Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas krūtimi

na kadangi nelabai seniai pradejau narsyti supermamose, tai tik dabar priejau tema, didele tema apie kuria kazkada rase viena mamyte cia, "KUDIKIU ZINDYMAS":)) jei kuri taip pat dar nepriejot toleliau, tai ji yra zemiau, skyrelyje motinyste ir tevyste:)) ten maciau tema ir apie vaikiuku kandziojamas krutis, apie kursus ir siaip daug daug temeliu:)))
Atsakyti
Sveikos mamytes. Na as pienuko turiu pakankamai, nakti tai liejasi per krastus net ax.gif Valgau kiekviena diena darzoviu sriubos, geriu morku sultis, spec.maitinancios hipp arbata bei kmynu arbata(tik pastaraja nepiknaudziauju, nes labai kietina vidurius). Na nezinau ar cia tik sutapimas ar istikruju visa tai padeda. g.gif Siaip savo klecka diena maitinu kai tik nori valgyt, o nakti keliames kas 4-4,5val. :rolleyes
Atsakyti
QUOTE(vuoga @ 2009 10 28, 01:28)
man irgi buvo pradejusi kandzioti, bet as isigudrinau, jau matau kad tuoj kas tai atimu kruti ir po to vel duodu, nezinau ar taip teisingai dariau bet ji pamirso ir jau seniai buvo man taip padariusi, ir dar visad graziai paaiskindavau kad mamytei skauda smile.gif na dazniausiai pries kasdama pradedavo muistytis tai tuo metu ir atimdavau, pastebekit gal ir jusu vaikiukai duoda kazkoki zenkla smile.gif o gal antspeniai padetu?

oi neeee... schmoll.gif antspeniai schmoll.gif be sansu, kakaryne taip paleidzia, kad visas namas skamba doh.gif lotuliukas.gif vat maniskes negaliu suziuret ir nuspet kada ji man ikas...ji tai padaro visiskai netiketai doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vuoga @ 2009 10 27, 23:28)
man irgi buvo pradejusi kandzioti, bet as isigudrinau, jau matau kad tuoj kas tai atimu kruti ir po to vel duodu, nezinau ar taip teisingai dariau bet ji pamirso ir jau seniai buvo man taip padariusi, ir dar visad graziai paaiskindavau kad mamytei skauda smile.gif na dazniausiai pries kasdama pradedavo muistytis tai tuo metu ir atimdavau, pastebekit gal ir jusu vaikiukai duoda kazkoki zenkla smile.gif o gal antspeniai padetu?

taigi gerai, kad jums ji kazkaip pranesa kad tuoj tuoj kas. o manoji tai slapuke. ciulpia sau papuli graziausiai o po to ne is sio ne is to krimst krimst. doh.gif tai toks sokas buna is netiketumo
Atsakyti
QUOTE(Raselelyte @ 2009 10 28, 15:19)
oi neeee... schmoll.gif  antspeniai schmoll.gif  be sansu, kakaryne taip paleidzia, kad visas namas skamba doh.gif  lotuliukas.gif  vat maniskes negaliu suziuret ir nuspet kada ji man ikas...ji tai padaro visiskai netiketai doh.gif  doh.gif

thumbup.gif ui tos vaiku kakarynes maniske irgi kai paleisdavo tai net sienos drebedavo lotuliukas.gif doh.gif
na o gal sekundei nustoja zysti ir tada kanda... o gal pvz jusu kvepalai jai nepatinka tai gali del to kast isreiksdama nepasitenkinima savo? dar galima bandyt pirsta ikist tark kruties ir bunytes kad nesukastu, bet jei tokia slapuke tai nepamatysit kada tai daryti g.gif

