Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Ugniux @ 2009 09 25, 12:44)
na, kągi, buvom vakar pas gydytoją, pasisvėrėm - tai per savaitę užaugom 100g......

Dažniau pasiūlyk krūtį. Pieno gamybą skatina- maitinimas pagal vaiko poreikį (kiek nori+kada nori) nešiojimas, odos kontaktas, miegojimas kartu, mamos poilsis, artimųjų palaikymas ir gera nuotaika mirksiukas.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Dėl svorio- per pirmas dvi savaites atauginamas nukritęs svoris, ir toliau augama.
MP maitinamiems norma iki pusmečio ~500g.mėn.
http://www.zindymas....axonomy/term/34 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 26 rugsėjo 2009 - 00:09
QUOTE(Agotė @ 2009 09 25, 22:29)
taip atrodo...ir aš maniau, kad kam čiulptukas....tačiau būčiau neišmaitinus ir neužsigydžius šašų ir žaizdų...išgelbėjo mane reikiamu momentu...ir į toletą bent galėdavau nueiti...nes šiaip ji miegelio visai nenorėdavo....o rami tik žįsdama buvo....todėl dabar jau neįžvelgiu tame nieko keisto, kad mama nori įveikti problemas....
maitinu iki dabar (1,9m) ir nesiruošiu atjunkyt.....tik dėl čiulptuko dabar jau paprasčiau galvoju....tiesiog tokia mano patirtis....o šiaip esu už mp už viską kas natūralu, bet patikėkit geriau pasinaudoti čiulptuko pagalba ir nubėgti pavalgyt....nei būt nevalgiusiai nesipraususiai....ir t.t. biggrin.gif

ciulptuko nedaviau nei pirmam , nei antram vaikeliui, o buvau ir esu ne tik nusipraususi, bet ir pasidaziusi smile.gif smile.gif , nereikia dramatizuoti vaiko auginimo, tai ka jau kalbeti apie musu mamas kai nebuvo pampersu tai ka jos atsiprasau apsisikusios vaiksciodavo? Tikrai ne, buvo ir pyragu prikepta, kompotu privirta o ir mes visada svarus vaiksciodavome...
o sasai ant krutu atsiranda del netaisiklingo papuko idejimo i burnyte, vailelis turi apglebti ne pati speneli o visa aureole. tada jokiu sasu nebus niekada, tai ismoksta ir mamyte ir vaikelis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ronaldo: 26 rugsėjo 2009 - 07:56
QUOTE(Ronaldo @ 2009 09 26, 07:54)
ciulptuko nedaviau nei pirmam , nei antram vaikeliui, o buvau ir esu ne tik nusipraususi, bet ir pasidaziusi  smile.gif   smile.gif  , nereikia dramatizuoti vaiko auginimo, tai ka jau kalbeti apie musu mamas kai nebuvo pampersu tai ka jos atsiprasau apsisikusios vaiksciodavo? Tikrai ne, buvo ir pyragu prikepta, kompotu privirta  o ir mes visada svarus vaiksciodavome...
o sasai ant krutu atsiranda del netaisiklingo papuko idejimo i burnyte, vailelis turi apglebti ne pati speneli o visa aureole. tada jokiu sasu nebus niekada, tai ismoksta ir mamyte ir vaikelis.

taip atrodo dramatizuoti....jei mėnesį ant rankų pranešiojau viena....tik koridorius pamenu kai diegliukai buvo...tai ką reikėjo visada krūtį burnoj laikyti, kad nurimtų....
gerai, kad jums neprireikė....mano sesrs dukrytei pirmai irgi neprireikė...net nepagalvojo apie tokį dalyką...o va su antrają teko įsigyti blink.gif ....ir pati nesitikėjo...
šiaip nedramatizuojam, džiaugiamės, bet jei reikiamu momentu pasinaudojo...tai nematau nieko baisaus..... 4u.gif

o dėl šašų...tai ėjo žindymo konsultantės pas mane...ir namie buvo...sakė l.gerai ir taisyklingai paėmus....tačiau pripažino, kad daugeliui taip nutinka...ir reikia palaukti kol adaptuosis spenelis 4u.gif

viskas praėjo....viską išmokom....auga sveika ir laiminga....geria pienelį.......todėl suprantu tas mamytes, kurios susiduria su tokia situacija....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 26 rugsėjo 2009 - 08:10
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 09 25, 23:50)
Per didelis skysčių vartojimas mažina laktaciją.

