Gal galiu paklausti .
Vieną kartą maitinu iš vienos krūties, kitą kartą iš kitos. Pienuko lyg ir pakankamai yra, man rodos, kad mažiulis viso net ir neištraukia. Ypač iš vienos krūties (dešinės). Todėl va, kad ir dabar. Praeitą maitinimą maitinau iš dešiniosios, taigi dabar turėčiau maitinti iš kairios, bet dešinė kieta, kaip akmuo, už kairiąją (iš kurios turėčiau dabar maitinti) žymiai kietesnė. O ir skausmas nemenkas . Aišku kairioji irgi ne tuščia, irgi duoda apie save žinoti. Kaip elgtis, iš kurios maitinti ? Laikytis pasirinktos tvarkos "kairė-dešinė-kairė ir t.t." ar maitinti vis iš pilnesnės, t.y. tos pačios ?
Mažiukui dar tik pora savaitėlių, kaip suprantu pieno kiekis dar nesusireguliavęs.
Labas vakaras, mamytes prasau patarimo
mano suneliui 2 savaiteles, maitinti stengiuos kada tik jis nori, bet jis tinginiukas, paima kruti, paciulpia trupuciuka ir miega, pazadinu, wel paciulpia, bet paskui ir wel uzmiega... o i lowele idetas iskart atsikelia ir wel walgyti praso, gaunasi toks uzburtas ratas...gal kuriai taip buwo? kaip elgtis?
nesinori waiko kankinti r laikyti rekiancio 3 wal.... ciulptuka ima, bet jis weikia tik kokias 10 min, o paskui wel rekia ir as pawargstu ir maziuko gaila...gal jam neutenka mano pienelio? po maitinimu krutine atrodo tuscia... anyta sako nusitraukti likusi piena, ale, kad jo matomai nelieka... nebesuprantu ka ne taip darau... padekit prasau
mano suneliui 2 savaiteles, maitinti stengiuos kada tik jis nori, bet jis tinginiukas, paima kruti, paciulpia trupuciuka ir miega, pazadinu, wel paciulpia, bet paskui ir wel uzmiega... o i lowele idetas iskart atsikelia ir wel walgyti praso, gaunasi toks uzburtas ratas...gal kuriai taip buwo? kaip elgtis?
nesinori waiko kankinti r laikyti rekiancio 3 wal.... ciulptuka ima, bet jis weikia tik kokias 10 min, o paskui wel rekia ir as pawargstu ir maziuko gaila...gal jam neutenka mano pienelio? po maitinimu krutine atrodo tuscia... anyta sako nusitraukti likusi piena, ale, kad jo matomai nelieka... nebesuprantu ka ne taip darau... padekit prasau
labas vakaras,
Kai buvau ligoninej su mazyle man ir reikejo nutraukynet pienuka ir nest, traukdavau kas pusvalandi kad tik butu jo. Kuo dazniau trauku tuo daugiau vyksta pieno gamyba. Buvo ir man pamaitinu ir lyg miega o veliau ir vel rekia valgyt nori. Tai pradejau laikyt pusvalandi prie kruties ir kai tik uzmigdavo krutindavauuz peduciu, uz skruostuku,uz ausytes spenelio tai padedavo. O dar daktare sake kad pirma laika t.y. pirma menesi vaikeli galima maitint ir kas dvi valandas kol igunda. Patikrink ar gerai speneli jis apeme ,nes turi paimt net aplink spenelio ta rudumo rata, taip taisiklingai vaikelis valgo. Kai pirma vaikeli auginau man nieks tokiu dalyku nesake, o si syk buvo salia geri patarejai, tikiu pades. Dar kas liecia arbatu. Nezinau ir juoda ir misria arbata geriu, ir i jas vietoj pieno kondensuota piena pilu, man karta isgerus dideli puoduka tikrai pramusa ir pienelio atsiranda. O gert reikia tikrai daug tuomet gamyba sparteja. Sekmes, tik nesijaudink, kai paciai trukineja as ir nervinus tuomet dar labiau dingsta. Reikia tiketis, gert skyscius,sekmes begu maitint.
