Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Ronaldo @ 2009 09 30, 12:30)
visu pirma kai buna pienlige neskauda vaikeliui tai yra pieno grybas kuris atsiranda nuo pienuko ir siltoje terpeje subujoja, gydyma jau parasiau.
Antra nakti jei vaikas miega zindyti jo per prievarta tikrai nereikia, jei verkia taip tada reikia zindyti. Naktimis zindo tuos vaikelius priverstinai kurie gime neisnesioti ir l mazo svorio pvz 1kg 200gr, siuo atveju taip rezimas gelezinis, aktualus kiekvienas gramas. O JUS MILDAMA miegokite sau ramiai, kam prisidarote problemu kuriu nera?

pienlige jei labai subujoja trukdo zisti. vaikui skauda zindymo metu ir jis atsisako kruties, t.y. tik pradejes traukt meta ja, bet vis tiek nori kruties ir taip uzdaram rate.
Atsakyti
elgesys labai normalus t.y budingas tokio amziaus vaikuciams, mano abiems mergytems po pirma dantuka isdygo kai buvo 3men, matyt labai niesti dantenytes. tepti su tepalais nepatariu, nes labai daug seiliu jokios naudos nebus viskas kaip sakoma nusiplaus. Kantrybes smile.gif smile.gif
[/quote]

Laba diena, aciu labai uz palaikyma ir paaiskinima. Kai pirmas vaikelis augo tai pirmas dantukas islindo 5 menesy, ir tada nebuvo tepaliuku,naudojausi medumi ir juodos duonos kampu biggrin.gif
O cia po didelio laiko auginu antra vaikeli ir visai kitaip g.gif
DIDELIS JUMS ACIU MAMYTES UZ PATARIMUS
Atsakyti
QUOTE(mildama @ 2009 09 29, 22:54)
esu pasimetusi, todel bandau bet kokius variantus, is pradziu maniau kad truksta pieno, o gal jo is tikro maziau buvo, todel daznai maitinau.dabar tikrai matau kad pienuko turi uztekt, jo yra. tik beda kad neistraukia. tai pasako faktas kad po maitinimo dar godziai springdamas rijo 100 ml misinio.

viena pataria nakti zadint,kita nezadint.. is pasimetimo bandau visus patarimus... mirksiukas.gif

na bet jau nuraminot mane truputi, kad toks ir turi buti zindymas. atrode kad kaip ir misinuku matinant - pamaitini 10 min ir ramus vaikas 3val  doh.gif

Faktai iš knygų:
Kad vaikas gauna nepakankamai maisto rodo:
retas ir koncentruotas šlapinimasis- 6 ir mažiau kartų per parą, svorio neaugimas.

Naktinio maitinimo metu organizme išsiskiria daugiausia prolaktino (tai vienas iš hormonų, atsakingy už pieno gamybą) t.y.- naktinis maitinimas- dieninio pienuko garantas.

Sergant- svoris neauga.

Jei vaikui mėnuo ir daugiau, rodikliai geri (t.y. priaugo ir paaugo)- naktimis žadinti nebūtina.

Kad vaikas po krūtinės geria mišinį- nerodo, kad jam trūksta maisto. Duok bet ką- gers. Bet ar tikrai reikia kišt surogatą, kai gali duot tai, kas tavo vaikui geriausia? Ir niekas pasaulyje nieko geresnio neišrado ir neišras Tavo vaikui- tik Tavo pienas.
Duodama vaikui surogatą neskatinate pieno gamybos, gavę buteliuką vaikai dažnai atsisako krūties, Mišinukas- trumpiausias kelias baigti maitinti pačiai.
Pienligė prakeliauja visu vaikučio žarnynu, o tai ir neramumas, ir irzlumas, ir purpsėjimas, pilvuko pūtimas.
Gydykit pienligę sau ir vaikui, nes ilgo kabojimo viena iš priežaščių gali būti
pienligė. http://www.supermama...
Pasiskaitykit: http://www.sveikapra...?text.id.sub.44
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 30 rugsėjo 2009 - 19:52
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 09 30, 20:41)
Naktinio maitinimo metu organizme išsiskiria daugiausia prolaktino (tai vienas iš hormonų, atsakingy už pieno gamybą) t.y.- naktinis maitinimas- dieninio pienuko garantas.

