QUOTE(Agotė @ 2009 09 24, 23:13)
l.suprantama...ir aš būčiau pasimetus, tačiau turėjau palaikymą....
užgis spenelis.....
viskas bus gerai
užgis spenelis.....
viskas bus gerai
QUOTE(Fedes @ 2009 09 28, 23:53)
kap dabar jums sekasi? ar kreipėtės pas gyd dėl temperatūros?
jei geriatumėt antibiotikus, jums turi paskirt tokius, kuriuos galima žindant kūdikį.
kokiu tepaliuku tepatės? man apsisaugot nuo uždegimų iį gydyt žaizdas padėdavo garmastas, iš vaistinės. pieno atsiras, dėl šito nepergyvenkit, bet turite surasti būdą, kaip žindyt ir įsitikint, kad taisyklingai žindote. įsivaizduoju, kaip sunku, kai taip skauda. su temperatūra būnant juos skauda dar labiau ir oda greičiau sužeidžiama, tą patyriau. todėl reiktų stengtis kai tik įmanoma pažindyt per tą laiką, kai nusimušate temepratūrą, tuomet bus šiek tiek lengviau.
dėl pūliuojančių spenelių nežinau, ar galima žindyt, iš kraujuojančių galima. nusitruakinėjant, kol nėra patirties irgi labai lengva pažeist krūties latakelius, ypač manau nieko gero jei su pientraukiu tai darot. tą rekomenduočiau tik jei tikrai tai padeda gyti žaizdelėm, bet labai tuo abejoju...
šiaip iš tikro, jei norit maitint, turit mokytis maitint ir maitint. nes gilios žaizdos ilgai gyja, o spenelis nepratinamas prie krūvio, prie jo ir pepripras ir bus kievieną kartą taip - su pirmu maitinimu vėl žaizda...
jei geriatumėt antibiotikus, jums turi paskirt tokius, kuriuos galima žindant kūdikį.
kokiu tepaliuku tepatės? man apsisaugot nuo uždegimų iį gydyt žaizdas padėdavo garmastas, iš vaistinės. pieno atsiras, dėl šito nepergyvenkit, bet turite surasti būdą, kaip žindyt ir įsitikint, kad taisyklingai žindote. įsivaizduoju, kaip sunku, kai taip skauda. su temperatūra būnant juos skauda dar labiau ir oda greičiau sužeidžiama, tą patyriau. todėl reiktų stengtis kai tik įmanoma pažindyt per tą laiką, kai nusimušate temepratūrą, tuomet bus šiek tiek lengviau.
dėl pūliuojančių spenelių nežinau, ar galima žindyt, iš kraujuojančių galima. nusitruakinėjant, kol nėra patirties irgi labai lengva pažeist krūties latakelius, ypač manau nieko gero jei su pientraukiu tai darot. tą rekomenduočiau tik jei tikrai tai padeda gyti žaizdelėm, bet labai tuo abejoju...
šiaip iš tikro, jei norit maitint, turit mokytis maitint ir maitint. nes gilios žaizdos ilgai gyja, o spenelis nepratinamas prie krūvio, prie jo ir pepripras ir bus kievieną kartą taip - su pirmu maitinimu vėl žaizda...
Speneliai jau beveik užgijo Žaizdos tikrai buvo gilios, nes gydausi jau 2 savaitės... Pieną nusitraukinėju rankomis, nes pientraukis dar labiau žaloja.
Dabar jau norėčiau bandyti vėl maitinti pati, bet siaubingai bijau Dar nežinia, ar dukrytė dar norės taip sunkiai dirbti, kad pavalgytų. Bet jei norės, galvoju pradėt maitinti su antspeniu, gal mažiau skaudės, nes speneliai dabar labai jautrūs...
Mane dar domina štai kas: per dieną jau nusitraukiu beveik po 500 ml (o prieš savaitę tik iki 100ml ir, jei pamenat, sesutė sakė nebesivarginti, nes pieno nebeatsiras. O va, pieno upės dar neplaukia, bet kasdien jo padaugėja po 30-50 ml ir nieko ypatingo nedariau - gėriau daug vandens, žindyvių arbatos ir viskas (kūdikio prie krūties nedėjau, poilsio taip pat trūksta, pavalgyt irgi nelabai spėju). Manau, padėjo dar didžiulis noras maitinti, juk žadėjau sau dėl dukrytės padaryti viską ). Per vieną nusitraukimą iš abiejų krūtų nusitraukiu maždaug po 80-100 ml pieno, tad akivaizdu, kad mažylei tiek neužteks. Kaip maitinti? Pamaitinti iš abiejų, o paskui dar duoti mišinuko? Kaip suprasiu, kad pieno jau yra tiek, jog jai užtenka pavalgyti ir iš vienos krūties?
Beje, jei dukrytė nebeims mano krūties (manau, kad tikrai taip ir bus), vis vien pieną nusitraukinėsiu bent kurį laiką, kad jai geriau būtų...