Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Renatata @ 2009 11 22, 20:04)
man mama vire biski.. smile.gif  mano maze zaliai pradejo daryti doh.gif  ir be proto atpylineti..ir taip sieluojuosi del to kiekvieno lasiuko pienelio o ji rodos viska ispila..seniau vos vos o dabar rubai ir vyro ir mano ir jos slapi..
mergytes, dar pakomentuokit del krutu keitimo? situacija: duodu viena, po 5 min pradeda spyriotis, po nesiojimu ir panasiai duoti vel ta pacia? ar keisti kita? ar pvz. pavale kazka, po 20 min vel nori, kuria duoti? nauja ar sena? nes pas mane vien tokios situacijos..bijau kad to riebesnio pienelio ji mazai gauna..


as tai galvociau gal vis duoti ta pacia...o del atpylinejimo..siandien man ir smarkiai atpyle, per burna ir per nosi..klaikiai issigandau.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisiuke @ 2009 11 22, 20:10)
as tai galvociau gal vis duoti ta pacia...o del atpylinejimo..siandien man ir smarkiai atpyle, per burna ir per nosi..klaikiai issigandau.. unsure.gif


panos nusiraminkit, pirmiausiia tai nera lieso pieno, riebaus pieno, na tiesiog buna vaiku kurie nemiega nuo kudikystes, buna kurie smarkiai atpila, tiesiog zindylit ir ieskokit tokiu budu, kuriems Jums ir Jusu leliukui geriausi, nereikai isisvaizduoti, kad zindyti - lengva, ne, istikruju tai labai sunku, maniskis muistesi perie papo pastoviai, traukia spjauna, vel traukia, tai ka panesioji, leido atsirugt ie vel is naujo, tiesiog as buvau nusisitacius pries misinio davima, tik tuo atveju, jei tikrai nepriaugtume svorio, o nuejus pirmo men apziurai, pasirodo tas besimuistantis, metantis papuli zmogeliukas priaugo beveik 1,5 kg, tai isvis mane nuramino, tiesiog vaikai jau gimsta su skirtingais charakteriais, vienas graziai tykiai valgo pienuka, kitas nenustygdamas vietoj, vieni parpia po kelias velandas, kiti - tik pusvalandi, ir beja butina maitint nakti dar tokius mazycius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2009 11 22, 20:19)
maniskis muistesi perie papo pastoviai, traukia spjauna, vel traukia,


o gal zinai, kokia priezastis, del ko taip elgesi? maniskis lygiai taip pat karts nuo karto muistosi. galvoju, ar cia del pilvuko, ar gal jam neskanu??
Atsakyti
QUOTE(freken snork @ 2009 11 22, 20:28)
o gal zinai, kokia priezastis, del ko taip elgesi? maniskis lygiai taip pat karts nuo karto muistosi. galvoju, ar cia del pilvuko, ar gal jam neskanu??


tikrai nezinau, nes mums nei pilvuko skaudejo, nei pienlige buvo (kartais butent ji sutrukdo zindymo procesa), na tiesiog toks budas, jis ir dabar budamas 11 menesiu ramiai nezindo, kojos tai vienoj pusej, tai kitoj, iseina pasivaiksciot, vel grizta, taip ir zaidziam vakarais pvz, bet uztat nuo gimomo labai gerai nakti zinde, pavalgo sau ramiai ir toliau miega, taip iki 6 men, dabar jau keliasi ne tik valgyt, o ir siaip pvz pasiprasyt vdrug tevai i lova priims biggrin.gif

bet kiek pamenu muistesi gal daugiau nei puse musu gruodinuku ir visos praktiskai zindyves susiduria su vienokiom ar kitokiom bedom, uztat ir sakau, svarbiausia pacios mamos ryztas 4u.gif
Atsakyti
bet man per mokymus sake kad zindyti butina 20-30 min, nes liesa piena keicia riebus ir jeigu zindysi trumpiau negaus riebesnio..
arteja vakaras ir pas mane prasideda idomumas - ji zinda po 3 -5 minutes, labai silpnai, vos prisiliejus..visa nepatenkinta, ir uzmiega kokiom 10 min ir kartojasi vel tas pats..kaip gal vaikas surinkti apie 100 ml kai valgo po 5 min ir neinirtingai..
Atsakyti
QUOTE(Renatata @ 2009 11 22, 15:20)
Tai merginos pasakykit per kiek laiko pagauseja pienuko kai vaikas dazniau pazinda, uzstimuliuoja? ir gal zinot kada oksitocinas issivalo is organizmo sintetinis, nzn kiek man tik jo supyle, bet ne marias..?

Dažnesnis žindymas per 48val. paspartina pieno gamybą.

