Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas krūtimi

QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 12 23, 11:11)
tai kaip pieno nebuvo, jei vos paspaudus pienas begdavo ir krutys buvo pilnos? tai gal nenorejai kankintis ir tiek  mirksiukas.gif nes maitinti krutimi pradzioje nera lengva

Du men kankinausi - cia ka mazas tarpas, dar negirdejau, kad kam po 2 men atsirastu pienas. Zinai, keltis kas tris val. nakti , nutraukineti piena, o poto dar daryti misinuka g.gif
O tas pienas buvo kazkoks pavirsinis, negaliu paaiskinti, bet tuos kelis gramus, turedavau nutraukineti vos ne puse valandos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Engle @ 2009 12 23, 10:04)
Du men kankinausi - cia ka mazas tarpas, dar negirdejau, kad kam po 2 men atsirastu pienas. Zinai, keltis kas tris val. nakti , nutraukineti piena, o poto dar daryti misinuka  g.gif 
O tas pienas buvo kazkoks pavirsinis, negaliu paaiskinti, bet tuos kelis gramus, turedavau nutraukineti vos ne puse valandos  doh.gif

na siaip ir as nesakau, kad man buvo labai saldu. pas mane ploksti speneliai, tai tiek bedu apturejus buvau, kad ne tas zodis. bet iki siol vis dar maitinu. na matai nutraukineti yra viena, o maitinti is kruties is karto visai kas kita. man pvz, piena beveik nenusitraukia. bet mazoji jo sociai privalgo.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 12 23, 12:43)
na siaip ir as nesakau, kad man buvo labai saldu. pas mane ploksti speneliai, tai tiek bedu apturejus buvau, kad ne tas zodis. bet iki siol vis dar maitinu. na matai nutraukineti yra viena, o maitinti is kruties is karto visai kas kita. man pvz, piena beveik nenusitraukia. bet mazoji jo sociai privalgo.

Pas mane irgi ploksti speneliai, todel ir nugrauze juos siaubingai. Suprantu, kad viena maitinti, kita nutraukineti, bet kaip nustatyti nenutraukus, kiek to pieno suvalgo g.gif .
O primaitinant misinuku, nustatytos lb grieztos dozes ir ne dazniau, kaip kas tris val. Prisikankinau ir su tais misinukai - tokia alergija nuo ju buvo doh.gif , kad teko pereiti prie sojos, o kol soja atitaikeme ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Engle @ 2009 12 23, 11:32)
Pas mane irgi ploksti speneliai, todel ir nugrauze juos siaubingai. Suprantu, kad viena maitinti, kita nutraukineti, bet kaip nustatyti nenutraukus, kiek to pieno suvalgo  g.gif .
O primaitinant misinuku, nustatytos lb grieztos dozes ir ne dazniau, kaip kas tris val. Prisikankinau ir su tais misinukai - tokia alergija nuo ju buvo  doh.gif , kad teko pereiti prie sojos, o kol soja atitaikeme  ax.gif

man vienintelis rodiklis buvo, kad manoji pirma menesi priaugo 1.400kg, o po to kas menesi apie kila ir kad slapinosi daznai ir daug. zinok po keliu men maitinimo vaikas pats istraukia spenelius. na bet per tuos kelis men as irgi prisikentejau, speneliai ne tik buvo pamele, bet buvo ir itrukimu, ir giliu zaizdeliu, ir puliavo, na vienu zodziu nelinksma buvo
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 12 23, 13:40)
man vienintelis rodiklis buvo, kad manoji pirma menesi priaugo 1.400kg, o po to kas menesi apie kila ir kad slapinosi daznai ir daug. zinok po keliu men maitinimo vaikas pats istraukia spenelius. na bet per tuos kelis men as irgi prisikentejau, speneliai ne tik buvo pamele, bet buvo ir itrukimu, ir giliu zaizdeliu, ir puliavo, na vienu zodziu nelinksma buvo

matai kai nuo mamos pieno vaikas priauga 1.4 kg tai normalu, o kada nuo misinuku - tai jau blogai. ax.gif
Ziuresiu kaip su antru bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Engle @ 2009 12 23, 12:32)
Suprantu, kad viena maitinti, kita nutraukineti, bet kaip nustatyti nenutraukus, kiek to pieno suvalgo  g.gif .

O nutraukus kaip nustatyti? Mama niekada nenusitrauks tiek, kiek ištraukia kūdikis 4u.gif Kitos, pvz aš, daugiau kaip 30 ml gyvenime nesu nutraukus.
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2009 12 23, 14:08)
O nutraukus kaip nustatyti? Mama niekada nenusitrauks tiek, kiek ištraukia kūdikis  4u.gif Kitos, pvz aš, daugiau kaip 30 ml gyvenime nesu nutraukus.

Taigi i buteliuka supili ir matai kiek yra. O kaip gali nustatyti, kiek istraukia vaikuti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Engle @ 2009 12 23, 13:41)
Taigi i buteliuka supili ir matai kiek yra. O kaip gali nustatyti, kiek istraukia vaikuti  g.gif

Tai visiškai netiesa. Ir galbūt to nežinodamos kai kurios ir nutraukia maitinimą, nes matuoja kiekį.
Kai aš žinodavau, kad teks kitą dieną trumpam palikti mamai vaiką, tai jau prieš dieną pradėdavau traukti po 10-20 ml, kad bent 100 ml būtų. Na nebėga kitoms ir tiek, nors maitinti gali, vaikutis geriau traukia ax.gif
Ir pirmus mėnesius irgi galvojau, gal nėra, gal mažai, gal ... bet vaiko svoris pats už save kalbėjo, kai priaugavo virs kilogramo smile.gif

