Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Agotė @ 2009 09 24, 23:13)
l.suprantama...ir aš būčiau pasimetus, tačiau turėjau palaikymą....
užgis spenelis..... 4u.gif
viskas bus gerai 4u.gif

QUOTE(Fedes @ 2009 09 28, 23:53)
kap dabar jums sekasi? ar kreipėtės pas gyd dėl temperatūros?
jei geriatumėt antibiotikus, jums turi paskirt tokius, kuriuos galima žindant kūdikį.
kokiu tepaliuku tepatės? man apsisaugot nuo uždegimų iį gydyt žaizdas padėdavo garmastas, iš vaistinės. pieno atsiras, dėl šito nepergyvenkit, bet turite surasti būdą, kaip žindyt ir įsitikint, kad taisyklingai žindote. įsivaizduoju, kaip sunku, kai taip skauda. su temperatūra būnant juos skauda dar labiau ir oda greičiau sužeidžiama, tą patyriau. todėl reiktų stengtis kai tik įmanoma pažindyt per tą laiką, kai nusimušate temepratūrą, tuomet bus šiek tiek lengviau.

dėl pūliuojančių spenelių nežinau, ar galima žindyt, iš kraujuojančių galima. nusitruakinėjant, kol nėra patirties irgi labai lengva pažeist krūties latakelius, ypač manau nieko gero jei su pientraukiu tai darot. tą rekomenduočiau tik jei tikrai tai padeda gyti žaizdelėm, bet labai tuo abejoju...

šiaip iš tikro, jei norit maitint, turit mokytis maitint ir maitint. nes gilios žaizdos ilgai gyja, o spenelis nepratinamas prie krūvio, prie jo ir pepripras ir bus kievieną kartą taip - su pirmu maitinimu vėl žaizda...sad.gif

Speneliai jau beveik užgijo thumbup.gif Žaizdos tikrai buvo gilios, nes gydausi jau 2 savaitės... Pieną nusitraukinėju rankomis, nes pientraukis dar labiau žaloja.
Dabar jau norėčiau bandyti vėl maitinti pati, bet siaubingai bijau unsure.gif Dar nežinia, ar dukrytė dar norės taip sunkiai dirbti, kad pavalgytų. Bet jei norės, galvoju pradėt maitinti su antspeniu, gal mažiau skaudės, nes speneliai dabar labai jautrūs...
Mane dar domina štai kas: per dieną jau nusitraukiu beveik po 500 ml (o prieš savaitę tik iki 100ml ir, jei pamenat, sesutė sakė nebesivarginti, nes pieno nebeatsiras. O va, pieno upės dar neplaukia, bet kasdien jo padaugėja po 30-50 ml ir nieko ypatingo nedariau - gėriau daug vandens, žindyvių arbatos ir viskas (kūdikio prie krūties nedėjau, poilsio taip pat trūksta, pavalgyt irgi nelabai spėju). Manau, padėjo dar didžiulis noras maitinti, juk žadėjau sau dėl dukrytės padaryti viską wub.gif ). Per vieną nusitraukimą iš abiejų krūtų nusitraukiu maždaug po 80-100 ml pieno, tad akivaizdu, kad mažylei tiek neužteks. Kaip maitinti? Pamaitinti iš abiejų, o paskui dar duoti mišinuko? Kaip suprasiu, kad pieno jau yra tiek, jog jai užtenka pavalgyti ir iš vienos krūties?
Beje, jei dukrytė nebeims mano krūties (manau, kad tikrai taip ir bus), vis vien pieną nusitraukinėsiu bent kurį laiką, kad jai geriau būtų... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiduliux25 @ 2009 10 01, 18:27)
Misinukais nemaitinu del to,kad nenoriu to,nes mamos pienas sveikiausia,be to jis ir buteliuko nepripazista.Esme ta,kad kuo reciau jis valgys,tuo maziau pieno gaminsis pas mane.Kaip jau sakiau pamaitinti pavyksta ji tik,kai pamiega,bet miega jis diena mazai.Esme ta,kad galvoju jei per slangute lengvai begs gal tada jis trauks kartu ir misini,ir piena,nes kaip jau minejau tingi jis valgyt jei lengvai nebega.Siandien valge vos kelis kartus ir tai tik pamiegojes,bet juk nemiegos visadien.Nakti valgo normaliau,nes prisnudes buna.Vaikas normaliai nevalgo is kruties ir is buteliuko nenori,tai kaip ji kitaip maitinti nebezinau.Be to valgo trumpai kelias minutes,o kumstukai pastoviai burnytej ir zirzia daznai verysad.gif