Taikant oksitocino infuzijas bei epidurinę nejautrą gimdymo metu, po gimdymo natūraliai išskiriamo oksitocino lygis mažėja, o prolaktino – didėja. Susidaro situacija, kai pieno pagaminama daugiau nei vaikui reikia, bet nepakanka oksitocino, kad pienas lengvai tekėtų. Tai gali lemti pieno užsilikimą, krūtų tinimą ir kitas iš to sekančias komplikacijas.
Išsamiau: http://www.pradzia.org/node/316
Atsakyti
QUOTE(Daisiuke @ 2009 11 22, 20:42)
pries 10 dienu mums gime dukryte..dvi dienas priespienio buvo vos keli lasai..vaikas man nuolat ant papo kabejo, bande siurbt...bet ten nieko beveik nebuo..ir antraja nakti sesute sugirde 10ml misinuko, nes vaikas verke be paliovos..tada uzmigo...spenelius aisku man nugrauze iki kraujo doh.gif tada emiaus antspeniu kol susitvarke....pienelis atsirado 3 diena biskuti..4 diena jau normaliai..vaikas pavalgydavo normaliai...bet apie 7 diena pastebejau, kad mano vaikas ilgai kabo ant papo, bet vis nepavalgo...galu gale viena vakara-nakti prakabejo nuo 21h iki 3h nakties...nu galvoju neturi taip but...kita diena tas pats, vel vaikas kabo, nemiega nes nera sotus...ir ka..sumaitinau misinuko ir vaikas smigo saldaus miegelio...kazkaip labai sirdi ta diena skaudejo ir dabar dar tebeskauda, kad neuztenka pienelio... verysad.gif pabandziau nusitraukt pienelio su pientraukiu - ryte pritraukiu apie 100ml is abieju papuliu, o va diena viso labo kokiu 40ml is abieju  verysad.gif akivaizdu kad per mazai...ir nzn ka daryt. verysad.gif tubut reiktu vaikui leist zist kiek nori..bet kad ji nezinda...biski pasiurbia jaucia kad ner miega arba rekia iki melynumo, nes nori valgyt....norisi kad pienukas gamintusi gausiai, bet vaiko negaliu gi rikdyt taip...tokia neviltis apima...asaros iskart bega...

Svarbu suprast, kad pienuko turi, o vaiko kabojimas pienuko gamybą stimuliuoja. Verkimas būna dėl daugybės priežasčių. Visi jį verčia maisto trūkumui, ir darp esminę klaidą...
Svarbiausias rodiklis- kiek ir kaip vaikas tuštinasi. Iš deguonies sysiukas nesigamina mirksiukas.gif
NIEKADA nutraukinėjimas neparodo pieno kiekio. Ir kur tokių "gerų" patarimų randat?!
Maitint pagal poreikį- kiek nori ir kada nori.
NERIBOT žindimo laiko. Maitint iki k9dikis paleis pas krūtį.
Jokių čiulptukų/buteliukų.
Pienuką gausina:
Nusiteikimas maitint, pasitikėjimas ir artimųjų palaikymas;
dažnas žindymas; išimtinis žindymas (tik MP) neribojimas laiko; pradėt maitint tik pastebėjus pirmus noro žyst požymius;
odos-odos kontaktas; nešiojimas, maudynės kartu, teigiamos emocijos, visavertė mityba ir poilsis. 4u.gif
Atpila perteklių. Nusiramink, labai daugakam taip būna. Pertraukėlėse atraugink, stenkis maitint nesuirzusę- mažiau priris oro, efektyviau žys.
Kaip speneliai? Skauda? Kaip maitini? Ar naktį maitini? Čiulptuką duodi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 23 lapkričio 2009 - 02:22
QUOTE(Padruske22 @ 2009 11 22, 18:13)
sveikos ,
esu zalia mama biggrin.gif  pagimdziau nuostabu suneli neisnesiojau tik ,gime 34sav ir 4 d.. gulejo renimacijoj,o as tuo metu nusitraukinet turejau priespieni ta ir nest jam... kai pradejo 5 para pienas pats begt ir buvo gan daug jo... tada pradejau ir maitinti renimacijoj krutimi jau ...viska sgerai buvo tik pasinervavau ir pienas nuo to laiko dingo beveik,nes is abieju tenusitraukiu vos ne vos 25ml.. o sunelis neapzioja spenelio nes idube jie babai,tai su antspeniu maitinau ,o siuo metu i ta anspeni nieko nebepritejka to pienelio ir nebejauciu kad traukia ... verysad.gif  ar cia jau dingo pienas ar yra vilties?
verysad.gif

Maitink BŪTINAI. Tavo pienas toks, kokio reikia tavo vaikui. Riebesnis ir t.t. mirksiukas.gif
Ir ypač daug, daugiau nei išnešiotukus reik nešiot, nešiot, nešiot wub.gif
Vaikai prisitaiko prie visokių (beveik) Ar tikrai visiškai įdubę? Ar per kelias savaites nepagerėjo?
Nepamenu kaip vadinas (jei reik- atkasiu info) yra švirkštas su pritvirtinta trumpa šlangele kuri baigiasi kaušeliu, kurį uždėjus ant spenelio ir traukiant- ištraukiamas, formuojamas spenelis. Tuo pačiu ir pienas nutraukinėjamas, bet mažyčiais kiekiais.
Nervavimasis įtakoja pienuko atleidimą. Mamom draudžiama nervuotis mirksiukas.gif Nusitraukinėjimas niekada neparodo tikrojo kiekio. Reik stebėt vaiko tuštinimąsi ir šlapinimąsi.
Kaip, kuo dabar maitini? Kiek sykių per parą šlapinasi?
Papildyta:
QUOTE(jamiro @ 2009 11 22, 21:00)
As esu is tu mamu, kurios vis tik duoda soske savo lelkai ir gavusi ja, mano mazoji uzmiega - tad as darau isvada, kad gal tiesiog ji nori patenkti ciulpimo refleksa, o ne jauciasi alkana  g.gif

