Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

Sveikos mamytes, as gal cia ne i tema, bet noriu Jusu pasiklausti, gal but kuri zinos. Maitinu vaikeli MP, bet labai atpylineja.Vaikutis neramus verkia, nes jai turbut bloga buna, pradeda zviegti ir atpila. Kai pavalgom taip tesiasi vos ne 3 val. Sunku jai, bet sunku ir man. Ji visa maudosi pienuke mano, buna slapia net kaip atpila. Svoris kol kas auga, nors mums dar tik 2 men. Sakau gal yra kokiu nors misinuku nuo kuriu neatpilinetu? Galbut nemaitinti MP, o bandyti kazkokiais misinukai? Patarkit mamytes, nes jau nebezinau ka ir daryti.

Gydytoja sako kantrybes, kai prades valgyti "kieta" maista turetu viskas susitvarkyti. Vaikelis kartais nemiega visa diena, vien praverkia, nekalbu apie naktis.
Atsakyti
QUOTE(vilmax @ 2009 10 19, 09:06)
Sveikos mamytes, as gal cia ne i tema, bet noriu Jusu pasiklausti, gal but kuri zinos. Maitinu vaikeli MP, bet labai atpylineja.Vaikutis neramus verkia, nes jai turbut bloga buna, pradeda zviegti ir atpila. Kai pavalgom taip tesiasi vos ne 3 val. Sunku jai, bet sunku ir man. Ji visa maudosi pienuke mano, buna slapia net kaip atpila. Svoris kol kas auga, nors mums dar tik 2 men. Sakau gal yra kokiu nors misinuku nuo kuriu neatpilinetu? Galbut nemaitinti MP, o bandyti kazkokiais misinukai? Patarkit mamytes, nes jau nebezinau ka ir daryti. 

Gydytoja sako kantrybes, kai prades valgyti "kieta" maista turetu viskas susitvarkyti. Vaikelis kartais nemiega visa diena, vien praverkia, nekalbu apie naktis.

Labas,
Svarbiausia auga svoris smile.gif Gal duok dazniau, bet po maziau g.gif nes kai skrandukas labai pilnas, o tas raukas kur yra tarp skrandžio ir stemplės dar blogai laiko, todėl pasimuisčius perteklius ir išlekia... g.gif skaičiau, kad tas raukas geriau pradeda užsidarinėti apie 6 mėn + maistas prasideda tirštesnis.
Dar priežastis, kai ilgai maistas stovis skrandy, nes tas raukas kur iš skrandžio laiko perėjimą i dvyliką pirštę žarną, nepraleidžia maisto.... tada tik chirurgiškai jį praplečia ir problema išsisprendžia. Bet manau čia ne tas atvejis, nes svoris auga, reiškia maistas keliauja normaliai.
Dar būna ir kitos rėkimo priežastys... nebūtinai, kad vaikui bloga... Pilvo diegliai, pūtimas... Pvz, kai mano pirmagimei buvo 3 sav. važiavom į ligoninę su įstrigusia išvarža. 5 sav. išoperavo ir rėkimai liovėsi...

Aš mišinuko neduočiau rolleyes.gif bet tu manęs gali neklausyt, nes aš pamišus dėl natūralaus maitinimo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmax @ 2009 10 19, 10:06)

Mano pirmasis l. atpylinėo. Mes kiaurą parą valgydavom, rūgdavom, atpildavom ir eidavom persirengti bei grindų plauti doh.gif Miegoti nebuvo kada biggrin.gif
Vienintelis įtarimas buvo, kad blogai raukas užsidaro, kaip aukščiau mamytė rašė, bet nepasitvirtino. Tiek, kad vaikas labai aktyvus buvo, pilvą nežmoniškai pūtė, todėl raitėsi labai ir varė viską lauk doh.gif Net košes sugebėdavo išvaryti lauk doh.gif Pasilenkdavo ko nors pasiimti ir košė ant grindų būdavo. Susitvarkė viskas kai buvo 10-12 mėn. Tiesiog išaugo
Mišinukas negelbėjo schmoll.gif , nes kažkuriuo periodu buvo priskirtas vienas maitinimas per parą specialiu mišinuku dėl žarnyno problemų - tą dar labiau varydavo lauk .
Geriau maitink pati, kad pienuko neprarastum mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(PienėsPūkas @ 2009 10 18, 13:54)

Priaugot gerai, ir kad be čiulptuko thumbup.gif (MP maitinamiems iki pusmečio vidurkis mėnesiui 500g)
Tušintis nuo 45 paros gali ir kas 10d. Mp įsisavinamas ir "atliekų" nelieka (svarbu sekt mažylio nuotaikas, būklę) mirksiukas.gif
Trūkumą rodo retas šlapinimasis- 6 ir mažiau kartų per parą. Kadangi Mp gerai ir greit įsisavina, skrandukas- kaip kumštukas, normalu, kad valgo kas 2val. ir dažniau. Vėliau- retės mirksiukas.gif
Jei latakėlis streikuoja- vaikas geriausias gydytojas mirksiukas.gif savrbu parinkt tokią padėtį, kad apatinis žandikaulis būtų nukreiptas į probleminę vietą.
Sėkmės 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vilmax @ 2009 10 19, 11:06)
Maitinu vaikeli MP, bet labai atpylineja.Vaikutis neramus verkia, nes jai turbut bloga buna, pradeda zviegti ir atpila.