o kiek jis dieną miega?
šiaip mums jei tik miegas nejama, o poreikis yra, tai visad padeda kai mamytė šalia miega smile.gif bet gal jau tieisog auga mažiukas ir miego poreikis mažėja. nebepamenu , kokio amžiaus jis dabar, bet juk jie auga pradžioj labai labai sparčiai ir įv poreikiai keičias labai dažnai.

jei kūdikis dabar auga normaliai, reiškia jam pieno pakanka. taigi, logiškai mąstant, nesvarbu, kaip neramiai jis valgytų, pieno mažėjimui nėra jokių priežasčių,juk jo dabar yra tiek kiek reikia, tia jei toliau duosit žįst pagal kūdikio poreikį, pieno ir bus tiek kiek reikia.

o jei duosit mišinėlio, nesvarbu, ar iš buteliuko, ar per zonduką, reiškia dalį kūdikio maisto poreikių patenkinsit mišinėliu ir pieno turės mažėt, nes jo mažiau reikės, nei dabar.

QUOTE(krisliuke @ 2009 10 01, 18:32)
Speneliai jau beveik užgijo thumbup.gif Žaizdos tikrai buvo gilios, nes gydausi jau 2 savaitės... Pieną nusitraukinėju rankomis, nes pientraukis dar labiau žaloja.
Dabar jau norėčiau bandyti vėl maitinti pati, bet siaubingai bijau unsure.gif Dar nežinia, ar dukrytė dar norės taip sunkiai dirbti, kad pavalgytų. Bet jei norės, galvoju pradėt maitinti su antspeniu, gal mažiau skaudės, nes speneliai dabar labai jautrūs...
Mane dar domina štai kas: per dieną jau nusitraukiu beveik po 500 ml (o prieš savaitę tik iki 100ml ir, jei pamenat, sesutė sakė nebesivarginti, nes pieno nebeatsiras. O va, pieno upės dar neplaukia, bet kasdien jo padaugėja po 30-50 ml ir nieko ypatingo nedariau - gėriau daug vandens, žindyvių arbatos ir viskas (kūdikio prie krūties nedėjau, poilsio taip pat trūksta, pavalgyt irgi nelabai spėju). Manau, padėjo dar didžiulis noras maitinti, juk žadėjau sau dėl dukrytės padaryti viską wub.gif ). Per vieną nusitraukimą iš abiejų krūtų nusitraukiu maždaug po 80-100 ml pieno, tad akivaizdu, kad mažylei tiek neužteks. Kaip maitinti? Pamaitinti iš abiejų, o paskui dar duoti mišinuko? Kaip suprasiu, kad pieno jau yra tiek, jog jai užtenka pavalgyti ir iš vienos krūties?
Beje, jei dukrytė nebeims mano krūties (manau, kad tikrai taip ir bus), vis vien pieną nusitraukinėsiu bent kurį laiką, kad jai geriau būtų... wub.gif

labai džiaugiuosi už jus, kad jau pirmi žigsneliai pergalės link jau padaryti 4u.gif
siūlyčiau nepradėti visko staiga, o pamažu pradėti dėti prie krūties. gal pirmą dieną net ne per kievieną maitinimą, o tiek, kiek fiziškai suspėsit - iš pradžių juk reiktų iš vienos krūties nusitraukt, o kitą duoti pažįsti ir jei mažylė bus vis dar nepatenkinta, duoti pabaigai nusitraukto pienelio ar mišinėlio. taip pamažu pereisit prie krūties per kiekvieną maitinimą ir nebereikės nusitraukinėti ir mišinuko.

