Įkraunama...
Įkraunama...

Budizmas. Religijos pakeitimas.

Sidharta Gautama Šakjamunis buvo elinis žmogus, pasikęs nušvitimą. Jis yra kaip pavyzdys kuriuo keliu eiti. Bet jis nėra Dievas. Nors yra įvairių budizmo atšaku, kai kur Buda yra sudievinamas ir jam yra meldžiamasis.
Atsakyti
QUOTE(xxPATRICIJAxx @ 2009 08 11, 17:53)
o kaip buda? Sidharta Gautama.

nors budistai dieva suvokia abstrakciai. ax.gif

buda gali tapti bet kas patyres nusvytima smile.gif
Sidharta Gautama buvo tik vienas is ju mirksiukas.gif
ten sudetingiau - nera 1 dievo yra daug dievybiu. sunku suvokti europieciui prikimstam katalikisku dogmu ir bobuciu pasaku doh.gif
Atsakyti
QUOTE(selme @ 2009 08 09, 15:19)
As nieko panasaus negirdejau apie moteru prilyginima  blink.gif   tarkim cia http://www.straipsni...s/puslapis/1712   visai graziai jis aprasytas. Kur tu girdejai apie prilyginima gyvuliukam?  unsure.gif 

va cia pvz is SM. cia apie krisnaistus.
_Ligitukas_ 2009 08 09, 21:08 Paskelbta: #267
Senbuvis
Grupė: Senbuviai
Žinutės: 589
Prisijungė: 2006 04 01
Vieta: Kaunas
Sveikos mamytės turiu be galo didelį prašymą, viena mano kaimynių pabėgo iš krišnų tikėjimo, vyras išmetė į gatvę be jokių daiktų ir rūbelių tik ką buvo apsirengusi su savo dviem dukrytėm, ta apranga vadinama jų tikėjimo sijonai ir tiek. Žodžiu pinigėlių visai jos neturi atsikraustė pas mamą (močiutę) gyventį, jos mamai sunku , neseniai palaidojo sūnų (brolį) pati ji invalidė. Žodžiu labai reikia joms rūbelių, vienai mergytei 5 metukai, kitai 11, mama pati labai liesa, manau kad tik S tiktų, bet kas gali labai prašau paukoti bet kokius rūbelius ir batukus, tikrai nemeluoju ir sau naudos neieškau, nes jau kiek galėjau padėjau, spinta mano jau perrinkta
verysad.gif

va tau ir harry krishna doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lina-kameja: 11 rugpjūčio 2009 - 19:29
QUOTE(lina-kameja @ 2009 08 11, 21:28)
_Ligitukas_  2009 08 09, 21:08 Paskelbta: #267 
Senbuvis
Sveikos mamytės turiu be galo didelį prašymą, viena mano kaimynių pabėgo iš krišnų tikėjimo, vyras išmetė į gatvę be jokių daiktų ir rūbelių  tik ką buvo apsirengusi su savo dviem dukrytėm, ta apranga vadinama jų tikėjimo sijonai ir tiek. Žodžiu pinigėlių visai jos neturi atsikraustė pas mamą (močiutę) gyventį, jos mamai sunku , neseniai palaidojo sūnų (brolį) pati ji invalidė. Žodžiu labai reikia joms rūbelių, vienai mergytei 5 metukai, kitai 11, mama pati labai liesa, manau kad tik S tiktų, bet kas gali labai prašau paukoti bet kokius rūbelius ir batukus, tikrai nemeluoju ir sau naudos neieškau, nes jau kiek galėjau padėjau, spinta mano jau perrinkta 
verysad.gif

va tau ir harry krishna  doh.gif

doh.gif absurdas... musu laikais tokie dalykai vyksta, bet tai durniu ir baznycioj musa g.gif nekiekviena moteri sitaip isvarysi, juk teiseta zmona gal turi siokiu tokiu teisiu... o ne tik vyro tikejima blink.gif

Atsakyti
QUOTE(xxPATRICIJAxx @ 2009 08 11, 20:53)
o kaip buda? Sidharta Gautama.

nors budistai dieva suvokia abstrakciai. ax.gif

Budizme nera isaukstinto asmens kuris nusprestu uz tave ka tau daryti, tai savarankisku zmoniu kelias, kurio tikslas yra issilaisvinti is mirciu ir atgimimu ciklo ("samsaros"). Kelio esme - pastovus kuno, kalbos ir proto vistymasis, kol pasiekiemas issilaisvinimas is samsaros ir nusvitimas - auksciausias dziaugsmas.

Buda yra suprantamas kaip viršlaikis, proto potencialo veidrodis.

