Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios grindų dangos

QUOTE(tesa20 @ 2006 10 31, 13:24)
Is kokiu firmu ir uz kokias kainas perkate naturalaus medzio parketlentes???  ax.gif

Mes pirkom is Medzio stiliaus, uz dvieju rusiu akacija mokejom apie 141-170 uz m2.
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2006 10 31, 14:10)
Mes pries menesi sudejom parketlentes. Nesitikejau, kad su jomis bus tiek vargo. Visu pirma-betono dregme. Parketa deda tik tuomet, kai betono dregme yra 3, dar geriau-2%. Pasiekti tokiai dregmei pusantro menesio laikem dregmes surinktuva, pabaigoje-dvi savaites dar ir sildytuva. Vien tai su vosa elektra kainavo apie 1500 lietuvisku doh.gif  Isdziovinom, sudejo. Klijavo prie betono, berods stabiliai stovi, bet pradejo "vaikscioti"-kampukai vietomis pakilo, isryskejo suleidimo linijos. O jau braizosi doh.gif Nors sudejom medi, kelis kartus kietesni uz azuola, nemaniau, kad taip bus. Man labiau patiko kilimine danga, buvusi pries remonta-issiurbei ir tiek biggrin.gif

Cinderella, dregme matuoja patys parketo meistrai. Aparaciuka toki turi, kuri padejus ant betono parodoma grindu dregme mirksiukas.gif

Tikriausiai betonas nelabai jau labai senai išlietas buvo. bigsmile.gif O po parketlentėmis nedėjote jokio pašiltinimo sluoksnio? O gal galėtumei įvardyti koks tas medis buvo, mat kietesnis už ąžuolą yra bukas, už buką - skroblas už skroblą - uosis, na aš nekalbu jau apie riešutmedį, kurio ir m2 kaina siekia 200 Lt. Pas mane, matai, skroblas ir bukas. Tai dabar galvoju, kuris iš jų braižysis:hm , o gal ir abudu bigsmile.gif
Kiliminė danga ir pas mane buvo, tik ji labai jau netinka alergiškiems žmonėms doh.gif O kai šeimoje tokių yra...
Atsakyti
Jep, betona liejo birzelio menesi. Tai ir dziovinom doh.gif
Nezinau, ar bukas kiektesnis uz azuola g.gif Mano tevai ji miegamajame dejo, kaip viena minkstesniu dangu ax.gif
Pas mus akacija mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas žino ar galima šlifuoti parketlentes?? Vieni mano pažįstami net laminatą šlifuoja kas keli metai, nušlifuoja, nulakuoja, atrodo kaip naujas.. Bet man tai kažkaip keistai atrodo...
Atsakyti
Gal kas žino ar galima šlifuoti parketlentes?? Vieni mano pažįstami net laminatą šlifuoja kas keli metai, nušlifuoja, nulakuoja, atrodo kaip naujas.. Bet man tai kažkaip keistai atrodo...

Matyt, pas juos ne laminatas, o būtent parketlentės. Laminatas nešlifuojamas, nes jo viršuje - plona plėvelė su piešiniu, imituojančiu medieną. O parkeltlentės šlifuojamos ir lakuojamos, kol 4 mm viršutinis medienos sluoksnis baigiasi. Sako, kad vienas šlifavimas nuima 1 mm.
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2006 10 31, 16:48)
Jep, betona liejo birzelio menesi. Tai ir dziovinom doh.gif
Nezinau, ar bukas kiektesnis uz azuola g.gif Mano tevai ji miegamajame dejo, kaip viena minkstesniu dangu ax.gif
Pas mus akacija mirksiukas.gif

