Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

smile.gif laba diena,Prasau pagalbos
nezinau i kur kreiptis, jau trecia diena dukryte nerami, kisa rankyte i burnyte ir kai istrauki pyksta. Dantukams kaip dar ir ankstoka nes dar tik 2men ir 3 savaites o kulokiukus kisa apie 2 savaites, bet sias dienas nuo ranku nenueina tai lyg snekuciuoja tai kai suriks ir nenuraminsi. Nakciai dejau zvakute viburcol,tai nors ramesne. Nezinau gal temperatura pamatuoti g.gif PATARKIT
Atsakyti
sveikos, mielos mamytes,
o kaip ash suprantu Mildama, man buvo labai panashiai, tik mazoji dar maziau per menesi priaugo (per pirma buvo super - priaugom 1,1 kg, per antra - tik 300 g. sad.gif + turejos dideliuuuu problemu su pilvuko skausmais (auksinis stafilokoka ish ligonies parsivezem sad.gif ). Mano noras maitinti tik krutimi buvo didziulis, dukryte puikiai darbuodavosi zysdama, atrodo, ko gi bereikia... Bet, bet... pienelio nedaugejo...Visus patarimus, kurie duoti supermamoj ir ne tik, taikiau ir dar daugiau - geriau hemeopatinius zirnelius laktacijai skatinti, arbatas, dariau masazus, buvo ir yra kontaktas su oda , dukryte beveik visa diena ant kruties ,,prakabedavo'' zysdama..., o pienelio kaip nepadaugejo, taip nepadaugejo....vaikas alkanas verkdavo, tad nori nenori teko primaitinti nuo trecio menesio... Na, ne visoms genetishkai duota tureti reikiama pienelio kieki, matyt...
Bet ash nepasidaviau ir vis tiek maitinau ir maitinu krutimi savo angeleli, o papildomai primaitinu mishinuku + dabar jau ir darzoviene (nes mums jau greit 7 men.).
o del pripratimo prie buteliuko, tai man kaip tik kryziaus kelius reikejo pereiti, kol ish jo valgyti pradejo. Ishbandem kone visus ciulptukus, esancius rinkoje .Bet manoji kruties neatsisake - net jei ir pienelio nera daug, labai mielai ja zinda - nusiramina, megaujasi ir daznai uzmiega. bet, zinoma, vaikas turi buti sotus, nes jei alkanas, tai tikrai tushcia krutimi nesidziaugs...

gali pabandyti dar viena preparata, kuris skatina laktacija - tai APILAK, - tai biciu pienelis. Ash pati ji dabar geriu. Man regis, kad poveikis teigiamas.
Produktas neturetu alergizuoti. Bet zinoma, reikia stebeti individua
Atsakyti
QUOTE(mildama @ 2009 09 28, 00:13)
bijau tu misiniu vien delto kad pripras prie butelio ir atsisakys kruties. taip buvo su pirmagime,isvis nebepatrauke. kadangi pienuko nusitraukiu tik 30 ml per diena, tai apie maitinima nusitraukiant nera ne kalbos.

skruzdeda,  o kaip nepriprato prie buteliuko jusu vaikas?

maniskis kolkas ramus, tikrai nekriokia vakarais.kai paverksnoja, einu iskart maitint. pertrauka 10-30 min ir vel maitinu. taip nuo 19val iki 1val naties, tada jau sminga iki 5val. ryto. vyras sako kad alkanas tiek nemiegotu... bet kodel nepriauga svorio?
o gal toks ir turi buti zindymas? is pradziu visa menesi jauciau malonuma zindydama, o dabar pradejo varginti tas nuolatinis "kabojimas" jau pora savaiciu, ypac kai reikia daug demesio trimetei dukrytei...i

ieskau info internete, bandau sau kazka prisitaikyt ir vis raminu save, kolkas laukiu, neskubu misinio kol nera panikos. gydyt liepe po 2savaiciu pasirodyt ir jei svoris nekils, niekur nedingsiu..

tiesa, vakare daviau is atsargu 30ml is taureles isgert, tai labai godziai gere, ir pyko kad baigesi pienelis. gal is tiesu jis alkanas?

na, daug primaliau, bet jau nebesimasto,dar mazylis ant ranku...