Cia kiek pavyko suprasti is perskaitytos literaturos. Man paliko nebloga ispudi sis mokymas, nes lieka pakankamai erdves ir laisves, ir tuo paciu metu pasiulomi tobulejimo budai.
Atsakyti
Shiaip tai budizmas yra religija. Bent jau patys budistai laiko save religingais (nezinau, kaip ten isheina pagal shiuolaikiniu mokslininku protus). Dievo savokos budizme nera, bet yra dievishkumas. Ir ta prigimti turi kiekvienas gyvas sutverimas, taip pat ir dabar skaitantis shita komentara. bigsmile.gif

Del krishnaitu, tai... daug kas ishkreipta pagal vakarieciu supratima. Prabhupada praktishkai buvo vienintelis indusas-guru tame judejime. Po jo mirties, vakarieciai daug ciudu pridare. blush2.gif

Todel as bent jau ten neradau gyvos ir efektyvios dvasines praktikos. Daug bedu pas juos. Bet as jiems linkiu sekmes, tegu tobuleja kiekvienas pagal savo pasirinkima.
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 08 08, 15:39)
Jus praktikuojate gelugpos mokyma?

Na, dar nesu pasirinkes konkretaus mokytojo arba mokymo. g.gif

Dar tik ruoshiuosi rimtai praktikuoti. Medituoju pagal Sogyalo Rimpoce pamokymus is audio paskaitu ir "Tibeto gyvenimo ir mirties knygos". pioneer.gif Sis mokytojas priklauso nyingma tradicijai:

www.rigpa.org
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo om.com: 23 rugpjūčio 2009 - 21:04
QUOTE(lina-kameja @ 2009 08 11, 19:28)
_Ligitukas_  2009 08 09, 21:08 Paskelbta: #267 
Senbuvis
Sveikos mamytės turiu be galo didelį prašymą, viena mano kaimynių pabėgo iš krišnų tikėjimo, vyras išmetė į gatvę be jokių daiktų ir rūbelių  tik ką buvo apsirengusi su savo dviem dukrytėm, ta apranga vadinama jų tikėjimo sijonai ir tiek. Žodžiu pinigėlių visai jos neturi atsikraustė pas mamą (močiutę) gyventį, jos mamai sunku , neseniai palaidojo sūnų (brolį) pati ji invalidė. Žodžiu labai reikia joms rūbelių, vienai mergytei 5 metukai, kitai 11, mama pati labai liesa, manau kad tik S tiktų, bet kas gali labai prašau paukoti bet kokius rūbelius ir batukus, tikrai nemeluoju ir sau naudos neieškau, nes jau kiek galėjau padėjau, spinta mano jau perrinkta 
verysad.gif

va tau ir harry krishna  doh.gif

nerealu...arba vyras nesveikas arba ji, arba kazkas negraziai meluoja.Bet tikejimas tai tikrai ne prie ko cool.gif
Atsakyti
O aš niekaip nesurišu, kuo budizmas (nurodyta tema) susijęs su lietuvišku krišnaizmu.

Atsakyti
QUOTE(vėja tėja @ 2009 08 28, 22:53)
O aš niekaip nesurišu, kuo budizmas (nurodyta tema) susijęs su lietuvišku krišnaizmu.

reik nuo pradziu skaityt mirksiukas.gif temos autore nori but ir budiste ir krisnaiste ir dar ten kazkuo biggrin.gif tik neapsisprendzia schmoll.gif
Atsakyti
O as apskritai noriu paklausti- o ka -be religijos negalima?butinai tom pasakelem tiket? nors maza ir buvau krikstyta ir iki kokiu 15 metu nutempiama i baznycia,po to samoningai pasirinkau gyenima be religijos ir net susirgusi veziu nepuoliau jo ieskot...jokiu rysiu su jokia religija,vaikam pasakiau -man tas pat kam norit tam melskites -jus galit patys rinktis ...manau religijos reikalingos ivairiom santvarkom ir valdziom ,kaip masiu valdymo priemone.
Patarciau pasiziureti :

http://www.zeitgeistmovie.com/

manau kad taip ir yra...

Gyvenime vadovaujuosi savo moralinem nuostatom viena is kuriu -jei tik gali, daryk gerus darbus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 30 rugpjūčio 2009 - 10:14
QUOTE(" voresta " @ 2009 08 30, 11:13)

Gyvenime vadovaujuosi savo moralinem nuostatom viena is kuriu -jei tik gali, daryk gerus darbus

butent ir religijos skatina atlikti tuos gerus darbus, vieniems zmonems geras darbas nelygus kitui. o kad tavo iskreiptas suvokimas apie krikscionybe, tai jau ne mano kalte ax.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2009 08 30, 11:13)
O as apskritai noriu paklausti- o ka -be religijos negalima?

Žinoma galima, kaip galima ir be klasikinės muzikos, be dailės, net be architektūros (bet kaip sulipdyta trobelė, dar ne architektūra)... Tik ką daryt, jei žmogus be to jaučia, kad jo gyvenimas skurdus, kad jis pajėgus gyventi pilnesnį ir gražesnį gyvenimą?
Atsakyti