Kai buvau ligoninej su mazyle man ir reikejo nutraukynet pienuka ir nest, traukdavau kas pusvalandi kad tik butu jo. Kuo dazniau trauku tuo daugiau vyksta pieno gamyba. Buvo ir man pamaitinu ir lyg miega o veliau ir vel rekia valgyt nori. Tai pradejau laikyt pusvalandi prie kruties ir kai tik uzmigdavo krutindavauuz peduciu, uz skruostuku,uz ausytes spenelio tai padedavo. O dar daktare sake kad pirma laika t.y. pirma menesi vaikeli galima maitint ir kas dvi valandas kol igunda. Patikrink ar gerai speneli jis apeme ,nes turi paimt net aplink spenelio ta rudumo rata, taip taisiklingai vaikelis valgo. Kai pirma vaikeli auginau man nieks tokiu dalyku nesake, o si syk buvo salia geri patarejai, tikiu pades. Dar kas liecia arbatu. Nezinau ir juoda ir misria arbata geriu, ir i jas vietoj pieno kondensuota piena pilu, man karta isgerus dideli puoduka tikrai pramusa ir pienelio atsiranda. O gert reikia tikrai daug tuomet gamyba sparteja. Sekmes, tik nesijaudink, kai paciai trukineja as ir nervinus tuomet dar labiau dingsta. Reikia tiketis, gert skyscius,sekmes begu maitint.
QUOTE(Nertukė @ 2009 09 25, 19:05)
Gal galiu paklausti .
Vieną kartą maitinu iš vienos krūties, kitą kartą iš kitos. Pienuko lyg ir pakankamai yra, man rodos, kad mažiulis viso net ir neištraukia. Ypač iš vienos krūties (dešinės). Todėl va, kad ir dabar. Praeitą maitinimą maitinau iš dešiniosios, taigi dabar turėčiau maitinti iš kairios, bet dešinė kieta, kaip akmuo, už kairiąją (iš kurios turėčiau dabar maitinti) žymiai kietesnė. O ir skausmas nemenkas . Aišku kairioji irgi ne tuščia, irgi duoda apie save žinoti. Kaip elgtis, iš kurios maitinti ? Laikytis pasirinktos tvarkos "kairė-dešinė-kairė ir t.t." ar maitinti vis iš pilnesnės, t.y. tos pačios ?
Mažiukui dar tik pora savaitėlių, kaip suprantu pieno kiekis dar nesusireguliavęs.
mieloji Nertukė savo pirmaja savo mergyte krutimi maitinau iki 3metu ir 5men, o antrajai jau 1metai ir 4men ir vis dar maitinu, todel is savo gyvenimiskos patirties galiu Jums patarti is pat pradziu stengites laikytis principo jei pavalge is desines tai sekanti maitinima duokite kita kruti t.y kaire, jusu kudikiui dar mazai laiko, o ir organizmas dar durniuoja, tik nesinervuokite viskas tikrai susitvarkys, paskui bus taip kokia paklausa tokia ir pasiula. Tik nedarykite tokios klaidos nepradekite nutraukineti pienuko. Kaip sakoma pienas pradeda gamintis galvoje, nusistatykita kad Jus galite maitinti, kad to norite, kad jums tai malonu ir viskas bus gerai. Be to nepamirskite vartoti daug labai labai daug skysciu, pamaitinate ir norite to ar ne turite atsigerti. Tada viskas bus gerai.
Papildyta:
QUOTE(myliuku @ 2009 09 25, 19:34)
Labas vakaras, mamytes prasau patarimo
Jums galiu patarti taip, nesuprantu kodel Jus vaika maitinate 3val principu? labai blogai darote, jei kudikis yra maitinamas krutimi tai jokios valandos NEREIKALINGOS. Vaikui kruti duodate tada kai jis to noti, kai yra neramus , verkia. Jei miega kad ir 4val nereikia jo zadinti, kam Jus taip elgiates? O maziukai taip jau su jais buna nori gana daznai zysti, kad ir kas pusvalandi, juk jiems taip reikia mamytes. O daznai ir bevalgydami uzsnaudzia, nes darbas tai sunkus, o buna dar ir neprivalgia, tai ir vel pabunda. Galiu papasakoti viena ivyki, atvaziavo indu gydytojas i Lietuva ir apsilanke naujagimiu skyriuje. Vienas maziukas verkia tai medikas sako reikia jan viburkol zvakuciu israsyti kad toks neramus, indas pasake taip kokia nesamone visu vaistu vaistas tai yra mamos KRUTIS.
Papildyta:
QUOTE(lasiniuotis @ 2009 09 23, 14:40)
Sveikos mamytes,
Patarkit kaip sumaitint vaikiui nutraukta pienuką?iš buteliuko negeria visai retai reikia tą pienelį sugirdyt, bet kartais reikia, bet nepavyksta jei iš šaukštelio tau kokia poza?laukiu patarimų.