matau, kad instiktyviai žinot, kaip geriau, todėl pasikliaukit savo nuojauta kokiu tempu tai daryt. žinau, kaip sunku yra, kai reikia ištisai nusitraukinėt ir nėra kada pailsėt, todėl dabar, kai jau turit šiokią tokią sistemą, negriaukit visko staiga, o pratinkitės prie naujo žindymo būdo žingsnis po žingsnio. mažylė pasispardys pasispardys ir supras, kad taip geriau, pamatysit. gal net greičiau, nei tikitės 4u.gif

o kad soti, mažylė jums pati parodys, pamatysit. jei iš karto ant krūties neužmigs, reikės migdyti; migdysit, neužmiega - bandysit vėl duoti krūtį. man kažkaip su antru jau žymiai paprasčiau ir lengviau buvo, nes labai greit perpratau, kada koks verkimas ką reiškia. su pirmuoju prisimenu tai truko žymiai ilgiau. na, bet gi mamos esam, ir išmokstam suprasti savo vaikus ir be žodžių. stiprybės jums. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2009 10 01, 20:39)
labai džiaugiuosi už jus, kad jau pirmi žigsneliai pergalės link jau padaryti  4u.gif
siūlyčiau nepradėti visko staiga, o pamažu pradėti dėti prie krūties. gal pirmą dieną net ne per kievieną maitinimą, o tiek, kiek fiziškai suspėsit - iš pradžių juk reiktų iš vienos krūties nusitraukt, o kitą duoti pažįsti ir jei mažylė bus vis dar nepatenkinta, duoti pabaigai nusitraukto pienelio ar mišinėlio. taip pamažu pereisit prie krūties per kiekvieną maitinimą ir nebereikės nusitraukinėti ir mišinuko.

matau, kad instiktyviai žinot, kaip geriau, todėl pasikliaukit savo nuojauta kokiu tempu tai daryt. žinau, kaip sunku yra, kai reikia ištisai nusitraukinėt ir nėra kada pailsėt, todėl dabar, kai jau turit šiokią tokią sistemą, negriaukit visko staiga, o pratinkitės prie naujo žindymo būdo žingsnis po žingsnio. mažylė pasispardys pasispardys ir supras, kad taip geriau, pamatysit. gal net greičiau, nei tikitės  4u.gif

o kad soti, mažylė jums pati parodys, pamatysit. jei iš karto ant krūties neužmigs, reikės migdyti; migdysit, neužmiega - bandysit vėl duoti krūtį. man kažkaip su antru jau žymiai paprasčiau ir lengviau buvo, nes labai greit perpratau, kada koks verkimas ką reiškia. su pirmuoju prisimenu tai truko žymiai ilgiau. na, bet gi mamos esam, ir išmokstam suprasti savo vaikus ir be žodžių. stiprybės jums.  4u.gif