bet vat įdomu dėl tų naktinių maitinimų. mano mergiotė, tokia miegalė, kad naktį jau nuo pusantro mėnesiuko nebesikelia, o dabar 9-10 valandų išmiega (tfu3k). atsiima prieš ir po nakties tą kiekį ir puikiausiai auga, ir jokio pieno stygiaus. tai pasirodo ir be naktinių maitinimų viskas gali būti sklandu ir gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2009 09 30, 22:58)
bet vat įdomu dėl tų naktinių maitinimų. mano mergiotė, tokia miegalė, kad naktį jau nuo pusantro mėnesiuko nebesikelia, o dabar 9-10 valandų išmiega (tfu3k). atsiima prieš ir po nakties tą kiekį ir puikiausiai auga, ir jokio pieno stygiaus. tai pasirodo ir be naktinių maitinimų viskas gali būti sklandu ir gerai  thumbup.gif

Kiekviena situacija individuali. Jum gerai, mėgaukitės miegeliu 4u.gif
Mažai kam taip pasiseka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2009 09 30, 20:58)
bet vat įdomu dėl tų naktinių maitinimų. mano mergiotė, tokia miegalė, kad naktį jau nuo pusantro mėnesiuko nebesikelia, o dabar 9-10 valandų išmiega (tfu3k). atsiima prieš ir po nakties tą kiekį ir puikiausiai auga, ir jokio pieno stygiaus. tai pasirodo ir be naktinių maitinimų viskas gali būti sklandu ir gerai  thumbup.gif

man tai čia mistika kažkokia...... biggrin.gif
retesnis atvejis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 09 30, 22:35)
Kiekviena situacija individuali. Jum gerai, mėgaukitės miegeliu  4u.gif
Mažai kam taip pasiseka mirksiukas.gif

man pačiai buvo neįtikima, iki šiol vis kokią priežastį pasijaudint surandu, ar kad rankos ledinės ryte, ar dar kas...

man sveikata nekokia, gal vis dėlto Dievas turi sąžinės, dėl to tokią panelytę man ir davė, nes jei dar ji neduotų pamiegot, tai tikrai čia SMe neberašinėčiau doh.gif

QUOTE(Agotė @ 2009 09 30, 22:45)
man tai čia mistika kažkokia...... biggrin.gif
retesnis atvejis mirksiukas.gif

tfu 3 k. tikiuosi toliau sėkmingai augsim ir miegosim smile.gif
vyresnėlis iki 4 mėn dar visai normaliai, gal po penkias val per naktį miegodavo, o po to tik prasidėjo visos problemos - vis dažniau ir dažniau keldavosi, kol virš metukų žįsdavo jaučiu ištisai visą naktį ... tikiuosi scenarijus nebepasikartos doh.gif doh.gif
Atsakyti
Mano sunui beveik 3menesiai,jau daugiau nei menuo isgyvenu tikra kosmara ji maitindama,kitaip sakant neiseina jo pamaitinti jei jis buna nepamiegojes ar neprisnudes,nes kitaip jis neima kruties,paprasciausiai tingi traukti,norisi,kad tik begtu pienas visada,bet buna pyksta ir kai per stipriai bega.Zodziu,zindymas tapo nemalonumu,o tikra kankyne man.Dar jis nemiegaliukas,tai uzmigdyt ji nera lengva,pavyksta tik supant vezime.Lovytej jis nemiega.Zodziu,pas mane vien tik bedos su juo.Gal kam panasiai yra kaip ir man?idomu,kiek tai tesis,ar isaugs is tokiu nesamoniu?galvoju pirkti maitinimo pagalbininka,kad bandytu valgyt misinuka,o kartu trauktu ir mano piena,nes su tokiu valgymu baisu,kad tas pienas nedingtu.Zodziu,nebezinau ka bedaryti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiduliux25 @ 2009 10 01, 12:20)
Mano sunui beveik 3menesiai,jau daugiau nei menuo isgyvenu tikra kosmara ji maitindama,kitaip sakant neiseina jo pamaitinti jei jis buna nepamiegojes ar neprisnudes,nes kitaip jis neima kruties,paprasciausiai tingi traukti,norisi,kad tik begtu pienas visada,bet buna pyksta ir kai per stipriai bega.Zodziu,zindymas tapo nemalonumu,o tikra kankyne man.Dar jis nemiegaliukas,tai uzmigdyt ji nera lengva,pavyksta tik supant vezime.Lovytej jis nemiega.Zodziu,pas mane vien tik bedos su juo.Gal kam panasiai yra kaip ir man?idomu,kiek tai tesis,ar isaugs is tokiu nesamoniu?galvoju pirkti maitinimo pagalbininka,kad bandytu valgyt misinuka,o kartu trauktu ir mano piena,nes su tokiu valgymu baisu,kad tas pienas nedingtu.Zodziu,nebezinau ka bedaryti verysad.gif