Patarkit kaip sumaitint vaikiui nutraukta pienuką?iš buteliuko negeria visai retai reikia tą pienelį sugirdyt, bet kartais reikia, bet nepavyksta jei iš šaukštelio tau kokia poza?laukiu patarimų.
ziurint kiek vaikeliui laiko? jei dar visiskai zindukas tai tik is buteliuko , galiu is patirties pasakyti l isalks gers kaip didelis, neleiskite pinigu visokiems brangiems isradimams, sauksteliu nepatarciau gali labai daug oro itraukti o po to atpilineti ir siaip pilveli pusti, skaudeti. Tikrai tikrai pamatysite gers is buteliuko
QUOTE(Ugniux @ 2009 09 25, 11:44)
na, kągi, buvom vakar pas gydytoją, pasisvėrėm - tai per savaitę užaugom 100g...... liepė mums mišinėliu primaitint..... Taigi, maitinimas iš abiejų krūtų nedavė norimo rezultato..... nebežinau, kaip čia geriau pasielgti. Leidau savaitėlę beveik sūneliui kaboti kiek jis nori.... o rezultatas va koks.... Ką man daryt geriausiai??? nes spenelius tai jau gerai skauda... kas 2 val maitint????? o gal nusitraukti pradžioj, tada duoti papulius, o tada sugirdyt nutrauktą pienuką??? Gal taip įpras traukti tą sotųjį pienuką??? Naktį maždaug kas 3 val keliamės valgyt, bet jis tikrai neišvalgo visko... o po žindymo pientraukiu nieko man nebepavyksta ištraukti.....nors ir jaučiu, kad pienuko dar yra šiek tiek.. Patarkit dar man jei galit. Labai labai lauksiu.
svarbiausiai nepanikuokite, manau per savaite priaugti 100gramu tai nera taip mazai, o kiek Jusu gydytoja nori kad priaugtumete? I savaite po 2kilogramus??? Jusu nerimas, nervai ir pastovus galvojimas kad neuztenka pieno, kad vaikas badauja ir duoda rezultatus, visu pirma pienelio mazeja, antra Jus pastoviam stresia, trecia maitinomas tampa kancia o ne malonumu. Nenusitraukinekite Jus to pieno, vaikui kruti duokite kada tik nori kad ir kas 10min, duokite zysti taip ilgai kiek jis nori kad ir pusvalandi, BUTINAI PATI PRIVERSTINAI GERKITE DAUG SKYSCIU, BUTINAI GERKITE SKYSCIU, atsipalaiduokite, nusiteikite optimistiskai, o krutis jei vaikas nukandziojo tai patepkite Bepanten tepalu arba yra pirkti spec kompresiukai tokiems atvejam, jie brangoki bet pradziai nusipirkita kokius 3vnt apsigydimui o paskui Bepantenu tepkite. Butinai oarasykite kaip sekasi
Papildyta:
QUOTE(Briediene @ 2009 09 25, 12:27)
Sveika,
jei jau savaitę maitini vaiką dažnai, tai pieno turėtų būti jau pakankamai užsakyta. Dabar tuomet reikia priversti vaiką suvalgyti visą prisigaminusį pieniuką.
Duok krūtį kas 2,5-3 val., prie vienos krūties neleisk kaboti ilgiau kaip 15-20 min. Jei užmigs valgydamas - žadink, kutenk padukus, paglostyk žandukus, kad tik valgytų, o ne miegotų. Jei jau užmigo - vadinasi, pavalgė. Būtinai daryk pertrauką, net jei atrodys, kad po pusvalandžio jis baisiausiai alkanas. Per tas kelias valandas darykit tai, nuo ko vaikas neverkia, pvz. maniškis miegodavo tik lauke. Tai po 3 val. ir stumdydavau miškais su vežimą vidury žiemos. Gal gali padėti tėtis, kad mama pamiegotų, pavalgytų, nusiramintų per tą laiką? Svarbiausia - nesinervinti, jei vaikas verks. Dabar mane kitos mamos gal sušaudys, bet aš duočiau vaikui čiupltuką pačiulpti, nes vis tik jis labiau nori nuraminti čiulpimo refleksą, o ne valgyti.
Pati gerk labai daug skysčių - nuo litrą ir ne du, o kiek tik gali. Negerk juodos ir žalios arbatos, jos varo skysčius iš organizmo. Geriausia - specialios laktacinės (tik ne sintetinės), arba paprastas vandenukas.
Svarbiausia - nedaryk ilgesnių kaip 2,5-3 val. pertraukų tarp žindymų ir stebėk vaiką, ar ir toliau šlapinasi ir tuštinasi normaliai, ar neišblyškęs, nevangus, nes gali būti ir kitų problemų (neduokdie).