Kaip suprantu, manot, kad dar galime pereiti prie maitinimo vien iš krūties rolleyes.gif Na, tuomet tikėsiuos ir aš ax.gif Ačiū už patarimus, kaip geriau pradėti maitinti, nes pati tikrai neturėjau nė žalio supratimo...
Nežinau, ar čia tik sutapimas, bet šiandien dukrytė gavo tik MP, tai su vyru neatsistebim, kad vakare ji rami ir neskauda pilvuko thumbup.gif Šiaip kas vakarą nuo 19h iki 1h nakties ji ištisai klykdavo, o dabar pavalgė ir miega ramiai cool.gif Gal ir be reikalo, bet dėl jos skausmų aš kaltinau mišinuką, todėl dabar ir tikiuosi, kad MP ją išgydė blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2009 10 01, 21:46)
Kaip suprantu, manot, kad dar galime pereiti prie maitinimo vien iš krūties rolleyes.gif Na, tuomet tikėsiuos ir aš ax.gif Ačiū už patarimus, kaip geriau pradėti maitinti, nes pati tikrai neturėjau nė žalio supratimo...
Nežinau, ar čia tik sutapimas, bet šiandien dukrytė gavo tik MP, tai su vyru neatsistebim, kad vakare ji rami ir neskauda pilvuko thumbup.gif Šiaip kas vakarą nuo 19h iki 1h nakties ji ištisai klykdavo, o dabar pavalgė ir miega ramiai cool.gif Gal ir be reikalo, bet dėl jos skausmų aš kaltinau mišinuką, todėl dabar ir tikiuosi, kad MP ją išgydė blush2.gif

tai aišku galima drinks_cheers.gif
gali būti, kad mišinukas netiko. neprarskit ryžto ir tikrai maitinsit dukrytę savo pienuku.

tik dabar labai labai saugokit spenelius ir neleiskit netaisyklingai žįst.
nežinau, ar gavot kur kokių pamokymų, gal pasikartosiu: turi apžioti kuo daugiau rudo laukelio, jokiu būdu negalima leisti žįsti vien spenelio. gal daugiau pasipyksit su dukryte pradžioj, bet iš pat pradžių mokinama taisyklingai žįst to greičiau išmoks. jei netaisyklingai žinda, skauda, tai traukit krūtį ir bandykit iš naujo, ištraukiant būtinai mažajį pirštuką įkiškit į burnytę, kad paleistų krūtį mažylė iš pradžių ir galėtumėt nesužeizdami spenelio jį ištraukt. kad daugiau krūties apžiotų, suimi krūtį prie rudos aureolės ir kiši į burnytę kuo giliau. jei mažylė mažai išsižioja, kartais net sveika palaukti kol susiruošia verkt ir išsižioja plačiai, tuomet lengviau įdėt didesnę rudojo laukelio dalį jai į burnytę. tikiuosi suprantamai parašiau... blush2.gif

būtinai po kiekvieno maitinimo tepkit kremuku, kuris jums padėjo, kol kas geriau profilaktiškai daugiau pasitepliot nelaukiant, kol bus bėdų. o jei tik vėl pamatytumėt žaizdeles, galit šaltalankio aliejumi jas tepti, greičiau gis (tik jį paskui švelniai švelniai nupauti reikia prieš maitinimą). yra dar drėgni gydantys ir skausmą malšinantys kompresiukai Multimam, berods vadinasi, tik prisiminkit, kad krūtys neturi būti ištisai drėgmėj, joms būtina pradžiūt, todėl negalima su jais vaikščiot ilgai.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2009 10 01, 22:35)
tai aišku galima  drinks_cheers.gif
gali būti, kad mišinukas netiko. neprarskit ryžto ir tikrai maitinsit dukrytę savo pienuku.

tik dabar labai labai saugokit spenelius ir neleiskit netaisyklingai žįst.
nežinau, ar gavot kur kokių pamokymų, gal pasikartosiu: turi apžioti kuo daugiau rudo laukelio, jokiu būdu negalima leisti žįsti vien spenelio. gal daugiau pasipyksit su dukryte pradžioj, bet iš pat pradžių mokinama taisyklingai žįst to greičiau išmoks. jei netaisyklingai žinda, skauda, tai traukit krūtį ir bandykit iš naujo, ištraukiant būtinai mažajį pirštuką įkiškit į burnytę, kad paleistų krūtį mažylė iš pradžių ir galėtumėt nesužeizdami spenelio jį ištraukt. kad daugiau krūties apžiotų, suimi krūtį prie rudos aureolės ir kiši į burnytę kuo giliau. jei mažylė mažai išsižioja, kartais net sveika palaukti kol susiruošia verkt ir išsižioja plačiai, tuomet lengviau įdėt didesnę rudojo laukelio dalį jai į burnytę. tikiuosi suprantamai parašiau...  blush2.gif

