Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

aciu Aidar uz atsakyma, 4u.gif , tikrai nuraminai mane smile.gif
Atsakyti
mes gimem 2190kg 45cm, bet isejom is ligonnes po savaites 2040kg, maitinau pati pirmom savaitem augo svoris bet paskuij sustojo, matyt neuzteko pienelio, todel teko damaitinti misinukais, kol atitaikem tai baisu.... bet siandien mum suejo 2men ir sveriam 4kg:)))) 53cm, bet visa diena zaidziam su krutim, nes ji maziuke ir neistraukia pavargsta tai nakti duodu misinuka.... nu bet kuo daugiau laikau ja prie saves tuo padaugejo pienelio, kartais ir nutraukiu doze.....svarbiausia noreti maitinti ir tuo tiketi biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
O mums tai kitokia problema iškilo. g.gif Mano mažė miegalė, nuo 2 savaičių nebeprižadindavau naktiniam maitinimui, iki 3 mėnesių vis pavalgydavom apie 9 vakaro ir užmigdavo iki 6-7 ryto. Aš nusitraukinėdavau prieš einant miegot apie 11 val., nes kitaip ryte baloj atsibusdavau, bet dabar mažoji nusprendė kad jai nebereikia to 9 val. maitinimo, užvalgo apie 6 vakaro ir viso gero iki 6 ryto, nebeįsiūlysi. doh.gif

Tai vat ir klausimas pasistojo kaip tada daryt kad pienas nesibaigtų? g.gif Nenutraukinėt visai, nutraukinėt tik prieš einant miegot, nutraukinėt pora kartų prieš einant miegot? g.gif Nutraukinėt man išeina tik rankom, nes su pientraukiu nieko ten neprisitraukia, tai jau ir vieną kart per dieną vargas, bet bijau kad jei nenutraukinėsiu tai užsibaigs mums tas pienas. g.gif
Atsakyti
o cia normalu kad tiek ji miega...? pasiklausk dktares, as tai kol maza buvo keldavau kas tris val maitint. o nusitraukinet kas 3-4val. jo mano tai dingsta pienelis, nes su skatinamaisiais gimdziau, tai taip ir sake kad nelgai ismaitinsiu. mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(viktorija1 @ 2009 08 24, 06:52)
o cia normalu kad tiek ji miega...? pasiklausk dktares, as tai kol maza buvo keldavau kas tris val maitint. o nusitraukinet kas 3-4val. jo mano tai dingsta pienelis, nes su skatinamaisiais gimdziau, tai taip ir sake kad nelgai ismaitinsiu. mirksiukas.gif  ax.gif

Na as irgi su skatinamaisiais gimdziau, bet dar iki siol valgom MP ax.gif
Atsakyti
QUOTE(viktorija1 @ 2009 08 24, 05:52)
o cia normalu kad tiek ji miega...? pasiklausk dktares, as tai kol maza buvo keldavau kas tris val maitint. o nusitraukinet kas 3-4val. jo mano tai dingsta pienelis, nes su skatinamaisiais gimdziau, tai taip ir sake kad nelgai ismaitinsiu. mirksiukas.gif  ax.gif

Dėl to miego tai klausiau, normalu, bet vat pamiršau paklaust apie tą nusitraukinėjimą. doh.gif Seniau tai žinau kad rekomenduodavo nuo trijų mėnesių nutraukinėt tą vakarinį maitinimą, bet man kažkaip ilgas tas tarpas tada gaunasi jeigu nenusitraukinėt. g.gif Užtai ir įdomu kaip maitina tos kurių vaikai naktį gerai miega.

