Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(krisliuke @ 2009 10 03, 19:03)
Atsiprašau, kad tiek daug klausinėju (gal kam nusibodo vos ne vien mano klausimus skaityti wub.gif ), bet dar įdomu: ryt ryte jau pradėsiu pati maitinti dukrytę (šiandien buvo sunki diena, nebenoriu varginti nei jos, nei savęs). Vieną maitinimą maitinsiu iš vienos (žadu leisti žįsti iki 30 min), kitą - iš kitos krūties. O ką daryti su pieno likučiu? Manau, pirmus kartus ji tikrai visko neišvalgys (sprendžiu pagal vakar dieną), tai ar man nusitraukti likusį pieną, ar palikti krūtyje?

na, nieko tokio, svarbu, kad viską išsiaiškintum 4u.gif
nenusitraukinėk, pienuko gamyba turi reguliuotis pagal mažosios poreikius. jei tik pradės guzuotis ir tempt krūtį tarp maitinimų, nusitrauk truputį, kad palengvint ir neleist užsikimšt latakėliams, nes jei trauksi daug, tai tik vėl per daug skatinsi krūtis pildytis, kai to visai nereikia.
Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2009 10 03, 20:03)
Atsiprašau, kad tiek daug klausinėju (gal kam nusibodo vos ne vien mano klausimus skaityti wub.gif ), bet dar įdomu: ryt ryte jau pradėsiu pati maitinti dukrytę (šiandien buvo sunki diena, nebenoriu varginti nei jos, nei savęs). Vieną maitinimą maitinsiu iš vienos (žadu leisti žįsti iki 30 min), kitą - iš kitos krūties. O ką daryti su pieno likučiu? Manau, pirmus kartus ji tikrai visko neišvalgys (sprendžiu pagal vakar dieną), tai ar man nusitraukti likusį pieną, ar palikti krūtyje?

Laikrodis ne tu, laikrodis- vaikas, tik jis žino kiek reikia žyst. Pieno gamyba reguliuojasi- jei nori užtikrint vaiko mieno poreikius - reikia išimtinai žindyt t.y. kiek vaikas nori ir kada nori, neduot jokių čiulptukų, arbatėlių ir t.t.
Pieno nutraukinėt nereikia. (nebent kai tam yra svari priežastis: būsi išėjus, ar norint pagausint laktaciją, susidarius pieno stazėm)
vaikui krūtis- ir vaistas ir maistas, ir nusiraminimas ir gera psichologinė savijauta ir bendravimas ir mamos artumas t.t.
pasiskaityk: www.sveikapradzia.lt ten ir straipsnių ir klausimų-atsakymų skyrelis yra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lasiniuotis @ 2009 09 23, 14:40)
Sveikos mamytes,

Patarkit kaip sumaitint vaikiui nutraukta pienuką?iš buteliuko negeria visai verysad.gif retai reikia tą pienelį sugirdyt, bet kartais reikia, bet nepavyksta verysad.gif jei iš šaukštelio tau kokia poza?laukiu patarimų.

o kam tau maitint vaiką nutrauktu pienu,kai gali duot tiesiai iš krūtinės?
Papildyta:
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 10 04, 11:42)
Laikrodis ne tu, laikrodis- vaikas, tik jis žino kiek reikia žyst. Pieno gamyba reguliuojasi- jei nori užtikrint vaiko mieno poreikius - reikia išimtinai žindyt t.y. kiek vaikas nori ir kada nori, neduot jokių čiulptukų, arbatėlių ir t.t.
Pieno nutraukinėt nereikia. (nebent kai tam yra svari priežastis: būsi išėjus, ar norint pagausint laktaciją, susidarius pieno stazėm)
vaikui krūtis- ir vaistas ir maistas, ir nusiraminimas ir gera psichologinė savijauta ir bendravimas ir mamos artumas t.t.
pasiskaityk: www.sveikapradzia.lt ten ir straipsnių ir klausimų-atsakymų skyrelis yra  mirksiukas.gif

visiškai sutinku. Aš jau metai 4 mėnesiai tuo vadovaujuosi ir puikiai žindau savo vaikelį
Atsakyti

laba diena, as nutraukineju pieneli,nes kai man reikia iseit pas gydytoja nes sveikata pacios sustreikavo as palieku kad mociute mazaja pamaitintu, nes nespeju sugrist maitinimui. O jei niekur nereikia eit, tai nutraukta pienuka sugirdau nakciai,kai ismaudau.
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 10 04, 11:42)
pasiskaityk: www.sveikapradzia.lt ten ir straipsnių ir klausimų-atsakymų skyrelis yra  mirksiukas.gif