Kaip dažnai atpylinėja? Ar po kiekvieno maitinimo? O naktį- atpila? Gal maitini išalkusią ir dodžiai traukia, taip ir oro prisitraukia?!
Jei svorio priaugot gerai, nerimat neverta. Išaugsit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmax @ 2009 10 19, 10:06)

labas, maniškė pora mėnesiukų anksčiau gimus, irgi atpylinėja ir per nosį ir per burna ir fontanais ir kaip tik moka. neurologė sakė tai refliuksas, sakė būna įvairių rūšių jo, nesigilinau, bet mums kaip ir turėtų praeiti kaip pradėsim kietą maistą, alia geresnis variantas. man pačiai mama sakė tas pats buvo iki metukų.

jei svorio priauga gerai, tai nieko blogo atpylinėjimas, jei tik po kiekvieno maitinimo pradėtų vemti fontanu, tuomet važiuot į ligoninę.

o neramumas ir nemiegojimas gali būti dėl kitų priežasčių, gal jums diegliukai 9bent jau mano vyresnėlis dėl jų prastai miegodavo)? jei vaikiukui blogai nuo atpylinėjimo, tai neramumas būtų iš karto atpylus. maniškė tai dažniausiai sau rami patenkinta ir vėl ieško papo papildyti prarastą kiekį... biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 10 21, 22:54)

Kaip dažnai atpylinėja? Ar po kiekvieno maitinimo? O naktį- atpila? Gal maitini išalkusią ir dodžiai traukia, taip ir oro prisitraukia?!
Jei svorio priaugot gerai, nerimat neverta. Išaugsit  mirksiukas.gif

jo, tu teisi, net su tuo refliusu jei gerai atrūgini (aš tai darau ir kelis kartus vidury maitinimo) tai pavyksta daugiau pienelio išsaugot, nors kartais būna dienų kai niekas negelbsti.

o koks skirtumas ar naktį atpylinėja, ar ne?

vilmax beje, naktį kaip nebūtų keista mums labai gera poza atsirūgt yra pilvuku ant savo pilvo užsiridenu, apsimiegojusi per aukštai galvos nekelia ir sėkmingai išleidžia burbuliukus ir ne per daugiausiai pienuko. jei stačiom, tai labai išbudini ir kartais tenka labai jau ilgai nešiot. dar anksčiau būdavo nebloga atrūginimo airiška poza berods vadinasi, kai vaikutis lyg pasodinamas sau ant kelio, vien ranka ant jo krūtinės, kita užpakaliukas prilaikomas ir taip lyg į priekį labiau kūnelis pasveriamas, atrodo, kad dar labiau atpils, bet iš tikro labai sėkmingai atsirūgsta.pasiieškok internete, yra aprašai visokiausių atrūginimo pozų 4u.gif

Atsakyti
Sos patyrusios mamytes ax.gif
Pries menesi pagimdziau suneli, pieno buvo sociai, lygonineje gulejom savaite, per ta laika gerai priaugome svori, mus ramia sirdim paleido namo. As buvo tikra, kad vaikas sotus, buvo labai ramus. Prie kruties dedavau kiek ir kada tik jis norejo, pati maitinausi gerai, nepavargdavau, daug gerdavau skysciu. Ir stai, po apsilankymo pas gydytiha pasirode, beveik nieko jis nepriaugo. Pradejom primaitinti misiniais, taciau as noriu nors kiek issaugoti pienuka. Ka man daryti, kokios galejo buti klaidos, viska dariau pagal rekomendacijas. Dabar jauciu, kad pienelio vis mazeja, krutis visai minkstos, tuscios. Su pirmaja buvo panasi situacija, taciau maniau, kad buvau jauna-durna, nepatyrusi, dabar viska dariau protingai, bet rezultatas tas pats. Patarkit, prasau, ka man daryti, tai gaila, kad nieko neiseina...
Atsakyti
QUOTE(Katrix @ 2009 10 23, 14:18)
Sos patyrusios mamytes  ax.gif
Pries menesi pagimdziau suneli, pieno buvo sociai, lygonineje gulejom savaite, per ta laika gerai priaugome svori, mus ramia sirdim paleido namo. As buvo tikra, kad vaikas sotus, buvo labai ramus. Prie kruties dedavau kiek ir kada tik jis norejo, pati maitinausi gerai, nepavargdavau, daug gerdavau skysciu. Ir stai, po apsilankymo pas gydytiha pasirode, beveik nieko jis nepriaugo. Pradejom primaitinti misiniais, taciau as noriu nors kiek issaugoti pienuka. Ka man daryti, kokios galejo buti klaidos, viska dariau pagal rekomendacijas. Dabar jauciu, kad pienelio vis mazeja, krutis visai minkstos, tuscios. Su pirmaja buvo panasi situacija, taciau maniau, kad buvau jauna-durna, nepatyrusi, dabar viska dariau protingai, bet rezultatas tas pats. Patarkit, prasau, ka man daryti, tai gaila, kad nieko neiseina...

