Sveikos,mielosios,kulinarės .
Užvedžiau šią temukę ieškodama receptų kaip koncervuoti žiemai žaliuosius žirnelius.Pati koncervuodavau juos,bet kažkur nukišau savo receptų užrašus su man rūpimu receptu.Žinau,kad būtinai reikia laikytis recepto,antraip stiklainiukai "šaudo"kaip pašėlę.
Gal mažu kas pasidalins savo receptais ir tuo pačiu rasiu savo prarastąjį
Išanksto dėkavoju
Vieną receptuką iš vienos forumietės jau gavau,gal kam įdomu,prašom:
0,5l. indeliui
1 l. vandens-20g.druskos.
3 šauksteliai cukraus
Pasūdytam vandeny žirneliai paverdami 5min. Šaltame vandeny atšaldomi, dedami į kiaurasamtį, kad vanduo gerai nutekėtų. Po pusvalandžio ž. dedami į stiklainius(nepaliekant tuščių tarpų), kad iki viršaus liktu ne mažiau kaip vienas cm. į kiekvieną stiklainį dedama 3 šaukšteliai cukraus ir užpilama perkoštu verdančiu sūrymu kuriame virė žirneliai. stiklainiai dedami į indą su 90 laipsniu vandeniu ir kaitinami pusvalandį. Tada indeliai hermetiškai uždaromi, apverčiami ir į vėsesnes patalpas .
KONSERVAVIMAS
Vyno, užpiltinių gamyba
Magilė
1999
Dėkoju GEKONIUKEI
0,5l. indeliui
1 l. vandens-20g.druskos.
3 šauksteliai cukraus
Pasūdytam vandeny žirneliai paverdami 5min. Šaltame vandeny atšaldomi, dedami į kiaurasamtį, kad vanduo gerai nutekėtų. Po pusvalandžio ž. dedami į stiklainius(nepaliekant tuščių tarpų), kad iki viršaus liktu ne mažiau kaip vienas cm. į kiekvieną stiklainį dedama 3 šaukšteliai cukraus ir užpilama perkoštu verdančiu sūrymu kuriame virė žirneliai. stiklainiai dedami į indą su 90 laipsniu vandeniu ir kaitinami pusvalandį. Tada indeliai hermetiškai uždaromi, apverčiami ir į vėsesnes patalpas .
KONSERVAVIMAS
Vyno, užpiltinių gamyba
Magilė
1999
Dėkoju GEKONIUKEI
Radau internete receptuką:
Ingredientai:
Žirniai, gliaudyti, 500 gramų
Vanduo, 1 litras
Cukrus, 2 šaukštai
Druska, 2 šaukštai
Actas, 2 šaukštai
Juodieji pipirai, 3 vienetai
Gaminimas:
Išvirkite marinatą iš nurodytų prieskonių. Išgliaudykite žirnelius, nuplaukite ir sudėkite į verdantį, pasūdytą vandenį, pavirkite 15 min. Tada išgriebtus žirnelius sudėkite į stiklainius ir užpilkite marinatu. Tuomet uždėkite dangtelius (bet neužsukite). Stiklainius sustatykite į verdančio vandens puodą ir taip pakaitinkite 15 minučių. Tuomet užsukite dangtelius, apverskite, leiskite ataušti.
Ingredientai:
Žirniai, gliaudyti, 500 gramų
Vanduo, 1 litras
Cukrus, 2 šaukštai
Druska, 2 šaukštai
Actas, 2 šaukštai
Juodieji pipirai, 3 vienetai
Gaminimas:
Išvirkite marinatą iš nurodytų prieskonių. Išgliaudykite žirnelius, nuplaukite ir sudėkite į verdantį, pasūdytą vandenį, pavirkite 15 min. Tada išgriebtus žirnelius sudėkite į stiklainius ir užpilkite marinatu. Tuomet uždėkite dangtelius (bet neužsukite). Stiklainius sustatykite į verdančio vandens puodą ir taip pakaitinkite 15 minučių. Tuomet užsukite dangtelius, apverskite, leiskite ataušti.
Turiu ir aš vieną išbandytą, skanu:
1l žirnelių
1l vandens
0,1l druskos(labai tiksliai atmatuokit, kad nebūtų per sūru)
0,1l acto
Žirnelius paverdam 10 min. Tada dedam juos į išvirtą marinatą ir verdam dar 5 min. Supilstom į stiklainius ir uždarom.
