Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas krūtimi

Uzvedziau temele ir jau pamirsau visai blush2.gif 4u.gif
Pirmos savaites buvo sunkios doh.gif krutys skaudejo, buvo sunkios, karstos, pilnos pieno. mazius nemokejo paimti, o as ir nemokejau gerai duoti papo blink.gif doh.gif viena is mamyciu dave geru patarymu - nenutraukyneti su pientraukiu, laukti kol viskas susireguliuos...laukiau ir sulaukiau thumbup.gif drinks_cheers.gif ismokau duoti papa, mazius eme gerai, pieno gaminosi tiek kiek suvalgydavo...svarbiausia buvo kantrybe smile.gif nes buvo ir asaru ir pykcio ant saves blush2.gif ax.gif
Dabar mum beveik jau 2 menesiai wub.gif nakty valgom du kartus. diena pradejo prasyti papo dazniau..auga mazius ir nori daugiau pienuko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 09 13, 19:23)

Dabar mum beveik jau 2 menesiai wub.gif  nakty valgom du kartus. diena pradejo prasyti papo dazniau..auga mazius ir nori daugiau pienuko mirksiukas.gif

O mums ketvirtadieni bus 1men.ir valgom stabiliai kas 2 val. Diena ar naktis. jau dabar priaugom virs 1 kg, o iki ketvirtadienio apziuros pas pediatre bus dar +200g tai tikrai. Tik maoji per tuos daznus valgymus darosi rankinuku...
Atsakyti
QUOTE(visai kitokia @ 2009 09 14, 22:22)
O mums ketvirtadieni bus 1men.ir valgom stabiliai kas 2 val. Diena ar naktis. jau dabar priaugom virs 1 kg, o iki ketvirtadienio apziuros pas pediatre bus dar +200g tai tikrai. Tik maoji per tuos daznus valgymus darosi rankinuku...

nepergyvenk labai wink.gif Musiskei dabar 2 menesiai. Pirma menesi valgydavo kartais net kas valanda ar 1.5. O dabar jau valgom 6-7 kartus per para (jei kas nors nesunervina, pvz vizitas pas gydytoja). Taip kad kantrybes, viskas bus gerai. O vaikas istisai nemanau kad nores but ant ranku. Maniskei bent dabar jau zaislai idomus, guli vibrokedutej patenkinta, ir nereikia tiek nesiot kaip anksciau wink.gif sekmes 4u.gif
Atsakyti
Oi ir mums buvo sunkumu pradzioje, pirmas net 2 savaites galvojau kad sprogsiu nes priespienio turejau ne pora dienu o visa savaite ir net daugiau ir toki kieki kad galejau visa futbolo komanda ismaitint ir dar treneriui uztektu lotuliukas.gif jau buvo minciu is vis nutraukt pieno gaminima vaistais nes kas pusvalandi krutys buvo akmenines... blush2.gif tas savaites nusitraukinejau, skysciu kieki sumazinau vos ne iki minimumo, nors gert norejosi kaip niekad ... bandziau viska, ir sildyt ir saldyt, na siaubingos dienos buvo o paskui po truputi susitvarke, dabar mano mazei jau pusantro menesio ir pienuko turim tiek kiek reikia tik mums o jau ta futbolo komanda gali badauti biggrin.gif
taip kad kaip ten bebutu o pirmos dienos sunkios, bet viskas paskui susitvarko! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(visai kitokia @ 2009 09 14, 21:22)

Diena ir mano buna praso kas 2 val niam niam biggrin.gif blink.gif
O vat tris dienas is eiles ismiegodavo visa nakty thumbup.gif jau apsidziaugiau, kad nakty nesikels, bet per anksti unsure.gif siandien maitinau nakty vel 2 kartus doh.gif
Laikykimes mamytes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 09 17, 13:07)
Diena ir mano buna praso kas 2 val niam niam biggrin.gif  blink.gif
O vat tris dienas is eiles ismiegodavo visa nakty thumbup.gif  jau apsidziaugiau, kad nakty nesikels, bet per anksti unsure.gif  siandien maitinau nakty vel 2 kartus doh.gif
Laikykimes mamytes 4u.gif

Maniske kaip tik diena valgo kas 3-3.5-4 val.(buna tokiu tarpu, ypac kai gryname lauke ar kelyje), uztat nakti nuo 3val - kas valndziuke...Laukiu nesulaukiu, akda galesiu nors siek tiek ilgiau numigt
Atsakyti
Bijau net prisimint pirmąją savaitę doh.gif skaudėjo krūtinę nežmoniškai, buvo kieta ir pilna pilna... iš vienos vaikas valgo, iš kitos upeliu bėga ir dar skauda doh.gif O dar neišvalgydavo tiek, kad normaliai ištuštėtų. Bet nenutraukinėjau, laukiau kol susitvarkys. Viskas susireguliavo ir dabar turim tiek, kiek mažiukui reikia. Kad tik užtektų ir būtų kuo ilgiau assa.gif Mažiukui pusantro mėn., valgo kas porą valandų maždaug, tik naktį keliasi kas tris, keturias val. Tada pabundu su pilna krūtine ir kietoka, bet išvalgo ir palengvėja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(visai kitokia @ 2009 09 17, 14:58)
Maniske kaip tik diena valgo kas 3-3.5-4 val.(buna tokiu tarpu, ypac kai gryname lauke ar kelyje), uztat nakti nuo 3val - kas valndziuke...Laukiu nesulaukiu, akda galesiu nors siek tiek ilgiau numigt

