Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujavimas nėštumo metu?

QUOTE(Pitija @ 2006 06 22, 19:15)
Jura_i, gal tu galėtum pasidalinti savo žiniomis, bes taip pat susidariau nuomonę, kad gydytojai kažkodėl nelabai linkę aiškinti mums dėl tų išskyrų kilmės. Man 6-tą nėštumo savaitę atsirado rudų išskyrų, bet jų buvo tik vieną dieną. Po to jos tapo šviesiai rudos, kol galop išnyko visai.

Buna kartais gimdoje uzsilikusiu kraujo kresuliuku, kurie turi pasisalinti, va tada irgi pasirodo tu isskyru. Svarbiausia yra, kad per apziura nustatytu, kokia yra vaisiaus bukle - ar jis vystosi, ar plaka sirdele...
Atsakyti
Sveikos mergaites, tikrai uzjauciu visas kurioms atsitiko nelaimes verysad.gif mane ir tie tepliojimai sunervino, siryt atsikeliau ir nuo pat ryto teplioja, bet taip nezymiai, nesimato jokiu nei kresuliuku, nieko, bet isskyros tokios sviesiai rusvos, neberandu sau vietos, o dar ryt iseigine doh.gif nedirbs gydytoja, kaip manot, verta, ar ne vaziuot i ligonine del tokio menko tepliojimo?
Atsakyti
QUOTE(sima77 @ 2006 06 25, 15:42)
Sveikos mergaites, tikrai uzjauciu visas kurioms atsitiko nelaimes verysad.gif mane ir tie tepliojimai sunervino, siryt atsikeliau ir nuo pat ryto teplioja, bet taip nezymiai, nesimato jokiu nei kresuliuku, nieko, bet isskyros tokios sviesiai rusvos, neberandu sau vietos, o dar ryt iseigine doh.gif nedirbs gydytoja, kaip manot, verta, ar ne vaziuot i ligonine del tokio menko tepliojimo?

as tavo vietoj nuvaziuociau ir pasitikrinciau,bus ramiau,amn 6 savaiciu vos tepliojo,tai gerai kad ta pacia diena suskubau,daktare israse hormonu ir viskas susitvarke per pora savaiciu...Na as ne daktare bet nuvaziuociau...beje ar neturi mobilaus savo daktares pas kuria lankaisi,maniske tai visada liepdavo skambinti jei yra kokiu klausimu g.gif Svarbiausia nusiraminti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(DAIVA23 @ 2006 06 25, 17:05)
as tavo vietoj nuvaziuociau ir pasitikrinciau,bus ramiau,amn 6 savaiciu vos tepliojo,tai gerai kad ta pacia diena suskubau,daktare israse hormonu ir viskas susitvarke per pora savaiciu...Na as ne daktare bet nuvaziuociau...beje ar neturi mobilaus savo daktares pas kuria lankaisi,maniske tai visada liepdavo skambinti jei yra kokiu klausimu g.gif Svarbiausia nusiraminti wub.gif

Nu vat, kad neturiu jos nr doh.gif gal rimtai reik nuvaziuoti, o tai neturiu ramybes doh.gif
Dekui Daivute 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sima77 @ 2006 06 25, 16:42)

Siulyciau apsilankyti pas gydytoja antradieni, kai dirbs. Man gydytoja aiskino, kad isskyros is maksties gali buti ir pilkos ir sviesiai rudos ir kad tai yra normalu.
Bet jeigu patamses, tai butinai i vaziuok i ligonine, gal yra hematoma ir ji valosi.
Atsakyti
QUOTE(Pitija @ 2006 06 22, 19:15)
Jura_i, gal tu galėtum pasidalinti savo žiniomis, bes taip pat susidariau nuomonę, kad gydytojai kažkodėl nelabai linkę aiškinti mums dėl tų išskyrų kilmės. Man 6-tą nėštumo savaitę atsirado rudų išskyrų, bet jų buvo tik vieną dieną. Po to jos tapo šviesiai rudos, kol galop išnyko visai. Tiesa, po poros svaičių vėl buvo pasirodę, bet labai labai nedaug. Gydytoja man trumpai paaiškino, kad rudos išskyros - tai "senas" kraujas. Ta prasme kažkuriuo periodu gimdoje buvo prasidėjęs kaip ir persileidimas, tačiau jis sustojo, o kraujas po kurio laiko pasišalino. Tačiau kodėl vienoms panelėms iškart teka šviežias kraujas, kitoms - jau "senas" rudas, kokie veiksniai tai lemia, man iki tiol "tamsus miškas"...

