QUOTE(Daisiuke @ 2009 11 22, 20:42)
pries 10 dienu mums gime dukryte..dvi dienas priespienio buvo vos keli lasai..vaikas man nuolat ant papo kabejo, bande siurbt...bet ten nieko beveik nebuo..ir antraja nakti sesute sugirde 10ml misinuko, nes vaikas verke be paliovos..tada uzmigo...spenelius aisku man nugrauze iki kraujo
tada emiaus antspeniu kol susitvarke....pienelis atsirado 3 diena biskuti..4 diena jau normaliai..vaikas pavalgydavo normaliai...bet apie 7 diena pastebejau, kad mano vaikas ilgai kabo ant papo, bet vis nepavalgo...galu gale viena vakara-nakti prakabejo nuo 21h iki 3h nakties...nu galvoju neturi taip but...kita diena tas pats, vel vaikas kabo, nemiega nes nera sotus...ir ka..sumaitinau misinuko ir vaikas smigo saldaus miegelio...kazkaip labai sirdi ta diena skaudejo ir dabar dar tebeskauda, kad neuztenka pienelio...
pabandziau nusitraukt pienelio su pientraukiu - ryte pritraukiu apie 100ml is abieju papuliu, o va diena viso labo kokiu 40ml is abieju
akivaizdu kad per mazai...ir nzn ka daryt.
tubut reiktu vaikui leist zist kiek nori..bet kad ji nezinda...biski pasiurbia jaucia kad ner miega arba rekia iki melynumo, nes nori valgyt....norisi kad pienukas gamintusi gausiai, bet vaiko negaliu gi rikdyt taip...tokia neviltis apima...asaros iskart bega...
Svarbu suprast, kad pienuko turi, o vaiko kabojimas pienuko gamybą stimuliuoja. Verkimas būna dėl daugybės priežasčių. Visi jį verčia maisto trūkumui, ir darp esminę klaidą...
Svarbiausias rodiklis- kiek ir kaip vaikas tuštinasi. Iš deguonies sysiukas nesigamina
NIEKADA nutraukinėjimas neparodo pieno kiekio. Ir kur tokių "gerų" patarimų randat?!
Maitint pagal poreikį- kiek nori ir kada nori.
NERIBOT žindimo laiko. Maitint iki k9dikis paleis pas krūtį.
Jokių čiulptukų/buteliukų.
Pienuką gausina:
Nusiteikimas maitint, pasitikėjimas ir artimųjų palaikymas;
dažnas žindymas; išimtinis žindymas (tik MP) neribojimas laiko; pradėt maitint tik pastebėjus pirmus noro žyst požymius;
odos-odos kontaktas; nešiojimas, maudynės kartu, teigiamos emocijos, visavertė mityba ir poilsis.
Atpila perteklių. Nusiramink, labai daugakam taip būna. Pertraukėlėse atraugink, stenkis maitint nesuirzusę- mažiau priris oro, efektyviau žys.
Kaip speneliai? Skauda? Kaip maitini? Ar naktį maitini? Čiulptuką duodi?