Tik laminuotos grindys Kad ir saltesnes, bet galesi plauti, kiek sveikatos turesi.
O kilimine danga vis tiek prisitraukia dulkiu ir gali ka nori daryti, nebus taip svaru, gaivu ir t.t. Patikek.
Tiktai naturalios grindys, tiktai naturalios... jau geriau parketa uz 20 lt isideti ir gyventi smagiai ir svariai, negu ant kilimu...
nei kilinine danga nei lanimatas visko turejau, nieko jau nenoriu.
visgi tikras medis yra tikras medis. pas mus po dangomis bute sudetos buvo medines grindys. ir nudazytos. tai mes viskas nulupom, tarpus uzspakliavom, vinukus sukalem ir irgi uzspakliavom. nyslifavom ir nulakavom. atrodo ir pigiau ir geriau
visgi tikras medis yra tikras medis. pas mus po dangomis bute sudetos buvo medines grindys. ir nudazytos. tai mes viskas nulupom, tarpus uzspakliavom, vinukus sukalem ir irgi uzspakliavom. nyslifavom ir nulakavom. atrodo ir pigiau ir geriau
Renkantis iš laminato ir kiliminės dangos,tikrai pasirinkčiau laminatą.Viename kambary danga,tai ji mane taip nervuoja,valai ją valai ,o dulkės kaip kaupias taip kaupias.Laminatas greit ir lengvai valomas ,be to ,man gražu.
Na ,o kietos juk ir natūralios grindys ir parketas,taigi dėl to kaltinti laminato negalima.Aš manau ,kad tikrai galima .
Na ,o kietos juk ir natūralios grindys ir parketas,taigi dėl to kaltinti laminato negalima.Aš manau ,kad tikrai galima .
Nu mes prieš porą savaičių susidėjom kiliminę dangą, ne iš pačių pigiausių, veliūrinę. Kol kas patenkinti, labai gerai siurbliuojasi , nepalyginsi su sintetiniu kilimu
O dėl plovimo... Nu nzn, mes, kai turėjom kilimą tai kelis kartus jį plovėm, ir žiemą, ir vasarą, ir vaikščiojom iškart po išplovimo, nu nebuvo jis drėgnas
Kai dėjom irgi buvo įvairių nuomonių, bet... laminatą jau turim miegamajam, nu tikrai daugiau nenorėčiau - šaltas, kietas (nepalyginsi su natūraliom grindim), be to ir elektrinasi kaip velnias , čia iššluostei, čia vėl valyk
labiausiai man imponavo kamštis, bet jo neįpirkom.. Natūralios grindys, jei GEROS irgi "karvę" kainuoja...
Vienžo, pagyvensim - pamatysim
O dėl plovimo... Nu nzn, mes, kai turėjom kilimą tai kelis kartus jį plovėm, ir žiemą, ir vasarą, ir vaikščiojom iškart po išplovimo, nu nebuvo jis drėgnas
Kai dėjom irgi buvo įvairių nuomonių, bet... laminatą jau turim miegamajam, nu tikrai daugiau nenorėčiau - šaltas, kietas (nepalyginsi su natūraliom grindim), be to ir elektrinasi kaip velnias , čia iššluostei, čia vėl valyk
labiausiai man imponavo kamštis, bet jo neįpirkom.. Natūralios grindys, jei GEROS irgi "karvę" kainuoja...
Vienžo, pagyvensim - pamatysim
QUOTE (Saga @ 2004 08 10, 08:14) |
nu nemaciau tokiu kainu.....negi per metus jos taip nukrito, kiek teko ziureti, tai pats pigiausias naturalus parketas buvo apie 50 lt, ir tai jau su brokiukais smulkiais......... |
Pakruojo parketas is sandeliu. Azuolas superinis kainavo apie 40, o uosi neruosiuota galima ir uz 20 rasti, jeigu be fakturu....
Mes namie nusprendem deti laminuotas grindis, jau susidejom miegamajame ir visai nesigailim. Nei salta, nei niekas neslidineja ir priziureti labai lengva O kai turejom kilimus galvojau nusisausiu , netgi turint plaunanti siurbli. O vaikas ir ant kilimo gali skaudziai nusitarkuoti odyte.
Jeigu reikia rinktis is kilimines dangos ir laminuotos, tai zinoma tik laminatas, bet jeigu leidzia finansai- tai geriausias variantas- zinoma naturalus medis.
Mes namie isklojom grindis su laminatu, tai nei kiek nesigailim, ir vizualiai labai graziai atrodo, ir prieziura lengva ir paprasta, o kas liecia salcio, tai nepasakyciau, kad pvz. linoleumas yra siltesnis, megstantiems siluma, galima nediduka kilimuka po kojomis uztiesti
Mes namie isklojom grindis su laminatu, tai nei kiek nesigailim, ir vizualiai labai graziai atrodo, ir prieziura lengva ir paprasta, o kas liecia salcio, tai nepasakyciau, kad pvz. linoleumas yra siltesnis, megstantiems siluma, galima nediduka kilimuka po kojomis uztiesti
Jeigu grindys - tik naturalaus medzio (nebutinai parketas). Tik ne kilimine danga , o kilimas
Pas mus namuose kilimine danga. Yra ir pliusu ir minusu.