Svarbiausia, kantrybes mamytes 4u.gif gal greitai ir mes sulauksim, kai musu 2.gif ismiegos visa nakty rolleyes.gif ax.gif
Atsakyti
Man taip pat pirmoji savaite baisi buvo..Temperatura aukšta, šaltis purtė, krūtinę skaudėjo..nežinojau ką daryt, kad palengvėtų. Nuvažiavom pas gydytoją išrašė antibiotikų ir pasakė, kad tai infekcija. Net nežinojo jog galiu išgert paraceto, kad temp nukristų, gerai, kad palankynų atėjo vieną moteris, kuri turi 5 vaikus ir susidurusi su tokiom problemom, tai papasakojo ką reik daryt, patarė karštoje vonioje pagulėt ir išmasažuoti krutinę bei nutraukt tuo pačiu pienuką, pienuką nutraukinėti kas 2 valandas, bet aš tiek dažnai nenutraukinėjau, užtekdavo 4 kartus per dieną, poto tik ryte ir prieš miegą, kol viskas susinormalizavo, parūpino vilnonius dėklus į liemenėlę, kadangi žiema buvo, tai, kad neperpūstų, liepė šiltas vilnones kojines nešiot, prieš maitinant palaikyt šiltą puslę prie krūties, kad krūtinė atsipalaiduotų ir ištrauktų visą pienuką, nes pienukas neišbėgdavo visas tai net guziukai susidarę buvo..gerai, kad gydytoja parūpino pientraukį, be jo buvo sunku, rankomis bent pusvalandį turėdavau nutraukinėt..pieno nutraukinėjimas užtruko kokius du mėnesius..
na, bet praėjo ir baigiu pamiršt.. smile.gif
Atsakyti
O man labai sunku buvo 1,5 mėn., taip skaudėdavo spenelį, kai paimdavo, kad vos be ašarų iškęsdavau. Kadangi draugėms buvo labai sunku, tai aš jau nuo antros dienos tepiau Bepanthenu, kad tik nenugriaužtų. Bet, tiesa pasakius, nelabai padėdavo. Žodzžiu stengdavausi, kad tik kuo rečiau reikėtų maitinti, t.y. ilgiau panešiodavau ir pan., kad tik kuo mažiau skausmo tektų kęsti. Bet buvau labai užsispyrus ir vis tiek norėjau maitinti. Tai vis tepiau tepaliuku Bepanthen, po to Garmastan, naudojau Multi Mam kompresiukus, duodavau iš kiekvienos krūties po kartą, po to po kartą nutraukdavau rankomis, tada vėl duodavau iš krūties, ir vėl nutraukdavau. Nu ir ką, po 1,5 mėn. baigėsi visi skausmai, net tepaliuko nebereikėdavo, o iš maitinimo krūtimi pajaučiau begalinį malonumą, t.y. labai smagu buvo žiūrėti į patenkintą vaikelį, kaip jis laukia to papuko paėmimo, kaip gražiai uždėjęs rankytę valgo ir pan. Tai maitinu iki dabar - 5,5 mėn. -, ir kol turėsiu pienelio, tol maitinsiu bent dar kelis mėn. smile.gif
Atsakyti
galiu pasigirti. Sianakt mazoji ismiegojo 8 valandas nevalgius thumbup.gif pirma karta taip, gal anksti dziaugtis. Bet po 6 valandas tai jau beveik visada ismiega ax.gif
o beje, pradzioj man labai padejo antspeniai. Lelyte neapziodavo normaliai kruties, ciulpdavo puse spenelio, tai net iki kraujo buvo .. Vyras nupirko didziausio dydzio antspenius (Avent, peteliskes), juos naudodama susigydziau ir maitinau sekmingai toliau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maidala: 23 rugsėjo 2009 - 11:52
man pirmaji menesi maitinti buvo tikra katastrofa, net kraujas bego is speneliu. turiu bedele su speneliais jie ploksti, nera atsikisusio spenelio. del to pirma menesi is ne patirties ka daryti tokiu atveju sitaip prisikentejau. dabar lyg viskas ir tvarkoje. tik vis tik kaires kruties spenelis, kuris buvo visiskai plokscias palygint su desines, buna paskauda ir daznai. del to as ji tepu bepanten tepaliuku. labai bijau kad vel neitruktu, nes jau taip buvo pries 4 menesius, net supuliave buvo.
Atsakyti