1l žirnelių
1l vandens
0,1l druskos(labai tiksliai atmatuokit, kad nebūtų per sūru)
0,1l acto
Žirnelius paverdam 10 min. Tada dedam juos į išvirtą marinatą ir verdam dar 5 min. Supilstom į stiklainius ir uždarom.
O kodel jus ju nesaldot As jau kelinti metai kaip i kamera dedu, kai reikia issiimu kiek noriu ir kaip sviezi
QUOTE(PŪKITAS @ 2009 07 26, 22:20)
O kodel jus ju nesaldot As jau kelinti metai kaip i kamera dedu, kai reikia issiimu kiek noriu ir kaip sviezi
Šaldau.Ir vienus ir maišau su kitomis daržovėmis.Kadngi esu biški prie žemės darbų(tipo ūkininkė )auginam daug daržovių,tame tarpe ir žirnelių.Juos ne tik šaldau,bet ir džiovinu,ir koncervuoju
Pvz:vienu sykiu namo parnešam 3-4 kibirus(20l)Negliaudytų žirnių
Dar vienas Gekoniukes receptas:
1litrui vandens:
1,5 valg.š. druskos,
1.5 valg. š. cukraus,
0,5 arb. š. citrinos rūgšties.
Žirniukai,pasūdytam vandeny verdami 4min. nukošiamas vanduo.Žirn. dedami į stiklainius.Į sūrymą sudedamas cukrus,užverdama, įdedama citrinos rūgštelės. skystis pilamas į stiklainius.
Stiklainiai statomi į 90 laipsnių vand. puslitriniai stelirizuojami valandą, litriniai- pusantros.
1litrui vandens:
1,5 valg.š. druskos,
1.5 valg. š. cukraus,
0,5 arb. š. citrinos rūgšties.
Žirniukai,pasūdytam vandeny verdami 4min. nukošiamas vanduo.Žirn. dedami į stiklainius.Į sūrymą sudedamas cukrus,užverdama, įdedama citrinos rūgštelės. skystis pilamas į stiklainius.
Stiklainiai statomi į 90 laipsnių vand. puslitriniai stelirizuojami valandą, litriniai- pusantros.
Pasitaisau, nes prirašiau pievų
Turiu ir aš vieną išbandytą, skanu:
1l žirnelių
1l vandens
3 šaukštai druskos(labai tiksliai atmatuokit, kad nebūtų per sūru)
6 šaukštai acto
Žirnelius paverdam 10 min. Tada dedam juos į išvirtą marinatą ir verdam dar 5 min. Supilstom į stiklainius ir uždarom.
Turiu ir aš vieną išbandytą, skanu:
1l žirnelių
1l vandens
3 šaukštai druskos(labai tiksliai atmatuokit, kad nebūtų per sūru)
6 šaukštai acto
Žirnelius paverdam 10 min. Tada dedam juos į išvirtą marinatą ir verdam dar 5 min. Supilstom į stiklainius ir uždarom.
QUOTE(GREK @ 2009 07 28, 17:09)
Pasitaisau, nes prirašiau pievų
Turiu ir aš vieną išbandytą, skanu:
1l žirnelių
1l vandens
3 šaukštai druskos(labai tiksliai atmatuokit, kad nebūtų per sūru)
6 šaukštai acto
Žirnelius paverdam 10 min. Tada dedam juos į išvirtą marinatą ir verdam dar 5 min. Supilstom į stiklainius ir uždarom.
Turiu ir aš vieną išbandytą, skanu:
1l žirnelių
1l vandens
3 šaukštai druskos(labai tiksliai atmatuokit, kad nebūtų per sūru)
6 šaukštai acto
Žirnelius paverdam 10 min. Tada dedam juos į išvirtą marinatą ir verdam dar 5 min. Supilstom į stiklainius ir uždarom.
Del kaikurių priežasčių šią savaitę koncervavimas atidedamas ,bet šituo receptėliu tikrai pasinaudosiu
QUOTE(merga @ 2009 07 28, 23:33)
Del kaikurių priežasčių šią savaitę koncervavimas atidedamas ,bet šituo receptėliu tikrai pasinaudosiu
sėkmės, man patinka, kad nereikia pasterizuot. Vakar padariau 14 stiklainių
Merginos, o šaldot juos žalius ar apverdat?
QUOTE(Gardi @ 2009 07 29, 18:43)
Merginos, o šaldot juos žalius ar apverdat?
Saldau visad sviezius.Juos isaizau,perlieju svariu vandeniu,gerai nuvarvinu ir sudejus i indelius sudedu saldiklin