Sveika,
kelios pastabos-patarimai:
1. jei vaikas verkia - nebūtinai jis alkanas, gal nori prisiglausti prie mamos, gal nori ant pilviuko pagulėti, gal liūdna, nuobodu ar šiaip dėmesio trūkumas blush2.gif
2. alkanas vaikas GALI miegoti; maniškis pirmą mėnesį išmiedogavo po 8 val. kas naktį. ax.gif O priaugo tikrai per mažai svorio. verysad.gif Todėl siūlyčiau būtinai kelti naktį, nes naktinis pienelis riebesnis ir maitinant naktį užsakoma pienelio kitai dienai. Jei vaikas miega - kelkis pati su žadintuvu ir dėk vaiką prie krūties, kad pavalgytų. Nesijaudink, tai reikalinga tik tol, kol vaikas mažas, išsimiegosite kai paaugs mirksiukas.gif
3. jei iš tiesų trūksta pieno - vienintelis variantas - žindyti kuo dažniau ir tiek, kiek vaikas nori. Vaikams būna tokie augimo šuoliai, kai jie staiga užsimano daugiau valgyti, o po to staigiai (atrodo, dar vakar buvo mažesnis smile.gif ), paauga. Gal kaip tik ir yra toks laikas, kai reikia padidinti pienelio produkciją, ir vėl viskas bus gerai.
4. Jei jau reikia maitinti iš buteliuko - tai maitinkite su pačiu mažiausiu žinduku, skirtu naujagimiams (nes iš jo sunkiausiai traukiasi, tai neatpras traukti krūties). Pvz. Avento 0 numeris
Tik nedarykite ilgesnių kaip 2,5-3 val. pertraukų tarp žindymų nei dieną, nei naktį, ir reikalai tikrai susitvarkys! 4u.gif
Atsakyti
aciu mamytems uz patarimus 4u.gif

nusipirkau siandien misinio verysad.gif , bandysiu sugirdyt vakare, nes siandien jau kas valanda prasosi kruties.

tikrai naktim nemaitinau unsure.gif , abu parpiam 5-6 val, pabandysiu zadint kaip patariat,gal pasikeis situacija
Atsakyti
QUOTE(mildama @ 2009 09 28, 16:51)
aciu mamytems uz patarimus 4u.gif

nusipirkau siandien misinio verysad.gif , bandysiu sugirdyt vakare, nes siandien jau kas valanda prasosi kruties.

tikrai naktim nemaitinau  unsure.gif , abu parpiam 5-6 val, pabandysiu zadint kaip patariat,gal pasikeis situacija

kam Jums tas misunys? Mano vyresnioji kruties prasydavo kas pusvalandi, kam zadinsit nakti? Jei maziukas miega palikit ji ramybeje, kaip sakoma svarbiausiai netrizniuoti. labai gerai viena mamyte pastebejo kad jei vaikutis verkia tai nebutinai yra alkanas, o kruties labai daznai zysti gali noreti irgi ne todel kad alkanas, o todel kad nori paprasciausiai ciulpti, toks jau labai stiprus instinktas. manau Jusu atveju su misinuku tai visiska nesamone. Truputeli kantrybes ir viskas pas jus bus gerai, nepradekite zaisti su tuo misiniu

