Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios grindų dangos

QUOTE(norge @ 2005 02 12, 09:46)
Jei kas vis dar nori ąžuolo- galiu duoti telefoniuką- buvau pas juos, mačiau medieną, girdėjau atsiliepimus. Mediena aukščiausios rūšies, 12 cm., BE ŠAKŲ  thumbup.gif , kas yra labai gerai, ypač, jei grindis galvojat beicuoti (ar kaip tas žodis  biggrin.gif ) - nepalyginamai geresnė, soliodesnė  išvaizda. Jų kaina - 100 lt. už kvadratą, bet jei pirktumėt daugiau - nuolaidą galima gauti. Tuo tarpu parduotuvėse Vilniuje apskritai nėra lentų be šakų, o jei tokių užklausi, tai ima vartyti akis ir aiškinti, kad be šakų tai kaina įspūdinga, nes čia mat eksliuzyyyyvas (patys šakotą pardavinėja po 100-135  tongue.gif ).

O ten masyvo lentos ar parketlentės?
Mane domintų ąžuolo parketlentė, bet ta kur viršutinis sluoksnis yra iš vientiso gabalo, o ne kelios lentutės. T.y. ta, kur atrodo kaip masyvo lentos, kaip
http://www.or-group....lish/index.html , 1-strip (Full-plank)

PARLA importuotojai yra Vilkonda, tai jų kokybė mums tinka. Jei susidūrei kas tokią dar pardavinėja, kitų gamintojų ar kad ir šito pačio, tai gal pasidalinti.
Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(norge @ 2005 02 12, 12:41)
Apie parketlentes turiu gana skeptišką nuomonę. Visoje temoje, jei skaitei, akcentavau masyvo grindis. Vobla, Foxenai- brūkštelkit AŽ, jei vis dar įdomu.

Vandeniu šildomų masyvo grindų įrengimo technologija yra sudėtinga ir brangi. O pas mus visur bus vandeniu šildomos grindys.
Na, jei nesusidūrei, tai tiek to. Kai prireiks - ieškosim.
Ačiū.
Atsakyti
Gal kas esate ka girdeje apie firma "mistro statyba"? g.gif
galvojam is ju grindis pirktis. Todel idomi bet kokia nuomone smile.gif
Atsakyti
Musu namuose grindys - parketas is azuolo masyvo. Esam labai patenkinti. Aisku svarbiausia yra parketo kokybe ir meistrai, kurie ji deda.
Atsakyti
skaitineju, ziurineju foruma, apie sienu, lubu spalvas jau diskutuota, bet neatradau, kad butu suteikta reiksme grindu spalvai.
kaip tik remontuojames butuka. vyras nori grindu ryskiu, pvz. raudonmedzio, man gal ir nieko atrodytu, bet bijau dulkiu kalnu. jau dabar sviesiu nespeju valyti, kas bus su tamsiomis?
o gal as klistu..? g.gif
Atsakyti
Ahaa,man irgi sitas klausimas labai rupi ax.gif
Man tai kazkaip labai grazu tamsiai rudos grindys,bet irgi del dulkiu matomumo labai bijau tongue.gif Tai galvoju,gal kokias tamsiai kakavines reiketu rinktis ax.gif
Atsakyti
Man irgi šis klausimas aktualus... buvo smile.gif prieš pusę metų. Tuo metu turėjau viziją kaip mano grindys turi atrodyti -ąžuolinės parketinės lentos (plotis apie 10 cm, o ilgis įvairus -nuo 70 cm iki berods 1,8 m, storis kaip parketo) ir jos nutamsintos šokoladine spalva. Parketą susidėjau tokį, kokį norėjau. O kai pradėjau domėtis kaip išpildyti tą šokoladinę spalvą, susidūriau su keliais tamsinimo būdais.
Galima beicuoti arba alyvuoti. Skirtumus turbūt jau ir taip spėjot išsiaiškinti, jei tuo domitės. Man priimtinesnis pradžioje atrodė beicavimas. Bet vėlgi tą galima atlikti 2 būdais -beicą tepti skudurėliu arba purkšti. Tepant -labai išryškėja medžio struktūra, o purškimui -labai sunku surasti vykdytoją. Tačiau nupurškus, paviršius būtų lygesnis ir gražesnis. Pvz., purškiant beicą yra tamsinamos medinės durys, baldai ir pan. Ech... sunku man buvo apsispręsti, ką daryti. Kas nupurkštų neradau, o kai ant mano "mėginuko" beicą tepėm ir žiūrėjom kas gausis, man nepatiko. Kadangi grindų norėjau tamsintų, pasirinkau dar kitą variantą. Yra toks lakas BONA. Tai va, prieš lakuojant, man meistrai parketą nutepė tamsinančiu gruntu. Kai pirkau, tai pardavėjas patarė pirkti kitą gruntą, kuris "nekeis ąžuolo spalvos". Bet man kaip tik reikėjo, kad pakeistų biggrin.gif Aišku, nesigavo tokia šokoladinė spalva, apie kokią svaigau... netgi artima šokoladui nesigavo...bet vis viena grindys gavosi tamsesnės, nei natūralus ąžuolas kad būtų. Oi kvalino mane pradžioje tėvai ir draugai, netgi meistrai, kad ąžuolą gadinu. bet dabar tai ir jiems thumbup.gif. Mama kai ateina, tai vis -"kokios tavo grindys gražios" thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(egle50 @ 2005 02 23, 12:52)
kaip tik remontuojames butuka. vyras nori grindu ryskiu, pvz. raudonmedzio, man gal ir nieko atrodytu, bet bijau dulkiu kalnu. jau dabar sviesiu nespeju valyti, kas bus su tamsiomis?