As truputi velokai, bet ikisiu savo trigrasi smile.gif
Veiksniai, kurie lemia - tai "neistirti plotai" smile.gif Is tikruju tai gali buti ir stresas ir gyvenimo budas, plius paveldejimas ir daugybe kitu priezasciu. Cia tik busimoji mamyte gali pati sau atsakyti.
"Sviezias" kraujas mano supratimu pasirodo tada, kai atsiskiria didesne dalis vaisiaus dangalo, o jei atsisluoksniuoja tik truputi, tai kraujas speja sukreseti ir pasisalina tamsiai rudas.
Papildyta:
Dar norejau pridurti, kad placientai tvirtinantis prie gimdos sieneles gali susidaryti hematoma ir ji paskui turi "issivalyti" - dalis pavirsta jungiamaisiais audiniais, dalis pasisalina per maksti.
Mano siulymas busimoms mamytems stebeti, tiksliau, dometis, kas formuojasi kiekviena savaite ir tokiu budu nuspeti negalavimu priezastis. O paskui jas pasitikslinti pas gydytoja smile.gif
Atsakyti
Buvau ligoninej, sake, kad gresiantis persileidimas, nors ir nezymus. Hormonu neisrase, tik 90 proc ramybe ir e vitaminas ax.gif Daktare i vyra atsisuko ir liepe pusrycius i lova, pietus i lova nesioti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2006 06 25, 17:45)
As truputi velokai, bet ikisiu savo trigrasi smile.gif
Veiksniai, kurie lemia - tai "neistirti plotai" smile.gif Is tikruju tai gali buti ir stresas ir gyvenimo budas, plius paveldejimas ir daugybe kitu priezasciu. Cia tik busimoji mamyte gali pati sau atsakyti.
"Sviezias" kraujas mano supratimu pasirodo tada, kai atsiskiria didesne dalis vaisiaus dangalo, o jei atsisluoksniuoja tik truputi, tai kraujas speja sukreseti ir pasisalina tamsiai rudas.
Papildyta:
Dar norejau pridurti, kad placientai tvirtinantis prie gimdos sieneles gali susidaryti hematoma ir ji paskui turi "issivalyti" - dalis pavirsta jungiamaisiais audiniais, dalis pasisalina per maksti.
Mano siulymas busimoms mamytems stebeti, tiksliau, dometis, kas formuojasi kiekviena savaite ir tokiu budu nuspeti negalavimu priezastis. O paskui jas pasitikslinti pas gydytoja smile.gif

Nesutinku, kad "šviežias kraujas" pasirodo tada kai atsiskiria vaisiaus dangalai... Mano atveju, tai buvo grynas kraujas, be jokių krešuliukų ir nebuvo jokių skausmų, gimdos kaklelis buvo visiškai užsidaręs... Echoskopijos metu apžiūrėję vaikelį pasakė, kad jo pūslelė visiškai nepažeista, o kraujavimas yra netoli vaikelio, gimdos ertmėje... Jeigu sąžiningai, tai man atrodo, kad niekas tiksliai iš gydytojų taip ir nesuprato nuo ko tas kraujavimas prasidėjo..
Atsakyti
QUOTE(sima77 @ 2006 06 25, 20:48)
Buvau ligoninej, sake, kad gresiantis persileidimas, nors ir nezymus. Hormonu neisrase, tik 90 proc ramybe ir e vitaminas ax.gif Daktare i vyra atsisuko ir liepe pusrycius i lova, pietus i lova nesioti biggrin.gif

