sveiki!gal kam teko susidurti su problema:vaikelis nenori pienelio.jo visada turejau pakankamai,bet kaskart zindo vis maziau kol visiskai atsisake.zinda tiktai nakti,zodziu ,kai miega.vaikeliui 6men.
QUOTE(EvitaMaria @ 2009 10 25, 20:49)
Sveikos, mamytės, aš irgi turiu klausimą - dėl žindymo dažnumo. Šiaip vaikis po 2,5-3,5 val. miega, kai miega, o kai budrauja - kyšteliu papuką dažniau, nes vis man atrodo, kad jis jau alkanas. Bet va kai vakare apie 20 val prasideda pilvuko išdaigos (aš taip įtariu) - čiumpa papulį, nuryja ir ima klykt nesavu balsu, nuraminu, vėl duodu - vėl čiumpa, ryja ir klykia. Tada nešioju, sūpuoju, dar čiulptuką į pagalbą nusiraminimui teko pasitelkt, kol apie 22-23 val. nurimęs užmiega, po pusvalanduko alkanas pabunda ir tada jau ramiai pavalgo. Tada naktį ir kitą dieną toliau tvarkingai kas 2-3,5 val. valgo. Tai man baisu, kad per tą pilvuką mes praktiškai praleidžiame vieną maitinimą (neskaitant tų kelių godžių gurkšnelių, po kurių būna klyksmas)... Turim 3 sav., naminių svarstyklių duomenimis sveriam apie 4200g, gimėm 3800, iš ligoninės išrašė 3600.
Dar prie to paties - ar tikrai nereikia vaikelio žadinti, jei jis apie 3 val miega?
Dar prie to paties - ar tikrai nereikia vaikelio žadinti, jei jis apie 3 val miega?
Viskas gerai. Augat kaip ant mielių.
Apsišarvuokit kantrybe. Pilvuko putimas kaip iš vadovėlio aprašytas. Svarbu, kad nusiraminęs pavalgo.
Nešiojimas lėktuvėliu, šildymas (yra vyšnių kauliukų pagalvėlės) masažai, viburkolio žvakutės (pasitark su gydytoja), kantrybė,- nuo pūtimo pagelbėja. Laikykitės
Papildyta:
QUOTE(mari73 @ 2009 10 25, 21:00)
sveiki!gal kam teko susidurti su problema:vaikelis nenori pienelio.jo visada turejau pakankamai,bet kaskart zindo vis maziau kol visiskai atsisake.zinda tiktai nakti,zodziu ,kai miega.vaikeliui 6men.
Kaip maitinat? Ar gauna ką papildomai? Iš buteliuko? Žinduką duodat? Nuo kada maitinimai retėjo?
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 10 25, 20:03)
Viskas gerai. Augat kaip ant mielių.
Apsišarvuokit kantrybe. Pilvuko putimas kaip iš vadovėlio aprašytas. Svarbu, kad nusiraminęs pavalgo.
Nešiojimas lėktuvėliu, šildymas (yra vyšnių kauliukų pagalvėlės) masažai, viburkolio žvakutės (pasitark su gydytoja), kantrybė,- nuo pūtimo pagelbėja. Laikykitės
Papildyta:
Kaip maitinat? Ar gauna ką papildomai? Iš buteliuko? Žinduką duodat? Nuo kada maitinimai retėjo?
Papildyta:
puikiai zindo tik menesi.po to prie kruties budavo tik po 5 min. kas 2,5 val.veliau visai supykdavo pasiulius kruti.taip tesesi iki 4men.kol baigesi mano kantrybe,nes priaugdavo l.mazai svorio.tada pradejom valgyti koses ir pieneli visai nustojo gert.man labai gaila,nes turejau daug ir bego lengvai.is buteliuko nieko negerdavo,nes nemokejo.gal mano pienas blogas?
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 10 25, 18:42)
Dėl siaurų latakų turėtų jaustis skausmai maitinant (ne spenelio!) Maitinant latakai paplatėja.
Dėl svorio: gimė 4360, iki kiek nukrito??? Ir kiek svėrė po pirmo apsilankymo pas gydytoją???
Dėl svorio: gimė 4360, iki kiek nukrito??? Ir kiek svėrė po pirmo apsilankymo pas gydytoją???