o jūs primaitinate mišinėliu, ar dėl ko bijot, kad baigsis MP?
man pačiai taip nebuvo, bet esu girdėjusi, kad kai kurie vaikai tik prisnūdę žindo ar geria mišinėlį, bet tai taip ir maitina.
iš jūsų pasakojimo man kyla įtarimas,kad jums tas procesas sukelia neigiamas emocijas, todėl ir vaikas jaučia šitą ir pasąmoningai vengia to, kad blogai mamai. gal reiktų pabandyt atsipalaiduoti ir leisti viskam eiti savo vaga? po kiek laiko ir mažylis atsipalaiduotų ir pradėtų valgyti ne tik miegodamas. man taip būdavo su pirmagimio migdymu ir primaitinimu,ne iš lengviausių vaikų tuo atžvilgiu jis buvo. bet paskui supratau, kad nėra reikalo pykt ir frustuotis - juk vis tiek kažkada užmigs ir pavalgys. kuo mama ramesnė, tuo abiem geriau.

dėl užmigdymo vežime - nepergyvenkit, svarbu kad visą laiką ten negyventų. mažoji mano tik dabar į lovytę persikraustė nakties miegučiui, ir tai užmiega bemaitinama lovoj arba ant rankų ir tik tuomet paguldau į lovytę. iki šol prieštaraudavo net tokiam perkraustymui, todėl miegojo vežimo lopšy (aišku su kokosiniu čiužinuku) , gal jai ten mažiau erdvėj, jaukiau buvodaugelis vaikų užsimigdo ant rankų, vežimėlyje, vaikjuostėje.
Atsakyti
As nenoriu primaitinti misinukais,as tik uz naturalu maitinima,bet kai jis taip valgo,tai galvoju isigyti maitinimo pagalbininka:tai buteliukas,kabinamas ant kaklo kur pro slangute bega pienas,ar misinys,kartu vaikas geria ir is buteliuko,ir is kruties,mat is slangutes bega iskart ir lengvai.Nezinau ar tai pasiteisintu,bet reikia kazka daryti.O del mano emociju tai nezinau,jei jis valgo as rami,bet jei netraukia tai man nesukelia jokio dziaugsmo.Siaip esu jautrios sielos zmogus,silpnu nervu,o tai,kad mano vaikas nevalgo man neprideda teigiamu emociju.Girdejau,kad isaugama is to,bet nezinau kiek dar laukti reikes,kol jis normaliai valgys.
Atsakyti
QUOTE(Vaiduliux25 @ 2009 10 01, 16:31)
As nenoriu primaitinti misinukais,as tik uz naturalu maitinima,bet kai jis taip valgo,tai galvoju isigyti maitinimo pagalbininka:tai buteliukas,kabinamas ant kaklo kur pro slangute bega pienas,ar misinys,kartu vaikas geria ir is buteliuko,ir is kruties,mat is slangutes bega iskart ir lengvai.Nezinau ar tai pasiteisintu,bet reikia kazka daryti.O del mano emociju tai nezinau,jei jis valgo as rami,bet jei netraukia tai man nesukelia jokio dziaugsmo.Siaip esu jautrios sielos zmogus,silpnu nervu,o tai,kad mano vaikas nevalgo man neprideda teigiamu emociju.Girdejau,kad isaugama is to,bet nezinau kiek dar laukti reikes,kol jis normaliai valgys.

4u.gif ramiau ramiau, nes sunku suprast, kodėl taip manot . gal jokios problemos ir nėra, tik panika, reikia pirmiau išsiaiškinti 4u.gif
1. - ar jau primaitinot mišinėliais? kiek?
2. - apskritai, galit šiek tiek papasakoti kas kiek valandų, kokiu paros metu, kaip ilgai žinda vaikas.
3. koks konkrečiai faktas verčia jus galvoti, kad jam reikia mišinėlio (kartu su primaitinimo sisitema juk jo gaus? ). koks jos bus privalumas jums? ar manot, kad vaikas valgys tuomet nemiegodamas?
Atsakyti
Misinukais nemaitinu del to,kad nenoriu to,nes mamos pienas sveikiausia,be to jis ir buteliuko nepripazista.Esme ta,kad kuo reciau jis valgys,tuo maziau pieno gaminsis pas mane.Kaip jau sakiau pamaitinti pavyksta ji tik,kai pamiega,bet miega jis diena mazai.Esme ta,kad galvoju jei per slangute lengvai begs gal tada jis trauks kartu ir misini,ir piena,nes kaip jau minejau tingi jis valgyt jei lengvai nebega.Siandien valge vos kelis kartus ir tai tik pamiegojes,bet juk nemiegos visadien.Nakti valgo normaliau,nes prisnudes buna.Vaikas normaliai nevalgo is kruties ir is buteliuko nenori,tai kaip ji kitaip maitinti nebezinau.Be to valgo trumpai kelias minutes,o kumstukai pastoviai burnytej ir zirzia daznai verysad.gif
Atsakyti