Papildyta:
QUOTE(Raminta-Tekle @ 2009 09 28, 10:30)
smile.gif laba diena,Prasau pagalbos
nezinau i kur kreiptis, jau trecia diena dukryte nerami, kisa rankyte i burnyte ir kai istrauki pyksta. Dantukams kaip dar ir ankstoka nes dar tik 2men ir 3 savaites o kulokiukus kisa apie 2 savaites, bet sias dienas nuo ranku nenueina tai lyg snekuciuoja tai kai suriks ir nenuraminsi. Nakciai dejau zvakute viburcol,tai nors ramesne. Nezinau gal temperatura pamatuoti g.gif PATARKIT

elgesys labai normalus t.y budingas tokio amziaus vaikuciams, mano abiems mergytems po pirma dantuka isdygo kai buvo 3men, matyt labai niesti dantenytes. tepti su tepalais nepatariu, nes labai daug seiliu jokios naudos nebus viskas kaip sakoma nusiplaus. Kantrybes smile.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ronaldo: 28 rugsėjo 2009 - 16:25
QUOTE(Briediene @ 2009 09 28, 15:09)
Sveika,
kelios pastabos-patarimai:
1. jei vaikas verkia - nebūtinai jis alkanas, gal nori prisiglausti prie mamos, gal nori ant pilviuko pagulėti, gal liūdna, nuobodu ar šiaip dėmesio trūkumas blush2.gif
2. alkanas vaikas GALI miegoti; maniškis pirmą mėnesį išmiedogavo po 8 val. kas naktį. ax.gif O priaugo tikrai per mažai svorio. verysad.gif Todėl siūlyčiau būtinai kelti naktį, nes naktinis pienelis riebesnis ir maitinant naktį užsakoma pienelio kitai dienai. Jei vaikas miega - kelkis pati su žadintuvu ir dėk vaiką prie krūties, kad pavalgytų. Nesijaudink, tai reikalinga tik tol, kol vaikas mažas, išsimiegosite kai paaugs mirksiukas.gif
3. jei iš tiesų trūksta pieno - vienintelis variantas - žindyti kuo dažniau ir tiek, kiek vaikas nori. Vaikams būna tokie augimo šuoliai, kai jie staiga užsimano daugiau valgyti, o po to staigiai (atrodo, dar vakar buvo mažesnis smile.gif ), paauga. Gal kaip tik ir yra toks laikas, kai reikia padidinti pienelio produkciją, ir vėl viskas bus gerai.
4. Jei jau reikia maitinti iš buteliuko - tai maitinkite su pačiu mažiausiu žinduku, skirtu naujagimiams (nes iš jo sunkiausiai traukiasi, tai neatpras traukti krūties). Pvz. Avento 0 numeris
Tik nedarykite ilgesnių kaip 2,5-3 val. pertraukų tarp žindymų nei dieną, nei naktį, ir reikalai tikrai susitvarkys! 4u.gif

visom siulyciau paskaityti BRIEDIENĖ mintis labai labai protingai parasyta
Atsakyti
Ronaldo, ar skaitet, per pirmaji menesi priaugo tik 400 g... delto persasi isvada kad neprivalgo.o prazindes pora valandu atsildyta pienuka godziai ryja is plastmasines taureles unsure.gif

visai nenoriu zaist su misiniu, bet jau man baime didziausia kad nepriaugs ir antra menesiuka,tai jausiuos labai kalta kad vaika badu marinau unsure.gif

man rodos kad maniskis yra tinginiukas miegaliukas, o plius dar mano bedele kad pienuka istraukt reik daug jegu ir darbo, nes tokia jau fiziologija, nesilieja pienukas laisvai..
Atsakyti
QUOTE(mildama @ 2009 09 28, 17:58)

man rodos kad maniskis yra tinginiukas miegaliukas, o plius dar mano bedele kad pienuka istraukt reik daug jegu ir darbo, nes tokia jau fiziologija, nesilieja pienukas laisvai..