mes planuojam det raudonmedzio laminata tongue.gif del dulkiu ir as bijau, ai, bet kad sviesiu grindu baisiai nenorim, esam mate, vaizdelis nelabai ax.gif as dar siuliau idomesni varianta - deti dvieju spalvu laminata, tamsu su sviesiu, bet maniskis tokio varianto pabijojo ir siaip jam nepatiko biggrin.gif
Atsakyti
Kažkaip pražioplinau jūsų temą apie grindis. O taip aktualu prieš pusmetį buvo. Dabar jau po viskam -grindys sudėtos smile.gif O susidėjau ažuolines parketines lentas (storis apie 15 mm (kaip viso parketo), plotis 10 c, o ilgis nio 70 cm iki 1,8 m). Norge anksčiau apie tokias rašė -kad kainuoja virš 100 Lt už kvadratą. Tai man draugai davė kontaktus vienos firmos, įsikūrusios Panevėžy. tai pas juos tikrai pigiau nei "Medžio stiliuj", o dar be PVM susitarėm... Ir jas prieš lakuojant nutepė meistrai tamsinančiu gruntu. Na nesigavo spalva tamsiai ruda, bet natūralią ąžuolo spalvą tai tikrai pakeitė. Įdėčiau nuotraukytę, bet nemoku...
Atsakyti
zinot, as matau ir dar kita problema: jei grindys sviesios, sienas, uzuolaidas derini kokias nori, as, pvz noreciau, kad grindys butu sviesios, sienos ne visiskai pastelines, o ryskesnes, bet vienos spalvos, o uzuolaidos arba roletai zaismingi ryskus+ keli ryskus paveikslai. bei jei jau grindys bus ryskios, tai sienas turbut reiktu maziau ryskias daryti+ jas derinti prie grindu, o uzuolaidoms beliktu balta spalva. galvoju, ar teisinga nusileisti vyro nuomonei ir visa kambari derinti prie grindu...
Atsakyti
Sveikutes,

noriu palikti patarima del parketo lako. Lakavom savo grindis ekologisku vandens pagrindu darytu laku. Jokio kvapo nebuvo, praktiskai kita diena galejom gyventi. Vaizdas grindu labai fainas - atrode kaip naturalus nelakuotas medis. mirksiukas.gif
Bet dabar, praejo vos metai kai gyvenam name ir grindys atrodo tragiskai cry.gif Susibraiziusios.

Vienzo, gal ir grazu, naturalu, bet labai jau nepraktiska gavosi schmoll.gif

Atsakyti
Na man atrodo ,kad prie sviesiu grindu taip pat ne viskas tinka , pvz tamsios-ryskios sienos g.gif

Bet as niekaip nesumastau prie ko duris derint , grazu kai durys ir grindys tos pacios spalvos , bet va jeigu grindys tamsesnes , tai durys su stakta bus kaip koks remas (sviesiose sienose) g.gif , dideliam kambary gal ir nieko , bet mazesniam g.gif
Atsakyti