Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios grindų dangos

Tas bambukinis parketas kuri apziurinejau buvo jau pilnai paruostas, net nulakuotas, tuomet gal ir nereikia mandro meistro jo klojimui... g.gif
Atsakyti
http://www.gruendorf.de/

Kaip manote, kokios medienos cia grindys? Man labai patinka, ir ne tik grindys smile.gif .
Atsakyti
Atrodo labai graziai. Vienintelis "bet" - jei gindys turi savo spalva, prie to reiks derint ir interjera. Jei pas jus jis pastovus - viskas OK, jei detales ir spalvu gama kaitaliojat daznai - nepatogu.

Gal ir uzkeltos, nes kai as ta bambuka ziurejau, i kainas dar nezvilgciojau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Foxenas: 30 spalio 2004 - 18:56
QUOTE (norge @ 2004 10 30, 15:45)
Vobla, bet jei azuola gliancuot- na, sakykim, pilksvai ruda spalva? Tai gal nebus nuvalkiota? Juk faktura jo gera, o naturalia spalva galima pakeist.

Sakai pilkšvai ruda? Kažkaip sunku virtualiai kalbėt apie spalvas, bet ar nebus tai sendintas ąžuolas...Jei taip- irgi pabodę... O kitas klausimas, neduodantis ramybės , ar keičiant naturalią medienos spalvą, neprarandamas jos natūralumas....nu tipo, kaip kad pažeidžiama kokio nors daikto autentika. Pvz.: vis pagalvoju, kad labai gražu būtų margo uosio faktūrą, tonuot medaus atspalviu (natūrali jo spalva man kiek šaltoka, tik faktūra patinka), bet ar tai nebus pasityčiojimas?
Atsakyti
QUOTE (vobla @ 2004 10 30, 19:37)
Pvz.: vis pagalvoju, kad labai gražu būtų margo uosio faktūrą,  tonuot medaus atspalviu (natūrali jo spalva man kiek šaltoka, tik faktūra patinka), bet ar tai nebus pasityčiojimas?

Manau, priklauso ir nuo spalvos, ir nuo apdirbimo budo. As isivaziduoju, kad gliancuojant (ar glencuojant?) galima ta medi, kaip cia issireiskus, prigesint. Na, kad nerektu tos grindys, kokios mes naturalios, tobish, brangios ir autentiskos. Na, lyg ir supaprastint. Azuolines grindys- skamba kazkaip solidziai, tiktu pagyvenusiai porai, derinasi su kristolinem liustrom ir odiniais kreslais. O jei azuola ar uosi spalvinti- tai atpalaiduotu nuo tos prievoles, kaip tu sakai, kurti atitinkama interjera. Na, kad gauti galutini rezultata paprasta, bet ne prasta.

Tas naturalumas gali gi buti nerekiantis, kaip kokioj kaimo pirtyje. Galva jau nebedirba, gal rytoj sumastysiu, kaip taikliau mintis surikiuot. unsure.gif

P.S. Galvoj turiu ne sendinta azuola, sendintas niurokas... Net nezinau, kaip cia spalva apibudinti....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 30 spalio 2004 - 20:12
Mes kadangi irgi planuojam keisti buta (duok dieve, kad pasisektu) tai grindu klausimas ir man labai aktualus. Dabartiniam mano bute pushines lentos - tokias jau radom. Taip, medis minkshtas ir braizhosi, tas tiesa. Bet vat lentos man tuo ir patinka, kad "randai" jas net puoshia. Ko nepasakysi apie tarkim precizishkai sudeta parketa. Precizishkai sudetas man jis toks ir turi likti ilga laika. O lentos... Jos tarsi turi teise gyventi savo gyvenima ir senti. Grazhu. Nors yra tokia nuomone, kad lentines grindys mazhus butus tarsi apsunkina (o mano butas kaip tik toks, ir kitas bus nelabai didesnis), bet man grazhu ir tashkas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (raige @ 2004 10 31, 09:51)
Jos tarsi turi teise gyventi savo gyvenima ir senti. Grazhu. Nors yra tokia nuomone, kad lentines grindys mazhus butus tarsi apsunkina (o mano butas kaip tik toks, ir kitas bus nelabai didesnis), bet man grazhu ir tashkas thumbup.gif

Labai pritariu. Man irgi gražu, kai matosi grindų charakteris, ar kaip čia pasakius smile.gif . Tik bijau, kad kai grindys labai minkštos, tai pvz.- nukrenta koks sunkus daiktas- lieka didelė žymė. O uosis ar ąžuolas dėvėtųsi daugmaž tolygiai, turėtų savo, o ne nukritusių plaktukų istoriją. laugh.gif Juk ąžuolas ir uosis nėra tokios jau kietos medienos. Pagal kietumo koeficientą medienos lentelėse dažnai ąžuolas net eina po uosio. Juos aplenkia radialinio pjovimo ąžuolas, vyšnia (berods), merbau, kanadietiskas klevas, dar kažkas...