Jei tinginukas-miegaliukas, t.y. žįsdamas užmiega ir nebaigia valgyti krūties, tai žadinkit, kutinkit, judinkit spenelį burnoje, žodžiu darykit viską, kad nemiegotų ir išgertų kuo daugiau pienelio. Šie vaikai, kabodami prie krūties, ištraukia tik pirminius lašelius pieniuko, kurie yra patys liesiausi, ir užmiega, arba tiesiog tingi traukti riebesnį pienelį iš dugno. Jie pasisotina labai trumpam, tad neužilgo vėl būna alkani. Jei nuolat žinda, bet nepriauga svorio.
Su tokiais vienintelė išeitis - įvesti režimą, t.y. maitinti kas 2,5-3 val. visą parą, tai reiškia ir naktį. Tarpuose tarp maitinimų supkit, nešiokit, eikit į lauką ar darykit kažką, kad kuo mažiau vaikas verktų. Per 2,5-3 val. vaikas tikrai išalks, tad ištrauks visą pieną, tame tarpe ir riebųjį. To pasekmė - ramesnis vaikas ir priaugtas svoris.
Nepamirškite, kad nepriaugtas svoris gali būti ir kokio nors sveikatos sutrikimo priežastis, pvz. stafilokokas ar pan. (parodykit gydytojai vaiko išmatas)
Atsakyti
QUOTE(mildama @ 2009 09 28, 15:51)

tikrai naktim nemaitinau  unsure.gif , abu parpiam 5-6 val, pabandysiu zadint kaip patariat,gal pasikeis situacija

tai ir duokit kas valandą....dar čia normaliai....būna, kad kas 20 min prašo....
Atsakyti
Labutis visoms, bebuvau šioj temukėj tik su vienu vaikiuku, dabar jau antrąją maitinu 4u.gif

pastebėjimas, kam skysčių vis negana ir atrodo, kad pieneo mažoka - pabandykit arbūzo užvalgyt wink.gif bent jau man arbuzo prisikirtus tik žiūrėk, kad neapsiguzuotų krūtys doh.gif tai jei saikingesniais kiekiais, manau būtų efektas pats tas biggrin.gif

QUOTE(Nertukė @ 2009 09 25, 19:05)
Gal galiu paklausti  blush2.gif .
Vieną kartą maitinu iš vienos krūties, kitą kartą iš kitos. Pienuko lyg ir pakankamai yra, man rodos, kad mažiulis viso net ir neištraukia. Ypač iš vienos krūties (dešinės). Todėl va, kad ir dabar. Praeitą maitinimą maitinau iš dešiniosios, taigi dabar turėčiau maitinti iš kairios, bet dešinė kieta, kaip akmuo, už kairiąją (iš kurios turėčiau dabar maitinti) žymiai kietesnė. O ir skausmas nemenkas  blush2.gif . Aišku kairioji irgi ne tuščia, irgi duoda apie save žinoti. Kaip elgtis, iš kurios maitinti ? Laikytis pasirinktos tvarkos "kairė-dešinė-kairė ir t.t." ar maitinti vis iš pilnesnės, t.y. tos pačios ?
Mažiukui dar tik pora savaitėlių, kaip suprantu pieno kiekis dar nesusireguliavęs.

maitink iš kietosios. taisyklė šiuo atveju yra, kad jei vienoj krūty prisigamino daugiau pieno ir jau daros sąstoviai, juos pirma ištraukt reikia, taigi pamaitinti du kartus iš eilės. jei tas nepadeda, arba vaikas miega sotus ir net nesiruošia keltis, tai pačiai nusitraukti šiek tiek (nereikia daug, nes vėl skatintum gamybą) ir stengtis paspausti būtent tuos guzus.
daugiau kaip du kartus iš vienos krūties gal nereiktų maitint (na, dar priklauso nuo to, kokie tarpai tarp maitinimų), kad su ir kita krūtim problemų neprisidaryt, o paskui kai jau susireguliuoja, vėl grįžt prie normalios kairė - dešnė - kairė dešnė tvarkos.
šiaip dar gali būti kad užsimiršusi jau pamaitinot iš vienos krūties daugiau kartų, todėl ir išsireguliavo.

o jei abi pradėtų guzuotis ir sąstoviai formuotis- duok traukt iš tos, kuri blogiau atrodo, ir geriausia maitint, kad apatinė žandikaulio dalis būtų ten, kur guzai, tai greičiausiai ištrauks taip. o kitą pati šveniai masažuodama nusitrauk šiek tiek, kaip jau sakiau spausdama guzus (tik jokiu būdu nereikia jėgos naudot).