Stiprybės ir kantrybės! Tikrai turi viskas susitvarkyti!
jei jau savaitę maitini vaiką dažnai, tai pieno turėtų būti jau pakankamai užsakyta. Dabar tuomet reikia priversti vaiką suvalgyti visą prisigaminusį pieniuką.
Duok krūtį kas 2,5-3 val., prie vienos krūties neleisk kaboti ilgiau kaip 15-20 min. Jei užmigs valgydamas - žadink, kutenk padukus, paglostyk žandukus, kad tik valgytų, o ne miegotų. Jei jau užmigo - vadinasi, pavalgė. Būtinai daryk pertrauką, net jei atrodys, kad po pusvalandžio jis baisiausiai alkanas. Per tas kelias valandas darykit tai, nuo ko vaikas neverkia, pvz. maniškis miegodavo tik lauke. Tai po 3 val. ir stumdydavau miškais su vežimą vidury žiemos. Gal gali padėti tėtis, kad mama pamiegotų, pavalgytų, nusiramintų per tą laiką? Svarbiausia - nesinervinti, jei vaikas verks. Dabar mane kitos mamos gal sušaudys, bet aš duočiau vaikui čiupltuką pačiulpti, nes vis tik jis labiau nori nuraminti čiulpimo refleksą, o ne valgyti.
Pati gerk labai daug skysčių - nuo litrą ir ne du, o kiek tik gali. Negerk juodos ir žalios arbatos, jos varo skysčius iš organizmo. Geriausia - specialios laktacinės (tik ne sintetinės), arba paprastas vandenukas.
Svarbiausia - nedaryk ilgesnių kaip 2,5-3 val. pertraukų tarp žindymų ir stebėk vaiką, ar ir toliau šlapinasi ir tuštinasi normaliai, ar neišblyškęs, nevangus, nes gali būti ir kitų problemų (neduokdie).
Stiprybės ir kantrybės! Tikrai turi viskas susitvarkyti!
labai atsiprasau bet su kai kuriais Jusu patarimais visai visai nesutinku.Pvz Dabar tuomet reikia priversti vaiką suvalgyti visą prisigaminusį pieniuką.O kam ji priversti suvalgyti visa pasigaminusi pienuka , pienukas siaip tai ne tik valgis bet ir atsigerimas, taigi ir suauges zmogus kartais nori atsigerti stikline vandens o kartais ir gurksnio , o kodel vaikui neleisti kruties zysti ilgiau kaip 15-20min? , gal jis valgo leciau, gardziuojasi, ir siaip letesnis, arba didesnis apetitas. Visur net literaturoje raso kad kudikiui kuris yra maitinamas krutimi ja reikia siulyti kaip galima dazniau, o ypac jei jis verkia ar yra neramus, o CIULPTUKAS KAM? Kam ta guma jei yra naturalus dalykelis? As negeriau jokiu laktaciniu arbatu, manau tai ismislas, o kaip tik gerdavau l l silpna zalia arbata.. ir pieno fontanai buvo. Omaitinti krutimi tai taip nera lengva ta prasme kad atrodo jau pavalges iseini kur nors ciurek bliauna vel zysti nori, tai vel begi maitinti... bet nieko nepadarysi su maziukais taip jau buna. Nepykite bet su Jumis visiskai nesutinku..gali puikiai susitvarkyti ir be teveliu
Papildyta:
QUOTE(Saulytaie @ 2009 09 25, 17:06)
Mielos mamytes, pagelbekit
Mano dukrytei 1menuo ir trys saviates.Jokiu problemu iki sios savaites su valgymu neturejom, per ta laika priaugom 1.5kg.Bet sia savaite mergaite pradejo ant papuliu kabet kas valanda, paemus papuli patraukia ir pradeda nervintis, verkti, toks jausmas, kad visiskai nera pienelio.Pabandziau nutraukti, is abieju krutu 40ml:(.Pavalgius is abieju krutu istraukia misinuko 60ml.Nakti miega gerai, pavalgo 9 valanda mano pienelio(stengiuos neduoti misinuko), nuluzta apie 10, tada prabunda apie 5.PAvalgius ismiega iki 8 ir tada vel prasideda zirzaliojimai, valgymas kas valanda.Nakti pati jauciu, kad krutys pilnos, o diena tai tokios tuscios atrodo.Tas visas reikalas tesiasi jau visa savaite, diena beveik nemiega nuluzta gal tris kartus po 15 minuciu.PAtarkit ka daryt, ar primaitint, ar dar testi ta visa reikala kas valanda?Negi taip gali dingt pienelis?Taip nesinori zaist su misinukais...
