Mamagitana plyteles irgi dejau blizgancias sviesias, o sienos nudazytos pirma spalva is paletes (labai labai sviesiai). Man labai patinka ir visai nesuku galvos, kad karts nuo karto išsivalyti reikia Tiesa, plytelių visam pirmam aukšte nedėjau -tik hole ir virtuvėj, o svetainėj pasirinkau ąžuolinį parketą (tamsintas)...
o kas bijo, kad dulkių kaupsis ir jos matysis, dar siūlau nedaryti šildomų grindų...
QUOTE(mamagitana @ 2005 02 25, 16:29)
aifa, kaip malonu tave skaityt. delovoj podchod, o tai gražu/negražu... Žodžiu, išsirinkau besiūles, nes tos "užšpakliuotos"siūlės man ne prie širdies. Tik teks, ko gero , imt rūšines, nepataupysi čia, nes jei kalibruotė neatitiks, bus š....
Ir meistrus turi labai labai gerus imti, nes ne visi apsiima be tarpukų daryti. draugė pirko plyteles iš brangesnių (virš 100 Lt/m2), o peckelius papigiai pasirinko. Tai jie pareiškė, kad tarpuką gali dėti tik 2,5 mm, kad nelygumai nesimatytų. Nors plytelės rūšinės buvo... Žodžiu, prisikamavo žmonės su tais "meistrais"...
QUOTE(mamagitana @ 2005 02 25, 16:36)
Audry, vandeniu šildomos? Ką patartum, kur darei?
Vandeniu šildomos. Vienas patarimas -kai meistrai išvedžios vamzdukus, liepkit patikrint ar koks netrūkęs. Turės paleisti vandenį ir žiūrėt ar viskas gerai (spaudimas nekrenta, balutės kur nors nesidaro). O tai mano buvusiam šefui sudėjo plyteles ir tik tada vandenį atsuko. Apsižiūrėjo, kad spaudimas krenta . Klausimas kodėl. Priežasčių pradėjo ieškoti. Ir išsiaiškino, kad kažkur šildymo vazdukas kiauras. Matai, veiksmas vyksta 1 aukšte -rūsio nėra-tad nebegali matyti ar bėga tas vanduo kur (t.y. leidžia), ar ne. Teko plyteles lauk lupti.
mamagitana, o man keista tamstos pastaba
kiekvienas darosi pagal savo kisene, sutinku,
bet ir plaukiojancias grindis uz 20lt galima susideti ir plyteles uz 20lt rasti ir kilimine danga uz 20lt kvadratui (tik neziurint i kokybe zinoma)
o kokybe pigiai nekainuoja.
o ka reiskia vienetinis egzempliorius, tai nelabai supratau
kiekvienas darosi pagal savo kisene, sutinku,
bet ir plaukiojancias grindis uz 20lt galima susideti ir plyteles uz 20lt rasti ir kilimine danga uz 20lt kvadratui (tik neziurint i kokybe zinoma)
o kokybe pigiai nekainuoja.
o ka reiskia vienetinis egzempliorius, tai nelabai supratau
QUOTE(aifa @ 2005 02 27, 09:37)
O pas tave po parketu irgi šildomos grindys? Ar tai masyvo parketas? Gal galėtum pasidalini įspudžiais, kaip dėjo (klijavo pri betono ar kaip kitaip) ir kai sekasi eksploatuoti? Ačiū.
Ne, po parketu šildomų grindų nėra. Kiek žinau, medis blogas šilumos laidininkas, tai nelabai kas ir pataria šildomas daryt. Va, po laminatu tai teko matyt, kad šildymą išsivedžiotų.