QUOTE(Agotė @ 2009 09 26, 09:09)
taip atrodo dramatizuoti....jei mėnesį ant rankų pranešiojau viena....tik koridorius pamenu kai diegliukai buvo...tai ką reikėjo visada krūtį burnoj laikyti, kad nurimtų....
gerai, kad jums neprireikė....mano sesrs dukrytei pirmai irgi neprireikė...net nepagalvojo apie tokį dalyką...o va su antrają teko įsigyti blink.gif ....ir pati nesitikėjo...
šiaip nedramatizuojam, džiaugiamės, bet jei reikiamu momentu pasinaudojo...tai nematau nieko baisaus..... 4u.gif

o dėl šašų...tai ėjo žindymo konsultantės pas mane...ir namie buvo...sakė l.gerai ir taisyklingai paėmus....tačiau pripažino, kad daugeliui taip nutinka...ir reikia palaukti kol adaptuosis spenelis 4u.gif
viskas praėjo....viską išmokom....auga sveika ir laiminga....geria pienelį.......todėl suprantu tas mamytes, kurios susiduria su tokia situacija....

dėl žinduko slidus reikalas.. buvau kažkada įtikinta kad nereikalingi jie vaikams. bet abiem daviau ir duodu. pasirinkimo reikalas. pirmasis vaikas- tikrai labai padėjo jam nuo diegliukų. jau kai rėkia vaikas klykia, o paėmęs krūtį klykia dar labiau, nes nuo to dar labiau pučia pilva, o žįst nori, duodavom čiulptuką, nes pats žindymo veiksmas gerino savijautą, o vat pieno perteklius - blogino... čia kalba ne apie tai, kaip ištemt 3 valandas nemaitinus, bet apie pusvalandį.

antroji - šioji abžoriukė nemaža ir kai jau įsitikinau, kad tikrai priauga svorio ir atsirenka, kada nori valgyt, kada ne, daviau žinduką, kai tik ji nori nusiraminimo, o krūtį mėto pildama pieną lauk ( blush2.gif blush2.gif na truputį daviau ir nuo gimimo, nes be jos rėkimo negalėdavau nueit į tualetą, čia jau savor amybės vardan, bet turiu pripažint, kad po kiekvieno tokio davimo pačoj pradžioj tekdavo pakoreguoti krūties apžiojimą... ). t.y., jei ji būtų patenkinta ir mokėtų žįsti krūtį netraukdama pieno (na, dar darytų bent kelias pertraukas paros bėgy smile.gif ) , tai ir neduočiau, tegul žinda kiek nori. bet kai ji pati rodo didžiulį nepasitenkinimą krūtim ir žinda mano pirštus, tai manau žindukas ne ką prastesnis. be to, kai niežti dantenas ji gerokai jį pakandžioja, manau tai irgi nieko blogo, ar turint omeny, kad pas mus labia sunku surasti minkštos ir saugios plastmasės kramtukus.

dėl šašų - teisybę sakai. ne visoms duota, kad pradžia neskausminga būtų. man net pikta, kai geros pradžios plakatuose matau tą frazę - kad jei technika gera, tai ir neskaudės. nė velnio. nebepamenu, ar buvo nukandžiojus mano mažoji kokį kartą, gal net nebuvo. ji iš pat pradžių puikiausiai žindo pagal visas taisykles, bet savo akim mačiau, kaip oda kelis kartus nusilupo nuo speneliu, kol apsiprato. skaudėjo ir praėjo. tiesiog laiko apsiprast reikėjo.

