Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(EvitaMaria @ 2009 10 25, 23:30)
Biesas, kad tos gydytojos skuba mišinukus brukt, o kaip skatinti, atstatyti ir pataisyti pieno gamybą nepataria, tenka maitinančių mamų klaust...

Aš tai nežinau, kodėl taip jautriai reaguoju į ne savo problemas g.gif Bet va susinervinau vėl - giminaitė pasigimdė, vaikui 1,5 mėn, jau maitina mišinukais... Po pirmo mėnesio maitinimo MP priaugta 500 g, gydytojų išvados - vaikui trūksta pieno, per mažai priaugo blink.gif Patarimas - primaitinti mišinuku... Dėl to pienas jau baiginėjasi, gydytojų išvada - ne visoms skirta maitinti doh.gif Ir ką bepasakysi, nieko jau nepakeisi... (jei bandau patarti - gaunu bart, kad "lengva man šnekėt kai pieno turiu"). Et...

Atsakyti
QUOTE(mari73 @ 2009 10 26, 21:40)
ciulptuka gauna nuo gimimo.kruti siulydavau pries ir po valgio.tik paskutiniu metu geria arbata.su kosem priauga tik 200g.su pieneliu priaugdavo 400g.

Supratau. Sarbu, kad augat, o 400 ne taip ir mažai. Dar reiktų atsivelgt į tėvų sudėjimą, ūgį. Bent naktį pienelio gauna. Jei geria arbatėles- gal pavyktų nusitraukt ir duot vietoj arbarėlių. Nešiojimas, sūpavimas, odos kontaktas ir skatina norą žysti. Svarbu, kad pasiūlytum.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Katrix @ 2009 10 26, 12:59)
Iskylo man toks klausimas, zindymas.lt puslapyje radau tokia info - stebekite, ar nepakitusi speneliu forma (ploksci, suspausti). Po maitinimo mano speneliu forma butent tokia - ploksci, suspausti. Tai reiskia - neteisingai apzioja kruti?

šiaip anksčiau šito požymio nebuvau skaičiusi, bet man atrodo labai logiškas ir pas save pastebėjau, kad speneliaigerokai ištempti būna iš karto po žindymo. nes gi kūdikis jį traukia su labai didelia jėga, kai taisyklingai žinda.

radau mamų žindymo konsultančių telefonus:

http://www.zindymas.lt/node/254

Atsakyti
sveikutės,

senokai buvau užsukusi. Labai jums ačiū, mamytės, už visus patarimus ir padrąsinimus. Šiek tiek vienu metu primaitinėjau mišinuku, bet kartu beveik ištisai dienom leisdavau kabėti savo sūnuliui. Išties, labai blogai jaučiausi, kad vaikui negaliu duoti pienuko, bet buvau kantri ir ką jūs manot???? Atsirado pienuko!!!!! Nesakyčiau, kad upės, bet, mano manymu, sūnui užtenka. Per mėnesį priaugom 630g.
Ką tik prasidėjo trečias mėnuo. Vis dar stengiuosi valgydint vaiką ne rečiau kaip kas 2-3val. Man tai pasiteisino. Bet va tokia bėdelė - sūnus vėl pradėjo labai daug ir kietai miegoti. Naktimis dažniausiai valgo per vieną maitinimą tik iš vienos krūties (šiaip visada iš abiejų). Bijau, kad nepradėtų mažėt pienulio...... Gal kas galėtų ką nors pakomentuoti????????
Atsakyti
QUOTE(Ugniux @ 2009 10 26, 23:00)
sveikutės,

senokai buvau užsukusi. Labai jums ačiū, mamytės, už visus patarimus ir padrąsinimus. Šiek tiek vienu metu primaitinėjau mišinuku, bet kartu beveik ištisai dienom leisdavau kabėti savo sūnuliui. Išties, labai blogai jaučiausi, kad vaikui negaliu duoti pienuko, bet buvau kantri ir ką jūs manot???? Atsirado pienuko!!!!! Nesakyčiau, kad upės, bet, mano manymu, sūnui užtenka. Per mėnesį priaugom 630g.
Ką tik prasidėjo trečias mėnuo. Vis dar stengiuosi valgydint vaiką ne rečiau kaip kas 2-3val. Man tai pasiteisino. Bet va tokia bėdelė - sūnus vėl pradėjo labai daug ir kietai miegoti. Naktimis dažniausiai valgo per vieną maitinimą tik iš vienos krūties (šiaip visada iš abiejų). Bijau, kad nepradėtų mažėt pienulio...... Gal kas galėtų ką nors pakomentuoti????????

