug daug įvairių rūšių rožių mirksiukas.gif
Atsakyti
O mes palandziojome po pacius rmus. Labai idomi rozems skirta ekspozicija uzimanti visa auksta. Tai istisas pasakojimas keliaujant per amzius kokia reiksme roze turejo zmonjai, kur naudota, kaip buvo ja dabintasi. smile.gif
Aplamai saunu kai ieskoma visokiu idomybiu visai salia, niekur ypatingai toli nesibaladojant
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2009 07 27, 14:55)
Aplamai saunu kai ieskoma visokiu idomybiu visai salia, niekur ypatingai toli nesibaladojant


o man tai kaip tik norisi kuo toliau, kad tik kitokia gamta, kitokia žmonių rasė, kitokie papročiai, kitos religijos.. pasaulis toks spalvingas toks idomus.. bet estija turi savo šarmo.. o jei dar saulė labiau kaitintų tai.. ech..

apie ka aš ten..

Pimas Tartu objektas buvo keista pauliaus bažnyčia, nes.. matėm kad ne tik suvenyrais prekiauja bet ir pigiais rūbais, didžiulė tokia, matyt gali savo priestatuose sau tai leisti.

user posted image

Tartu centre romantiškai apsilaupius ir tuo prieinamai atrodanti cerkvė:

user posted image

šalia kurios readom stovėjimo aikštelę, beje matyt brangiausioj zonoj... 5lt/ valandai.. nu tie estai .. ne veltui panašūs i skandinavus.

Dar viena masyvi ir š daug visokių plytučių- figurėlių sulipdyda Jaani bažnyčia;

user posted image

man tai įdomiausia, kad visų bažnyčių vėtrungės-gaidžiai



Susiradom fontaną - alia besibučiuojantys studentai..

user posted image




Papildyta:
na po gatvikes išklaidžiojom porą valandų, man tiesiog siela atsigavo, kažkaip liguistai patinka senamiesčiai, o kuo gatvikės siauresnės tuo smagiau, palandžiojom po kiemus, vienam radom linksmą sieną su katuliais

user posted image

meniški užstatai, kad mašinos nepravažiuotų tai klumpės, tai vėžliukai:

user posted image

O pagrindinis tikslas tartu- GRIŪVĖSIAI, 15 amžiuje ši katedra buvo didžiausia Livonijos pastatyta... užlipom į kalnelį.. gražumėlis:

user posted image

iš kiekviemo griuvėsio min 10 fotkių, bet teks susilaikyti..

Petro bažnyčia.. gotikinė.. ech.. turėjo anksčiau žmonės ir pinigų ir fantazijos.. dabar tik pinigų atrodo smile.gif

user posted image

Kadangi mašiniukas girdytas buvo dujomis, tai išskirtinis dujų kalonėlių ženklas- žalia spalva, beje estijoj pirmąkart pamatėm dujų automatus, visai paprasta ir tikrai patogu:

user posted image
Papildyta:
Ir pagaliau varom prie didžiasio gėlo vandens telkinio Peipsi ( chiudskoje ) ežero.
Vieta ypatinga dar ir tuo, kad čia nepripažinę reformų starovierai bėgo ir kūrėsi šio ežero pakrantėje.

O mūsų Vytautas, vaidino kad žino kur važiuoti ir užsispyręs kartojo- sukite į dešinę, važiuokite tuo pačiu keliu...o matai.. kad jau grybus tuoj imsi rinkti:

user posted image

tenka vadovu nusivilti, varyt atgal ir orientuotis patiems... šiaip ne taip mes jau Kolkja miestelyje.. aplink kelios sodybos, daug medžių, viksvų ir jokio vandens...pyp
bet graži žydra cerkviukė:

user posted image

supratę kad vyšnių nieks neduos pasiskinti, važiuojam toliau:

user posted image
Papildyta:
Netoli Kolkja yra labai graži pilis- Alatskivi

user posted image

pasivaikščioję, suprantam kad kaip ir pavalgyt reikėtų, o norisi kur ramiai.. prie vandens kur.. pažiūrim į žemėlapius- kažkoks miestelis- mergaitišku vardu- Nina.. tūrėtų būti uosta.. vadinasi vandens bus..

privažiavom mažytį kaimelį su nebloga cerkve:

user posted image

įdomiausia, kad šalia jos stovėjo mašinos ne su rusijos numeriais, bet suomijos, o kieme pastatytos palapinės... ar galit įsivaizduot lietuvoj bažnyčios kiemą pristatytą palapinių.. galbūt netgi kitos krikščionybės atšakos...

user posted image

Švyturys:

user posted image

Maudimkės net nebesidedu, jau jaučiu koks šaltas vanduo.. vistiek nesimaudysiu.. nors krantas vilioja:

user posted image

ir mano nuostabai.. vandeniukas šiltas, žmonės maudosi- turškiasi.. pagaliau ir aš tai padarysiu... kaip buvo gera.. nereik ir jūros:

user posted image
Papildyta:
Dar vienas įdomus dalykas tai 8 km ilgio starovierų kaimas palei ežerą Raja- Kasepaa

user posted image

user posted image

dar yra graži cerkvė, bet nebedėsiu, kad neatsibostų... geriau jau rapsai

user posted image

Ir vėl Ordino pilies griuvėsiai Laiuse.. ir malonu rast protėvių pėdsakus smile.gif

user posted image

16 amžiaus serbentų palikuonys:

user posted image

user posted image




Atsakyti
http://i262.photobuc...ltijis/1061.jpg
Man tos kryžiuočių liekanos-nu labai patinka....
Atsakyti
QUOTE(jazva @ 2009 07 27, 22:19)
http://i262.photobuc...ltijis/1061.jpg
Man tos kryžiuočių liekanos-nu labai patinka....