QUOTE(skruzdeda @ 2009 09 26, 17:18)
pas mane to poreikio niekada nera. gydytoja pastoviai primena, kad gericiau daugiau vandens, nes as tiesiog daznai pamirstu. Pavalgau, o atsigerti ir pamirstu, nepaisant jau uzsigerinejimo tarp valgymu. Bet pagal kitas teorijas tai sakoma, kad nereikia laukti, kol prades rodytis troskulys. Reikia pastoviai gerti, kad jo nebutu. (cia mano drauge is Amerikos taip sako, jinai pastoviai su buteliu vandens rankoje visur vaiksto).

Bet siaip tai net nezinau. To pieno buvimas visvien kazkaip uzprogramuotas genetiskai. Rodosi nieko nedarau kitaip negu seniau. Dabar mergaite didesne, nebera problemu su kruties neemimu, daznai paciulpia. Tikrai dazniau negu seniau. O pieno pamazu mazeja. Nuo 5 menesiu kaip pradejo mazeti, taip ir mazeja. Na gerai bent kad nestaigiai mazeja. Norejau bent iki metuku ismaitinti, bet tikriausiai iki tiek jau nebeiseis.

aaha, žinau apie ką šneki - aš irgi visą dieną galiu būt gyva tik maistu ir rytinės kavos puodeliu. tai skysčių gaunas beveik nulis.

bet nesuprantu, kodėl manai, kad tau pieno mažėja? jei krūtys minkštos, tai nereiškia kad jo mažiau. tiesiog kai kūdikis vyresnis, tai pieno didžioji dalis jau gaminasi tik jam pradėjus žįst. taigi aukščiau nosį, viskas bus gerai su tuo pieneliu. man iš viso atrodo jei jau kritinį trijų mėn laikotarpį praėjai, tai po to tik psichologija, kad pienas dingsta. na, gal aš per kategoriška, nes nugi nesu patyrusi tiek jau daug, tik pora vaikučių turiu... bet tikrai po pirmųjų trijų mėnesių nusistovi gamyba ir ne taip jau lengva žindant sumažint pieno kiekį, lengviau - padididint wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mildama @ 2009 09 28, 16:58)
b] ar skaitet, per pirmaji menesi priaugo tik 400 g...

o kokio svorio gimė...gal didesnio?
neskubėkit....
Pats didžiausias svorio augimas yra antrą, trečią gyvenimo mėn. Ką daryti, kad kūdikis geriau priauginėtų svorio? Neduokite jokių arbatų ar kitų skysčių iš žinduko; duokite krūtį tada, kai kūdikis norės ir tiek laiko kiek jis norės; po dviejų savaičių kūdikį pasverkite .......

Papildyta:
QUOTE(Fedes @ 2009 09 28, 22:15)

dėl žinduko slidus reikalas.. buvau kažkada įtikinta kad nereikalingi jie vaikams. bet abiem daviau ir duodu. pasirinkimo reikalas. pirmasis vaikas- tikrai labai padėjo jam nuo diegliukų. jau kai rėkia vaikas klykia, o paėmęs krūtį klykia dar labiau, nes nuo to dar labiau pučia pilva, o žįst nori, duodavom čiulptuką, nes pats žindymo veiksmas gerino savijautą, o vat pieno perteklius - blogino...  čia kalba ne apie tai, kaip ištemt 3 valandas nemaitinus, bet apie pusvalandį.

drinks_cheers.gif ...tą ir norėjau pasakyti.....
šiaip pati už mp visom keturiom....tačiau žviegiančiam vaikui....nuo dieglių mano krūtis nepadėjo....o žindukas ir ilgas nešiojimas ant pilvo taip....
Papildyta:
QUOTE(Fedes @ 2009 09 28, 22:15)
.