Busiu dekinga uz atsakymus.Aciu is anksto.
Mano dukrytei 1menuo ir trys saviates.Jokiu problemu iki sios savaites su valgymu neturejom, per ta laika priaugom 1.5kg.Bet sia savaite mergaite pradejo ant papuliu kabet kas valanda, paemus papuli patraukia ir pradeda nervintis, verkti, toks jausmas, kad visiskai nera pienelio.Pabandziau nutraukti, is abieju krutu 40ml:(.Pavalgius is abieju krutu istraukia misinuko 60ml.Nakti miega gerai, pavalgo 9 valanda mano pienelio(stengiuos neduoti misinuko), nuluzta apie 10, tada prabunda apie 5.PAvalgius ismiega iki 8 ir tada vel prasideda zirzaliojimai, valgymas kas valanda.Nakti pati jauciu, kad krutys pilnos, o diena tai tokios tuscios atrodo.Tas visas reikalas tesiasi jau visa savaite, diena beveik nemiega nuluzta gal tris kartus po 15 minuciu.PAtarkit ka daryt, ar primaitint, ar dar testi ta visa reikala kas valanda?Negi taip gali dingt pienelis?Taip nesinori zaist su misinukais...
kaip suprantu damaitinate misinuku? Nieko cia baisaus nera kad kabo kas valanda, jei teisingai supratau tai nori zysti kas valanda? tai ir duokite kai nori, o pati daug skysciu gerkite kad pienas gamintusi. Patarciau nepanikuoti, tikrai nedamaitinti misinukais, duoti kruti kai to nori mazoji, o paciai atsipalaiduoti ir kantrybes. Pamatysite viskas bus gerai. Tik nepanikuokite, kam Jums damaitinti?Siaip gal nevisai ir supratau Jusu problemos. jei kas parasykite i Az
QUOTE(Saulytaie @ 2009 09 25, 20:34)
gaL MAN KAS GALI PATARTI SAVO BEDA JAU RASIAU, YRA 19 PUSLAPI, PRASAU PATARKIT!
Saulytaie, na pati pagalvok, priaugo 1,5 kg, o staiga šast ir dingsta pienas nesąmone. Gali būt ir pilvo diegliukai, pradeda žįst- pradeda skaudet, už tai ir verkia. O jei ir sumažėjo pienuko - kabokit po tą valanda, ilgai nereikės ir vėl atsistatys.
QUOTE(Saulytaie @ 2009 09 25, 17:06)
Mielos mamytes, pagelbekit
yra trys kritiniai vaiko metai: kai kudikiui yra
2-3 savaites
6 savaites
ir 3 menesiai
Tuo metu jis pradeda labai daznai zisti, paprasciausiai jam padideja pieno poreikis ir daznai valgydamas jis padidina pieno pasiula Man atrodo pas jus butent tai dabar vyksta.
Duokit kruti tiek, kiek nori, greit viskas susitvarkys
viskas jums gerai
QUOTE(Ronaldo @ 2009 09 25, 19:58)
CIULPTUKAS KAM? Kam ta guma jei yra naturalus dalykelis? ?Siaip gal nevisai ir su
taip atrodo...ir aš maniau, kad kam čiulptukas....tačiau būčiau neišmaitinus ir neužsigydžius šašų ir žaizdų...išgelbėjo mane reikiamu momentu...ir į toletą bent galėdavau nueiti...nes šiaip ji miegelio visai nenorėdavo....o rami tik žįsdama buvo....todėl dabar jau neįžvelgiu tame nieko keisto, kad mama nori įveikti problemas....
maitinu iki dabar (1,9m) ir nesiruošiu atjunkyt.....tik dėl čiulptuko dabar jau paprasčiau galvoju....tiesiog tokia mano patirtis....o šiaip esu už mp už viską kas natūralu, bet patikėkit geriau pasinaudoti čiulptuko pagalba ir nubėgti pavalgyt....nei būt nevalgiusiai nesipraususiai....ir t.t.
noreciau ir as maitinti ilgai bet isejo tikrtai 2menesiai
Per didelis skysčių vartojimas mažina laktaciją.
Papildyta:
Jeigu nori pati maitinti- tai nepradėk žaist su surogatais.
Geriausias laikrodis- vaikas, jis pats jaučia kada nori ir kiek nori
Papildyta:
QUOTE(Saulytaie @ 2009 09 25, 18:06)
Negi taip gali dingt pienelis?Taip nesinori zaist su misinukais...
Jeigu nori pati maitinti- tai nepradėk žaist su surogatais.
Geriausias laikrodis- vaikas, jis pats jaučia kada nori ir kiek nori