Kaip taip gali buti?? g.gif Taigi visur spiegte spiegiama, kad reikia gerti daug skysciu. Kai maitinu ir nakti keliuosi gerti po 3 stiklines vandens du kartus. Nes jei tik patingiu atsikelti, pramiegu, tai is karto ir maziau pieno.
Atsakyti
mane tai žiauriai troškindavo...tik pradedėdavau maitint ir viskas...žiauriai norėjau gerti....paskui praėjo.... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(skruzdeda @ 2009 09 26, 10:24)
Kaip taip gali buti??  g.gif  Taigi visur spiegte spiegiama, kad reikia gerti daug skysciu. Kai maitinu ir nakti keliuosi gerti po 3 stiklines vandens du kartus. Nes jei tik patingiu atsikelti, pramiegu, tai is karto ir maziau pieno.

gerti reikia pagal poreikį, bet ne per prievartą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 09 26, 11:24)
Kaip taip gali buti??  g.gif  Taigi visur spiegte spiegiama, kad reikia gerti daug skysciu. Kai maitinu ir nakti keliuosi gerti po 3 stiklines vandens du kartus. Nes jei tik patingiu atsikelti, pramiegu, tai is karto ir maziau pieno.

man irgi nesuprantama, kaip taip blink.gif . as tai kiek girdejau, kad per didelis skysciu kiekis isplauna daug vertingu medziagu (vitaminu ir mineralu) is organizmo, ir tokiu budu daro zala. bet kad mazintu pieno gamyba tai nesuprantama man taip. logiskai nesusiveda niekaip. as labai daug skysciu vartodavau ax.gif bet niekad negeriau per prievarta. tiesiog labai daug gert norejosi visada. o dabar jau nebe g.gif (beje ir pieno stipriai sumazejo)
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 09 26, 12:24)

4u.gif
Informacija "visur" ne visada tikslinga ir pagrįsta. Ne visi tyrimus atlieka, ne visi knygas rašo, ne visi viską išmano mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=Košė-Malošė,2009 09 26, 00:50]
Per didelis skysčių vartojimas mažina laktaciją.

nu cia mintis tai idomi g.gif tikrai nesutinku.siaip daug geri skatinama visur, o maitinant tai ipac, netgi priverstinai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ronaldo: 26 rugsėjo 2009 - 14:41
QUOTE(Agotė @ 2009 09 26, 11:54)
mane tai žiauriai troškindavo...tik pradedėdavau maitint ir viskas...žiauriai norėjau gerti....paskui praėjo.... smile.gif
Papildyta:

gerti reikia pagal poreikį, bet ne per prievartą smile.gif

pas mane to poreikio niekada nera. gydytoja pastoviai primena, kad gericiau daugiau vandens, nes as tiesiog daznai pamirstu. Pavalgau, o atsigerti ir pamirstu, nepaisant jau uzsigerinejimo tarp valgymu. Bet pagal kitas teorijas tai sakoma, kad nereikia laukti, kol prades rodytis troskulys. Reikia pastoviai gerti, kad jo nebutu. (cia mano drauge is Amerikos taip sako, jinai pastoviai su buteliu vandens rankoje visur vaiksto).

Bet siaip tai net nezinau. To pieno buvimas visvien kazkaip uzprogramuotas genetiskai. Rodosi nieko nedarau kitaip negu seniau. Dabar mergaite didesne, nebera problemu su kruties neemimu, daznai paciulpia. Tikrai dazniau negu seniau. O pieno pamazu mazeja. Nuo 5 menesiu kaip pradejo mazeti, taip ir mazeja. Na gerai bent kad nestaigiai mazeja. Norejau bent iki metuku ismaitinti, bet tikriausiai iki tiek jau nebeiseis.
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 09 26, 00:08)
Dažniau pasiūlyk krūtį. Pieno gamybą skatina- maitinimas pagal vaiko poreikį (kiek nori+kada nori) nešiojimas, odos kontaktas, miegojimas kartu, mamos poilsis, artimųjų palaikymas ir gera nuotaika  mirksiukas.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif 
Dėl svorio- per pirmas dvi savaites atauginamas nukritęs svoris, ir toliau augama.
MP maitinamiems norma iki pusmečio ~500g.mėn.
http://www.zindymas....axonomy/term/34  4u.gif