būtinai po kiekvieno maitinimo tepkit kremuku, kuris jums padėjo, kol kas geriau profilaktiškai daugiau pasitepliot nelaukiant, kol bus bėdų. o jei tik vėl pamatytumėt žaizdeles, galit šaltalankio aliejumi jas tepti, greičiau gis (tik jį paskui švelniai švelniai nupauti reikia prieš maitinimą). yra dar drėgni gydantys ir skausmą malšinantys kompresiukai Multimam, berods vadinasi, tik prisiminkit, kad krūtys neturi būti ištisai drėgmėj, joms būtina pradžiūt, todėl negalima su jais vaikščiot ilgai.

Kad aš lyg ir ligoninėj išmokau taisyklingai paduoti krūtį, bet turbūt per vėlai... O aš šiandien jau pabandžiau leisti mažylei valgyti tiesiai iš maisto fabriko thumbup.gif Tiesa, per antspenį (speneliai dabar tokie jautrūs, kad skaudėjo net per jį valgant). Toje vietoje, kur buvo didžiosios žaizdos, spenelis liko pamėlynavęs, bet gal praeis unsure.gif O dukrytė nelabai spardėsi, ėmė krūtį, o aš iš džiaugsmo net ašarą nubraukiau blush2.gif Tikiu, kad mums pasiseks ir pamiršim, kas yra mišinukas smile.gif Jau antrą dieną nusitraukiu tiek pieno, kad jai visai dienai užtenka ir mišinuko gauna tik naktį cool.gif O sakykit, kiek leisti jai "kaboti" ant krūties? Viso pieno ji neišvalgė (spėju, pavargo, juk atpratusi nuo darbo) - pasitikrinau po maitinimo dar nusitraukdama likutį.
Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2009 10 02, 19:05)
Kad aš lyg ir ligoninėj išmokau taisyklingai paduoti krūtį, bet turbūt per vėlai... O aš šiandien jau pabandžiau leisti mažylei valgyti tiesiai iš maisto fabriko thumbup.gif Tiesa, per antspenį (speneliai dabar tokie jautrūs, kad skaudėjo net per jį valgant). Toje vietoje, kur buvo didžiosios žaizdos, spenelis liko pamėlynavęs, bet gal praeis unsure.gif O dukrytė nelabai spardėsi, ėmė krūtį, o aš iš džiaugsmo net ašarą nubraukiau blush2.gif Tikiu, kad mums pasiseks ir pamiršim, kas yra mišinukas smile.gif Jau antrą dieną nusitraukiu tiek pieno, kad jai visai dienai užtenka ir mišinuko gauna tik naktį cool.gif O sakykit, kiek leisti jai "kaboti" ant krūties? Viso pieno ji neišvalgė (spėju, pavargo, juk atpratusi nuo darbo) - pasitikrinau po maitinimo dar nusitraukdama likutį.

tai gerai, maitinimo įgūdžiai padės dabar labai , o ir dukrytė protinguolė, žino , kas geriausia rolleyes.gif žinok iš tikro labai džiaugiuosi, kad yra dar tokių rįžtingų ir drąsių mamyčių, nebijančių iššūkių. tikrai tikiu, kad sėkmingai ir gan greit džiaugsitės maitinimu abi 4u.gif
būtinai vis dar gydykis spenelius.
dėl kabojimo, tai tavo nuojauta turbūt jau sako, kad negalima kol kas dar leisti per ilgai drėgmėj speneliams būti. na, nėra griežto kažkokio termino, kad viskas, gana. bet jei pvz ji tik snaudžia, tai atsargiai ištrauk spenelį mažąjį pirštuką į burnytę įkišus. na,gal prabus, dar užsimanys, bet gal po kokio pusvalandžio jau leisti speneliui pradžiūt, pasitept.