Papildyta:
QUOTE(***** @ 2009 10 28, 14:25)
Sveikos mamytes. Na as pienuko turiu pakankamai, nakti tai liejasi per krastus net ax.gif  Valgau kiekviena diena darzoviu sriubos, geriu morku sultis, spec.maitinancios hipp arbata bei kmynu arbata(tik pastaraja nepiknaudziauju, nes labai kietina vidurius). Na nezinau ar cia tik sutapimas ar istikruju visa tai padeda. g.gif  Siaip savo klecka diena maitinu kai tik nori valgyt, o nakti keliames kas 4-4,5val.  :rolleyes

as tai manau kad padeda bet gal netiesiogiai...
na esu daug skaiciusi kad pienelis gaminasi ne krutyse o galvoje(perkeltine prasme), tiesiog valgydamos ir gerdamos tam tikrus produktus mamos itiki kad dabat tai jau tikrai pieno turi ir jo gaminasi pakankamai. Kai kurios netgi sako valgau to geriu ta kaip gali nebuti pienuko... smile.gif g.gif as dar ir chalvos valgydavau, nors man ir nelabai patinka lotuliukas.gif blush2.gif
is tikruju reikia kuo maziau galvot apie pienuko trukuma, nes tada mamos uzsiciklina ir tai manau gali paveikti i blogaja puse.. verysad.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vuoga @ 2009 10 28, 22:59)
as tai manau kad padeda bet gal netiesiogiai...
na esu daug skaiciusi kad pienelis gaminasi ne krutyse o galvoje(perkeltine prasme), tiesiog valgydamos ir gerdamos tam tikrus produktus mamos itiki kad dabat tai jau tikrai pieno turi ir jo gaminasi pakankamai. Kai kurios netgi sako valgau to geriu ta kaip gali nebuti pienuko... smile.gif  g.gif as dar ir chalvos valgydavau, nors man ir nelabai patinka lotuliukas.gif  blush2.gif
is tikruju reikia kuo maziau galvot apie pienuko trukuma, nes tada mamos uzsiciklina ir tai manau gali paveikti i blogaja puse.. verysad.gif  doh.gif

labai su tuo sutinku. kai pradedi galvoti apie pienuko trukuma, pradedi nervintis ir stresuoti, o tai tikrai mazina jo kieki. pirmaisiais menesiais as irgi save kamavau siais klausimais ir labai vargau, nes man vis atrode, kad mano vaikas neprivalgo. bet kai po vizitu pas daktarus paaiskedavo, kad svoris auga netgi labai gerai, kiek nurimdavau. bet uztekdavo vaikui vel pradet verkti vakarais kaip tos mintys apie pienuko trukuma vel grizdavo. kada jo is tiesu pradejo mazeti issigandau ir suemiau save i rankas. (vaikas pradejo labai mazai slapintis) ir nustojau apie tai galvoti ir stresuoti del to, per savaite viskas grizo i senas vezias. dar ir dabar mes valgom MP. o kas liecia maisto, taip is tikruju jo reikia valgyti kuo ivairaus, nes tuomet mes gaunam reikiama kieki vitaminu ir mineralu, kad ir mums netruktu ir pienukas butu pilnavertis. bet taip nutikdavo, kad kartais galedavau kazka nugriebti vos karta i diena, bet del to pienuko tikrai nepasigamino maziau.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 10 29, 04:14)
labai su tuo sutinku. kai pradedi galvoti apie pienuko trukuma, pradedi nervintis ir stresuoti, o tai tikrai mazina jo kieki. pirmaisiais menesiais as irgi save kamavau siais klausimais ir labai vargau, nes man vis atrode, kad mano vaikas neprivalgo. bet kai po vizitu pas daktarus paaiskedavo, kad svoris auga netgi labai gerai, kiek nurimdavau. bet uztekdavo vaikui vel pradet verkti vakarais kaip tos mintys apie pienuko trukuma vel grizdavo. kada jo is tiesu pradejo mazeti issigandau ir suemiau save i rankas. (vaikas pradejo labai mazai slapintis) ir nustojau apie tai galvoti ir stresuoti del to, per savaite viskas grizo i senas vezias. dar ir dabar mes valgom MP. o kas liecia maisto, taip is tikruju jo reikia valgyti kuo ivairaus, nes tuomet mes gaunam reikiama kieki vitaminu ir mineralu, kad ir mums netruktu ir pienukas butu pilnavertis. bet taip nutikdavo, kad kartais galedavau kazka nugriebti vos karta i diena, bet del to pienuko tikrai nepasigamino maziau.

