Įkraunama...
Įkraunama...

Žalieji žirneliai

Sveikos,mielosios,kulinarės 4u.gif .
Užvedžiau šią temukę ieškodama receptų kaip koncervuoti žiemai žaliuosius žirnelius.Pati koncervuodavau juos,bet kažkur nukišau savo receptų užrašus su man rūpimu receptu.Žinau,kad būtinai reikia laikytis recepto,antraip stiklainiukai "šaudo"kaip pašėlę.
Gal mažu kas pasidalins savo receptais ir tuo pačiu rasiu savo prarastąjį blush2.gif ax.gif
Išanksto dėkavoju 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Vieną receptuką iš vienos forumietės jau gavau,gal kam įdomu,prašom:
0,5l. indeliui
1 l. vandens-20g.druskos.
3 šauksteliai cukraus

Pasūdytam vandeny žirneliai paverdami 5min. Šaltame vandeny atšaldomi, dedami į kiaurasamtį, kad vanduo gerai nutekėtų. Po pusvalandžio ž. dedami į stiklainius(nepaliekant tuščių tarpų), kad iki viršaus liktu ne mažiau kaip vienas cm. į kiekvieną stiklainį dedama 3 šaukšteliai cukraus ir užpilama perkoštu verdančiu sūrymu kuriame virė žirneliai. stiklainiai dedami į indą su 90 laipsniu vandeniu ir kaitinami pusvalandį. Tada indeliai hermetiškai uždaromi, apverčiami ir į vėsesnes patalpas .
KONSERVAVIMAS
Vyno, užpiltinių gamyba
Magilė
1999
Dėkoju GEKONIUKEI clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 25 liepos 2009 - 16:02
Radau internete receptuką:
Ingredientai:
Žirniai, gliaudyti, 500 gramų
Vanduo, 1 litras
Cukrus, 2 šaukštai
Druska, 2 šaukštai
Actas, 2 šaukštai
Juodieji pipirai, 3 vienetai

Gaminimas:
Išvirkite marinatą iš nurodytų prieskonių. Išgliaudykite žirnelius, nuplaukite ir sudėkite į verdantį, pasūdytą vandenį, pavirkite 15 min. Tada išgriebtus žirnelius sudėkite į stiklainius ir užpilkite marinatu. Tuomet uždėkite dangtelius (bet neužsukite). Stiklainius sustatykite į verdančio vandens puodą ir taip pakaitinkite 15 minučių. Tuomet užsukite dangtelius, apverskite, leiskite ataušti.
Atsakyti
Turiu ir aš vieną išbandytą, skanu:
1l žirnelių
1l vandens
0,1l druskos(labai tiksliai atmatuokit, kad nebūtų per sūru)
0,1l acto
Žirnelius paverdam 10 min. Tada dedam juos į išvirtą marinatą ir verdam dar 5 min. Supilstom į stiklainius ir uždarom.
Atsakyti
O kodel jus ju nesaldot ax.gif As jau kelinti metai kaip i kamera dedu, kai reikia issiimu kiek noriu ir kaip sviezi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(PŪKITAS @ 2009 07 26, 22:20)
O kodel jus ju nesaldot  ax.gif  As jau kelinti metai kaip i kamera dedu, kai reikia issiimu kiek noriu ir kaip sviezi  ax.gif


Šaldau.Ir vienus ir maišau su kitomis daržovėmis.Kadngi esu biški prie žemės darbų(tipo ūkininkė hihihi.gif blush2.gif )auginam daug daržovių,tame tarpe ir žirnelių.Juos ne tik šaldau,bet ir džiovinu,ir koncervuoju smile.gif
Pvz:vienu sykiu namo parnešam 3-4 kibirus(20l)Negliaudytų žirnių ax.gif
Atsakyti
Dar vienas Gekoniukes receptas:

1litrui vandens:
1,5 valg.š. druskos,
1.5 valg. š. cukraus,
0,5 arb. š. citrinos rūgšties.

Žirniukai,pasūdytam vandeny verdami 4min. nukošiamas vanduo.Žirn. dedami į stiklainius.Į sūrymą sudedamas cukrus,užverdama, įdedama citrinos rūgštelės. skystis pilamas į stiklainius.
Stiklainiai statomi į 90 laipsnių vand. puslitriniai stelirizuojami valandą, litriniai- pusantros.
Atsakyti
Pasitaisau, nes prirašiau pievų blush2.gif

Turiu ir aš vieną išbandytą, skanu:
1l žirnelių
1l vandens
3 šaukštai druskos(labai tiksliai atmatuokit, kad nebūtų per sūru)
6 šaukštai acto
Žirnelius paverdam 10 min. Tada dedam juos į išvirtą marinatą ir verdam dar 5 min. Supilstom į stiklainius ir uždarom.
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2009 07 28, 17:09)
Pasitaisau, nes prirašiau pievų  blush2.gif

Turiu ir aš vieną išbandytą, skanu:
1l žirnelių
1l vandens
3 šaukštai druskos(labai tiksliai atmatuokit, kad nebūtų per sūru)
6 šaukštai acto
Žirnelius paverdam 10 min. Tada dedam juos į išvirtą marinatą ir verdam dar 5 min. Supilstom į stiklainius ir uždarom.


Del kaikurių priežasčių šią savaitę koncervavimas atidedamas blush2.gif ,bet šituo receptėliu tikrai pasinaudosiu ax.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 28 liepos 2009 - 22:33
QUOTE(merga @ 2009 07 28, 23:33)
Del kaikurių priežasčių šią savaitę koncervavimas atidedamas blush2.gif ,bet šituo receptėliu tikrai pasinaudosiu  ax.gif  smile.gif

mirksiukas.gif sėkmės, man patinka, kad nereikia pasterizuot. Vakar padariau 14 stiklainių bigsmile.gif
Atsakyti
Merginos, o šaldot juos žalius ar apverdat?
Atsakyti
QUOTE(Gardi @ 2009 07 29, 18:43)
Merginos,  o šaldot juos žalius ar apverdat?


Saldau visad sviezius.Juos isaizau,perlieju svariu vandeniu,gerai nuvarvinu ir sudejus i indelius sudedu saldiklin smile.gif
Atsakyti