linoleumas , arba tai, kas vadinama linoleumu, būna įvairus. Yra ruloninės dangos iš įvairių plastikų, yra ir tikro, organinės kilmės, produkto. Šiaip jau nesirinkčiau nei to, nei ano, bet jei labai norisi ar nėra lėšų kitiems sprendimams, tai skirtumas neesminis- abi dangos dėvisi pakankamai blogai, atrodo irgi vidutiniškai. "Linoleumas" limpa, laminatas barška... Toks ir skirtumas.
atsiprašau, buvau pakartojus žinutę, netyčia. Kad jau taip, tai dar pridėsiu- jei remontas greitas ir ne amžinas, o brangesnėms medžiagoms galite pasitaupyti, tai gal ant senų grindų tiesiog kokią kiliminę dangą paklokit? Žinoma, jei tai naujai įrengiamas būstas, tas patarimas nieko vertas.
QUOTE(mamagitana @ 2005 05 03, 14:44)
linoleumas , arba tai, kas vadinama linoleumu, būna įvairus. Yra ruloninės dangos iš įvairių plastikų, yra ir tikro, organinės kilmės, produkto. Šiaip jau nesirinkčiau nei to, nei ano, bet jei labai norisi ar nėra lėšų kitiems sprendimams, tai skirtumas neesminis- abi dangos dėvisi pakankamai blogai, atrodo irgi vidutiniškai. "Linoleumas" limpa, laminatas barška... Toks ir skirtumas.
pas diedukus sudetas laminatas gal po 24 lt uz kvadrata pries 3 metus (tada jis vienas pigesniu buvo, dabar toks gal 18 lt kainuotu, o gal dar maziau)- tai nei barska nei devisi.
Svarbu laminata rinktis geresnes klases ir geresnio atsparumo. Ir nelabai tamsu, nes tamsus gali braizytis ir matytis.
mano anytos bute-laminatas. Man barška, jei eini per jį su avalyne. Kiti gal į tai reaguoja kitaip. Manau, kad visos medžiagos turi savo stiprių ir silpnų pusių, net ir brangiausios nėra be trūkumų. Kadangi klausimas buvo apie tai, kokios tos pusės , šnekant apie linoleumą/laminatą, tai rašau, ką žinau- vienas barška, kaupia elektrostatinį krūvį, yra jautrus drėgmei, bijo braižymo, negalima pataisyti, ant šviesaus gali likti dėmių, išpylus vyną ar kavą ir pan. Kitas- limpa,neatnaujinamas, šviesus- tos pačios dėmės, įbrėžimų pavojus, elektrostatinis krūvis... Beveik tas pats, todėl manau, kad pasirinkimas turi būt "emociniu pagrindu" , rimtų argumentų čia nedaug.
dar vienas prisiminimas - ant linoleumo issivaiksto takeliai (gal ant brangaus nebus to, bet kiek teko tureti at matyti- tai taip ir matai, kur daugiausiai vaiksciojama).
Gali mesti į mane akmenį, bet aš už linoleumą Namie yra ir tas, ir kitas, tai pavaikščiojus po laminatą įspūdis toks, tarsi vaikščiotum po šaltą plastiką, o ant linoleumo žymiai maloniau basomis vaikščioti
P.S. laminatas pas mus nebarška, nes po juo geras pagrindas paklotas
O del kokių prižasčių rankatės būtent tik iš šių variantų (laminatas/linoleumas)?
Ar kitų nesvarstėm ar atmetėt?
Jei pvz. medieną atmetėt dėl kainos.. mano nuomone geriau pigesnė mediena nei sąlyginai brangus laminatas...
nes vis tik viena yra medžio foto, o kita - tikras medis...
negaliu uztart nei laminato nei linoleumo..
kilimine danga tada is bedos..
bet kaip mamagitana ir sake -- priklauso nuo to, ar remontas ilgam ar tik laikinai,,,
Ar kitų nesvarstėm ar atmetėt?
Jei pvz. medieną atmetėt dėl kainos.. mano nuomone geriau pigesnė mediena nei sąlyginai brangus laminatas...
nes vis tik viena yra medžio foto, o kita - tikras medis...
negaliu uztart nei laminato nei linoleumo..
kilimine danga tada is bedos..
bet kaip mamagitana ir sake -- priklauso nuo to, ar remontas ilgam ar tik laikinai,,,
QUOTE(kasiopeja @ 2005 05 03, 15:45)
Gali mesti į mane akmenį, bet aš už linoleumą Namie yra ir tas, ir kitas, tai pavaikščiojus po laminatą įspūdis toks, tarsi vaikščiotum po šaltą plastiką, o ant linoleumo žymiai maloniau basomis vaikščioti
nieks i tave akmens nemes
dabar pamasciau, kad gal cia dar susije ir su tuo, kad, pvz, man siurpuliai eina jei kas nors produktus pjausto ant medines lenteles, kitiems nuo garso metalas i metala oda siurpsta. Tai vat man tas pedu lipimas prie linoleumo - tai labai nesmagus, o vat laminatas- tvirtas ir slidesnis pavirsius visai kitokius pojucius sukelia.
Niekaip nesuprantu kodėl mane supantys žmonės taip tą laminatą giria, o šiame forume kaip paskaitau- tai pareina noras jį dėtis....
Pas mus problema tokia, kad reikia remonto, greito už mažai pinigų,kadangi tame bute planuojame gyventi kokius 2 metus... tai visi pataria dėtis laminatą...
Aš taip norėčiau medžio... bet kažkodėl visi sako (apart forumo dalyvių), kad laminatas irgi yra labai gerai...
Pas mus problema tokia, kad reikia remonto, greito už mažai pinigų,kadangi tame bute planuojame gyventi kokius 2 metus... tai visi pataria dėtis laminatą...
Aš taip norėčiau medžio... bet kažkodėl visi sako (apart forumo dalyvių), kad laminatas irgi yra labai gerai...
Neseniai pasiklojom šviesų laminatą virtuvėje. Esame nusivylę: reikia kiekvieną dieną plauti grindis, šiaip jau pilna visokių įbrėžimų. Jau geriau būtumėm linoleumą pasitiesę