mum kursuose tai sake taip:kiekvienai mamai ateina tokiu momentu kai atrodo kad pienelio truksta, bet reikia susiimt ir save perkalbeti smile.gif 4u.gif
na visur visose situacijose reikia daug optimizmo... thumbup.gif
Atsakyti
Atsidariau šią temą supanikavus, kad pas mane pieniuko sumažėjo, perskaičiau viską ir nusiraminau, kad viskas čia su manim gerai 4u.gif
Turėjau ir aš pradžioj nemažai vargelio su krūtim (temperatūra virš 40, drebulių priepoliai, kad jau nebepajegi kalbėt ir koordinuot savo judesių, akmeninės krūtys su gūzais ir t.t....), bet dabar jau viskas tvarkoj, tad pasidalinsiu patarimais, kuriuos gavau iš ginekologų, momologų...
Kai labai pritvinksta krūtys, susidaro sąstovos labiausiai padeda karštas karštas dušas (ar bent jau apiplovinėjimai karštu vandeniu) ir krūtų masažas - tokiu būdu atsileidžia tie sukietėjimai ir pienukas kone savaime ima tekėti.
Taip pat nakčiai kopūstų lapus galima užsidėti (kai laukiausi buvau girdėjus apie šį bobučių metodą, bet tada dar šaipiausi, bet, patirtis parodė, kad iki šiol nieko nėra išrasta veiksmingesnio). Taip pat nakčiai krūtis galima išsitepti medumi (tik ne spsnelius. Bet kokiu atveju prieš žindant krūtis nusiplaukit). DAr vienas dalykas, kuris man labai padėjo, kurį sužinojau iš savo ginekologės ir net keista, kodėl apie beveik niekur nekalbama g.gif tai Oksitocinu suvilgyti vatos tamponėliai į nosį (net vaistininkė nežinojo apie oksitocino tokį poveikį, mat informaciniame lapelyje tokios info nėra). Reikia kažkur 15 min. prieš žindant įsidėt suvilgytą vatytę (oksitocinas parduodamas ampulytėmis, kai kur neparduoda be recepto) unsure.gif Oksitocinas skatina laktaciją, tad užsistovėjęs pienelis lengviau išsiskiria.
Atsakyti
QUOTE(Ievuuska @ 2009 11 04, 01:26)
Atsidariau šią temą supanikavus, kad pas mane pieniuko sumažėjo, perskaičiau viską ir nusiraminau, kad viskas čia su manim gerai  4u.gif
Turėjau ir aš pradžioj nemažai vargelio su krūtim (temperatūra virš 40, drebulių priepoliai, kad jau nebepajegi kalbėt ir koordinuot savo judesių, akmeninės krūtys su gūzais ir t.t....), bet dabar jau viskas tvarkoj, tad pasidalinsiu patarimais, kuriuos gavau iš ginekologų, momologų...
Kai labai pritvinksta krūtys, susidaro sąstovos labiausiai padeda karštas karštas dušas (ar bent jau apiplovinėjimai karštu vandeniu) ir krūtų masažas - tokiu būdu atsileidžia tie sukietėjimai ir pienukas kone savaime ima tekėti.
Taip pat nakčiai kopūstų lapus galima užsidėti (kai laukiausi buvau girdėjus apie šį bobučių metodą, bet tada dar šaipiausi, bet, patirtis parodė, kad iki šiol nieko nėra išrasta veiksmingesnio). Taip pat nakčiai krūtis galima išsitepti medumi (tik ne spsnelius. Bet kokiu atveju prieš žindant krūtis nusiplaukit). DAr vienas dalykas, kuris man labai padėjo, kurį sužinojau iš savo ginekologės ir net keista, kodėl apie beveik niekur nekalbama  g.gif  tai Oksitocinu suvilgyti vatos tamponėliai į nosį (net vaistininkė nežinojo apie oksitocino tokį poveikį, mat informaciniame lapelyje tokios info nėra). Reikia kažkur 15 min. prieš žindant įsidėt suvilgytą vatytę (oksitocinas parduodamas ampulytėmis, kai kur neparduoda be recepto)  unsure.gif Oksitocinas skatina laktaciją, tad užsistovėjęs pienelis lengviau išsiskiria.