Pagrindinis pliusas - silta, mazyle ir ziema ir vasara gali lakstyti basom kojom, be to ir griuvineti mazajai ne taip skauda ir puodeliai duzti neskuba Oij kiek ju jau skraide Tai va, cia ir yra didziausias kilimines dangos pliusas.
O pagrindinis minusas demiu valymas, sutepus kilima. Jei valai su kokiu valikliu, tai kol ta valikli perplauni...po kranu pakist tai negali..Bet girdejau kad dabar yra labai fainu valikliu, ispurski kilima, palauki kol nudziuna ir issiurbliuoji. Na dar neteko isbandyti, reik pabandyt..
O del siurbliavimo ir dulkiu kaupimosi, tai pas mus tokiu problemu nera, nes mes rinkomes kilimine danga trumpo plauko ir be jokiu ten kilpeliu, kur tos dulkes ir kaupiasi dazniausiai.
Ir dar..kilimine danga rinkomes pacia svelniausia ( aisku ji ir brangiausia buvo ), kad vaikiukui butu malonu voliotis..Bet vistiek, kol mazyle repliojo, visi kelnyciu keliukai nubruzinti buvo ( o be kelnyciu vaiko irgi buvo negalima palikti )..dabar jau vaiksto, tai tokiu problemu kaip ir nera..
Pagrindinis pliusas - silta, mazyle ir ziema ir vasara gali lakstyti basom kojom, be to ir griuvineti mazajai ne taip skauda ir puodeliai duzti neskuba Oij kiek ju jau skraide Tai va, cia ir yra didziausias kilimines dangos pliusas.
O pagrindinis minusas demiu valymas, sutepus kilima. Jei valai su kokiu valikliu, tai kol ta valikli perplauni...po kranu pakist tai negali..Bet girdejau kad dabar yra labai fainu valikliu, ispurski kilima, palauki kol nudziuna ir issiurbliuoji. Na dar neteko isbandyti, reik pabandyt..
O del siurbliavimo ir dulkiu kaupimosi, tai pas mus tokiu problemu nera, nes mes rinkomes kilimine danga trumpo plauko ir be jokiu ten kilpeliu, kur tos dulkes ir kaupiasi dazniausiai.
Ir dar..kilimine danga rinkomes pacia svelniausia ( aisku ji ir brangiausia buvo ), kad vaikiukui butu malonu voliotis..Bet vistiek, kol mazyle repliojo, visi kelnyciu keliukai nubruzinti buvo ( o be kelnyciu vaiko irgi buvo negalima palikti )..dabar jau vaiksto, tai tokiu problemu kaip ir nera..
Kiliminei dangai - ne, net ir jeigu dar nera alergijos, kaip rasevienas forumo dalyvis. Turiu labai gera pavyzdi, kai nealergiski du zmones isigyjo alergine asma. Aisku, ir aplinka yra ne kokia, bet dulkiu visvien taip neisvalysi, kaip nuo grindu.
Laminatas - jau irgi esu pries!!! Metai gyvenu - ir esu nusivylusi !!!
Dejom irgi gera, brangia, taip vadinama "plaukiojancia danga". Pradejus sildyti pradejo matytis vos ne kiekviena lentele atskirai - vaizdas nekoks!!! Sildymas baigesi - jau lyg ir nieko!
Dabar jei deciau, geriau koki 20 Lt brangiau - bet tik parketa ar parketlentes, kurias nulakuoji ir jokios baimes del dregmes ar tarpeliu. Pas mano tevus jau 15 metu parketas, tai kas kokie 5 metai pasiausia ir perlakuoja - vaizdas tikrai super!!! Nebenoriu laminato, bet o kur dabar dingsi!!!
Aisku - tai pagal kisenes storuma !!!
Laminatas - jau irgi esu pries!!! Metai gyvenu - ir esu nusivylusi !!!
Dejom irgi gera, brangia, taip vadinama "plaukiojancia danga". Pradejus sildyti pradejo matytis vos ne kiekviena lentele atskirai - vaizdas nekoks!!! Sildymas baigesi - jau lyg ir nieko!
Dabar jei deciau, geriau koki 20 Lt brangiau - bet tik parketa ar parketlentes, kurias nulakuoji ir jokios baimes del dregmes ar tarpeliu. Pas mano tevus jau 15 metu parketas, tai kas kokie 5 metai pasiausia ir perlakuoja - vaizdas tikrai super!!! Nebenoriu laminato, bet o kur dabar dingsi!!!
Aisku - tai pagal kisenes storuma !!!
Jokiu budu daugiau nedechiau kilimines dangos!!! Na nebent jeigu jau labai yra svarbiu priezhaschiu ir ypatingo noro, tai galima patiesti reikiamose vietose kilimukus nedidelius. Bet kilimine danga yra mano nuomone didzhiausia nesamone:
1. greitai susidevi
2. Labai (!!!!!) renka dulkes.
3.Reikia dazhnai siurbti
4. Vaikams (ir ne tik jiems) gali atsirasti alergija nuo dulkiu ir pan.
1. greitai susidevi
2. Labai (!!!!!) renka dulkes.
3.Reikia dazhnai siurbti
4. Vaikams (ir ne tik jiems) gali atsirasti alergija nuo dulkiu ir pan.