o dėl išvalgymo, tai čia labai sąlyginis terminas. krūtis niekad nebūna visiškai tuščia, kiek vaikas traukia, tiek lėčiau ar greičiau gaminasi, visą laiką bent šiek tiek to pieno lieka.
todėl ir yra tie pirmieji trys mėnesiai susireguliavimo laikas, kai to pieno atrodo tai daugiau, tai mažiau, tai ne laiku pasigamina (nes mažylis ėmė ir nebevalgė tuo metu, kai anksčiau prašydavo maisto, ir panašiai...) - kai mūsų organizmas susitvarko pagal mažojo žmogeliuko poreikius ir pradeda gaminti tik tiek kiek reikia ir tik tuo metu, kai žinda, ar šiek tiek anksčiau prieš žindymo laiką pradeda tik gamint.
su pirmuoju jau net susireguliavus pieno gamybai jausdavau kad artėja maitinimo laikas pagal tvinkstančias krūtis. o dabar su antrąja po trijų mėnesių apskritai nebepritvinksta krūtys, visą laiką minkštos būna. o kai man sklerozė visiška, vis tenka maigyti ir bandyt prisimint, tai kuria dabar turiu maitint... doh.gif lotuliukas.gif

oj, na ir priplepėjau... labanaktukas, pasidžiaukit vakariniu artumu 4u.gif
Atsakyti
O kaip su naktiniu maitinimu? Ar naktį, kia keliasi valgyti mišinuko, man dar duoti krūtį, ar geriau pailsėti? Mažylė užmiega apie 1h nakties ir naktį keliasi vieną kartą, kurio metu aš nusitraukiu pieną. Tai man duoti jai pažįsti ar geriau nevarginti, kol dar neapsipratom?
Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2009 10 02, 22:50)
O kaip su naktiniu maitinimu? Ar naktį, kia keliasi valgyti mišinuko, man dar duoti krūtį, ar geriau pailsėti? Mažylė užmiega apie 1h nakties ir naktį keliasi vieną kartą, kurio metu aš nusitraukiu pieną. Tai man duoti jai pažįsti ar geriau nevarginti, kol dar neapsipratom?

kaip jums sekės naktelė?
tik ryte atsakau, bet gal dar padėsiu. iš mano patirties, naktį ramiau žinda ir mažiau nukandžioja spenelius, tai manau vietoj nusitraukimo gali iš karto krūtį siūlyt. jai nebus per sunku, nesijaudink. nebent tau pernelyg skausminga būtų net nepradėjus žįst. bet manau kad naktį ir taip pertraukėlė šiek tiek didesnė poilsiui, tai turėtų būt viskas gerai 4u.gif šiaip dėl pačios mažylės tai jau gali visą laiką duot traukt, juk gimę jie irgi niekur nesimokę nesipratinę iš karto žinda. to pereinamojo laikotarpio reikia labiau dėl tavo žaizdelių.
Atsakyti
QUOTE(mildama @ 2009 09 28, 18:58)
Ronaldo, ar skaitet, per pirmaji menesi priaugo tik 400 g... delto persasi isvada kad neprivalgo.o prazindes pora valandu atsildyta pienuka godziai ryja is plastmasines taureles unsure.gif

