QUOTE(Nolla @ 2006 07 21, 23:09)
mes neseniai pirkom butą, kuriame sudėtas parketas. šiaip aš buvau už tai kad jį lupti lauk. Bet vyras prikalbėjo parketą palikti ir atnaujinti. šiandien buvo pažiūrėti kaip vyksta darbai, tai buvau tikrai nustebinta parketo pasikeitimu, nors jis tik nušlifuotas ir dar nė nelakuotas, bet pasikeitimai akivaizdūs.
kad būtų galima palikčiau ir taip.
kadangi nenoriu kad vėl blizgėtų, patamsėtų nuo lako ir atrodytų kuo natūraliau, pasiūliau parketą dažyti matiniu laku. Bet meistras sako, kad lakuoti matiniu laku nesiūlytų nė savo priešui, atseit grindys atrodo visą laiką purvinos, kaip neplautos. gal kas namuose turit matiniu laku lakuotas grindis, ir ar tai tiesa ką kalba meistras.
patikėk tuo meistru. mes kai rinkomes laką parketui, tai galvojau įdomiai turėtų tas matinis atrodyt, nes visai nenorėjau blizgančio parketo koks buvo tėvų bute (dar sovietiniais laikais), bet pasigailėjau jau praėjus savaitei po dažymo
tikrai atrodo amžinai purvinos, dulkėtos grindys, o dar kai su tapkėm ateini iš lauko, tai gali iškart plaut. Vienam kambary nulakavom blizgančiu, tai skirtumą matau didžiulį. Tas matines turim jau gerus metus, tai per visą gyvenimą nesu plovus tiek grindų kaip per šiuos metus
perlaukuosim iškart kai tik galutinai baigsis visos statybos
o su parketu į virtuvę tai mum "nuskilo" - vyras dirba parketą gaminančioje įmonėje, tai jam kaip darbuotojui ąžuolinį lakuotą parketą po 20lt už kv.m. parduos