O parketas tai masyvo. Storis toks pat kaip ir paprasto, tik, kad daug platesnis ir ilgenis. Ir mes jį ne ant betono dėjom. Buvo dedamos lagės, OSB plokštės ir tik tada klijavo parketą. Dar atrodo ir kalė. Nu nežinau, ar čia pagal technologiją
Jau daugiau nei pusmetis kaip parketas sudėtas. Tai tikiuosi, kad bėdų nebeišlys (tpu, tpu, tpu...) Bet tvirtint, kad viskas labai labai čiki irgi negaliu. Kažkiek tos lentos pasibangavo. Aišku, ne tiek, kad akis badyti, bet kai atsitūpęs žiūri į prikaltą plintusą, tai kur ne kur matosi kelių milimetrų plyšiukas tarp plintuso ir parketo. Ir dar tas pasijaučia parketo ir plytelų sujungimo vietoje. Kai nežinai, tai, aišku, nieko nejauti. Bet kai aš "keturiom" pavaikščiojau apžiūrinėdama, tai pamačiau, kad 1-2 mm parketas aukščiau už plyteles. O kai sudėjo buvo lygiai
QUOTE(mamagitana @ 2005 02 27, 11:21)
aifa, tu turbūt pati viską žinai, bet neiškenčiu neparašius: ar dėsit metalo lakštus po parketu? Ir ar pasidomėjot dėl galimo kenksmingų medžiagų garavimo, o gal išsirinkote specialiai paruoštą šildomoms grindims?
Kokį parketą dėsime dar neišsirinkome. Šiuo metu sprendžiame ar masyvo lietuviškas, ar suomiška (atrodo, dabar tiksliaineprisimenu kas gamintojas)parketlentė. Bet tikrai klijuosim ant betono, o ne kalsim ant lagių ir su metalinėmis šilumos paskirstymo plokštelėmis. Rašo, kad klijuoti ant betono galima, yra specialūs klijai, o geras toks dėjimo būdas ar blogas - ateitis parodys
Parketlentės gamintojas duoda rekomendacijas naudoti šildomom grindim. Lietuviško masyvo parketo gamintojai irgi sako, kad rekomenduoja šildomom grindim. Tai kad, jei jais tikėti, laikantis technologinių reikalavimų (betono paviršiaus temperatūra <=29 laipsniai) neturėtų kenkti. Bet kuriuo atveju, mums reikia tik nedideliam plotui svetainėje, visur kitur gyvenamuosiuose kambariuose vis labiau linkstu prie kamščio. Ypač atsižvelgiant į tai, kad vizualiai tos dengtos medžio lukštu wicanders kamštinės grindys mažai skiriasi nuo parketlentės. Omnitel statybu news vienas žmogus teigia, kad jau 10 metų naudoja wicanders kamštinę dangą klijuotą tiesiai ant šildomų grindų betono ir jokių problemų neturi.
QUOTE(Audry @ 2005 02 28, 15:54)
o aš tai nieko negirdėjus apie metalo lakštus Gal kokią nuorodą įmestum pasiskaitymui?
Niekaip nerandu tos nuorodos, kur buvo šita technologija detliai išaiškinta. Žvilgtelk čia, antras paveiksliukas, pamatysi apie ką šneka.
http://www.cmhc-schl...abhose/ce04.cfm
aifa, o kaip darysite dėl galimybės turėt šiltas grindis vonioj ( voniose) tuo metu, kai kitos grindys nešils? Aš kaip tai pamąsčiau- vasarą būna kartais ne itin karšta, tai vonioj būt malonu rytais-vakarais šiltai praustis, o kambario tuomet tikrai nėra ko šildyti. Katilas maža apkrova neefektyviai dirba, ko gero.
O aš tikėjausi, kad jūs kažkokiu kitu būsit nusilakavę
Net susimąsčiau, o jei dar vieną sluoksnį lako man uždėti pakol nevėlu? Pardavėjai sakė, jei dedi gruntą, kartais užtenka tik 1 sluoksnio lako. Mes lakavom 2 sluoksnius. Bet jei tu sakai, kad braižosi, tai gal dar kartelį nutepti? Lako dar turim ....
Net susimąsčiau, o jei dar vieną sluoksnį lako man uždėti pakol nevėlu? Pardavėjai sakė, jei dedi gruntą, kartais užtenka tik 1 sluoksnio lako. Mes lakavom 2 sluoksnius. Bet jei tu sakai, kad braižosi, tai gal dar kartelį nutepti? Lako dar turim ....
Pss mus lygtais 2 kartus lakuota
kažkodėl man regis, kad tai vandeninio pagrindo lakai, tai jie, kaip suprantu, tokie minkšti ir yra, lyg ir negali būt kitokie. aš pati savo rankom vienam iš gyventų būstų grindeles dažiau-lakavau, vokiškais vandeniniais gruntais-lakais, tai, neslėpsiu, trynėsi gerokai. bet man tai nieko, geriau, nei "veidrodinis blizgesys". čia jau, kaip sakoma, kiekvienas savaip iš proto kraustosi