QUOTE(Pitija @ 2006 06 22, 19:15)
Jura_i, gal tu galėtum pasidalinti savo žiniomis, bes taip pat susidariau nuomonę, kad gydytojai kažkodėl nelabai linkę aiškinti mums dėl tų išskyrų kilmės. Man 6-tą nėštumo savaitę atsirado rudų išskyrų, bet jų buvo tik vieną dieną. Po to jos tapo šviesiai rudos, kol galop išnyko visai. Tiesa, po poros svaičių vėl buvo pasirodę, bet labai labai nedaug. Gydytoja man trumpai paaiškino, kad rudos išskyros - tai "senas" kraujas. Ta prasme kažkuriuo periodu gimdoje buvo prasidėjęs kaip ir persileidimas, tačiau jis sustojo, o kraujas po kurio laiko pasišalino. Tačiau kodėl vienoms panelėms iškart teka šviežias kraujas, kitoms - jau "senas" rudas, kokie veiksniai tai lemia, man iki tiol "tamsus miškas"...
As truputi velokai, bet ikisiu savo trigrasi
Veiksniai, kurie lemia - tai "neistirti plotai"
Is tikruju tai gali buti ir stresas ir gyvenimo budas, plius paveldejimas ir daugybe kitu priezasciu. Cia tik busimoji mamyte gali pati sau atsakyti.
"Sviezias" kraujas mano supratimu pasirodo tada, kai atsiskiria didesne dalis vaisiaus dangalo, o jei atsisluoksniuoja tik truputi, tai kraujas speja sukreseti ir pasisalina tamsiai rudas.
Papildyta:
Dar norejau pridurti, kad placientai tvirtinantis prie gimdos sieneles gali susidaryti hematoma ir ji paskui turi "issivalyti" - dalis pavirsta jungiamaisiais audiniais, dalis pasisalina per maksti.
Mano siulymas busimoms mamytems stebeti, tiksliau, dometis, kas formuojasi kiekviena savaite ir tokiu budu nuspeti negalavimu priezastis. O paskui jas pasitikslinti pas gydytoja