gerai kad gyd tiesiai vyruj pasake thumbup.gif nes jie kartais netiki kad istikro mums kartais reik daugiau demesio...prisimenu kaip sio nestumo pradzioj gulejau lovytei o vyras rupinos manim... ax.gif
Atsakyti
Sveikos, mergytės. Tikrai begalo užjaučiu visas kuriom tepliojimai baigėsi angel_sadangel.gif
Man kraujavimas prasidėjo 17,5 sav. po smileysex.gif Pažaidėm su MB vakare. Lygtais viskas buvo ok. O ryte atsikėlus į darbą nuėjau i wc ir pasisiavus, pamačiau, kad visas unitazas krauju aptaškitas. Tai įsivaizduokite mano būseną. Man buvo isterija, šokas ir t.t. Vyras irgi išsigando, puolė raminti. Bet tuo metu norėjau buti viena. Todėl išleidau MB į darbą, o pati išsikviečiau taksą ir važiavau pas savo gydytoją. Gerai, kad dirbo iš ryto. Beabėjo seseliai teko duoti man raminančių, bet nelabai padėjo. Gydytoja pažiūrėjusi lygtais nustatė padidėjusius gimdos tonusus. Bet šiaip nebuvo tikra, nes viskas lygtais gerai. Bet tą pačią minutę išrašė siuntimą į ligoninę. Atvažiavo MB ir išvežė mane į ligoninė. Ten pažiūrėjus gydytojas irgi nieko baisaus nepamatė. Ir galiausiai nustatė kad taip galėjo atsitikti, nes smileysex.gif buvo tuo metu, kai pagal viska turėčiau sirgti menėsinėmis. Beja, gresiančio nenustatė. Pajungia lašelines, ir jau kitos dienos vakarą kraujavimas baigėsi. O po to kai išrašė iš ligoninės po poros dienos pajutau ir savo žirniuko pirmus judesiukus. O dar ligoninėje ir lyti pasakė. Na vienu žodžiu gerai, kad viskas taip šauniai baigėsi. O labiausiai esu dėkinga savo gydytojai.
Taigi mano nuomone, kad su tepliojimais ir kraujavimais negalima juokauti. O iškarto važiuoti pas gydytoją. Niekam dar nepakenkė papildomas apsilankymas pas gydytojus. Man net baisu pagalvoti kaip galėjo baigtis man, jei taip greitai nereaguočiau. Turiu nemažai liūdnų pvz. Jug mes ne be vienos, taigi turime galvoti ne tik apie save.
Visoms sėkmės auginant žirniukus. Saugokites.
Atsakyti
QUOTE(leogirl @ 2006 06 25, 22:25)
Sveikos, mergytės. Tikrai begalo užjaučiu visas kuriom tepliojimai baigėsi  angel_sadangel.gif
Man kraujavimas prasidėjo 17,5 sav. po  smileysex.gif Pažaidėm su MB vakare. Lygtais viskas buvo ok. O ryte atsikėlus į darbą nuėjau i wc ir pasisiavus, pamačiau, kad visas unitazas krauju aptaškitas. Tai įsivaizduokite mano būseną. Man buvo isterija, šokas ir t.t. Vyras irgi išsigando, puolė raminti. Bet tuo metu norėjau buti viena. Todėl išleidau MB į darbą, o pati išsikviečiau taksą ir važiavau pas savo gydytoją. Gerai, kad dirbo iš ryto. Beabėjo seseliai teko duoti man raminančių, bet nelabai padėjo. Gydytoja pažiūrėjusi lygtais nustatė padidėjusius gimdos tonusus. Bet šiaip nebuvo tikra, nes viskas lygtais gerai. Bet tą pačią minutę išrašė siuntimą į ligoninę. Atvažiavo MB ir išvežė mane į ligoninė. Ten pažiūrėjus gydytojas irgi nieko baisaus nepamatė. Ir galiausiai nustatė kad taip galėjo atsitikti, nes  smileysex.gif buvo tuo metu, kai pagal viska turėčiau sirgti menėsinėmis. Beja, gresiančio nenustatė. Pajungia lašelines, ir jau kitos dienos vakarą kraujavimas baigėsi. O po to kai išrašė iš ligoninės po poros dienos pajutau ir savo žirniuko pirmus judesiukus. O dar ligoninėje ir lyti pasakė. Na vienu žodžiu gerai, kad viskas taip šauniai baigėsi. O labiausiai esu dėkinga savo gydytojai.
Taigi mano nuomone, kad su tepliojimais ir kraujavimais negalima juokauti. O iškarto važiuoti pas gydytoją. Niekam dar nepakenkė papildomas apsilankymas pas gydytojus. Man net baisu pagalvoti kaip galėjo baigtis man, jei taip greitai nereaguočiau. Turiu nemažai liūdnų pvz. Jug mes ne be vienos, taigi turime galvoti ne tik apie save.
Visoms sėkmės auginant žirniukus. Saugokites.

Kaip gerai, kad viskas gerai baigesi 4u.gif Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiduze @ 2006 06 25, 20:44)
Jeigu sąžiningai, tai man atrodo, kad niekas tiksliai iš gydytojų taip ir nesuprato nuo ko tas kraujavimas prasidėjo..

Būtent, iš serijos "aišku, kad niekas neaišku" g.gif Mane kartais tiesiog vargina ta nežinojimo būklė, gydytojų nuomonių skirtumai, visokių teorijų gausybė ir t.t. Ir, aišku, niekas negali TIKSLIAI pasakyti KAIP IŠ TIKRŲJŲ YRA ir NUO KO tai yra. Pradedant jau minėtomis išskyromis ir baigiant kad ir gimdos kietėjimais. Vienos gydytojos linkę laikytis teorijų, kad tai nieko tokio, kitos "dėl visa ko" apsidraudžia ir paverčia tave didžiausia ligone - "sodina ant biuletenio", draudžia mylėtis, sportuoti, maždaug, gulėk, moterie ant sofos ir lepinkis... Iš vienos pusės negali pykti, - juk dėl tavęs ir vaikelio viskas - ir klausai, ir sėdi ant to biuletenio, stengiesi nesimylėti, guli ant sofos ir lašinius augini. Iš kitos pusės, kai tai daroma grynai "apsidraudžiant" toks 9 menesių nėštumas pavirsta košmaru. Bet apie ką aš čia?.. A, dar padariau išvadą - nėščiosios sąžinė turi augti proporcingai jos pilvukui. Nes daug kas gydytojų tiesiog "užkraunama" tau pačiai - na, LYG ir viskas tau GERAI, bet gal geriau tu to nedaryk, nevažiuok, nesportuok, neplaukiok, neskrisk... Ir po to sėdi ir sprendi dilemą - ar gyventi pilnavertį gyvenimą, ar 9 mėnesius tapti mimoza ir porcelianine lėle... Ir tikriausiai aišku, ką pasirenki verysad.gif
Atsakyti