Preciziškas parketas, parketinės gėlytės, rombukai man irgi nilabai.... Bet esu mačius parketines lenteles sudėtas ne raštais, o tiesiog išilgai, paprastai.

Nors stambios lentos man irgi arčiausiai širdies.

Tiesa, pas mus dabartinė virtuvė (baldai) yra glencuotas ąžuolas, tokia keista spalva- nei ryža, nei vyšnios, lyg ir su rausvu atspalviu, gana tamsi. Man patinka. Įdėčiau foto, jei mokėčiau.... 2.gif
Atsakyti
Jo, Norge, as irgi su tavim sutinku thumbup.gif Ir tuos ditirambus giedojau ne pushinems grindims, o lentu grindims apskritai. Pushis tik pigiausias, bet ir nepatvariausias variantas. Nors dabartines kaip tik tokias grindis ash taip pat myliu laugh.gif O joms jau 40 metu rolleyes.gif Tiek, kiek ir namui. Tai jos jau tikrai kaip tu sakei "su charakteriu", bet vis dar man grazhios. Aishku, naujuose namuose norechiau grazhesniu tongue.gif
Atsakyti
Na, jau pušis ant grindų tai paskutinėj vietoj. turim tokią nelaimę koridoriuj blink.gif
Kur protas buvo, tai nežinau. Tipo norėjau šviesių grindų. Tai vat. Jos atkartoja visus mūsų šeimynos kelius ir takelius iš koridoriaus. Į kiekvieną kambarį "išmintas takelis" doh.gif . Ir čia maždaug per 3-4 metus mad.gif g.gif
Ir šlifuojasi labai blogai - medis minkštas tai nušlifavus kalnai ir kalvelės...
Vnz dabar užtiesiau aš ant jų kilimą. Vaizdelis nekoks, bet vis geriau... doh.gif
Atsakyti
Pusi irgi galima padaryt naudotina grindims, tik lakavimui naudojami ne tik kietinantss medzio pavirsiu lakas, bet ir dar viena "gudrybe": pirmam lakavimo sluoksniui naudojamas toks tarsi gruntas: tas pats kietinantis lakas, bet stipriai skiestas tirpikliu. Jo dedama taip negailint, kiek tik mediena gali sugerti i save ir paliekama gerai isdziuti. Tada svelniai papoliruojamas pavirsius ir toliau lakuojama kaip iprasta. Gaunasi taip, kad tas praskiestas lakas yra zymiai skystesnis uz normalu ir penetruoja medi daug giliau, todel medzio plausai sutvirtinami ne tik tie patys virsutiniai. Ta pati gudrybe naudojama restauruojant, kai neina normaliai nupoliruot ruosiamo pavirsiaus del to, kad mediena jau per stipriai sudulejusi... Jei kam idomu, kai galutinai iskraustysiu visas dezes po persikraustymo,l galesiu tikslai parasyt koks ten lakas naudojamas, bo dabar dar nezinau kur mano popieriai yra. rolleyes.gif
Atsakyti
Pakalbėkim apie kainas...

Žalio supratimo neturiu, kokia kaina laikoma normalia blink.gif . Na, parketas pigesnis, nei analogiško medžio lentinės grindys. Bet apskritai- apie kokius pinigus kalba? Kiek žiūrinėju- vis skirtingos lentos, tai sunku lyginti jų kainas.

Vienžo, jei kvadratas geros kokybes plačių ąžuoliniu lentų kainuoja kažkur 100 lt.- tai čia daug, ar mažai? O gal kas susidūrėt su kitų medienų kainom- geros kokybės uosio ar kietesniu? Įdomu palyginti ir su ta pačia pušim.

Tarp kitko, jei jūsų žinios apie kainas kelių mėnesių senumo, tai nelabai padės... Kiek žinau, medienos kainos auga žvėriškai- kiekvieną savaitę....

Aš pasimetus. unsure.gif
Atsakyti
Norge, mano savijauta labai panashi. Noriu geru grindu ir galvoju, kad neikasiu, bet net neisivaizduoju, kiek daug reik ishsizhiot laugh.gif laugh.gif O gal ikaschiau?? O gal kaip tik palaidochiau paskutines viltis laugh.gif laugh.gif NES KAINU NEISIVAIZDUOJU. Kaip tu sakai, net tos superstos pushies laugh.gif
Atsakyti