vat ir aš dėl jų iš proto einu.. tik nesuprantu kodėl, ar kad akmenys traukia ar kad fantazija įsijungia..
Papildyta:
QUOTE(Picine @ 2009 07 28, 00:32)
Gato negro, labai puikus ir informatyvus Jusu pasakojimas. Daznai tenka aplankyti Taline dirbanti vyra, todel vis pakeliaujam po Estija. Jusu pasakojimas gales buti kaip kelioniu vadovas, nes i Tartu puse nevaziavom.


nutariau aprašyt, nes kažkaip paskaitinėjau jei žmonės važiuoja i latviją, tai maršrutas:- venspilis-jurmala- ryga, o jei i estiją tai parnu- saarema- Talinas

o Talinas tai sužavėjo ir senamiesčiu ir takais dviratininkams ir riedutininkams ir jūra turi.. pavydžiu...tokis skandinavija ji atsiduoda

o labai patarčiau nuo talino uzsukti ne tik į tartu, bet ir Paide, Rakvere, Narva ir netoli jos esanti moterų vienuolyna Kuremae.. na ir Tartu- visdėlto jam jau beveik 1000 metelių.. yra ką atrasti smile.gif
Atsakyti
Tolimesnis tikslas miestelis Poltsamaa, turintis... tvirtovę:

user posted image

user posted image

kiemelyje rinkosi jaunimėlis ir sau ilsėjosi, o matosi kad neseniai irgikažkokia šventė praūžė...

Jau ima vakarėti.. dar skubam į Paidę apiūrėti bokšto ir šalia esančios pilies likučių.. tuo pačiu dairomės nakvynės.. taip ir privažiuojam Paidę be jokių nuorodų į kempingus:

user posted image

pasivaikštom po pilies kiemelį

user posted image

išsitraukiu dar lietuvoj atsispausdintus visus estijos kempingus ir motelius... nieko gero... nieko arti nėra , o jau aštuonios..
Varom link miestelio Anna, ten lyg ir yra kempingas,
paklaidžioję randam įvažiavimą nuo kelio, važiuojam nors ir plyta ant medžio.. randam, tuščią sodybą.. ir telefoną. skambinam..

user posted image

sutariam dėl kainos ir...už 120 lt išsinuomojam visą sodybą visas nemelis mūsų, visi kriokliukai, tiltukai- tik mums dviems.. o miško ošimas, paukščiukų čiulbėjimas, vandeniukai čiurlena

user posted image

user posted image

user posted image

mane apėmė laukinis jausmas, rodos kaip kokia laukinė moteris imsiu tuo bėgioti ir rėkauti.. nes toks jausmas apėmė didingas, tokia gamta , o žmogaus jokio.. tik mano juodaplaukis..

idomiausia kad šeimininkė nepaliko raktų, iš vidaus galima užsirakint.. vakare kaip ir atslūgo pirmasis laukinis įspūdis ir neramu pasidarė.. iške.. vieni.. o jei kokia meška ateis.. vienos durys buvo neužrakintos, iš vidaus neužsirakina, o raktų neturim.. bet vienas iš tūrėtų tiko smile.gif..

na ir išaušo 4 dienos rytas- važiuosim toliau į šiaurės rytus..
Atsakyti
ketvirta diena

Pakeliui aplankom kažkokį dvariūkštį:

user posted image

vėl bažnyčia:

user posted image
būtų nieko įpatingo jei ne rastas aukuras.. perdarytas, bet vistiek atpažystamas smile.gif aš kaip prijaučianti pagonims, visada labai džiaugiuosi matydama jos pėdsakus ...

user posted image

ir labai įdomūs apvalieji kryžiai, jų tikrai nemažai yra Estijoj

user posted image

Toliau leidžiamės į Rakvėrę, į kurią nukreipė mano draugė,
kuri sakė kad būtinai reik nueiti prie to raumeningo buliaus ir kai ką
paliesti.. nes norai išsipildo..
dar važiuojant keliu iš tolo ant kalvos tas jautukas matosi.. o šalia
jo tvirtovė:

user posted image

puolu galvot norą ir griebiu abiem rankom..

user posted image
Papildyta:
Įspūdingo dydžio ir labai gerai išsilaikius pilis:

user posted image

atvykom gana anksti, kai buvo uždaryta, pavaikščiojom aplinkui,
pasigrožėjom apylinkių vaizdais.
Gryžtant link pilies ant laiptų pasitinka avytės, žąsytės:

user posted image

user posted image

user posted image

užeinam į pilies vidų, čia irgi bandoma sukurti viduramžių dvasia, darbuotojai apsirengę tautiškais drabužiais... jauku..

user posted image
Papildyta:

Rakverė miestelis:

user posted image

Važiuojam toliau link Narvos, kelionių vadovas siūlo apžiūrėti pramonės pakeistą lanndšaftą, ten kasa skalūnus berods ir sukasa didžiules kalvas. Arti nebuvom privažiavę ir nelipom..

user posted image

Kadangi atėjo laikas pietums, tai nutarėm užsukti į pajūrio miestelį Sillamae. Važiavom tik atsisėsti ant jūros kranto ir užkąsti.. bet miestux labai mielas, suvarkytas, dauguma gyventojų rusakalbiai

user posted image

user posted image

o pajūris gražus.. ir maudytis tikrai galima

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gato negro: 31 liepos 2009 - 06:12