maniske pirma menesi priugo tik 330 g. Ir kas? - svarbiausia, kad priaugo, juk ne vii vaikai auga pagal lenteles, ar ne? Kaip pasake gera seimos drauge neonatologe - sunerimti reiktu jeigu ne gramo nepriaugtu... Ir nekeliau as jos nakti (nors daugkas sake, akd butina kelti, atsimiegosim veliau ir t.t.).. dabar maitinu visdar MP (po biski jau ragaujam darzovienem) ir ka? maze praiuga po 800 g bet vistiek nakti kelias kas valanda doh.gif dabar taip dziaugiuos, kad nezadindavau jos pradzioj, bent issimiegodavom abi (ir pienelio del to nesumazejo) nes dabar buna kad ir 8 kartus pernakt atsikeliam.. blush2.gif
zodziu - duok mazei tiek pienelio, kiek ji nori, o jeigu nenori, mieg, nezadink...ir nereikia tryznioti visiskai, jeigu maze priauga svorio, tai jau gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2009 10 03, 09:25)
kaip jums sekės naktelė?
tik ryte atsakau, bet gal dar padėsiu. iš  mano patirties, naktį ramiau žinda ir mažiau nukandžioja spenelius, tai manau vietoj  nusitraukimo gali iš karto krūtį siūlyt. jai nebus per sunku, nesijaudink. nebent tau pernelyg skausminga  būtų net nepradėjus žįst. bet manau kad naktį ir taip pertraukėlė šiek tiek didesnė poilsiui, tai turėtų būt viskas gerai  4u.gif  šiaip dėl pačios mažylės tai jau gali visą laiką duot traukt, juk gimę jie irgi niekur nesimokę nesipratinę iš karto žinda. to pereinamojo laikotarpio reikia labiau dėl tavo žaizdelių.

Žaizdų nebėra nė ant vieno spenelio thumbup.gif Vakar iš vienos krūties per antspenį daviau mažylei žįsti, tai jis pamėlynavo ir liko toks dar šiandien unsure.gif Tą spenelį man ir vėl skauda, bet per antspenį vis vien maitinsiu, tik kol apsipras, gal ne kaskart jai valgant. O šiaip nuo nusitraukinėjimo rankomis ir krūtis labai skauda. Bet, manau, dukrytė tuoj valgys pati ir nebereiks man savo krūtinės traumuoti smile.gif O šiandien bus pirma para, kai ir dieną, ir naktį mažylei užteks vien MP! biggrin.gif Atrodo, tuoj pamiršim, kas yra mišinukas smile.gif Ačiū jums, mamos, kad prieš beveik 2 savaites suteikėte man vilties maitinti savo kūdikėlį (juk sesutės prognozės buvo priešingos)! 4u.gif
Atsakyti
Atsiprašau, kad tiek daug klausinėju (gal kam nusibodo vos ne vien mano klausimus skaityti wub.gif ), bet dar įdomu: ryt ryte jau pradėsiu pati maitinti dukrytę (šiandien buvo sunki diena, nebenoriu varginti nei jos, nei savęs). Vieną maitinimą maitinsiu iš vienos (žadu leisti žįsti iki 30 min), kitą - iš kitos krūties. O ką daryti su pieno likučiu? Manau, pirmus kartus ji tikrai visko neišvalgys (sprendžiu pagal vakar dieną), tai ar man nusitraukti likusį pieną, ar palikti krūtyje?
Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2009 10 03, 19:03)
Atsiprašau, kad tiek daug klausinėju (gal kam nusibodo vos ne vien mano klausimus skaityti wub.gif ), bet dar įdomu: ryt ryte jau pradėsiu pati maitinti dukrytę (šiandien buvo sunki diena, nebenoriu varginti nei jos, nei savęs). Vieną maitinimą maitinsiu iš vienos (žadu leisti žįsti iki 30 min), kitą - iš kitos krūties. O ką daryti su pieno likučiu? Manau, pirmus kartus ji tikrai visko neišvalgys (sprendžiu pagal vakar dieną), tai ar man nusitraukti likusį pieną, ar palikti krūtyje?

is savo patirties: niekada nenusitraukinejau schmoll.gif (nors abi seneles labai del sito mane bare) ir iki siol pati maitinu mirksiukas.gif
Atsakyti