Gal ir ne latakuose esme, cia as siaip mastau ivairius variantus. Svoris nuo 4360 nukrito iki 3960, israsant is ligonines buvo 4280. Po pirmojo apsilankymo pas gydytoja - 4390. Gydytoja pasake, kad kaip bebutu gaila, vaikui vienareiskmiskai truksta pieno, gali prasideti gelta. Todel ir pradejom su misiniais.
O krutys buvo kietos pradzioj, dabar visai ne, labai minkstos. Tiesiog palaipsniui pradejo mazeti pieno. Nors kai arteja maitinimo metas jauciu, kad krutyse dilgcioja, reiskia pienas gaminasi. Tik labai jau nedaug.
O kruti paduodu lyg ir gerai, ikisu kuo daugiau tamsaus laukelio. Zodziu, viskas lyg ir teisingai, o pienelio neuztenka. Dabar labai greitai pavalgo, po to spjauna kruti ir pradeda rekt, reikalaudamas valgyt. Tenka duot misinio, ka dar daryt..
Mergaites, o gali padeti, jei gersiu daugiau skysciu, gal per mazai isgeriu per diena...
QUOTE(Katrix @ 2009 10 25, 20:25)
Mergaites, o gali padeti, jei gersiu daugiau skysciu, gal per mazai isgeriu per diena...
sveika gal ir pades, jei daugiau gersi. nes visur kur apie zindyma skaiciau, raso kad ne valgis, o skysciai itakoja pieno gamyba. t.y. valgyti reikia normaliai, o gerti daugiau, rekomenduojamas visu pirma negazuotas vanduo, ramuneliu arbata. dar mano mama sako kmynai gerai pieno gamybai, ir leliuko pilvukui gerai. maniskei kai pilvuka pute as po litra kmynu arbatos isgerdavau silpnos per diena nezinau ar tai itakojo pieno gamyba, bet turiu pakankamai kol kas ir siaip as daug geriu, ypac vandens. gal pabandyk ir tu
QUOTE(Katrix @ 2009 10 25, 23:25)
Aš žindyme naujokė, bet o tu nebandei po to, kai vaikutis pavalgo, bandyti nusitraukti likusį pienuką (gal jis ne viską išvalgo?) ir taip sudaryt didesnę paklausą, kad daugiau gamintųsi? Ir jei pavyks kažkiek išgaut pieno pačiai - tai juk vis geriau nei mišinukas, net jei tektų ir per buteliuką savo pienu girdyt...
Beje, o pagal ką, moterys, sprendžiat, kad pieno nedaug gaminasi - juk nuo krūtų kietumo tai nepriklauso (gali būti ir minkštos, bet pilnos), nusitraukimas - ne rodiklis, kiek vaikas suvalgė - nepamatuosim, nebent ten tuo metodu, kur reikia vaiką sverti prieš ir po valgio.
Biesas, kad tos gydytojos skuba mišinukus brukt, o kaip skatinti, atstatyti ir pataisyti pieno gamybą nepataria, tenka maitinančių mamų klaust...
O skysčių tai, sako, bet kokiu atveju reikia daug vartoti, ir ne šiaip vandens, o maistingų skysčių - sriubų, kakavos (jei vaikas toleruoja), kefyro ir pan.
QUOTE(EvitaMaria @ 2009 10 25, 19:49)
Sveikos, mamytės, aš irgi turiu klausimą - dėl žindymo dažnumo. Šiaip vaikis po 2,5-3,5 val. miega, kai miega, o kai budrauja - kyšteliu papuką dažniau, nes vis man atrodo, kad jis jau alkanas. Bet va kai vakare apie 20 val prasideda pilvuko išdaigos (aš taip įtariu) - čiumpa papulį, nuryja ir ima klykt nesavu balsu, nuraminu, vėl duodu - vėl čiumpa, ryja ir klykia. Tada nešioju, sūpuoju, dar čiulptuką į pagalbą nusiraminimui teko pasitelkt, kol apie 22-23 val. nurimęs užmiega, po pusvalanduko alkanas pabunda ir tada jau ramiai pavalgo. Tada naktį ir kitą dieną toliau tvarkingai kas 2-3,5 val. valgo. Tai man baisu, kad per tą pilvuką mes praktiškai praleidžiame vieną maitinimą (neskaitant tų kelių godžių gurkšnelių, po kurių būna klyksmas)... Turim 3 sav., naminių svarstyklių duomenimis sveriam apie 4200g, gimėm 3800, iš ligoninės išrašė 3600.