O dėl tų skatinamųjų, tai aš irgi su jais gimdžiau ir baigėm cezariu, bet pienas nors ir nebėga upeliu, bet yra jo pakankamai. Tik vat jeigu atrodo kad nusitraukinėjant to pieno mažėja, gali būti kad pientraukis nepakankamai stiprus - man taip atrodė, pradžioj pritraukdavau 100 ml, o paskui lyg ir mažiau, bet pasižiūrėjau kad rankom kai paspaudi tai bėga ir kaip reikalas, o kai uždegimas buvo prikibęs tai iš vis, krūtis kieta, o su pientraukiu keli lašai išsitraukia. Pradėjau tada nutraukinėt rankom ir skirtumas didelis, ką pientraukiu kokius 80 ml ištraukiu, o rankom 200-250 ml. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 24 rugpjūčio 2009 - 08:46
QUOTE(viktorija1 @ 2009 08 20, 23:46)
mes gimem 2190kg 45cm, bet isejom is ligonnes po savaites 2040kg, maitinau pati pirmom savaitem augo svoris bet paskuij sustojo, matyt neuzteko pienelio, todel teko damaitinti misinukais, kol atitaikem tai baisu.... bet siandien mum suejo 2men ir sveriam 4kg:)))) 53cm, bet visa diena zaidziam su krutim, nes ji maziuke ir neistraukia pavargsta tai nakti duodu misinuka.... nu bet kuo daugiau laikau ja prie saves tuo padaugejo pienelio, kartais ir nutraukiu doze.....svarbiausia noreti maitinti ir tuo tiketi biggrin.gif  lotuliukas.gif

Gerai sveriat 4u.gif
Gal pavyktų naktim maitint savo pieneliu? gal įsiūlysi krūtį? Naktį riebiausias ir sočiausias pienukas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(viktorija1 @ 2009 08 24, 05:52)

totali nesamone, gimdziau taip pat su skatinamaisiais, niekur MP nepabego maitinu lyg siol, maziui jau 8,5 men biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nerata @ 2009 08 20, 15:03)
Sveikos mamytes smile.gif
Pas mus ir beda su svoriu,mums jau menesis, o maziukas priaugo tik 150gr. verysad.gif , valgo istisai, nenulipa nuo papuko, mazai miega diena. Valgymas trunka 2-4 valandas, o pamiega valanda, kartais dvi. Gydytoja sake, kad nusibadaves vaikas, liepe misinukais damaitint. Bandziau nusitraukt pienuka, kad paziuret ar truksta maziukui, tai per valanda is vienos kruties 20 ml. nusitraukiau, ir pienas nebega srovele, o lasa, nors pries tai is tos kruties maitinau pries dvi valandas, o menesio kudikis turi suvalgyt 100ml per karta, tai gaunas kad tikrai as ji badu marinu, uztai jis valgo visa diena ir nepavalgo, pavarges uzsnaudzia ir vel valgo verysad.gif Tai mano pirmas leliukas, tai neturiu patirties, net nezinau ka daryt verysad.gif  Labai noriu maitint pati, bet badu nemarinsiu savo maziuko verysad.gif Patarkit mamytes kaip teisingai pasielgti...

priaugot tikrai mazai, yra sistemos primaitinimo, kai misinuku maitinamas leliukas, bet zinda tuo paciu ir kruti, taip stimuliuodamas pienuko gamyba, o pati kad tik tiek nusitrauket tai nerodiklis, nes as asmeniskai isvis nebeistraukiu pieno, nors vaikis valgo ir svoris puikiai auga 4u.gif

nerandu dabar taip staiga nuorodos, bet esme ta, kad padaromas misinukas, i buteliuka dedama slangele, kuri pritvirtinama pie jusu kruties taip kad apziotu kudikis ir speneli, ir ja, jis zinda ir tuo paciu papildomai gauna misinuka 4u.gif butent tokia sisitema buvo man pasiulyta kmuk, antra diena po gimdymo, bet neprireike, nes vaikis nebuvo alkanas, tiesiog megejes pakaboti ant papuko mirksiukas.gif
http://www.hiperfarm.../mamai_vaikams/
va prasom 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deganti: 24 rugpjūčio 2009 - 22:28
Šiaip tai pats paprasčiausias damaitinimas yra duoti per vieną maitinimą vaikui žysti kiekvieną krūtį po 20 min., o po to pasiūlyti mišinuko iš buteliuko (su atitinkamu čiulptuku, kad iš buteliuko pienas bėgtų tinkama srovele). Tada ir matai ar vaikas alkanas ar ne, iš to kiek po maitinimo dar iš to buteliuko išgeria, nes kartais būna kad plėšosi atrodo badu marinama, o išgeria iš buteliuko 20 ml ir patenkinta. doh.gif