sveikinu 4u.gif džiaugiuosi, kad jums gerai sekas.
o jums gal pilvuko diegliukai buvo prieš tai? nes tokio amžiaus kaip tik gali jau baigtis ir tuomet kūdikis pradeda žymiai daugiau miegoti.
o iš vienos krūties irgi gali pradėti valgyt, tai irgi normalu,t iesiog nusistovi pienelio gamyba ir užtenka vienos. ir gal kol šiltesni orai buvo po valgio norėdavo atsigerti iš antros, nes pirmasis pienelis skystesnis. maisto poreikis ir įpročiai keičiasi dažnai per pirmuosius mėnesiukus, taigi nesijaudink, viskas jums gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 10 26, 18:22)
Skaičiuojam: 4390-3960=430g
Augat. Nukritęs svoris ir ataugamas, MP maitinant vidurkis iki pusmečio- 500g Kiek cm paaugo? Kiek kartų per parą šlapinasi? Ar duodatčiulptuką?
Svarbu aktyvinti laktaciją. Kaip -rasi Až.
Maitintis visaverčiu maistu. Skysčių vartoti tike, kiek organizmas natūraliai reikaluja.
Per didelis skysčių vartojimas MAŽINA pieno gamybą.
Ieškok papildomo maitinimo sistemos (medela gamina)- taip pratinsi prie krūties, svarbiausia- skatinsi pieno gamybą  mirksiukas.gif
Papildyta:

Aciu labai, stengiuosi vadovautis jusu patarimais. Paziurejau vaizdajuostes is ivairiu puslapiu kaip teisingai paduoti kruti - manau neteisingai tai dariau. Dabar mokomes is naujo, su viena krutimi sekasi gerai, su kita siek tiek prasciau, bet mes labai stengiames. Del speneliu formos - pastebejau, kad dabar jie beveik nekinta, lieka apvalesni - gal gerai, nes kiek supratau, zisti turi ne speneli, o pati tamsu laukeli g.gif
Gal sutapimas - vakar viena karta misinio atsisake, kita karta suvalge 20 g maziau. Tikiuosi geras zenklas.
Fedes, ausytes juda bigsmile.gif Vakar atkreipiau demesi.
Dar karta labai didelis aciu visoms 4u.gif Svarbiausia - ikvepet optimizmo, o tai yra be galo svarbu.
Atsakyti
QUOTE(Katrix @ 2009 10 27, 14:00)
Aciu labai, stengiuosi vadovautis jusu patarimais. Paziurejau vaizdajuostes is ivairiu puslapiu kaip teisingai paduoti kruti - manau neteisingai tai dariau. Dabar mokomes is naujo, su viena krutimi sekasi gerai, su kita siek tiek prasciau, bet mes labai stengiames. Del speneliu formos - pastebejau, kad dabar jie beveik nekinta, lieka apvalesni - gal gerai, nes kiek supratau, zisti turi ne speneli, o pati tamsu laukeli  g.gif
Gal sutapimas - vakar viena karta misinio atsisake, kita karta suvalge 20 g maziau. Tikiuosi geras zenklas.
Fedes, ausytes juda  bigsmile.gif Vakar atkreipiau demesi.
Dar karta labai didelis aciu visoms 4u.gif  Svarbiausia - ikvepet optimizmo, o tai yra be galo svarbu.

jus tikri saunuoliai, pamatysi, viskas susitvarkys 4u.gif 4u.gif 4u.gif matau kad stengiates teisinga kryptimi drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dar tiesa, gal kai vaikas neima krūties, tai gali būti ir kitokių priežasčių, nei krūtų problemos, kaip pvz mums - vakarais pilvukas kankina ir vaikui valgyt neįsiūlysi, net jei jau senokai bus nevalgęs. Bet kai apsnūdęs tai viską pamiršta ir žinda, ausytėm lapsi.