dėl šašų - teisybę sakai. ne visoms duota, kad pradžia neskausminga būtų. man net pikta, kai geros pradžios plakatuose matau tą frazę - kad jei technika gera, tai ir neskaudės. nė velnio. nebepamenu, ar buvo nukandžiojus mano mažoji kokį kartą, gal net nebuvo. ji iš pat pradžių puikiausiai žindo pagal visas taisykles, bet savo akim mačiau, kaip oda kelis kartus nusilupo nuo speneliu, kol apsiprato. skaudėjo ir praėjo. tiesiog laiko apsiprast reikėjo.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2009 09 22, 15:31)
Sveikos, mamos!
Iš jūsų pagalbos tikiuosi ir aš.

kap dabar jums sekasi? ar kreipėtės pas gyd dėl temperatūros?
jei geriatumėt antibiotikus, jums turi paskirt tokius, kuriuos galima žindant kūdikį.
kokiu tepaliuku tepatės? man apsisaugot nuo uždegimų iį gydyt žaizdas padėdavo garmastas, iš vaistinės. pieno atsiras, dėl šito nepergyvenkit, bet turite surasti būdą, kaip žindyt ir įsitikint, kad taisyklingai žindote. įsivaizduoju, kaip sunku, kai taip skauda. su temperatūra būnant juos skauda dar labiau ir oda greičiau sužeidžiama, tą patyriau. todėl reiktų stengtis kai tik įmanoma pažindyt per tą laiką, kai nusimušate temepratūrą, tuomet bus šiek tiek lengviau.

dėl pūliuojančių spenelių nežinau, ar galima žindyt, iš kraujuojančių galima. nusitruakinėjant, kol nėra patirties irgi labai lengva pažeist krūties latakelius, ypač manau nieko gero jei su pientraukiu tai darot. tą rekomenduočiau tik jei tikrai tai padeda gyti žaizdelėm, bet labai tuo abejoju...

šiaip iš tikro, jei norit maitint, turit mokytis maitint ir maitint. nes gilios žaizdos ilgai gyja, o spenelis nepratinamas prie krūvio, prie jo ir pepripras ir bus kievieną kartą taip - su pirmu maitinimu vėl žaizda...sad.gif

laikykitės 4u.gif

QUOTE(Ugniux @ 2009 09 25, 11:44)
na, kągi, buvom vakar pas gydytoją, pasisvėrėm - tai per savaitę užaugom 100g...... liepė mums mišinėliu primaitint.....

labai daug klausimų vienoj vietoj. yra daug kelių ir visi jie vedaį Romą, bet ne visiems tinka tiek patys keliai. dabar atsisėskit, ramiai pamąstykit ką jums sako motiniška nuojauta? 4u.gif

QUOTE(Saulytaie @ 2009 09 25, 17:06)
Mielos mamytes, pagelbekit blush2.gif

visų pirma ramybės. visų antra - o kam duodat mišinuką? juk pati jaučiat, kad viskas gerai, mišinuką visada spėsit duot.
mano mažoji išmiega naktį ir daug miega dieną,o ryte vakare kelis kartus valgo kas valandą. tai normalu, viskas jai gerai, toks jos ritmas - nori pamiegoti, tai prieš tai "užsikrauna" dažniau smile.gif dieną ir man krūtys tuštesnės atrodo. tiesiog pagalvoju, ar tikrai gėriau šiandien, nes kartai pamirštu, ir jei reikia atsigeriu. o jei skysčių vartojau, tai toliau ramiakas, viskas gerai.

be to, kad valgymas tam tikru paros metu kas valandą yra normalu, gali būti ir pieno krizė. su vyresnėliu man ji tęsdavosi vieną parą, o vat su šita panelyte ilgiau - visą savaitę tęsėsi antroji krizė. tiesa, ji man naktimis puikiai miega, tfu3k., bet čia kiekvienas vaikas individualus. manau ir dėl to, kad sutapo su sloga tas periodas, kai vaikas mažiau valgė kurį laiką, tai paskui atstatinėjo fabrikėlį gamybos pajėgumus į naujų poreikių lygį smile.gif
Atsakyti