Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(laukinukė @ 2009 11 06, 10:29)
labai labai prašau patarimo blush2.gif
Auginu antrą dukrytę. Dar užvakar pienuko buvo per akis, matėsi, kad mažė net persivalgo, bet tos pačios dienos vakare pajutau, kad skauda dešinę krūtį. Labai susinervinau, plius dar serga didžioji, kas irgi kainuoja nervų, plius užsidarymas namie, nes dėl ligos negaliu niekur pajudėt, ir pienuko kaip ir beveik nėra  verysad.gif Vakar ir gydytoja užsiminė, kad greičiausiai trūksta pieno, nors pampiai pilni visokio gėrio  g.gif
Ar čia kokia pieno krizė  g.gif Ar čia mano tikrai jau depresinė nuotaika įtaką daro  g.gif Labai noriu maitinti toliau pati, todėl labai pergyvenu, kas, aišku, nepadeda pienelio gamybai  verysad.gif O tik mažę per dieną ištisai maitinti negaliu, nes namie ir didžioji, jai ir valgyt pagamint reikia, ir vaistus paduot, ir procedūras visokias atlikti verysad.gif Ką man daryti unsure.gif
Tiesa, tas skausmas tai beprasidedantis mastitas, tai lašinausi oksitociną, lyg geriau unsure.gif

Ar duodat čiulptuką??? Liemenėlė nespaudžia? Papildomo gal ką duodat gerti?
Oksitocinas priežasties savaime nepašalins.
Susidėt gali ir rūpestis vyresniąja, ir poilsio stoka, ir abejonės, ir nuotaika su nervavimusi, kurį vaikai laaabai gerai jaučia ir dažniau reikalauja mamos artumo.
Nors sauskelniu gausumas paneigia prielaidą, kad trūksta pieno.
Rekomendacija:
Reikia duoti kuo dažniau ir kuo ilgiau dukrytei žysti skaudančią krūtį, pasirkus tokią maitinimo padėtį, kad mergytės smakras būtų nukreiptas į skaudatį plotą. Maitinimo metu pirštais- smilium ir didžiuoju švelniais sukamaisiais judesiais (spirale) nuo pagrindo link spenelio masažuot.
Kadangi reikia būti mobiliai,- pasidomėkit vaikjuostėm, slingais ir pan. nešioklėm kuriose vaikus galima nešiot neribojant nei amžiaus nei laiko. Lengvai pamaitint, vyresniems dėmesio skirt ir namuos suktis. www.geramama.lt www.kenga.lt
MP gausinimas: dažnas maitinimas, odos-odos kontaktas, vaiko nešiojimas, poilsis, artimųjų palaikymas.
Visada: maitinimas pagal vaiko poreikį-kada nori ir kiek nori -iki kol pats vaikas paleidžia krūtį.
Sėkmės 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(meduolia @ 2009 11 06, 12:29)
pastebejau akd viena krutis vis 'nugrauzhinejama' ir nesupratau pradzioj delko, o shian tokia mintis atejo ar galejo buti delto, kad tos kruties prasciau bega pienas, tiksliau jis nebega o labai sunkiai sunkiasi  doh.gif net nzn vaikas labai ilgai valgo ir nepavalgo, o kai duodu ta geraja kruti tai vaikui per zhandukus net teka pienukas ir gana greit pasisotina ir nenugriauzhia taip kaip anos, beja ta 'nugrauzta' yra ir zhymiai mazhesne, gal kaip nors butu galima ja pastimuliuot su kokiu pientraukiu, kad susivienodintu, kolkas pries maitinima visada duodu ta skausmingaja, bent pusvalandziui, o poto duodu, kad normaliai pavalgytu ta geraja
unsure.gif

Neaišku:
Ar VISADA pradžioj maitinat iš skausmingos ir tada duodat gerają???
Kaip ir kuo gydot skausmingąja? Ar duodat čiulptuką?
4u.gif
Atsakyti
Labas visoms!

O as galiu pasigirti! Pradejau daugiau ilsetis ir valgiau daugiau mesos, grikiu- kelias dienas su vaiku praleidome lovoje.... Mano silpnumas buvo eiline laktokrize! Aisku ne visoms aplinkybes leidzia taip spjauti i viska ir tiesiog voliotis dviese.
Atsakyti
sveikutes, maitinancios mamytes, ir vel as su savo klausimukais.
ka reiskia, jeigu leliukas (2 savaites) zisdamas muistosi, sukinejasi, stumia rankytemis kruti? kartais valgo ramiai, bet pasitaiko, kad valgo labai neramiai. galvoju, kad gal kazka ne taip darau g.gif
dar pamasciau, kad gal nespeja ryti, kai daugiau pieno pradeda teketi? nes buna kad ir uzsikosti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo freken snork: 07 lapkričio 2009 - 15:09
Maniskis taip elgesi, kai diegliu priepuoliai buvo. Bet gal cia tik mano.
Atsakyti
Sveikos,

patarkite prasau, kaip geriau elgtis...
Jau visa savaite mano maze pradejo reciau valgyti (kas 2-3 val.) ir pasisotina ir is vienos kruties, ko ankciau niekada nebuvo, nes valgydavom ir kas valanda ir kas pusvalani ir visada is abieju krutu. Dabar kartais ir tos vienos kruties nepabaigia. O man taaaip krutis pritvinksta pienu, kas siaubas, darosi kietos, skaudancios, guzuotos ir mazei niekaip negaliu duoti dazniau zisti, nes oziuojasi, muistosi ir atsisako valgyti. Valgo tik tada, kai pati nori.
Ka man daryti su pieneliu?
Kartais, kai jau negaliu pakesti sukietejimo, skausmo ir tempimo, tai nusitraukiu piena su pientraukiu. Bet zinau, kad tai tik paskatina pieno gamyba, kurio dukra ir taip pastaruoju metu tiek nenori..
Pries daugiau nei menesi turejau guza vienoje krutyje, su didziule tempetarura ir pan., vos ismasazavau.. Matyt dukra neisvalgydavo iki galo pienelio is tos kruties. Taigi dabar bijau, kad tai nepasikartotu ir paniskai bijau visokiu sukietejimu krutyse, tuolab, kad krutys prisipildo pienu ir ziauriai sukieteja kas 2-3 val., dukra vos isvalgo is vienos kruties... Ka siulytumet tokiu atveju daryti? Bijau prisizaisti su pieno nutraukinejimu, bet nenutraukineti irgi neiseina...
Atsakyti
QUOTE(rimtas eziukas @ 2009 11 07, 10:42)
Labas visoms!

O as galiu pasigirti! Pradejau daugiau ilsetis ir valgiau daugiau mesos, grikiu- kelias dienas su vaiku praleidome lovoje.... Mano silpnumas buvo eiline laktokrize! Aisku ne visoms aplinkybes leidzia taip spjauti i viska ir tiesiog voliotis dviese.

man irgi to reiktu jauciu kad labai truksta poilsio, bet niekaip nesigauna verysad.gif turiu antra aukseli kuriam reikia demesio ir mamos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(violeetta @ 2009 11 07, 20:46)
Sveikos,

patarkite prasau, kaip geriau elgtis...
Jau visa savaite mano maze pradejo reciau valgyti (kas 2-3 val.) ir pasisotina ir is vienos kruties, ko ankciau niekada nebuvo, nes valgydavom ir kas valanda ir kas pusvalani ir visada is abieju krutu. Dabar kartais ir tos vienos kruties nepabaigia. O man taaaip krutis pritvinksta pienu, kas siaubas, darosi kietos, skaudancios, guzuotos ir mazei niekaip negaliu duoti dazniau zisti, nes oziuojasi, muistosi ir atsisako valgyti. Valgo tik tada,  kai pati nori.
Ka man daryti su pieneliu?
Kartais, kai jau negaliu pakesti sukietejimo, skausmo ir tempimo, tai nusitraukiu piena su pientraukiu. Bet zinau, kad tai tik paskatina pieno gamyba, kurio dukra ir taip pastaruoju metu tiek nenori..
Pries daugiau nei menesi turejau guza vienoje krutyje, su didziule tempetarura ir pan., vos ismasazavau..  Matyt dukra neisvalgydavo iki galo pienelio is tos kruties. Taigi dabar bijau, kad tai nepasikartotu ir paniskai bijau visokiu sukietejimu krutyse, tuolab, kad krutys prisipildo pienu ir ziauriai sukieteja kas 2-3 val., dukra vos isvalgo is vienos kruties... Ka siulytumet tokiu atveju daryti? Bijau prisizaisti su pieno nutraukinejimu, bet nenutraukineti irgi neiseina...

O kam maitint is abieju krutu? Kazkur rasiau, kad vienos kruties "budejimo laikas" ~2 val. Ir visa ta laika vaika maitint tik is jos. Tada ir krutis gerai istustinama, ir reguliuojama prieno gamyba adekvati vaiko poreikiams. Nereikia bijoti, kad vaikas liks alkanas. Jis pats stimuliuos pieno gamyba. Gal nores zisti kruti daznaiu, jeigu bus mazai, bet po kurio laiko pieno prisigamins. Tuo labaiu, kad kuo geriau istustinama krutis, tuo kokybiskesni piena gauna vaikas, nes paskutineje frakcijoje yra pagrindiniai rieblai ir baltymai.
Dabar pagrindinis tikslas sureguliuoti laktacija pagal vaiko poreikius. O jeigu bus stazes pozymiai gal truputi nutraukti, bet vis gi jokie pientraukiai neistrauks pieno kaip vaikas.
Yra isleista lietuviska knygute- "Naturalus maitinimas" ir naujas pediatrojos vadovelis I tomas. Ten tokie dalykai puikiai aprasyti.

Visoms sekmes!
Atsakyti
QUOTE(freken snork @ 2009 11 07, 16:07)
sveikutes, maitinancios mamytes, ir vel as su savo klausimukais.
ka reiskia, jeigu leliukas (2 savaites) zisdamas muistosi, sukinejasi, stumia rankytemis kruti? kartais valgo ramiai, bet pasitaiko, kad valgo labai neramiai. galvoju, kad gal kazka ne taip darau  g.gif
dar pamasciau, kad gal nespeja ryti, kai daugiau pieno pradeda teketi? nes buna kad ir uzsikosti

Gali būti diegliukai, arba dažniau pakelk atsirūgti. Jei pienukas pradeda stipriai bėgt, tai irgi paprastai paleidžia krūtį - tiesiog nespėja ryti. Belieka palaukt, kol atsikvėps smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rimtas eziukas @ 2009 11 07, 18:44)
Maniskis taip elgesi, kai diegliu priepuoliai buvo. Bet gal cia tik mano.

O man taip buvo kai sirgo pienlige
Atsakyti
Labukas 4u.gif
Uzejau pas jus pasidziaugti kad mano mazajai jau daugiau nei 8 men, o dar vis valgome MP wub.gif Nors pradzia buvo tikrai sunki, ir iki kraujo nugrauzti speneliai (kai skausmas maitinant budavo toks, kad staugti norejosi kai mazoji apziodavo speneli doh.gif )ir mastitas su 40 laipsniu temperatura , ne viena laktostaze, mazosios istisi kabejimai pradzioje, neramus valgymai, springimai, pienlige doh.gif Nu zodziu kaip paskaitau viskas tas pats ka tenka isgyventi naujoms mamytems. Ne karta teko paciai cia lankytis ir klausti patarimo 4u.gif Bet mes perejome tuos pirmuosius vargelius ir maitinimas tapo tikra palaima. As taip dziaugiuosi kad nenuleidau ranku ir nepasidaviau pagundai maitinti misinukais. Manau kad visos kurios atlaiko pirmuosius maitinimo sunkumus veliau buna apdovanotos nepaprasta palaima maitinti savo kudiki ir megautis tuo wub.gif Nieko negali buti nuostabiau kaip matyti kaip mazyle godziai geria pieneli, kaip nurimsta prie kruties, kaip pasisotinusi ziuri i akis ir sypsosi, o dar zinojimas kad tai pats sveikiausia maistas kudikiui bigsmile.gif Zodziu visi vargeliai atsiperka su kaupu wub.gif Linkiu mamytems kantrybes ir dar karta kantrybes, tie pirmi sunkumai greitai baigsis ir pasimirs, o tai ka patirsite veliau maitindamos savo kudikius jums bus didziausias atlygis uz visus vargelius 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 08 lapkričio 2009 - 10:57
mamytes, kurios turi vyresnius vaikiukus. Gal patartumete ka reikia daryti jeigu mazyle pradejo nebesidometi valgymu is kruties. Apsizioja, siek tiek patraukia ir pradeda man uz nosies tampyt, paskui bandyt po burna pirstu makaluot, plaukus tampyt. Ir pamirsta, kad reikia valgyti. Paskui lyg ir prisimena, bet ir vel greitai demesys kazkur nuklysta. Zodziu, tiek aplinkui visko idomaus, o cia jau nusibodes valgymas... As tai jos nuo pat pradziu negalejau maitinti prie TV arba kokiu nors garsu, nes is karto budavo greziasi i ta puse, is kur garsas ir nevalgo...
Per paskutinius 1.5 menesio pas mus tiek daug visko ivyko. Pagaliau atsisedo, paskui po savaites atsistojo, dar po savaites pradejo normaliai ropoti ir galiausiai isikibus i sofa vaikscioti. Tai daug azarto visur apeiti, viska pamatyti... Todel ir valgymas pasidare mazai idomus smile.gif
Na vienintelis dalykas kai ji normaliai valgo tai miegodama ir tai kai nebuna slogos.
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 11 07, 00:16)
Neaišku:
Ar VISADA pradžioj maitinat iš skausmingos ir tada duodat gerają???
Kaip ir kuo gydot skausmingąja? Ar duodat čiulptuką?
4u.gif

na visada pakaitalioju krutis, jei is vienos valge valanda veliau kita duodu, na kaip ir reiketu daryti

neduodu jokiu zinduku, isskyrus extra atveju kada reikejo man vaziuoti pas gydytojaus teciui palikau nutraukto pienelio ir jis is buteliuko pamaitino.
beja kol speneliai skausmingi maitinu per antspenius, seip piena gerai traukia, jauciu, o is tos gerosios kruties kai pavalgo tai per smakriuka bega leliukui
gydau: garmastanu arba uriu multi mam kompresu
Atsakyti