Tada suprantama, kodėl džiovnti reikėjo bigsmile.gif
O buko kietumas (3,8 HB pagal Brinellį) , tikrai yra šiek tiek didesnis už ąžuolo (3,7HB), skroblo -3,9 HB, uosio - 4,0-4,2 HB, o akacijos - 4,9HB. Na, jei jau akacija braižosi, tada aš jau patyliu apie savo buką su skroblu doh.gif . Negi dabar belieka dėti bambukinį parketą, kurio HD - 6,1 arba jatobą -7,0 dėti bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi3: 01 lapkričio 2006 - 15:45
QUOTE(tesa20 @ 2006 10 31, 13:24)
Is kokiu firmu ir uz kokias kainas perkate naturalaus medzio parketlentes???  ax.gif

Mes natūralaus uosio parketą pirkome iš "Meškuičių parketo", UŽ 1 kvm mokėjome 35Lt.
Atsakyti
QUOTE(svelni @ 2006 11 01, 16:52)
Mes natūralaus uosio parketą pirkome iš "Meškuičių parketo", UŽ 1 kvm mokėjome 35Lt.

Pirkau Ermitaže dar liepos ar rugpjūčio mėn. tuomet jie jau išsipardavinėjo parketlentes. Skroblas ,,Rustik" (akcijinis) - 69 lt/m2, o bukas ,,Fun" 79 lt/m2.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi3: 01 lapkričio 2006 - 16:01
Aciukas visoms uz suteikta info apie parketlenciu kainas 4u.gif
Atsakyti
O buko kietumas (3,8 HB pagal Brinellį) , tikrai yra šiek tiek didesnis už ąžuolo (3,7HB), skroblo -3,9 HB, uosio - 4,0-4,2 HB, o akacijos - 4,9HB. Na, jei jau akacija braižosi, tada aš jau patyliu apie savo buką su skroblu  . Negi dabar belieka dėti bambukinį parketą, kurio HD - 6,1 arba jatobą -7,0 dėti

Skaičiau angliškuose forumuose, kad ir bambukas braižosi... Gal tai iš viso ne pats medis, o lakas braižosi? g.gif Gal alyvuota mediena ne taip matosi, kai susibraižo, o ir taisyti (šlifuoti ir vėl alyvuoti) galima ir mažą plotelį, nebūtinai visas grindis. Bet kad nelabai gražiai alyvuotas parketas atrodo, iš karto kaip senas... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Saja @ 2006 11 02, 19:52)
Skaičiau angliškuose forumuose, kad ir bambukas braižosi... Gal tai iš viso ne pats medis, o lakas braižosi?  g.gif  Gal alyvuota mediena ne taip matosi, kai susibraižo, o ir taisyti (šlifuoti ir vėl alyvuoti) galima ir mažą plotelį, nebūtinai visas grindis. Bet kad nelabai gražiai alyvuotas parketas atrodo, iš karto kaip senas... schmoll.gif

Taigi, kad visi medžiai braižosi ir bambukas, ir maumedis, tikriausiai, ir kiečiausia laikoma jatoba. O lakas - kaip tik ir sudaro apsauginę plėvelę, kuri ir saugo medį nuo braižymosi bei dėvėjimosi. Alyva įsigeria į medį, ir ji kaip tik nesudaro apsauginės plėvelės, be to, alyva garuoja ir ją dėl to reikėtų padengti vašku. Vaškavimą taip pat būtina atnaujinti keletą kartų per metus. Teisingai sakei, kad alyva pakeičia medžio spalvą, bet su ja yra tik išryškinama medienos struktūra (gal tai ir sendina).
Taip, kad geriausia yra grindis lakuoti, o pasirinkus tinkamo atsparumo laką, grindis reikės perlakuoti tik po 10 m. O lakų būna įvairių ir matinių, ir blizgių, ir pusiau matinių. Čia jau kaip kam patinka. Aš, asmeniškai, rinkčiausi matinį laką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi3: 04 lapkričio 2006 - 14:47
Ar teisybė, kad matinis lakas nepraktiškas. Na matosi pėdos kai praeini, šiukšlės ir t.t.
Atsakyti