labutis
viskas pas mane: ir artimuju palaikymas, ir odos kontaktas,ir ramybe,poilsis,matinimas kada vaikas nori..
taciau, per pirmaji menesi priaugo 400 g blink.gif verysad.gif gydyt siulo jau misinuka...
gime 4220 g, numete ligoninej iki 3800 g, ir dabar po menesio sveria 4300 g. rodos pienuko yra, vaikas be galo ramus, miega daug, naktys ramios, pavalgo pamiega. tik vakarais istisai prakaba ant kruties prazysdamas.
ir nezinau ka daryt, ar primaitint misinuku? na bet jau taip nesinori... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mildama @ 2009 09 26, 17:18)
labutis
viskas pas mane: ir artimuju palaikymas, ir odos kontaktas,ir ramybe,poilsis,matinimas kada vaikas nori..
taciau, per pirmaji menesi priaugo 400 g blink.gif  verysad.gif  gydyt siulo jau misinuka...
gime 4220 g, numete ligoninej iki 3800 g, ir dabar po menesio sveria 4300 g. rodos pienuko yra, vaikas be galo ramus, miega daug, naktys ramios, pavalgo pamiega. tik vakarais istisai prakaba ant kruties prazysdamas.
ir nezinau ka daryt, ar primaitint misinuku? na bet jau taip nesinori... verysad.gif

mums tai problema vakarais budavo. verkdavo, reikalaudavo valgyti istisai. tai iki 3 menesio vakare duodavau misinelio. duodavau tiek, kad neberektu, bet ne tiek, kad sociai pavalgytu ir nebenoretu kruties. Tai duodavau istustinti kruti, paskui misinelio, o paskui uzmiegant vel duodavau kruti. Per tuos du menesius pasiula pasivijo paklausa ir daugiau misinelio nebereikedavo. Nes rytais budavo pienoko nemazai, tai nutraukdavau ir padedavau vakarui. Mums 8.5 menesio, o misinelio nuo to laiko dar negerem. As aisku neagituoju uz misineli, bet man rodosi, kad protingai juos naudojant galima sumazinti stresa ir sau ir vaikui. O siaip tai spresk pati, ar tau atrodo, kad reikia primaitinti. Man tai didziausias indikatorius budavo vaikas. Jeigu klykia ir negali uzmigti, tai nejaugi vaika kankinsi vardant to kad neduoti misinelio. Bet jeigu rami, tai net nezinau... Tau paciai geriau matyti.
Atsakyti
bijau tu misiniu vien delto kad pripras prie butelio ir atsisakys kruties. taip buvo su pirmagime,isvis nebepatrauke. kadangi pienuko nusitraukiu tik 30 ml per diena, tai apie maitinima nusitraukiant nera ne kalbos.

skruzdeda, o kaip nepriprato prie buteliuko jusu vaikas?

maniskis kolkas ramus, tikrai nekriokia vakarais.kai paverksnoja, einu iskart maitint. pertrauka 10-30 min ir vel maitinu. taip nuo 19val iki 1val naties, tada jau sminga iki 5val. ryto. vyras sako kad alkanas tiek nemiegotu... bet kodel nepriauga svorio?
o gal toks ir turi buti zindymas? is pradziu visa menesi jauciau malonuma zindydama, o dabar pradejo varginti tas nuolatinis "kabojimas" jau pora savaiciu, ypac kai reikia daug demesio trimetei dukrytei...i

ieskau info internete, bandau sau kazka prisitaikyt ir vis raminu save, kolkas laukiu, neskubu misinio kol nera panikos. gydyt liepe po 2savaiciu pasirodyt ir jei svoris nekils, niekur nedingsiu..

tiesa, vakare daviau is atsargu 30ml is taureles isgert, tai labai godziai gere, ir pyko kad baigesi pienelis. gal is tiesu jis alkanas?

na, daug primaliau, bet jau nebesimasto,dar mazylis ant ranku...

Atsakyti