Yra aišku nuomonė kad pripras prie buteliuko ir krūties neims, bet bent jau čia sako kad nesąmonė ir visoms liepia pratint prie buteliuko anksti, kad vaikas mokėtų iš jo valgyti jei mama staiga negalėtų maitinti. Bent jau man tikrai neatprato nuo tos krūties, žindam kaip žindę. g.gif B
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2009 08 25, 07:26)
Šiaip tai pats paprasčiausias damaitinimas yra duoti per vieną maitinimą vaikui žysti kiekvieną krūtį po 20 min., o po to pasiūlyti mišinuko iš buteliuko (su atitinkamu čiulptuku, kad iš buteliuko pienas bėgtų tinkama srovele). Tada ir matai ar vaikas alkanas ar ne, iš to kiek po maitinimo dar iš to buteliuko išgeria, nes kartais būna kad plėšosi atrodo badu marinama, o išgeria iš buteliuko 20 ml ir patenkinta.  doh.gif

Yra aišku nuomonė kad pripras prie buteliuko ir krūties neims, bet bent jau čia sako kad nesąmonė ir visoms liepia pratint prie buteliuko anksti, kad vaikas mokėtų iš jo valgyti jei mama staiga negalėtų maitinti. Bent jau man tikrai neatprato nuo tos krūties, žindam kaip žindę.  g.gif B

mano ir nepriprato antrasis, bet is buteliuko jis gere mano piena (o va pirmoji po dozes misinuko nebelabai eme kruti), teko gultis i klinikas operuot koja ir ka visa diena pliumpino is buteliuko, o grizus vakare kuo geriausiai toliau zindo, taip pat ir antspeniai, nors daugelis rekia kokia blogybe, as juo naudojau ir tai nesutrukde maitint lyg siol, pirmiausias reikia paciai sau pasakyti, kad kas bebutu maitinsiu, o paskui jau imtis tokiu priemoniu kokios paciai atrodo reikalingos, kiekviena mama intuityviai pasirenka kas jai geriau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2009 08 25, 08:26)
Šiaip tai pats paprasčiausias damaitinimas yra duoti per vieną maitinimą vaikui žysti kiekvieną krūtį po 20 min., o po to pasiūlyti mišinuko iš buteliuko (su atitinkamu čiulptuku, kad iš buteliuko pienas bėgtų tinkama srovele). Tada ir matai ar vaikas alkanas ar ne, iš to kiek po maitinimo dar iš to buteliuko išgeria, nes kartais būna kad plėšosi atrodo badu marinama, o išgeria iš buteliuko 20 ml ir patenkinta.  doh.gif

Yra aišku nuomonė kad pripras prie buteliuko ir krūties neims, bet bent jau čia sako kad nesąmonė ir visoms liepia pratint prie buteliuko anksti, kad vaikas mokėtų iš jo valgyti jei mama staiga negalėtų maitinti. Bent jau man tikrai neatprato nuo tos krūties, žindam kaip žindę.  g.gif B

As dabar taip ir darau, pirma duodu krutis, o paskui misinuko is buteliuko. Tai jis ir buna rekia rekia, o misinuko isgeria 10 - 20 ml smile.gif Aisku buna, kad ir 60ml isvalgo, nors pries tai 2 val zindo krutis, tai manau ne veltui as ji damaitinu. O ir vaikas pasikeite ramesnis pasidare, jau kad ir nemiega, bet nerekia, dairosi aplinkui ir necepsi pastoviai smile.gif Taip kad kartais vien tik didelio noro neuztenka ilgam ir sekmingam zindymui, jei nera pienuko tai nieko cia nepakeisi. Viska isbandziau ir pozas ivairias maitinimo ir gulejom visa diena prie papo ir chalva valgau ir daug skysciu geriu, o pienuko kaip nedaugeja taip nedaugeja g.gif Skaudedavo spenelius ziauriai nuo to istiso kabejimo ant papo, bet stengiausi del maziuko, nors kartais atrode, kad neatlaikysiu... bet kai pasvere menesio laiko ir pasirode, kad tik 150gr., tai visos mano pastangos buvo veltui... vaikas istisai alkanas, pastoviai ziopciojo.. nenorejau as tu misinuku, bet kad nera kitos iseities.. Kitos isvis pacios nemaitina nuo gimimo ir isauga tie vaikai ant misinuku.. o maniskis gaus ir pienuko ir misinuko
Atsakyti