Ronaldo, labai kategoriskas/-a esat
kraujuoja, nes prieš tai buvo sužaloti ir nesugiję iki galo.
pasikartosiu: man su pirmuoju pirmom parom nukandžiojo (beje, ne dėl netaisyklingo žindymo apskritai, o dėl to, kad baigdamas žįst paskutinį "kąsnį" mėgdavo grįbštelt dantenom).kadangi visą laiką žindžiau, galutinai sugijo tik pusantro mėnesių. jei nebūčiau patyrus to, gal irgi visiems kartočiau tą sakinį iš plakatų apie taisyklingą žindymą.
o su antrąja iš viso nebuvo jokių žaizdų, ji spenelį nuo pat pradžių be priekaištų ėmė. bet oda luposi. tris kartu nusilupo, kol priprato. na, tokia mano oda. ir jei kas man sakys, kad čia dėl netaisyklingo žindymo, tai norėčiau į ragus duot.
QUOTE(mildama @ 2009 10 07, 12:37)
labas mamytems
griztu pasipasakot. po pirmo menesiuko, svere 4300(priaugta 500g). praejo 2savaites, sveria 4550 g (priaugta 250g).
gydyt sako kad mazai...priejom isvados kad gali sunkiai istraukt pienuka, nes nusitraukt paciai tik po 20-30 ml eina, o pienuko yra, krutys apsunksta, po maitinimo paspaudus ciurksle 1metra sauna.
valgo kas 1-2 val, vakare istisai po 4-5 val "prakaba"ant kruties..vaikas ramus,daznai miega.
gal yra mamyciu su tokia patirtim? kokiu priemoniu griebtis?
man rodos pati geriausia patirtis
na, aišku neramu, kad priauga po į00 per menesi, nes tai zemesnis, bet tikrai normalus svorio priaugimas. o vaikas jusu jauciasi gerai, puikiai miega, tai ko gi daugiau norit?
QUOTE(krisliuke @ 2009 10 07, 14:44)
Jeigu Jums ir atrodo, kad triedaliuoju (taip turbūt ir yra, bet tai iš nežinojimo ir noro padaryti dėl vaiko viską), bet aš savimi didžiuojuosi - per dvi savaites pas mane atsirado tiek pieno, kad išmaitinčiau dar vieną vaiką (kai jau nusitraukdavau tik po 60 ml per parą ir visi rekomendavo nebesikankinti ir mesti idėją prisišaukti pieną), o mažylė beveik be ožiukų perėjo prie mano krūties (išskyrus pirmą parą)... Nebūčiau triedaliavus, turbūt nei pieno turėčiau, nei vaiką pati maitinčiau. Siūlau ir kitoms triedaliuot, jei tik tai padės maitinti savo vaiką
tik dabar jau nebegrįžkit prie jokių buteliukų, šiukštu
. kaip jus sakiau, man giliausios žaizdos tik per pusantro mėnesio sugijo
bet paskui nebebūna jau taip skausminga, viskas gerėja pamažu. beje, bandykit be antspenio, gal be jo dar geriau bus.
su tom rekomendacijos ir prognozėm, kad neturėsit pieno, tai užjaučiu, čia turbūt didžiausia moralinė "parama", o tiksliau tikrų tikriausias žlugdymas mamyčių su tokiais patarimais... smagu, kad nepasidavėt