Sutinku su visais išsakytais būdais + ,an dar padėjo ricinos aliejus(tik reikia krūtis išsitepti o ne gerti) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievuuska @ 2009 11 04, 00:26)
Atsidariau šią temą supanikavus, kad pas mane pieniuko sumažėjo, perskaičiau viską ir nusiraminau, kad viskas čia su manim gerai  4u.gif
Taip pat nakčiai kopūstų lapus galima užsidėti (kai laukiausi buvau girdėjus apie šį bobučių metodą, bet tada dar šaipiausi, bet, patirtis parodė, kad iki šiol nieko nėra išrasta veiksmingesnio). Taip pat nakčiai krūtis galima išsitepti medumi (tik ne spsnelius. Bet kokiu atveju prieš žindant krūtis nusiplaukit). DAr vienas dalykas, kuris man labai padėjo, kurį sužinojau iš savo ginekologės ir net keista, kodėl apie beveik niekur nekalbama  g.gif  tai Oksitocinu suvilgyti vatos tamponėliai į nosį (net vaistininkė nežinojo apie oksitocino tokį poveikį, mat informaciniame lapelyje tokios info nėra). Reikia kažkur 15 min. prieš žindant įsidėt suvilgytą vatytę (oksitocinas parduodamas ampulytėmis, kai kur neparduoda be recepto)  unsure.gif Oksitocinas skatina laktaciją, tad užsistovėjęs pienelis lengviau išsiskiria.

Sveikute,

Sudomino tavo info del oksitocino. Man MP vakarais truksta, tad isbandyciau si tavo buda, tik prasyciau platesnes, tikslesnes info! blush2.gif Kiek laiko laikyti, kaip supratau nosyje?Kiek kartu per para galima?Gal zinai kokiose vietose parduodamas be recepto?

Papildyta:
QUOTE(rimmka @ 2009 11 04, 00:45)
Sutinku su visais išsakytais būdais + ,an dar padėjo ricinos aliejus(tik reikia krūtis išsitepti o ne gerti) 4u.gif

Ricinois aliejus? Galima placiau, apie si buda. mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos o mano beda tokia,
pagimdziau nuostabu sunu tik neisnesiota 34sav ir 4 d. gulejo reanimacijoj o as tuo tarpu nusitraukinedavau priespieni suneliui nest i renimacija tada padaugejo pienelio,o veliau viskas dingo,pienas irgi per viena nusitraukima dabar tegaunu vos 25ml. krutine nedidele,speneliai idube su antspeniu maitindavau,o daabr jau sunus kaip soske traukia ji ir pieno nera...
sako gali but kad kai neisnesioti dar pienas gaminasi tai ir buna dingsta tai atsiranda... bet as tokiu vilciu nebeturiu... gal ka patartumet?
Atsakyti
QUOTE(Padruske22 @ 2009 11 22, 17:05)
sveikos o mano beda tokia,
pagimdziau nuostabu sunu tik neisnesiota 34sav ir 4 d. gulejo reanimacijoj o as tuo tarpu nusitraukinedavau priespieni suneliui nest i renimacija tada padaugejo pienelio,o veliau viskas dingo,pienas irgi per viena nusitraukima dabar tegaunu vos 25ml. krutine nedidele,speneliai idube su antspeniu maitindavau,o daabr jau sunus kaip soske traukia ji ir pieno nera...
sako gali but kad kai neisnesioti dar pienas gaminasi tai ir buna dingsta tai atsiranda... bet as tokiu vilciu nebeturiu... gal ka patartumet?

Pabandyk pasiklausti Zindanciu Temoje, gal bus mamyciu su panasia patirtim 4u.gif

As tik zinau, kad su anspeniu neiseina mazyliui istraukt tiek kiek istrauktu be antspenio, gal del to ir apmazejo pienuko g.gif O paprastai neima?

Del igaubtu speneliu tai anoje temoje konsultuoja ne viena mamyte, kuri ta pacia beda turejo, bet isprende mirksiukas.gif
Atsakyti