Bent trijų pilnų mėnesiukų palaukit, leiskit pieno gamybai susireguliuot, o ją reguliuoja vaikas 4u.gif
Soskės gėris: (iš dėdės Vingro knygos)
Čiulpdamas žinduką kūdikis nebeišmoks gerai žysti ir ištuštinti krūties, o tai veda prie pieno sumažėjimo ir dirbtinio maitinimo. Naujagimiai ir kūdikiai, čiulpę čiulptuką, žaloja spenelį, todėl jį ima skaudėti, atsiranda įtrūkimų, gresia krūties uždegimas.
Naujagimiai ir kūdikiai, čiulpę čiulptuką nebesugeba plačiai išsižioti, t.y. žysdami apimti tamsųjį laukelį aplink spenelį ir gerai ištuštink krūtį.
Naudojant čiulptuką kaip pakaitalą, pvz., jei ateina žindymo laikas ir dėl kokios nors priežasties neįmanoma pažindyti, mažylio negalima apgaudinėti. Čiulpdamas čiulptiką jis išeikovoja energiją ir dėl to žinda krūtį blogiau, nebepasisotina, greit atsibunda, vėl nori žysti.
Čiulptukas sudaro sąlygas netaisyklingam dantų sąkandžiui.
Čiulpiant čiulptuką be reikalo susitraukinėja skrandis, jis ima gaminti virškinimo sultis, be to, mažylis prisirija oro.
Labai pripratęs prie čiulptuko kūdikis ir miegodamas jo pasigenda, todėl neramiai miega ir, vos jį išmetęs, pabunda. Be to, per čiulptuką jei jis nepakankamai švarus, kūdikis gali užsikrėst įvairiomis ligomis.
Pastebėta, kad kūdikiai, kurie ilgai čiulpia čiulptuką, vėliau pradeda kalbėti.
Čiulptukas ne priemonė verkiančiam kūdikiui nuramint. Visuomet reikia ieškot priežasties, kodėl pravirko, ir ją pašalint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 23 lapkričio 2009 - 03:02
QUOTE(kristi...u @ 2009 11 20, 00:41)
nakti maitinu pati, valgo 2-3 kartus ir trumpai, todel ryta jauciu kad krutys buna pilnos (bet tik ryta, kol isvalgo abi viena po kitos, o visa diena minkstos, tik kartais spenelius gelia ir pradeda pienas laset). kartais pilvukas buna kietas ir papustas, todel duodu espumizano, o itariu, kad pieno mazai, nes kai duodu buteliuka, tai jokiu zirzimu ir nepatogiu pozu (tiesa visos normos neisgeria, duodu pirmiau is kruties kiek imanoma, o kai jau rekia ir blaskosi, darau misinio).
o diena maitinimas buna toks: atsikelia - duodu krutis, pamiega 1-2 val. po to vel duodu krutis, uzmiega po 5-10 min. pradeda blaskytis, pakeliu - atsirugsta ir vel valgyt ir taip iki kokiu 18 val., tada einu misinio daryt. soske duodu kai i balkona vezu, nelabai nori, bet nors kokias 10 min. apgaunu.
tiesa, turiu krutu implantus, nors gydytojas uztikrini, kad jie zindymui itakos netures, bet gal cia ju kalte g.gif

Radau info, kad moterims turėjusioms krūties operaciją (didinimo ar mažinimo) yra didesnė rizika, palygint su neoperuotomis moterimis, kad krūtyse nepasigamins pakankamai pieno.
Priskirkit save kitai, ne rizikos grupei 4u.gif
Nežaiskit su mišiniu, gi surogatas... Pienuką gausinkit 4u.gif
Atsakyti
Koše-Maloše, kada miegi, kad postus tokiu laiku rašai biggrin.gif ?(atsiprašau už poster_offtopic.gif , bet, kad vos nuo kėdės nenuvirtau pamačius parašymo laiką)
Atsakyti
blush2.gif kartais šviesiu paros metu sudėtinga... mirksiukas.gif
Atsakyti
Košė-Malošė tustinasi keleta kartu i diena slapinasi gausiai ir daznai...
maitinu pienu kiek imanoma dar nusitraukiu po jo "zaidimo" us srutim,ir damaitinu misinuku,nes vaikas dar alkanas buna... blush2.gif dakteryte buvo snd tai sake ir gerai ,atsiras pieno tada misinuko atsisakysi... wub.gif tai eisiu miegot dabar su suneliu ir gal viskas gerai bus wub.gif
Atsakyti