1. priespienio nei viena mama neturi daug!!nes jis yra riebus labai sunkiai bega, todel vaikiukai turi labai daug traukti kad pritrauktu nors kazkiek;
2. pirmom dienom po gimimo vaiko skrandukas yra vos ne pupeles dydzio, na labai mazas, todel jam nereikia daug valgyti kad pavalgytu, ir is vis vaikas po gimimo gali ilgai isbuti nevalges(na ilgai ne 2 paras bet kokias 6val gal net ir daugiau);
3. labai didele klaida pieno kieki matuoti nusitraukinejant(kaip jau rase mamyte pries tai) as tarkim per viena karta nusitraukdavau kairtais tik pora lasu, kartais 10ml, bet niekad daugiau ir neisejo, na nebent vaikas ilgiau budavo nevalges krutys pritvinkusios pieno tada siek tiek daugiau bet ir tai ne daugiau nei 15- 20ml, ir buvo tokiu momentu kai vaikas daug verkdavo kai vyras ir mama rekdavo ant manes kad kankinu vaika kad jis valgyt nori o as neturiu tiek pieno, bet vaikui buvo diegliukai todel jis ir verkdavo. Vaika reikia sverti pries ir po valgio(velgi kaip rase mamyte pries tai), jei vaiko svoris padidejo reiskia viskas gerai. Ir nereikia visu vaiko asaru nurasyti pienelio trukumui!!!! del vaikiuko asaru jau kalbejom keleta psl atgal, ir kaip atpazinti kad vaikiukui vis del to pienelio per mazai...
4. del speneliu nugriauzimo(man asmeniskai nebuvo nugriauzusi, bet) reikia keisti maitinimo padeti(kai kurios mamos net keturpescios virs vaiko maitina arba 69poza maitina(na cia kad geriau isivaizduotumet kaip:))))) ir aisku reikia ismokti taisyklingai ideti speneli. Dar reiktu zinoti kad vaikas pats taisyklingai pasiimti speneli ismoksta tik apie 2-3 gyvenimo men, todel bent pora men jam reiktu padeti!! ir tada multi mum, arba kiti kremai... po maitinimo nuplauti krutis, be jokio muilo ar dar ko.daryti oro vonias krutims(tik nereikia pamirsti kad krutys budas palaidos tempiasi tad per ilgai nelaikykite nuogu nes nukars:))))) as buvau taip isismaginusi is vis be liemeneles vaiksciojau gal savaitele tai rezultatai jau truputeli matyti:(
5. mamos niekas nesako kad maitinimas yra lengvas dalykas:PP
6. ir dar nelabai supratau, jei jau pienelis bega vos palietus?tai kaip sakote kad jo nera?

7. mamos laikai keiciasi kas buvo pries 10-15 metu gerai, tas dabar gali buti blogai, ir kvailas tas pasakymas va as uzauginau tiek ir tiek vaiku as zinau, bet juk mokslininkai dirba jie atlieka daug tyrimu ir t.t. kurie irodo kad kai kurie dalykai jau pasene ir buvo daroma neteisingai:)) mano puskes mama juokiasi sako as savo vaikus leidau pas ta pacia gyd kuri dabar priziuri ir dukros vaika, man ji sakydavo kad duociau vaikui manu koses, o dukrai dabar jau sako kad manu koses negalima duoti nes ji alergizuoja... taip kad daugiau skaitykim internete, ir siaip domekimes:)) tik nesakau kad viskas ka musu seneles ar mociutes ar mamos dare buvo blogai:))
na jei dar ka pamirsau tai veliau pridesiu:))
8. jau nescios budamos mamos prisiperka buteliuka, sakydamos o jei pieno nebus!!!na manau kad daro klaida, reikia save itikinti kad jo bus, kaip gali buti kitaip, nes siaip pagal statistika fiziologiskai tik pora % mamu negali tureti pienelio