,,Kartais mamos nerimauja, ar jos turi pakankamai pieno. Ypač, jei kūdikis ima verkti po keliolikos minučių pamaitinus ar būna neramus vakarais. Dažnai draugė, anyta, mama ar net gydytoja abejojančioms dėl savo pieno kiekio mamoms pataria: „Nutrauk ir pažiūrėk kiek jo yra“. Deja, tai grubi klaida. Mama niekada negalės nutraukti tiek pieno, kiek ištraukia jos kūdikis. Be to, kūdikis verkia nebūtinai dėl to, kad yra alkanas. Tik du požymiai drauge:

blogai augantis kūdikio svoris (mažiau nei 500 g per mėnesį ar mažiau nei svėrė gimęs, praėjus 2 savaitėms po gimimo);

retas šlapinimasis koncentruotu šlapimu (mažiau nei 6 kartus per parą) ir papildomas – žalios bado išmatos patikimai rodo, jog kūdikis dėl kažkokių priežasčių gauna per mažai pieno.
Per mažai pieno kūdikis gali gauti, jei blogai apžioja krūtį ir negali pasiekti riebaus pienelio, nes yra per toli nuo jūsų, persukta galvutė, suvystytas į – „kokoną“, per mažai išsižioja ir čiulpia tik spenelį, krūtis kišama kūdikiui į burną nelaukiant, kol jis išsižios ir paims plačiai ir giliai krūtį pats. Nėra maisto produktų ar gėrimų kurie tikrai pagausintų pieną. Tik dažnas žindymas, nuogo kūdikio glaudimas prie jūsų apnuogintos krūtinės (oda–oda kontaktas) ir, svarbiausia, taisyklingas krūties apžiojimas gali padėti. Prašykite pagalbos konsultuojančių mamų, kurių telefonus rasite knygos gale."

Paimta iš http://www.gyvybe.lt/index.php?id=15

Ir čia yra naudingos info http://www.sveikapra...?text.id.sub.44

Atsakyti
QUOTE(Engle @ 2009 12 23, 11:45)
matai kai nuo mamos pieno vaikas priauga 1.4 kg tai normalu, o kada nuo misinuku - tai jau blogai.  ax.gif
Ziuresiu kaip su antru bus  g.gif

tiesiog reikia apsisarvuoti kantrybe ir tikejimu. beto gerai maitintis, gerti pakankamai skysciu, ilsetis, nesinervuoti ir nestresuoti ir pieno fabrikelis dirbs kuo puikiausiai. bet prisimink viena maitinimas krutimi prasideda pirmiausiai pasamoneje. turi buti pasiruosi tam ir noreti to.

QUOTE(eda9 @ 2009 12 23, 12:08)
O nutraukus kaip nustatyti? Mama niekada nenusitrauks tiek, kiek ištraukia kūdikis  4u.gif Kitos, pvz aš, daugiau kaip 30 ml gyvenime nesu nutraukus.

na pas mane per viena karta irgi daugiau tiek nenusitraukdavo, o kartais budavo vos tik keli lasai nubega
Papildyta:
Engle nuo MP vaikas netunka ir priaugus 1.5 kg per menesi yra daug, bet niekas nebars del to, nes kita men priaugs maziau. o vat nuo misinuku deja vaikai tunka ir tai neretas reiskinys. del to jo normu ir maitinimo valandu butina laikytis
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 12 23, 16:27)
tiesiog reikia apsisarvuoti kantrybe ir tikejimu. beto gerai maitintis, gerti pakankamai skysciu, ilsetis, nesinervuoti ir nestresuoti ir pieno fabrikelis dirbs kuo puikiausiai. bet prisimink viena maitinimas krutimi prasideda pirmiausiai pasamoneje. turi buti pasiruosi tam ir noreti to.
na pas mane per viena karta irgi daugiau tiek nenusitraukdavo, o kartais budavo vos tik keli lasai nubega
Papildyta:
Engle nuo MP vaikas netunka ir priaugus 1.5 kg per menesi yra daug, bet niekas nebars del to, nes kita men priaugs maziau. o vat nuo misinuku deja vaikai tunka ir tai neretas reiskinys. del to jo normu ir maitinimo valandu butina laikytis

Savaite ligonineje guledama maitinausi kaip priklauso, ir maitinau vaika iki pazaliavimo, tik kodel tada jis per maitinima 2 gr tegaudavo.
Bepigu mokyti, kai pas pacias buvo piena, pasiziureciau ka pacios butumete dariusios, jei nebutu to pieno ar truktu. Galvojat kad neskiriu, kada vaikas traukia piena is kruties, o kada papsi ja kaip soske. ax.gif
Nereikia matuoti visu pagal viena dudele doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Engle @ 2009 12 23, 14:50)
Savaite ligonineje guledama maitinausi kaip priklauso, ir maitinau vaika iki pazaliavimo, tik kodel tada jis per maitinima 2 gr tegaudavo.
Bepigu mokyti, kai pas pacias buvo piena, pasiziureciau ka pacios butumete dariusios, jei nebutu to pieno ar truktu. Galvojat kad neskiriu, kada vaikas traukia piena is kruties, o kada papsi ja kaip soske.  ax.gif
Nereikia matuoti visu pagal viena dudele  doh.gif

zinok niekas pagal viena dudele nematuoja. visos skirtingos. as irgi pirmasiais 4 dienas kankinausi, nes priespienio labai mazai turejau ir vaikas kabedavo ir kabedavo ant kruties
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 12 23, 17:15)
zinok niekas pagal viena dudele nematuoja. visos skirtingos. as irgi pirmasiais 4 dienas kankinausi, nes priespienio labai mazai turejau ir vaikas kabedavo ir kabedavo ant kruties

Fatimaallaa, apie dudele taikiau eda9 citatoms. ax.gif
Atsakyti