Visiškai pritariu, bet mes tik nuo šiandien bandom pereiti nuo buteliuko prie krūties (2 savaites ji gavo tik buteliuką), tai labai sunkiai sekasi... Vaikas prie krūties kankinosi pusvalandį (tai išspjauna, tai vėl žinda), bet per tą laiką girdėjau tik kelis nuryjamus gurkšnius, o jai "pavalgius" krūtis buvo tokia pat pilna, kaip ir iki tol. Todėl ir klausiu, ką daryti su pieno likučiu, kol ji vėl nepripras prie krūties. Šiaip pieno pas mane jau yra netgi daugiau nei reikia mažylei wub.gif
Apibendrinsiu, kaip aš supratau, kaip mums dabar reikia maitintis: kai tik dukrytė nori valgyti, duodu jai krūtį (kiekvienu maitinimu vis kitą). Pamaitinu iš jos, iš kitos nusitraukiu (nes kitaip ji liks alkana, kol išmoks, o mišinukų aš nebenoriu). Tą, iš kurios valgė, palieku ramybėje, kad ir kiek ten pieno būtų. Ar taip?
Tikiuosi, išmoks privalgyti iš krūties greitai, nes valgo ji labai dažnai, o jei kiekvienu maitinimu ji gaus krūtį, nebeturės kur dėtis tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Raminta-Tekle @ 2009 10 04, 12:22)
laba diena, as nutraukineju pieneli,nes kai man reikia iseit pas gydytoja nes sveikata pacios sustreikavo as palieku kad mociute mazaja pamaitintu, nes nespeju sugrist maitinimui. O jei niekur nereikia eit, tai nutraukta pienuka sugirdau nakciai,kai ismaudau.

aš suprantu kai reik kur išeit tada gali duot nutrauktą pienuką,bet kam duot nakčiai kai pati esi namie ir gali duot krūtį. Juk dažnas žindymas skatina laktaciją ,o tu ją šitaip mažini.
Atsakyti
QUOTE(aza @ 2009 10 04, 12:29)
aš suprantu kai reik kur išeit tada gali duot nutrauktą pienuką,bet kam duot nakčiai kai pati esi namie ir gali duot krūtį. Juk dažnas žindymas skatina laktaciją ,o tu ją šitaip mažini.

jei nenutraukineciau pienuko ir negerciau skatinanciu arbatu tikrai iki sio laiko nebuciau ismaitinusi. Nes pirmu vaikeliu tik menesi temaitinau o pieno buvo nemazai, va tik patarimu nebuvo verysad.gif Dabar isvengdama tai, esu nutraukusi pienuko ir uzsaldziusi. Nes kai tik su mazaja nueinam pas daktarus man pieno gamyba sumazeja ir gelbeja saldytas MP. O nakciai duodu, nes pamaitinu apie 20.30-21 ir atsikelia apie 2val nakties ir jau koki menesi siuo laiku kelas o kitam maitinimui jau 5 ryte. As per ta laika pamiegu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2009 10 04, 12:28)
Visiškai pritariu, bet mes tik nuo šiandien bandom pereiti nuo buteliuko prie krūties (2 savaites ji gavo tik buteliuką), tai labai sunkiai sekasi... Vaikas prie krūties kankinosi pusvalandį (tai išspjauna, tai vėl žinda), bet per tą laiką girdėjau tik kelis nuryjamus gurkšnius, o jai "pavalgius" krūtis buvo tokia pat pilna, kaip ir iki tol. Todėl ir klausiu, ką daryti su pieno likučiu, kol ji vėl nepripras prie krūties. Šiaip pieno pas mane jau yra netgi daugiau nei reikia mažylei wub.gif
Apibendrinsiu, kaip aš supratau, kaip mums dabar reikia maitintis: kai tik dukrytė nori valgyti, duodu jai krūtį (kiekvienu maitinimu vis kitą). Pamaitinu iš jos, iš kitos nusitraukiu (nes kitaip ji liks alkana, kol išmoks, o mišinukų aš nebenoriu). Tą, iš kurios valgė, palieku ramybėje, kad ir kiek ten pieno būtų. Ar taip?
Tikiuosi, išmoks privalgyti iš krūties greitai, nes valgo ji labai dažnai, o jei kiekvienu maitinimu ji gaus krūtį, nebeturės kur dėtis tongue.gif

raitytis ir mėtyt gali ir dėl priryto oro, laiks nuo laiko pakelk panesiok atsirugt.
jei valgo labai dažnai ir po mažai, tai ta pacia krūtį galima duoti pvz 2 valandas, o po to jau tik kitą. bandykit nebenusitraukinėt, kai tik įmanoma. tegul geriau iš krūties traukia kiek nori. tiesiog saugodama krūtis labai ilgai ištisai neduokit kabėt, ypač jei netraukia ir nepamirškit teptis tarp maitinimų. bet kai jau sugis krūtys galutinai ir matysit kad viskas joms gerai, tai duokit žįst kiek nori be jokių apribojimų 4u.gif
Atsakyti
Nors ką tik leidau žįsti tik kelias minutes, vienas spenelis vėl pradėjo kraujuoti... verysad.gif Gaunasi pasaka be galo... Nesuprantu, kodėl taip nutiko, nes ji valgė per antspenį. Ir vėl pasimečiau - iš naujo gydyti tą spenelį, neduodant dukrai valgyt iš jo, ar maitinti toliau, kad ir kas būtų unsure.gif
Atsakyti

Jei nori, kad susireguliuotų pienuko gamyba - nenutraukinėk. Jei norisi "pakaupti atsargų" - galima nusitraukinėt. Bet, manau, geriau tą laiką įdomesniems dalykams skirti smile.gif (aišku, čia mano nuomonė)
Atsakyti
QUOTE(Cerecita @ 2009 10 03, 21:16)
is savo patirties: niekada nenusitraukinejau  schmoll.gif  (nors abi seneles labai del sito mane bare) ir iki siol pati maitinu  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif as irgi taippat.. jeigu pradesi nusitraukinet, tai automatiskai pienelio daugiau ir gaminsis ir patikek, tai bus pasaka be galo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2009 10 04, 13:28)

Rašau į až apie perėjimą nuo mišraus maitinimo prie išimtinio žindymo mirksiukas.gif
Atsakyti