Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(ienor @ 2009 10 31, 12:45)
Sveikute, kantrybes  4u.gif  Gal vaikuciui augimo suolis (na bet tada gal ir diena nepaleistu  g.gif ), gal mazyliui tiesiog salta (ne viena karta taip mums buvo, kad keliasi nakti daznai, atrodo jau uzmigo, paguldai i lovyte po kokio pusvalandzio vel keliasi), siaip ar taip priezasti jus pati geriausiai galit surast smile.gif  Mano patarimas - miegokit kartu  mirksiukas.gif  (nors pati prastai miegu , kai dukryte lovoj, bet taip bent jau kazkiek nusnaust galima), gal galit diena kiek pamiegoti, kartu su mazyliu, o gal yra galimybe, kad kas kitas pabutu su vaikuciu ir leistu jums pailseti. NEDUOKIT MISINUKO. Viskas susitvarkys smile.gif

Tikrai gali buti, kad vaikui salta. Mums taip buvo is pradziu, kol supratau. nakciai vaikeli geriau rengti silta pizamele ar sliauztinuku - geriausia is vilnos. Rekomenduoju is eko parduotuviu. Mes turim nusipirke toki dideli nuo 1 men iki dabar naudojam (mums 3) Ir dar nzn kiek laiko naudosim, tai tikrai apsimoka. pati isitikinau, kad ta vilna stebuklus daro - vaiko rankytes visad siltos. Tiesa, mes dar smelinuka vilnoni dabar dedames (jis labai plonos medziageles, bet sildo gerai).
Atsakyti
QUOTE(angeloangel @ 2009 11 01, 15:52)
bet kitas klausimas ar neatsilieps paskui vaiko psichikai kai 2 metu maitinciau g.gif kazkur rase kad tipo mokslininkai nustate jog maitinti sveika iki 10 menesiu, tik idomu ar cia tiesa ir pagal ka jie sprendzia rolleyes.gif

Atsipieps tik pozityviai, ir abiem 4u.gif
Įdomu, ar tų "mokslininkų" nenupirko mišinukų gamintojai g.gif
QUOTE(angeloangel @ 2009 11 01, 15:52)
mastau o gal dar palaukt gal vis gi dar jam anksti g.gif  kada veliausiai primaitint galima? kazkaip man atrode kad 6 menesiu, bet jei taip ir toliau tai nezinau kada mes tas koses valgysim normaliai unsure.gif

Rekomenduojama pradėt nuo pilnų 6mėn.- nes žarnynas pasiruošęs būna.
Kiek paragauja-tiek. Pagrindas iki metų MP (o ne retai ir ilgėliau- vaikas vaikui nelygu)
Tau svarbiausia pasiūlyt, jei vaikas atsisako- priimt tai kaip asmenybės pasirinkimą. Vadinas kitą sykį (po dienos, svaitės, mėnesio, pusmečio ir t.t.)
gal paragaus ar suvalgys daugiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 11 02, 18:36)
Atsipieps tik pozityviai, ir abiem  4u.gif
Įdomu, ar tų "mokslininkų" nenupirko mišinukų gamintojai  g.gif

Rekomenduojama pradėt nuo pilnų 6mėn.- nes žarnynas pasiruošęs būna.
Kiek paragauja-tiek. Pagrindas iki metų MP (o ne retai ir ilgėliau- vaikas vaikui nelygu)
Tau svarbiausia pasiūlyt, jei vaikas atsisako- priimt tai kaip asmenybės pasirinkimą. Vadinas kitą sykį (po dienos, svaitės, mėnesio, pusmečio ir t.t.)
gal paragaus ar suvalgys daugiau  4u.gif

oij tikiuosi unsure.gif per menesi vaikas uzaugo 500gr ir 7cm blink.gif tai gal netruksta jam to pienelio nezinau g.gif
Atsakyti
Labas visoms!
Papasakosiu savo istorija. As buvau nusiteikusi maitint... ir taskas! Kitu alternatyvu net nesvarsciau. Viskas sekesi neblogai, buvo 2 laktostazes, teko nutraukinet ir gert antibiotikus, bet isgyvenom. Pirma men priaugo 1,5 kg+5 cm, maziausias prieaugys buvo 2 cm ir 300 g. Aisku maitinau pagal pareikalavima, o tai buvo ir kas 1,5 val, ir kas 30 min (jeigu diegliai ar pilvuka skaudejo!). Primaitint pradejau nuo 7 men, nes pasirode pirmi dantukai. Visad siekem virsutines procentiles, bet tai labiau paveldimumas. Dabar mums 11 men, 3 kartus per diena valgom paprasta maista, viska uzgeriam pienu, plius 3 naktiniai maitinimai. Pieno nesumazejo, planuojam testi iki 1,5 metu. Bet.... pradejau pamazu sportuot ir per 2 sav nukrito 6 kg! Valgau kaip iprasta, bet jauciuosi labai silpnai. Mamytes, gal galetumet patarti ka daryt, kas susidure su panasiomis problemomis. Manau, vaikas paaugo ir tai tiesiog eiline laktokrize, bet pirma karta taip sutriko sveikata, net susirgau!
Atsakyti
QUOTE(rimtas eziukas @ 2009 11 03, 14:05)
Labas visoms!
Papasakosiu savo istorija. As buvau nusiteikusi maitint... ir taskas! Kitu alternatyvu net nesvarsciau. Viskas sekesi neblogai, buvo 2 laktostazes, teko nutraukinet ir gert antibiotikus, bet isgyvenom. Pirma men priaugo 1,5 kg+5 cm, maziausias prieaugys buvo 2 cm ir 300 g. Aisku maitinau pagal pareikalavima, o tai buvo ir kas 1,5 val, ir kas 30 min (jeigu diegliai ar pilvuka skaudejo!). Primaitint pradejau nuo 7 men, nes pasirode pirmi dantukai. Visad siekem virsutines procentiles, bet tai labiau paveldimumas. Dabar mums 11 men, 3 kartus per diena valgom paprasta maista, viska uzgeriam pienu, plius 3 naktiniai maitinimai. Pieno nesumazejo, planuojam testi iki 1,5 metu. Bet.... pradejau pamazu sportuot ir per 2 sav nukrito 6 kg! Valgau kaip iprasta, bet jauciuosi labai silpnai. Mamytes, gal galetumet patarti ka daryt, kas susidure su panasiomis problemomis. Manau, vaikas paaugo ir tai tiesiog eiline laktokrize, bet pirma karta taip sutriko sveikata, net susirgau!

pas mane tas pats buna kad net galva sukasi nuo silpnumo, ir vitaminus geriu. Bet pastoviai sirguliuoju, taip gal jau 2 menesiai, kai einu ir net zvaigzdutes kartais matosi unsure.gif neisivaizduoju kas cia yra, gal koks issekimas unsure.gif
Atsakyti
sveikos mamytes!

Maitinau iki 1m, suejo metukai ir pati samoningai nutraukiau ( aisku ne drastiskai, po truputi, tai tas truputis uztruko keleta savaiciu).
Visus metus, kai maitinau, jauciausi nekaip - galva svaigdavo, nuotaikos nera, jausdavaus nuolatos pavargusi. Ypac tai buvo suaktyveje ziema. Jokiu vitaminu negeriau.
Kai nustojau maitinti, tikrai atsigavau fiziskai. Taigi, galbut ir jums tiesiog organizmo nusilpimas.
Aisku, jokiu budu nesakau, kad nutraukite maitinima, tikrai ne. Taciau man asmeniskai akys prasviesejo, kai baigesi naktiniai maitinimai ir galiu ramiai visa nakti miegoti. Matyt, miegas zmogui be galo svarbu...
Maitinkite ir bukite sveikos bei stiprios 4u.gif
Atsakyti
OOoooooooooooooooooooo, miegas! huh.gif huh.gif huh.gif huh.gif huh.gif huh.gif huh.gif huh.gif

Mums dabar digsta net 8 dantukai! Tai karsciuoja, nieko nevalgo tik zista... 2.gif 2.gif 2.gif 2.gif 2.gif 2.gif 2.gif 2.gif
Atsakyti
Sveikutės,

labai labai prašau patarimo blush2.gif
Auginu antrą dukrytę. Dar užvakar pienuko buvo per akis, matėsi, kad mažė net persivalgo, bet tos pačios dienos vakare pajutau, kad skauda dešinę krūtį. Labai susinervinau, plius dar serga didžioji, kas irgi kainuoja nervų, plius užsidarymas namie, nes dėl ligos negaliu niekur pajudėt, ir pienuko kaip ir beveik nėra verysad.gif Vakar ir gydytoja užsiminė, kad greičiausiai trūksta pieno, nors pampiai pilni visokio gėrio g.gif
Ar čia kokia pieno krizė g.gif Ar čia mano tikrai jau depresinė nuotaika įtaką daro g.gif Labai noriu maitinti toliau pati, todėl labai pergyvenu, kas, aišku, nepadeda pienelio gamybai verysad.gif O tik mažę per dieną ištisai maitinti negaliu, nes namie ir didžioji, jai ir valgyt pagamint reikia, ir vaistus paduot, ir procedūras visokias atlikti verysad.gif Ką man daryti unsure.gif