del klaidos - manau pati svariausia klaida buvo griebtis misineliu is karto.
bet geriau papasakok viska tiksliais skaicias - kokio svorio, gime, kiek parvaziavot is ligonines, po kiek laiko vel sveretes ir koks tuomet svoris buvo. kaip vaikas zinda, ar pasikeite jo iprociai grizus is ligonines.
Atsakyti
QUOTE(Katrix @ 2009 10 23, 14:18)
Sos patyrusios mamytes  ax.gif

Yra teke girdeti, kad mamoms dingsta pienelis, nors ir maitina pagal rekomendacijas. Bandyk maitinti kuo dazniau, kad pageres situacija. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2009 10 23, 14:47)
del klaidos - manau pati svariausia klaida buvo griebtis misineliu is karto.
bet geriau papasakok viska tiksliais skaicias - kokio svorio, gime, kiek parvaziavot is ligonines, po kiek laiko vel sveretes ir koks tuomet svoris buvo. kaip vaikas zinda, ar pasikeite jo iprociai grizus is ligonines.

Matot, misineli daviau, kai sulaukus pirmojo menesio apsilankeme pas gydytoja ir paaiskejo, kad svorio beveik nepriaugome. Vaikas menesi badavo, nu negalejau as toliau jo marint badu verysad.gif
Gime jis 4360, gavau vaika tik trecia para, nes buvo labai sunkus gimdymas tiek man tiek jam. Labai jaudinausi, kad nebus del to pieno. Taciau gavus vaika, pienelis pradejo gamintis, per pirma para praleista kartu jis priaugo 100 g, antra - 70, po to po 30g. Is ligonines grizom sverdami 4280. Visa menesi maitinau pati, jokiu ciulptuku, misineliu, buteliuku. Valge kas 2-3 val. Valgymo trukme nuo 30 min iki 2 val. Tas dvi valandas aisku ne tik valge, bet ir siaip ciulpe kaip soske, bet niekada kruties neatimtadau. Buvo ramus, gerai tustinosi ir slapinosi. Krutis buvo labai kietos, didziules. Todel net neitariau, kad gali nebuti pieno. Kai apsilankem pas gydytoja ir paaiskejo, kad priaugo tik 100 g buvau sokiruota. Dabar duodu abi krutis, po to primaitinu misiniu. Suvalgo jo apie 100g. Guodziu save tik tuo, kad nors kiek gauna mano pienelio. Gydytoja pasake, kad gali buti, kad pieno lataku nedaug ar jie labai siauri, del to tokios problemos, juolab kad ir su dukra buvo panasiai. Na nezinau, gal is tikruju as tas retas atvejis, kai moteris negali maitinti normaliai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Katrix @ 2009 10 25, 14:31)
Matot, misineli daviau, kai sulaukus pirmojo menesio apsilankeme pas gydytoja ir paaiskejo, kad svorio beveik nepriaugome. Vaikas menesi badavo, nu negalejau as toliau jo marint badu  verysad.gif
Gime jis 4360, gavau vaika tik trecia para, nes buvo labai sunkus gimdymas tiek man tiek jam. Labai jaudinausi, kad nebus del to pieno. Taciau gavus vaika, pienelis pradejo gamintis, per pirma para praleista kartu jis priaugo 100 g, antra - 70, po to po 30g. Is ligonines grizom sverdami 4280. Visa menesi maitinau pati, jokiu ciulptuku, misineliu, buteliuku. Valge kas 2-3 val. Valgymo trukme nuo 30 min iki 2 val. Tas dvi valandas aisku ne tik valge, bet ir siaip ciulpe kaip soske, bet niekada kruties neatimtadau. Buvo ramus, gerai tustinosi ir slapinosi. Krutis buvo labai kietos, didziules. Todel net neitariau, kad gali nebuti pieno. Kai apsilankem pas gydytoja ir paaiskejo, kad priaugo tik 100 g buvau sokiruota. Dabar duodu abi krutis, po to primaitinu misiniu. Suvalgo jo apie 100g. Guodziu save tik tuo, kad nors kiek gauna mano pienelio. Gydytoja pasake, kad gali buti, kad pieno lataku nedaug ar jie labai siauri, del to tokios problemos, juolab kad ir su dukra buvo panasiai. Na nezinau, gal is tikruju as tas retas atvejis, kai moteris negali maitinti normaliai  g.gif

teisingai darai, kad mišinėlį duodi po maitinimo krūtimi, ir kai išžinda abi krūtis.
iš jūsų situacijos spėčiau, kad neefektyviai žinda vaikas ir mažai ištraukia, dėl to ir krūtys kietėja, kad pienelio dar daug lieka. reiktų koreguoti žindymo techniką, ar kas nors jus konsultavo taisyklingo žindymo klausimais? reiktų visų pirma įsitikinti, kad mažylis tikrai taisyklingai ištraukia pienuką ir netinginiauja prie papuko. gal mamytės primins mamų tel numerius ir puslapiuką, kur visus juos rast, aš nebeturiu išsisaugojus...
o tinginuką reiktų vis pažadinti kai jis "kabo" ant papuko, kad vėl pradėtų traukt. ar juda ausytės kai žinda? ar girdisi rijimo garsas? ar apžioja rudajį laukelį aplink spenelį? jei traukia tik spenelį, tai labai mažai pineuko jam ir išsitraukia. reikia kuo daugiau aplink spenelį kad apžiotų.
o dėl to, kad ir pirmąją trumpai maitinot, nepergyvenkit, šitą vaikiuką galit ilgai maitint, praeities patirtis tikrai nieko nereiškia, juk pati jaučiat, kad pieno yra krūtyse daug, reiškia svarbiausia reikia išmokti su vaikiuku bendradarbiauti ir kuo daugiau jam atiduot jam wink.gif
daug apie tokį dalyką nežinau, bet kaip suprantu, jei pieno latakai siauresni, iš jų sunkiau ištraukti, tai problema, bet tikrai išsprendžiama daugeliu atveju. nebijokit, visoms, net labai sėkmingai žindančioms pasitaiko krizių ir sunkumų, ir jūs jas įveiksit 4u.gif

beje, tikrinančioms savo pienuko kiekį su pientraukiu galiu pasakyti, kad tikrai neįmanoma to padaryt - jau vat virš keturių mėn mažylei, tikrai viskas gerai su pienuku ir jos svoriu, o reikėjo man išbėgt į miestą ir palikt nutraukto pienelio, tai per abi krūtis vos vos 90 ml išmaigiau, o mažoji po to dar sočiai pavalgė ir ramiai sau užmigo. vat tau ir žinok, kiek to pieno ten slepiasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Katrix @ 2009 10 25, 15:31)
Gydytoja pasake, kad gali buti, kad pieno lataku nedaug ar jie labai siauri, del to tokios problemos, juolab kad ir su dukra buvo panasiai. Na nezinau, gal is tikruju as tas retas atvejis, kai moteris negali maitinti normaliai  g.gif

Dėl siaurų latakų turėtų jaustis skausmai maitinant (ne spenelio!) Maitinant latakai paplatėja.
Dėl svorio: gimė 4360, iki kiek nukrito??? Ir kiek svėrė po pirmo apsilankymo pas gydytoją???
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 25 spalio 2009 - 17:44
Sveikos, mamytės, aš irgi turiu klausimą - dėl žindymo dažnumo. Šiaip vaikis po 2,5-3,5 val. miega, kai miega, o kai budrauja - kyšteliu papuką dažniau, nes vis man atrodo, kad jis jau alkanas. Bet va kai vakare apie 20 val prasideda pilvuko išdaigos (aš taip įtariu) - čiumpa papulį, nuryja ir ima klykt nesavu balsu, nuraminu, vėl duodu - vėl čiumpa, ryja ir klykia. Tada nešioju, sūpuoju, dar čiulptuką į pagalbą nusiraminimui teko pasitelkt, kol apie 22-23 val. nurimęs užmiega, po pusvalanduko alkanas pabunda ir tada jau ramiai pavalgo. Tada naktį ir kitą dieną toliau tvarkingai kas 2-3,5 val. valgo. Tai man baisu, kad per tą pilvuką mes praktiškai praleidžiame vieną maitinimą (neskaitant tų kelių godžių gurkšnelių, po kurių būna klyksmas)... Turim 3 sav., naminių svarstyklių duomenimis sveriam apie 4200g, gimėm 3800, iš ligoninės išrašė 3600.
Dar prie to paties - ar tikrai nereikia vaikelio žadinti, jei jis apie 3 val miega?
Atsakyti