pas jus viskas gerai atrodo, taigi nezadinkit, ir taip jis tvarkingai valgo. o kad nepavalgo vakare vieną maitinimą, manau kompensuoja naktį, su tais diegliai ir vakariniais neramumais taip jau būna. nenustokit siūlyt, pamatysit, po kurio laiko "susitarsit"
QUOTE(mari73 @ 2009 10 25, 20:00)
esu susidūrus su mamytėm, kurio vaiukčiai tik miegodami-apsnūdę valgo tiek MP, tiek mišinėlius. kartais tai aiškiai susiję su patirtais nemaloniais pojūčiais (pvz vėmimas dėl laktozės netolerancijos po kiekvieno mišinėlio), kartais neaišku visiškai dėl ko. pabandykit ir dieną maitinti jau tuomet, kai šiek tiek apsnūdęs vaikas, besiruošiantis miegot. taip pat pagalvokit, gal pasiųlyti kitu metu, nei įprastai siųlote, ar prieš valgį, ar po valgio, ar tarp valgymų. gal didesni intervalai turi būti. bet šiaip ir tik naktį žindant turėtų pienelis išsilaikyt kuo puikiausiai ir dar ilgai, nes jau jums 6 mėnesiukai. beje, dieną galit nusitraukinėti ir dėti MP į košytes .
QUOTE(Katrix @ 2009 10 25, 23:25)
Gal ir ne latakuose esme, cia as siaip mastau ivairius variantus. Svoris nuo 4360 nukrito iki 3960, israsant is ligonines buvo 4280. Po pirmojo apsilankymo pas gydytoja - 4390. Gydytoja pasake, kad kaip bebutu gaila, vaikui vienareiskmiskai truksta pieno, gali prasideti gelta. Todel ir pradejom su misiniais.
O krutys buvo kietos pradzioj, dabar visai ne, labai minkstos. Tiesiog palaipsniui pradejo mazeti pieno. Nors kai arteja maitinimo metas jauciu, kad krutyse dilgcioja, reiskia pienas gaminasi. Tik labai jau nedaug.
O kruti paduodu lyg ir gerai, ikisu kuo daugiau tamsaus laukelio. Zodziu, viskas lyg ir teisingai, o pienelio neuztenka. Dabar labai greitai pavalgo, po to spjauna kruti ir pradeda rekt, reikalaudamas valgyt. Tenka duot misinio, ka dar daryt..
neatsakėt, ar ausytės juda, kai žinda, ar girdisi rijimo garsas?
jei tik galit, kriepkitės į žindymo konsultantą. nes tiek mažai priaugti dažnai žindant gali tie mažiukai, kurios reikia pamokyti aktyviau traukti tą pienuką. koše maloše, ar kitos mamytės, aūūū, gal žinot kontaktus?... kol vaikis neištraukia viso pieno ir nepasitarėt su rimtu konsultantu, pamatinusi tikrai galėtumėt likusį MP nutraukt ir paskui iš buteliuko sumaitint vietoj mišinėlio, kaip laikina priemonė. neišsigąskit, iš pradžių gali būti labai mažai arba nieko, tsin ereiškia, kad mp ten nėra, nes nusitraukinėt irgi reik įgust ir krūtim prie to priprast.
o skysčių gerkit daugiau, ypač karštų, jei krūtys minkštos. bet jei vėl pradėtų kietėt, tai apmažinkit, kad neužsistovėtų ten pienelio. o gal jūsų mažyliui pilnesnės krūtys labiau patiksir pradės aktyviau traukt.