Nes iš giminių pastebėjau - labai greit vaiko verksmas "nurašomas" ant neva blogo ar nepakankamo pieno blink.gif . Giminaitė taip ir nustojo po mėnesio maitint - neva vaikas nepavalgo, nes dažnai verkia. Su tom gydytojom žindymas po truputį ima tapti retenybe...

Va, dar irgi iš trumputės, bet vis augančios patirties pastebėjau - kai vaikas neramus ar ilgiau paverkęs, kartais tenka kelias pozas išbandyt, kad jis nusiramintų ir valgytų - vieną dieną jam geriau sekasi gulomis, kitą dieną labiau patinka, kai aš sėdžiu, laikau jį ant rankų ir dar šiek tiek linguoju žindant, trečią - nusiramina tik padėtas ant krūtinės, kaip kad pirmą kartą, kai tik gimė. Dar kartais, kai žįsdamas prisirija oro, tenka kelis kartus pakelti vaiką, priglausti, nuraminti ir luktert, kad atsirūgtų, tada toliau jau ramesni pratęsiam pietus.
Papildyta:
Va, dar pasidalinsiu padrąsinančia draugės patirtim - ji per pirmą mėnesį išvis nieko nepriaugo, tik nukrito svoris, tai jau gydytoja liepė mišinukus pirkt ir pamiršt žindymą. Bet ji nepasidavė, o pasirodo - vaikas miegalius buvo, per retai žįsdavo (kartais ir po 8 val miegodavo), jį vis pabudint reikėjo. Ir mamai sriubų visokių valgyt daugiau. Tai viskas paskui pasitaisė, vaikui jau 8 mėn - sėkmingai tik ant motinos pienuko auga.
Atsakyti
QUOTE(EvitaMaria @ 2009 10 27, 14:35)
Dar tiesa, gal kai vaikas neima krūties, tai gali būti ir kitokių priežasčių, nei krūtų problemos, kaip pvz mums - vakarais pilvukas kankina ir vaikui valgyt neįsiūlysi, net jei jau senokai bus nevalgęs. Bet kai apsnūdęs tai viską pamiršta ir žinda, ausytėm lapsi.

Nes iš giminių pastebėjau - labai greit vaiko verksmas "nurašomas" ant neva blogo ar nepakankamo pieno blink.gif . Giminaitė taip ir nustojo po mėnesio maitint - neva vaikas nepavalgo, nes dažnai verkia. Su tom gydytojom žindymas po truputį ima tapti retenybe...

Pas mus panasiai, jei tik pilvukas, vaikas nevalgo... Jei tetis namie, tada mazius keliauja pas ji. Pazaidzia jie, pasportuoja smile.gif Ir parekauna mazylis, bet... galutinis rezultatas buna geras - pavargsta, isalksta, pavalgo ir eina miegoti.

O del giminaiciu - tikra tiesa. As net su mama ne karta susibarusi buvau kai ji man pradedavo aiskinti, kad vaikas rekia, nes "pieno neistraukia", tipo reikia nusitraukti ir duoti. Man priminus, kad mane su broliu tokiais metodais ji maitino tik iki 2-3 men., ji atsauna "tai ka iki puses metu ruosiesi maitinti", o as sakau "ne, iki metu".
Atsakyti
Luttukei 4u.gif už ryžtą iki metų
EvitaiMarijai 4u.gif už dalijimąsi patirtim
Fades 4u.gif už padrąsinimus ir gerus žodžius
Katrix 4u.gif už pastangas ir optimizmą
Ugniux 4u.gif už didelius pasiekimus (maitinat tokiu dažnumu, kaip parašėt, pienelio nemažės, jei vaikutis kelias tik sykį per naktį- vadinas jam taip reik. Jums daugiau miego- naudokitės )
Ir visom 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 27 spalio 2009 - 17:43
Koše-maloše - ačiū už balionėlius! Labiausiai tai tau dėkui už geras pamokas!
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 10 27, 18:42)

tau gi pačiai Koše-maloše riektų visus balionėlius sudėjus ir dar patrigubinus, alia SM neleis tiek šypsiukų įterpt

už kantrybę , žinias, pastangas ir geranoriškumą
4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti