Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(mildama @ 2009 09 26, 19:18)
labutis
viskas pas mane: ir artimuju palaikymas, ir odos kontaktas,ir ramybe,poilsis,matinimas kada vaikas nori..
taciau, per pirmaji menesi priaugo 400 g blink.gif  verysad.gif  gydyt siulo jau misinuka...
gime 4220g, numete ligoninej iki 3800 g, ir dabar po menesio sveria 4300 g. rodos pienuko yra, vaikas be galo ramus, miega daug, naktys ramios, pavalgo pamiega. tik vakarais istisai prakaba ant kruties prazysdamas.
ir nezinau ka daryt, ar primaitint misinuku? na bet jau taip nesinori... verysad.gif

4300-3800=500
500g. MP maitinama vaikui, iki pusmečio,- labai gerai 4u.gif
Skaičiuojama nuo numesto svorio, nes jis iš oro neatauginamas mirksiukas.gif
Kad ilgai kabo- vadinas taip vaikučiui reik. Devynis mėnesius kartu gyvenot, o dabar nenorėkit, kad mažiui jūsų nereikėtų. krūtis- ir maistas, ir nusiraminimas, ir artumas- jūs jam visas pasaulis wub.gif
Pienukas kinta paros eigoje, vakarais- liesiausias, dėl to daugelis vaikučių dažniau ir daugiau "kabo". Riebiausias- naktį.
Daugiau "kabos"- daugiau pienuko gaminsis. Kabojimai po kelių mėnesių pasibaigs mirksiukas.gif Dabar toks laikas- įšnaudokite jį mirksiukas.gif
Jūsų vaikui geriausia- Jūsų pienas, ir nieko geresnio jam pasaujyje nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 29 rugsėjo 2009 - 16:59
sveikos dar karta smile.gif

niu ka, turejau suduot misinio, 24 val vakar po istisinio 3val zindimo, jau ir issekusi buvau...
isgere 100 ml blink.gif vadinas jis nieko neistrauke is kruties? g.gif

nakti su zadintuvu keliaus, nieks nepadejo isbudint vaiko, is prausiau, ir krutinau, ir kutenau, kelemes 2 kartus nakti, zinde po 5 min...

jau dabar tai visai pasimetusi esu...

dekuj mamytem uz patarimus 4u.gif
Papildyta:
jei kilogramo nepriauga, tai gydytojai iskart misini siulo, tai kur ju profesionalumas
Atsakyti
Kose malose, aciu uz palaikyma ir jums 4u.gif viskas visa menesi buvo gerai kol pas gydytoja neapsilankem ir kol musu neisgasdino..

juk mama nori kuo geriausio, na pakabos kelias savaites, apgraus spenelius, tai nieko tokio, bet jei jau vaikas nepavalges tai va kur beda ir kas mane neramina, kad nebuvo to pienelio, o dabar po valandos zindimo dar jo yra sprendziant pgl ciurksles

po savaites eisim vel svertis, bijau nusivilt, nors labai noriu tiketis kad bus nors kiek per tas 2sav nuolatinio kabojimo priauges..
Atsakyti
QUOTE(mildama @ 2009 09 29, 18:15)
sveikos dar karta smile.gif

niu ka, turejau suduot misinio, 24 val vakar po istisinio 3val zindimo, jau ir issekusi buvau...
isgere 100 ml  blink.gif  vadinas jis nieko neistrauke is kruties?  g.gif

nakti su zadintuvu keliaus, nieks nepadejo isbudint vaiko, is prausiau, ir krutinau, ir kutenau, kelemes 2 kartus nakti, zinde po 5 min...

jau dabar tai visai pasimetusi esu...

dekuj mamytem uz patarimus 4u.gif
Papildyta:
jei kilogramo  nepriauga, tai gydytojai iskart misini siulo, tai kur ju profesionalumas

nu zinote gal ir labai isaukianciai pasirodys bet Jusu gydytoja tai matyt sena tarka. Tai kas bus po metu jei vaikas kas menesi turi priaugti po 1kg? Nezinau nezinau tikrai nesamone. Mano patarimas Jums butu toks nesiblaskykite, netredaliuokite. Per menesi su MP priaugti 400gr tai yra gerai. Kam Jus ta vaikuti zadinat nakti? Nu visai neturite ka veikti g.gif g.gif g.gif miegokite sau abu bambas isverte. Kai maitinete krutimi JOKS LAIKAS JUMS ABIEMS NESVARBU. JEI KUDIKIS BUTU ALKANAS NAKTI TIKRAI PRABUSTU, nebijokite is bado jei nakti nevalgo nemirs.Jusu pasirinkimas duoti misini visai nepateisinamas
Papildyta:
QUOTE(mildama @ 2009 09 29, 18:50)
Kose malose,    aciu uz palaikyma ir jums  4u.gif  viskas visa menesi buvo gerai kol pas gydytoja neapsilankem ir kol musu neisgasdino..

juk mama nori kuo geriausio, na pakabos kelias savaites, apgraus spenelius, tai nieko tokio, bet jei jau vaikas nepavalges tai va kur beda ir kas mane neramina, kad nebuvo to pienelio, o dabar po valandos zindimo dar jo yra sprendziant pgl ciurksles

po savaites eisim vel svertis, bijau nusivilt, nors labai noriu tiketis kad bus nors kiek per tas 2sav nuolatinio kabojimo priauges..

zinote jei Jus butumete is kauno labai noreciau su Jumis susitikti ir Jus paprotinti,KODEL JUS GALVOJATE KAD JUMS NEUZTENKA PIENUKO? Mazas priaugimo svoris? JO PILNAI UZTENKA, PILNAI.
Atsakyti
Ronaldo, del gydytojos tai jus teisi, pagyvenusi moteris jau, netoli o gal jau ir pensininke...ir labai isizeide kai as kategoriskai jai atsoviau kad neprimaitinesiu.

esu pasimetusi, todel bandau bet kokius variantus, is pradziu maniau kad truksta pieno, o gal jo is tikro maziau buvo, todel daznai maitinau.dabar tikrai matau kad pienuko turi uztekt, jo yra. tik beda kad neistraukia. tai pasako faktas kad po maitinimo dar godziai springdamas rijo 100 ml misinio.

viena pataria nakti zadint,kita nezadint.. is pasimetimo bandau visus patarimus... mirksiukas.gif

na bet jau nuraminot mane truputi, kad toks ir turi buti zindymas. atrode kad kaip ir misinuku matinant - pamaitini 10 min ir ramus vaikas 3val doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mildama @ 2009 09 29, 21:54)
Ronaldo,    del gydytojos tai jus teisi, pagyvenusi moteris jau, netoli o gal jau ir pensininke...ir labai isizeide kai as kategoriskai jai atsoviau kad neprimaitinesiu.

esu pasimetusi, todel bandau bet kokius variantus, is pradziu maniau kad truksta pieno, o gal jo is tikro maziau buvo, todel daznai maitinau.dabar tikrai matau kad pienuko turi uztekt, jo yra. tik beda kad neistraukia. tai pasako faktas kad po maitinimo dar godziai springdamas rijo 100 ml misinio.

viena pataria nakti zadint,kita nezadint.. is pasimetimo bandau visus patarimus... mirksiukas.gif

na bet jau nuraminot mane truputi, kad toks ir turi buti zindymas. atrode kad kaip ir misinuku matinant - pamaitini 10 min ir ramus vaikas 3val  doh.gif

juk pati pagalvokite jei vaikas priaugines i menesi po 1kg taigi po metu dramblys bus.galesite predenduoti i giveso rekordus. patikekite manimi, nors as Jums ir svetimas zmogus, viskas pas Jus gerai, VISKA KO REIKIA IR KIEK REIKIA JUSU VAIKELIS ISTRAUKIA. NEDUOKITE TO MISINUKO. NEKELKITE JO MAZIULIO VARKSELIO NAKTI. JEI nores pats pabus ir verks tada ir duokite kruti. O kas liecia gydytoja kai nueisite sekanti karta sakykite kad duodate misinuka, labai gerai godziai valgo( nors jo tikrai neduokite), paziuresite ka ji Jums atsakys. Atsakyma is karto galiu pasakyti, sakys nu va matote koks rezultatas puikus, leliukas daug geriau atrodo, ir svoris koks geras. Kas liecia svori tai tikrai jis geras pas Jus, kartais poliklinikose ir svarstykles buna nusimususios, jos ten daznai neapsiziuri. Nekankinkite saves Jus puiki mama.
Atsakyti
is kur jus taip puikiai zinot 4u.gif tikrai yra teke gydyt ne karta pameluot kad girdziau antibijotikus blush2.gif o dukra be ju pasveikdavo.

aciu labai uz palaikyma. labai gaila,kad jo ne ten ieskojau su pirmagime.
sivakar jau valgo tik kas valanda, kolkas lyg normaliai laikomes wub.gif
Briediene lyg rasete kad maitint pgl grafika, bet man neiseina taip, uzsiklykia vaikas. tai ir toliau bandysimvalgyt taip kaip pirmaji menesi.. 4u.gif

o gal zinot ka nors apie pienliges itaka maitinimui? niekaip neisgydau. ir ar gali ji but zindantiems?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mildama: 29 rugsėjo 2009 - 21:25
QUOTE(mildama @ 2009 09 29, 22:24)
is kur jus taip puikiai zinot 4u.gif  tikrai yra teke gydyt ne karta pameluot kad girdziau antibijotikus blush2.gif  o dukra be ju pasveikdavo.

sivakar jau valgo tik kas valanda, kolkas lyg normaliai laikomes  wub.gif
Briediene lyg rasete kad maitint pgl grafika, bet man neiseina taip, uzsiklykia vaikas. tai ir toliau bandysimvalgyt taip kaip pirmaji menesi.. 4u.gif

o gal zinot ka nors apie pienliges itaka maitinimui? niekaip neisgydau. ir ar gali ji but zindantiems?

Jokio grafiko Jums NEREIKIA NEREIKIA. KARTOJU maitinant krutimi jokio grafiko nereikia duodat kruti kaip galima dazniau, kad ir kas 15min, ar desimt tik nepradekite nervuotis kad nera pienelio, duokite tai YRA NORMALU.Nakti vaikeli palikite ramybeje, nekelkite TIKRAI JEI JIS NEPRABUNDA NERA ALKANAS. Gerkite kaip galima dazniau ir daugiau skysciu, tai labai skatins laktacija, neleiskite pinigu jokioms arbatoms tai mitas, paprasciauiai tai psichologiskai labai gerai tos arbatos nuteikia todel ir gaminasi pienelis, o be to ir skysciai tai juk. Jei vaikas l daznai prasosi kruties tai nepanikuokite kad jis nedavalgo, gal jis siaip paciulpet nori. Viskas pas jus gerai.
O dabar kas liecia pienlige, taip maitinant krutimi ji gali buti ir labai daznai buna, tarp kitko buvo ir mano mazeliai. Gydymas nepirkite jokiu vaistu o padarykite taip paciau negu puse stiklines ipilkite virinto atvesusio, tik nekarsto o stipriai atvesusio vendenuko ir idekita puse saukstelio geriamos sodos, apsukite pirsta savo merliuku, o dar geriau jei turite namine drobele( nu tokia senoviska), tik jokiu budu netinka vata, suvilgykite ta pirsta apsukta merliuku paruostu skysciu ir aptrinkite dantenytes (is virsaus ir apatinio zandikaulio) liezuviuka ir uz zandu. Taip darykite nu kokius 7-10kartu per diena. Ryte sena tirpala ispilate ir pasidarote naujo(Jo uzteks visai dienai). Pamatysite susitvarkysite greitai. smile.gif
del gydytojos tai tikrai labai nuosirdziai sakau pasinaudokite mano patarimu, pamatysite bus labai efektyvu.
P.S truputeli turiu raganisku sugebejimu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ronaldo: 29 rugsėjo 2009 - 21:39
Na kas liečia naktį...tai visos patarinėja, kad reikia kelti....ypač pirmąjį , pirmus du mėnesius.......
Aš irgi taip manau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 29 rugsėjo 2009 - 22:21
QUOTE(mildama @ 2009 09 29, 22:24)
is kur jus taip puikiai zinot 4u.gif  tikrai yra teke gydyt ne karta pameluot kad girdziau antibijotikus blush2.gif  o dukra be ju pasveikdavo.

sivakar jau valgo tik kas valanda, kolkas lyg normaliai laikomes  wub.gif

o pienligė tau ar vaikui? būna vaikučiui burnytėj, tai jei stipresnė jam skauda valgant.... o jei tau ant krūtų tai irgi negerai,r eikai gydytis, kad neperduotum vaikiukui. gal kuri mamytė susidūrus neseniai, pasakys, kaip gydėsi, nes mum nebuvo, nedaug žinau apie patį gydymą.

QUOTE(Agotė @ 2009 09 29, 23:20)
Na kas liečia naktį...tai visos patarinėja, kad reikia kelti....ypač pirmąjį , pirmus du mėnesius.......
Aš irgi taip manau 4u.gif

na, patarimų yra įvairių ir būna labai įvairių vaikų. jei širdis jaučia, kad vaikas tinginiukas ir verčiau pamiegos, nei pavalgys, tai aš tikrai kelčiau. na, nėra daug tokių vaikų, bet būna. bet jei vaikas privalgo kitu metu ir žvalus kai būdrauja, nevangus, tai tikrai tuomet palikčiau pačiam vaikui spręst, kada jis valgyt nori.

mano mažylė nuo pusantro mėn pradėjo miegoti po 7 val naktį, o nuo dviejų mėnesių jau po 9 blink.gif blink.gif tuo metu sprendžiau, ką daryt, nes tikrai ilgas miegas tokio amžiau mažyliui. bet svorio ji priauga normaliai, godžiai ir daug privalgo prieš naktį ir ryte, todėl nekeliu jos. bet jei būtų problemų su svoriu ar vangi ir pa., tai tikrai maitinčiau miegančią.
Atsakyti
vaikuciui pienlige, is pradziu net nezinojau kad ji,kol pas gydytoja nepsirodem, gal delto suniau zinde g.gif

gydyt irgi mane kad vangus vaikis, nors buvo katik is miegu pazadintas,ziovavo ir visai nenorejo bendraut. doh.gif siaip keltis pora kart nakti, eit gult 1val ir keltis 7 ryte, tai nzn kiek sveikatele tiek laikys,vakar visa diena svaigo galva ir "sienas ramstyt reikejo"
Atsakyti
QUOTE(mildama @ 2009 09 30, 11:44)
vaikuciui pienlige, is pradziu net nezinojau kad ji,kol pas gydytoja nepsirodem, gal delto suniau zinde g.gif

gydyt irgi mane kad vangus vaikis, nors buvo katik is miegu pazadintas,ziovavo ir visai nenorejo bendraut. doh.gif   siaip keltis pora kart nakti, eit gult 1val ir keltis 7 ryte, tai nzn kiek sveikatele tiek laikys,vakar visa diena svaigo galva ir "sienas ramstyt reikejo"

visu pirma kai buna pienlige neskauda vaikeliui tai yra pieno grybas kuris atsiranda nuo pienuko ir siltoje terpeje subujoja, gydyma jau parasiau.
Antra nakti jei vaikas miega zindyti jo per prievarta tikrai nereikia, jei verkia taip tada reikia zindyti. Naktimis zindo tuos vaikelius priverstinai kurie gime neisnesioti ir l mazo svorio pvz 1kg 200gr, siuo atveju taip rezimas gelezinis, aktualus kiekvienas gramas. O JUS MILDAMA miegokite sau ramiai, kam prisidarote problemu kuriu nera?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ronaldo: 30 rugsėjo 2009 - 11:30