Aciu visoms, kad atsake ir stengiasi man padeti
Pasistengsiu padaryti viska pagal jusu rekomendacijas. Siaip malonu pasikalbeti su jumis, nes labai isgyvenu del sios situacijos ir jauciu kazkoki nepilnavertiskuma Aciu dar kartelu, mergaites
Pamirsau atsakyti ar juda ausytes, kai valgo - niekada neatkreipdavau demesio, o vakar nepavyko pastebeti, nes buvo toks neramus, kad kruties beveik neeme, vis spjaudavo. Gal vis delto neteisingai kruti paduodu, nes vienas spenelis suskiles Akivaizdu, reikia man pagalbos. Jus minite maitinimo konsultantus, apsvieskit prasau, kur juos rasti
Pasistengsiu padaryti viska pagal jusu rekomendacijas. Siaip malonu pasikalbeti su jumis, nes labai isgyvenu del sios situacijos ir jauciu kazkoki nepilnavertiskuma Aciu dar kartelu, mergaites
Pamirsau atsakyti ar juda ausytes, kai valgo - niekada neatkreipdavau demesio, o vakar nepavyko pastebeti, nes buvo toks neramus, kad kruties beveik neeme, vis spjaudavo. Gal vis delto neteisingai kruti paduodu, nes vienas spenelis suskiles Akivaizdu, reikia man pagalbos. Jus minite maitinimo konsultantus, apsvieskit prasau, kur juos rasti
QUOTE(Katrix @ 2009 10 26, 00:25)
Skaičiuojam: 4390-3960=430g
Augat. Nukritęs svoris ir ataugamas, MP maitinant vidurkis iki pusmečio- 500g Kiek cm paaugo? Kiek kartų per parą šlapinasi? Ar duodatčiulptuką?
Svarbu aktyvinti laktaciją. Kaip -rasi Až.
Maitintis visaverčiu maistu. Skysčių vartoti tike, kiek organizmas natūraliai reikaluja.
Per didelis skysčių vartojimas MAŽINA pieno gamybą.
Ieškok papildomo maitinimo sistemos (medela gamina)- taip pratinsi prie krūties, svarbiausia- skatinsi pieno gamybą
Papildyta:
QUOTE(mari73 @ 2009 10 25, 21:44)
puikiai zindo tik menesi.po to prie kruties budavo tik po 5 min. kas 2,5 val.veliau visai supykdavo pasiulius kruti.taip tesesi iki 4men.kol baigesi mano kantrybe,nes priaugdavo l.mazai svorio.tada pradejom valgyti koses ir pieneli visai nustojo gert.man labai gaila,nes turejau daug ir bego lengvai.is buteliuko nieko negerdavo,nes nemokejo.gal mano pienas blogas?
Geras tavo pienas
Kaip pienelį siūlydavai- prieš košes ar po jų? O kitų skysčių gauna? Čiulptuką gaudavo? Kiek priaugo svorio? Ar pasikeitė svorio priaugimas pradėjus duot košes?
Svarbu ir gerai, kad bent naktį žinda. Gal įsiūlytumįt kai eina miegot pietų, ar po pietų miego. kai apsnūdęs, snaudžiantis, arba kai yra geros nuotaukos.
QUOTE(Katrix @ 2009 10 26, 13:59)
Po maitinimo mano speneliu forma butent tokia - ploksci, suspausti. Tai reiskia - neteisingai apzioja kruti?
Kad būtų ramiau- paskambinkit mama-mamai žindymo konsultantėms
http://www.zindymas....axonomy/term/34
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 10 26, 18:22)
Skaičiuojam: 4390-3960=430g
Augat. Nukritęs svoris ir ataugamas, MP maitinant vidurkis iki pusmečio- 500g Kiek cm paaugo? Kiek kartų per parą šlapinasi? Ar duodatčiulptuką?
Maitintis visaverčiu maistu. Skysčių vartoti tike, kiek organizmas natūraliai reikaluja.
Ieškok papildomo maitinimo sistemos (medela gamina)- taip pratinsi prie krūties, svarbiausia- skatinsi pieno gamybą
Papildyta:
Geras tavo pienas
Kaip pienelį siūlydavai- prieš košes ar po jų? O kitų skysčių gauna? Čiulptuką gaudavo? Kiek priaugo svorio? Ar pasikeitė svorio priaugimas pradėjus duot košes?
Svarbu ir gerai, kad bent naktį žinda. Gal įsiūlytumįt kai eina miegot pietų, ar po pietų miego. kai apsnūdęs, snaudžiantis, arba kai yra geros nuotaukos.
Papildyta:
Geras tavo pienas
ciulptuka gauna nuo gimimo.kruti siulydavau pries ir po valgio.tik paskutiniu metu geria arbata.su kosem priauga tik 200g.su pieneliu priaugdavo 400g.