Tiesa, tas skausmas tai beprasidedantis mastitas, tai lašinausi oksitociną, lyg geriau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukinukė: 06 lapkričio 2009 - 08:43
Laikykis! O del visu kruties problemu kreipkis pas gydytoja, gal jau vaistu rekes. Gali buti ir laktokrize. Arba po laktokrizes pieno daugiau atsirado. Man taip budavo visada- pieno daugedavo su temperatura ir "guzais". Kuo dazniau duoti zisti ir praeidavo, tik nelaukti, nes jeigu kasciuoji daugiau 5 dienu laabai didele tikimybe pienui tiesiog perdegt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimtas eziukas: 06 lapkričio 2009 - 10:06
sveikos, prashau patarimo 4u.gif

pastebejau akd viena krutis vis 'nugrauzhinejama' ir nesupratau pradzioj delko, o shian tokia mintis atejo ar galejo buti delto, kad tos kruties prasciau bega pienas, tiksliau jis nebega o labai sunkiai sunkiasi doh.gif net nzn vaikas labai ilgai valgo ir nepavalgo, o kai duodu ta geraja kruti tai vaikui per zhandukus net teka pienukas ir gana greit pasisotina ir nenugriauzhia taip kaip anos, beja ta 'nugrauzta' yra ir zhymiai mazhesne, gal kaip nors butu galima ja pastimuliuot su kokiu pientraukiu, kad susivienodintu, kolkas pries maitinima visada duodu ta skausmingaja, bent pusvalandziui, o poto duodu, kad normaliai pavalgytu ta geraja

pasimetus unsure.gif
Atsakyti
As maitinciau tik is vienos. Jeigu eile skausmingai, tai tegu ir zista is skausmingos. Vel gi is literaturos- kiekvienos kruties "budejimi laikas" yra ~2 val. Jeigu maitint toki maziuka- iseina apie 2 maitinimai (bent jau man pradzioj taip buvo). Per ta laika man mazius puikiai viska istraukdavo. Tuo labiau, jeigu laiku nedrenuoti skilties su staze, tai temperatura, perdegs pienas ir ten nebesigamins daugiau. O tas jausmas, kaip tarsi grauztu krutije, kai mazius zista, tai tiesiog susitraukia latakeliai.
Atsakyti
QUOTE(rimtas eziukas @ 2009 11 03, 15:05)
Labas visoms!

QUOTE(angeloangel @ 2009 11 03, 16:01)
pas mane tas pats buna kad net galva sukasi nuo silpnumo, ir vitaminus geriu. Bet pastoviai sirguliuoju, taip gal jau 2 menesiai, kai einu ir net zvaigzdutes kartais matosi unsure.gif  neisivaizduoju kas cia yra, gal koks issekimas unsure.gif

Sveikos, maitinančios mamos biggrin.gif

Aš irgi maitinu dukrelę pienuku, jau 14-as mėnuo. Ir sportuoju {kai netingiu}. Ir vitaminus pageriu, ir žalias daržoves pakramtau, ir morkų sultis {vėlgi kai netingiu}.

O vieno dalyko NIEKADA netingiu padaryt - nueit profilaktiškai pas gydytoją. Visada geriau PROFILAKTIŠKAI pasikalbėt su protinga gydytoja, pasidaryt kraujo tyrimus, juk kai gerai jauties, tai nori gerai jaustis ir toliau.

Svarbiausia, kad organizmo gaunamas krūvis {emocinis ir fizinis} būtų reguliarus ir subalansuotas. Valgyt {mamai, mamytei} geriausia panašiu metu, ir sportuoti geriau ne dukart per savaitę iki nukritimo, bet kasdien po malonią porciją.

Sėkmės.

Silpnai besijaučiančios, jūsų sveikata - ir jūsų mažulių sveikata. Nueikit, pasitarkit pas gydytojus, nuo to blogiau nebus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gadget3: 06 lapkričio 2009 - 17:17